un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câștigați un city break la Frankfurt direct de la Organizația Germană de Turism

29 Dec 2017  ·

TURISM  ·

9 comentarii

Ca în fiecare an (cred că-i al patrulea când scriu eu despre asta), Organizația Germană de Turism și Lufthansa au în derulare un concurs pentru români, premiul fiind un city break la Frankfurt, pentru două persoane, cu transport și cazare incluse.

Mecanismul de înscriere este următorul:

Asta e tot. Concursul ține până pe 21 ianuarie, câștigătorul va fi anunțat după aceea.

Dacă vă întrebați ce puteți face în Frankfurt, sunt multe de explorat dincolo de frankfurter, cârnatul lor tradițional. Frankfurt este unul dintre cele mai mari orașe din Germania, unul “cu de toate”, fiind un puternic centru economic și financiar, dar și cu destule de oferit turiștilor. Sunt case și catedrale vechi, piețe frumoase, străzi pietonale cu magazine, muzee mari, cafenele și restaurante cu terase stradale – dar și printre cei mai înalți zgârie-nori din Uniunea Europeană, iar sigur unii pot fi vizitați pentru o priveliște panoramică asupra orașului.

Păstrați-vă o oră în plus și pentru aeroport. Au construit zona de food court cu vedere amplă spre pistă și zona de manevră a avioanelor, iar Lufthansa operează o flotă mare de A380 și alte avioane de dimensiuni mari, așa că aveți ce vedea acolo.

Lăsând la o parte concursul și orașul Frankfurt, mi se pare că Germania are enorm de multe de oferit turiștilor, dar în jurul meu nu aud pe nimeni visând să călătorească acolo. Germania nu este doar o țară foarte mare, ceea ce înseamnă că are multe posibile destinații, dar istoria sa complexă, cu trecerea prin zeci de mici regate adunate în Sfântul Imperiu Roman, a făcut ca diferențele de la o zonă la alta să fie mari.

Eu încă țin minte cu plăcere un city break în Nuremberg și Coburg, orașe aflate în apropiere unul de altul, dar fiecare cu obiceiurile și cultura sa, inclusiv cea gastronomică, de până și cârnatul oficial diferea semnificativ. Adăugați la asta și un festival local, unde puteți vedea covrigi și halbe uriașe, plus o rață sau un purceluș rotindu-se lent în proțap, urmând a fi servite alături de ce-i specific zonei, și veți ține minte asta mulți ani de acum încolo.

Anul acesta am stat o zi în Leipzig. Oraș industrial, cu două mari fabrici auto în zonă, plus un hub logistic, dar tot m-am plimbat aproape o zi întreagă prin centrul vechi al orașului și apoi am mers să văd monumentul Bătăliei Națiunilor din 1813, când Napoleon a fost înfrânt în această zonă, iar la final am lăsat nasul să mă ghideze spre un currywurst și o bere, mâncat pe banca unui parc alături de vreo alți 30 de oameni ce făceau același lucru, toneta care le vindea fiind foarte populară acolo.

În 2018 plănuim să ajungem în Bavaria, la Munchen. Sunt atâtea de văzut în acel land încât e greu să plănuiești o călătorie scurtă acolo, plus că un prieten ce trăiește în zonă îmi spune că trebuie să văd și “sistemul perfecționist german” de organizare, de exemplu cum sunt autobuzele acolo, cum se circulă pe o autostradă fără limite de viteză șamd.

    9 comentarii

  1. Succes cu Munchen!
    In primul rand este Deutche Museum (muzeul tehnicii) unde ai cu siguranta ce vedea. BMW are muzeu aici si parca si Mercedes.
    Mie imi place Germania, totul e asa de ordonat. Si cine zice ca germanii sunt reci se inseala!

      (Citează)

    • am stat 4 ani prin germania, stiu decent germana, depinde si pe unde umbli/stai, dar da, germanii sunt reci (in general vorbind), chiar si in corporatii. in astia 4 ani nu cred ca am fost de mai mult de 2 ori la un german acasa sau sa am motive sa invit unul la mine, si nu din cauza mea.

        (Citează)

    • si eu zic ca se inseala. Daca te vede ca om ok si interesat de socializare, sigur ca se poate.

        (Citează)

  2. Unde scrie perioada de desfășurare a concursului s-a strecurat o eroare de tehnoredactare: “Concursul se desfășoară din data de 11.12.2017 până în data de 21.01.2018 . Numele câștigătorului se va publica în data de 10.01.2018 pe pagina de internet .”
    https://imgur.com/nEoKicM

      (Citează)

  3. De pe site: “Concursul se desfășoară din data de 11.12.2017 până în data de 21.01.2018 . Numele câștigătorului se va publica în data de 10.01.2018 pe pagina de internet .”

    Legat de datele concursului, ceva nu se leaga.

      (Citează)

  4. Naționalistul din mine trebuie sa întrebe: ați vizitat Timișoara, Oradea sau Iași-ul ? Din București se ajunge ușor cu Blue Air, dacă cumperi bilete din timp ajungi la preturi de 70 ron plus ca aceste orașe au fost renovate recent, chiar ar trebui sa le oferim o șansă de un city break.

      (Citează)

    • sa fim seriosi, nu poti sa pui Frankfurt si Timisoara in aceeasi propozitie. Oradea, inschimb,chiar e un oras frumos, merita vazut.

        (Citează)

  5. “un prieten ce trăiește în zonă îmi spune că trebuie să văd și “sistemul perfecționist german” de organizare, de exemplu cum sunt autobuzele acolo, cum se circulă pe o autostradă fără limite de viteză șamd.”

    nu te du radule! Ca nu te mai intorci.

    Acum la modul serios e fain, dar incep si ei sa aiba hibe. Bineinteles, la stat, unde altundeva.

    De exemplu CFR a lor a inceput sa fie o sinecura politica, adica sunt pusi oameni de politicieni. De atunci au inceput sa aiba intarzieri de pana la o ora, si tot felul de probleme care frustreaza publicul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus