un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ciorapi, mănuși, căciuli și alte accesorii călduroase pentru iarnă

7 Dec 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

37 comentarii

La începutul acestui an, după ce-am înghețat ca un om de zăpadă pe la câteva proteste, am scris un articol cerând recomandări de haine și accesorii călduroase și am primit multe sugestii bune.

N-am apucat să scriu ce-am făcut ulterior, dar, pe scurt, am mers la Decathlon și am cumpărat diverse chestii. Astfel de haine erau atunci pe final de sezon, rafturile erau deja aproape goale și nu mai aduceau altele, dar acum poate vă prind bine recomandările de mai jos. Iată ce-am luat (linkuri orientative, nu știu dacă sunt exact articolele din imagini):

Ciorapi lungi de lână: asta rezolvă principala problemă, adică frigul ce intră prin pantaloni. Ciorapii sunt călduroși și lungi aproape până spre genunchi. Teoretic încălzesc doar jumătate de picior, dar practic contribuie mult mai mult la confortul personal.

Am purtat cândva kilt, pe frig, iar cu ciorapi groși de lână nici nu observi asta.

Mănuși fără degete individuale: ați avut dreptate, degetele rămân calde atunci când stau împreună în mănușă. Nu m-aș fi gândit la asta, mănușile “cu degete” fiind mult mai practice. Cu cele din imagine am avut, în sfârșit, mâinile calde.

Căciula cu urechi și blană: aveam deja una, dar am făcut upgrade la una mai bună. Dacă nu aveți astfel de căciulă, vi le recomand fără rețineri, pe vreme foarte friguroasă și/sau viscol sunt perfecte pentru că protejează bine fruntea și urechile.

În particular, aceasta din Decathlon mi-a plăcut pentru că are blănița foarte moale. Zici că-ți pui doi pisoi pe cap.

Guler reversibil: i-am descoperit avantajele abia acum. Prefer oricând un fular frumos, dar fularul poate fi impractic atunci când ți-l legi la gât și apoi îl introduci în haină, că faci o umflătură acolo.

Gulerul acesta este mai practic, că se mulează mai bine pe gât și protejează până sus, la bărbie.

Bluză thermal layer: mi-am mai luat una, să fie de rezervă. E dintr-un material care păstrează mai bine căldura corpului, nelăsând-o să se disipe. În funcție de activitate, îți poate fi chiar prea cald, dar poți lua haină și/sau pulover cu fermoar și prin deschiderea acestuia îți reglezi ventilația.

Probabil că voi mai merge în Decathlon și anul acesta să văd ce mai e pe acolo (poate niște izmene și încă vreo 2 perechi de ciorapi), că anul trecut chiar am fost prea târziu și unele tipuri de produse nu mai erau în stoc.

Probabil că găsiți produse de acest tip și la alte magazine de articole sportive și chiar la eMAG (în secțiunea Sport, nu Fashion), deși e posibil ca Decathlon să aibă cele mai bune prețuri. Uitați-vă și pe ghete îmblănite, plus geci sau haine mai lungi, măcar până sub fund, eventual cu șnururi sau zone elastice care să le țină strânse pe corp.

    37 comentarii

  1. ah, fuck, căciulă și bluză din aia am și eu! acum nu o să ne mai deosebească matilda!

      (Citează)

  2. linkul de la ciorapi e catre niste sosete din plastic.
    recomand astea, foatre bune: http://www.ascent.ro/sosete-smartwool-phd-ski-medium-pattern-137042.html

      (Citează)

    • Cand o pereche de sosete costa 139 lei, mi se pare normal sa gasesc mai multe informatii sau specificatii despre ce pot face. Daca nu exista eu inteleg ca magazinul fie nu vrea sa isi vanda marfa, fie sunt precum unele de 14 lei.

        (Citează)

    • daca chiar te intereseaza, te uiti pe siteul producatorului, pe amazon sau dai pe gogu dupa review-uri

        (Citează)

    • @Madalin: cred ca nu ai fost atent la avatarul lui Giovani. El a comandat deja o basculanta, ca sa aiba la vara, in Ibiza.

        (Citează)

  3. la bluza aia de ii spui tu “thermal layer” sunt variante cu materiale mai putin naturale. cel mai bine cauti sa fie facuta din lana, merinos fiind cea mai buna varianta. asta folosesc de aproximativ 10 ani la ski si face fata la temperaturi si de -20 grade cu o geaca obisnuita de ski (columbia thermaltake)

      (Citează)

  4. Eu tocmai mi-am luat de la târgul de crăciun, cu 20 RON, o pereche de șosete cu 80% lână, cea mai buna investiție din iarna 2017.

      (Citează)

  5. Ce fel de kilt ai purtat?

      (Citează)

  6. Cred ca de-asta insista @zoso sa vina prin Bucuresti . Iar tu nu te duci la BV ca inca nu ti-ai luat “GIP” . Glumesc – fain articol ! Cateva articole din cele recomandate le-am ales si eu pe parcurs .

      (Citează)

  7. Emag chiar face reduceri. 99,9%.
    Ma gandeam sa imi iau un display de laptop. Nu imi trebuie dar e la doar 500 ron redus de la 5 miliarde jumate. Pare afacerea vietii. Il iau si il vand cand se mai scumpesc.
    https://www.emag.ro/display-laptop-hp-15-6-1920×1080-led-slim-conector-30-pini-dreapta-mmddisplay1031/pd/DKBSH2BBM/

      (Citează)

  8. Iarna pt mine:

    -ciorapi doar din lana. Comand de afara (nemti, scandinavi etc); gasesti online si la noi; o gramada si in seconduri (noi dar iau calea secondurilor din cauza unor defecte minore)
    – indispensabili din lana merinos
    – 2 maieuri de lana merinos.
    – 2 bluze de corp din lana merinos
    – pluovare din lana sau combinatii (lana merinos + matase; lana merinos + casmir etc). Astea 90% le iau tot din second din ratiuni economice (nou i de de la 100-150€ in sus).
    – geaca cu puf
    – haina din lana fiarta (daca vrei sa fi mai fancy cu vreo ocazie). Rezista excelent la vant si umiditate (nu abundenta)
    – 1 pereche incaltari casual imblanite (tot lana, nu artificial) inclusiv talpa. Daca nu e si talpa, exista si branturi de lana. Duc lejer pana la -10 / -12 grade (daca mergi)
    – o pereche bocanci pt – 40 grade. Nu am avut ocazia de asemenea temperaturi. Stau cateva ore afara la -20/-25 in ei.
    – caciula (fes) lana.
    – manusi idem
    Imbracatul este tip “ceapa”. 3-4 straturi pe care le reglezi in functie de locatie (job, afara etc).
    Tot timpul primul strat este lana (mai am si bluze de bumbac). Nu transpiri, nu ti frig etc. Plus ca are actiune antibacteriana (nu necesita spalare dupa fiecare utilizare).

    Am inceput sa le folosesc de circa 3-4 ani (de cand studiam problema pt imbracatul copiilor). Nu as mai reveni si sau incerca altceva. Treaba i general valabila pt toata familia mea (sotie + 2 copii).

    P.S.: nu vand si nu comercializez produse din lana. Doar ca mi se par extraordinare.

      (Citează)

    • Fain de voi ăștia care puteți purta lână naturală. Eu sunt alergic :(

        (Citează)

    • Alexcd, in ce seconduri gasesti tu toate produsele enumerate? Secondurile pe langa care trec eu sunt jalnice, cu marfa purtata la greu, deja.

        (Citează)

  9. Blugi si colanti termo de la Lidl ati incercat? Or fi de calitate?
    Au niste preturi foarte bune, gen 65-70 lei perechea de blugi termo.

      (Citează)

  10. Pentru proteste cred ca in curand o sa fie foarte potrivite manusile fara degete, dar cu gaura pentru index.

      (Citează)

  11. Scriu doar ca sa stiti ca exista si barbati care nu au nevoie de soseste lungi de lana, izmene merinos, caciula cu blanita si manusi (cu sau fara degete) pentru iernile jenante din Bucuresti.

    Nu uitati sa puneti si fular la gura, sa nu raciti, mamică :-))

      (Citează)

    • Astia nu-s barbati. Eu n-am mai purtat izmene din clasa a cincea……….

        (Citează)

    • Subscriu. Fularul arata bine, totuși, legat cochet peste mantou sau jachetă.

        (Citează)

    • @Robo: asa-i ca atunci cand ninge/ploua in Bucuresti te plangi ca primaria nu da zapada la o parte, nu desfunda canalizarea, nu da caldura, RATB-ul nu vine la timp, traficul este infernal. Valabil si daca ramai blocat in trafic pe DNx sau autostrada in nameti. Ai mers vreodata 10 km prin zapada, pe viscol, prin Bucuresti (sau esti genul care doar la sala)? Eu am mers, imi place la zapada, dar echipat cu toate cele…

        (Citează)

    • @Danyzus: eu nu prea ma plang – zapada mi-o dau eu la o parte din fata blocului, cu canalizarea nu am avut probleme slava domnului, cu RATB-ul si cu masina nu circul pentru ca iarna merg pe jos 30 de minute + metrou 1 statie, iar in restul anului cu bicicleta (daca nu duc copiii la scoli).

      blocat in nameti nu am cum sa raman ca nu-s idiot, ma uit la avertizarile meteo.

      am si eu sapca cand afara e viscol, uneori folosesc si gluga, recunosc.
      manusi nu folosesc nici macar in noiembrie pe bicicleta.

      izmene si sosete de lana nu folosesc nici macar la ski.

      poate ca secretul e sa mai fi iesit pe afara si cand e frig, sa va fi obisnuit.

      dar eu sunt dintr-un oras din Moldova unde iarna era ceva normal sa prindem temperaturi de -10 pana la -20 in drum spre scoala.

      cand am venit in Bucuresti la facultate muream de cald in camin.

      :))

        (Citează)

    • Da mă, că receptarea temperaturii de afară arată cât de bărbat ești, în plm. Sunt situații și situații, nu mai e nevoie să răzbim prin ger să aducem vânatul în peșteră. Ia de muncește static pe șantier iarna (topograful de ex.) fara să ai izmene sau sapcă pe tine. Sau fii atent, că e de senzație ce zic, poate unii poartă că pur și simplu așa vor ei, le place lor puțin mai cald decât ție și nici nu te cunoasc să le spui ca greșesc.

        (Citează)

    • eu nu consider ca receptarea frigului te face sau nu te face “barbat”, doar ma distreaza sa vad barbati sensibili la frig ca fetele si imi place sa fac un pic misto de ei (am si pe la serviciu cativa infofoliti din astia).

      stiti ca biologic barbatii suporta mai bine frigul (si mai prost caldura) decat femeile da?

      eo de exemplu la caldura peste 28 ma simt foarte necomfortabil, deci puteti sa ma contrati ca asta, ca probabil cei mai sensibili la frig rezista mai bine la caldura, ceea ce nu e lipsit de importanta.

      asa, ca fetele :))

        (Citează)

    • Ce-i drept și mie îmi place sa fie mai răcoare decât văd că preferă lumea prin jurul meu. A, și îmi place să stau în “curent”.

      Am revenit insă că mi-am adus aminte de o fază cu un fost coleg de muncă. Când am luat odată mai multe inghețate, unele cu cacao și altele cu vanilie fiecare și-a ales din cutie ce-a vrut. Colegul de care zic a ramas ultimul la rând și s-a supărat că mai era doar cu vanilie, “Eu vreau cu cacao, că doar nu sunt femeie”. :D

        (Citează)

  12. Radu:
    Degeaba ocolesti tu Brasovul, daca Zoso vine prin Bucuresti.

    Nu ai inteles replica lui nwradu.

      (Citează)

  13. user:
    Sunt ok daca e firma lor de sportive, îmi scapă numele crisceva ?

    Crivit?

      (Citează)

    • asa, crivit. am destule de la ei prin casa de la ochelari pentru bicicleta pana la costum de ski sunt ok ca si calitate.

        (Citează)

  14. imi place cum fuge lumea de “plastic”. Oameni buni cu suflet buni, numaifitzprosti.

      (Citează)

  15. Daca e pe baza de proteste, manusile trebuie sa fie cu degete, ca sa poti scoate telefonul si sa verifici hotnews, digi24 si reddit.

      (Citează)

  16. shameless selfpromotion: https://pregatiri.com/pregatiri-iarna/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus