un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Comparație foto între Huawei Mate 10 Pro și Samsung S8+

11 Dec 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

OK, în review-ul lui Huawei Mate 10 Pro am spus că nu sunt mulțumit de calitatea fotografiilor în noapte, în lumină slabă, punând câteva exemple foarte zgomotoase, unde detaliile fine erau pierdute.

M-am uitat pe la alții care testează telefonul și ei nu raportează același lucru, ba chiar sunt foarte încântați de ce surprinde camera foto. Prin urmare, am făcut fotografii comparative între Mate 10 Pro și propriul meu Samsung Galaxy S8+, cu care zic eu că telefonul Huawei concurează pe piață ca preț și dotări*.

Stânga Huawei, dreapta Samsung, dar scrie și în imagine:







După cum puteți vedea, Mate 10 Pro a obținut acum imagini foarte bune, aproape identice cu cele obținute de Samsung. S8+ parcă le face un pic de tot mai luminoase și cu ceva mai multă culoare, dar Mate 10 Pro a avut un blooming mai redus la sursele puternice de iluminare.

Un mic dezavantaj apare în procedura de fotografiere. Mate 10 Pro îți spune că face un sharpening suplimentar și te roagă să ții telefonul nemișcat, pe când Samsung face fotografia și gata, e făcută.

Nu știu ce-a produs problemele din review-ul meu, poate o neadaptare a telefonului la condițiile de iluminare l-a făcut să aleagă un ISO foarte mare, dar am actualizat review-ul cu imaginile de mai sus, care acum arată mai bine realitate.

Huawei Mate 10 poate fi găsit la Orange, de unde am primit și telefonul pentru testare în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

*Ca dotări, Mate 10 Pro are 6 GB memorie RAM și Android 8.0 din cutie, în timp ce S8+ este la 4 GB și încă așteaptă update-ul. De asemenea, Huawei-ul este dual-sim. De partea cealaltă, Samsung are ecran always-on, acel aspect cu margini rotunjite care poate vă place, poate nu, și jack audio. 

    17 comentarii

  1. fiind la al 2lea huawei (un p10 dupa un p7) am observat ca au mentiunut saturatia mare a culorilor.
    doar ca o curiozitate, la mate, daca lovesti moderat cu degetul in partea de sus, zona camerelor, are ca rezultat un zgomot metalic? un zornait?

      (Citează)

    • La Mate 10 Pro ai opțiuni în aplicația camerei:culori standard, culori vii sau discrete, și modul Auto nu face automat HDR, ai alt mod pentru asta. Personal eu prefer culorile mai vii, dar depinde de gust.

        (Citează)

    • Robert: doar ca o curiozitate, la mate, daca lovesti moderat cu degetul in partea de sus, zona camerelor, are ca rezultat un zgomot metalic? un zornait?

      Da, doar deasupra camerelor. Și alte telefoane au, cred că-i un element mobil în zona aceea, poate stabilizarea camerei, poate ceva la difuzor.

        (Citează)

    • Ca o completare la ce zicea Marius Sescu, în optiunile principale poți alege între Standard, Vivid și Smooth la culori, dar default este Standard și așa sunt făcute și fotografiile.

      N-ar fi primul telefon de top care saturează prea mult anumite canale. Eu de obicei fotografiez lucruri colorate și apoi mă uit dacă sunt suprasaturate față de cum mi le amintesc eu (reclame stradale, produse din supermarket, taxiuri, coca-cola etc) și aici nu mi s-a părut o problemă. Fotografia cu trupa chiar am făcut-o într-o zonă foarte colorată.

        (Citează)

  2. Mate 10 Pro este un telefon excelent, însă este loc și de mai bine.

      (Citează)

  3. la Mate mi se par foarte enervante luminile alea albe pe diagonala din prima poza. am uitat cum se numeste eroarea.

    am butonat ambele telefoane si sunt excelente ca si cursivitate, chiar ma batea gandul sa trec pe un Mate, dar am ramas pana la urma in barca sony

      (Citează)

    • darius: la Mate mi se par foarte enervante luminile alea albe pe diagonala din prima poza. am uitat cum se numeste eroarea.

      Se numește smearing sau bleeding pe o anumită direcție. Este când apare o dungă de lumină de la o sursă punctuală.

      Bloomingul este când apare un halou în jurul unei surse punctuale. Acolo sarcina acumulată într-un element captor al senzorului se revarsă și în cele din jur și de aici efectul nedorit.

        (Citează)

  4. Off topic: cand au de gand Huawei sa anunte planul de upgrade la Android 8.0 Oreo pentru telefoanele lor?

      (Citează)

  5. Refractiile alea de la Samsung sunt normale? Adica asa apar din constructia lentilei sau au ramas ceva urme de degete pe sticla si nu le-ai sters?

      (Citează)

    • Smearing. Lentila e ștearsă, zic eu, deși e mai bătrână și poate are zgârieturi sau o oarecare degradare.

      Nu apare mereu, ține de unghiul de fotografiere, ce setări alege senzorul șamd. Uneori nu ai deloc, alteori poate fi ca aici.

        (Citează)

  6. Si Mate 10 Pro are always-on…

      (Citează)

  7. Salut,

    Fa review și la Pixel 2 XL, sa vedem acolo ce poate camera.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Unde? Că ecranul stă stins ca o cărămidă…

    Under Security & Privacy, Screen Lock & Passwords and finally Always Display Information.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus