un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 10 decembrie 2017

10 Dec 2017  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Fotografii din șantierul metroului Drumul Taberei. Scroll în jos pentru toate posturile.

Mărgica statului. Mai puțin interes pentru binele cetățeanului și mai mult interes pentru satisfacerea zeului birocrației.

Portugalia avea o problemă masivă cu drogurile, dar a rezolvat-o legalizându-le. Uitați un citat bun: Forty years of authoritarian rule under the regime established by António Salazar in 1933 had suppressed education, weakened institutions and lowered the school-leaving age, in a strategy intended to keep the population docile. The country was closed to the outside world; people missed out on the experimentation and mind-expanding culture of the 1960s.

50 de destinații pentru călătorii în 2018. 49 pentru mine, că în Astana am fost în acest an.

Cum se forța vaccinarea în 1917. O fotografie din Arhivele Naționale, mulțumesc celui care mi-a arătat-o în comentariile altui articol.

Un om al străzii a ajutat o femeie rămasă fără benzină într-o zonă dubioasă. Femeia a strâns apoi bani prin crowdfunding și i-a luat casă și mașină.

Cum înregistrează cei cu jocul PUBG sunetele pentru vehicule. O combinație de sunete înregistrate în studio cu modelare matematică pentru varierea lor în joc.

38 de metode de a face bani online. Și sunt mai multe, că despre gaming sau video chat n-au zis nimic.

Sfaturi despre interfețe bune pe Internet. Serviciile românești au nevoie de experți în UX, aici lucrurile se fac pentru a fi funcționale și apoi așa se lasă.

Istoria universului BattleTech. Cineva și-a imaginat o istorie lungă și bogată pentru jocurile MechWarrior, așa că sper că acest gen va reveni cu succes în anii următori. Au fost populare acum 20 de ani.

Roboții au succes în Japonia. “But since you can work them 24 hours a day, and they don’t need vacation, eventually it’s more cost-efficient to use the robot.”

O gustare georgiană.

    12 comentarii

  1. În bună tradiție, mă așteptam de la gustarea aia să fie vreo georgianca mișto.

      (Citează)

  2. Aseară lui ingredientele din baneasa?

      (Citează)

  3. Și totuși sunetul de Dacie din PUBG nu e deloc ce ar trebui să fie :)

      (Citează)

  4. M-am uitat pe pozele de la metroul Drumul Taberei. La cate mai sunt de facut, slabe sanse ca linia sa fie deschisa la sfarsitul anului viitor. Ca finisaje, in stadiul asta, mi-au placut cum arata statiile. Totusi, din punctul meu de vedere, marele minus la aceasta magistrala ramane faptul ca statiile sunt multe si mult prea aproape unele de celelalte, o sa dea impresia ca mergi cu RATB-ul.

      (Citează)

  5. Si ceva de vizualizat, asa pe final de zi https://www.youtube.com/watch?v=3PHFeXF9N2s

      (Citează)

  6. Foarte bun articolul despre Portugalia.Multumesc.

      (Citează)

  7. Gustarea aia este delicioasa. Incercata pe la rusi. Vine in mai multe variante, probabil in functie de bucatar.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus