un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O conspirație masivă sau hoți de rând?

20 Nov 2017  ·

GÂNDURI  ·

85 comentarii

Mi s-a făcut un pic greață citind despre pompa cu care cei din PSD-ALDE denunță existența unui stat paralel și ilegitim care le pune bețe în roate încercării de a transforma România într-un utopie invidiată de restul planetei.

Personal simt că singurul stat paralel este compus din cei ce protestează împotriva PSD-ului, cei ce nu vor modificarea legilor pentru a înlesni furtul, cei scârbiți de Tăriceanu și oripilați că, la 28 de ani (28! aproape o întreagă generație!) de la Revoluție, lucrurile stau practic la fel, cu o clasă conducătoare ce-și arogă tot mai multe puteri în timp ce restul țării se duce spre paragină; măcar avem banane și televiziune non-stop.

Și nu-i un stat, ci un grup de oameni cu puțină putere reală, dar care vor să nu se aleagă praful de ceea ce ar putea fi o țară frumoasă.

Dar, de dragul discuției, să punem în cuvinte cele două variante principale:

1. PSD este un partid ce are binele România ca principală prioritate, nu câștigul propriu. Împotriva lor s-a constituit însă o monstruoasă coaliție formată din procurorii DNA conduși de Kovesi, magistrații din CSM, parlamentarii opoziției, multinaționale, președintele Iohannis, Soroș, ambasadorii principalelor țări ce-au investit în România, guvernele acestor țări, Comisia Europeană ce ne urechează din când în când, Comisia de la Veneția, televiziuni, jurnaliști, vedete de toate felurile.

Toți aceștia vor să dea o lovitură de stat, să elimine guvernul PSD și să deturneze țara pentru scopuri ce n-au fost niciodată clar definite.

2. Dragnea, care este deja condamnat penal într-un caz și cercetat penal în altele, conduce un partid de oameni asemănători lui care vor să se îmbogățească prin corupție și abuz în serviciu, folosind toată puterea pe care o au la dispoziție pentru a fura mai mult din banul public și de a se feri de eventuale anchete.

Pe lângă acestea, cei din PSD-ALDE încearcă să guverneze cum pot, deși măsurile luate sunt discutabile pe termen lung, iar oamenii instalați de ei par incompetenți și habarniști.


Decideți voi care variantă este cea corectă. Luați în considerare și în care variantă pare mai plauzibilă necesitatea modificării legilor justiției, principala preocupare din acest an a PSD-ALDE.

    85 comentarii

  1. Andrei Monenciu

    20/11/2017 la 2:28 PM

    problema e ca tot mai putini oameni sunt dispusi sa faca ceva, macar sa iasa in strada, s-au resemnat.

      (Citează)

  2. Gresit, PSDragnea + ALDE reprezinta statul paralel. Cei ce doresc ca Romania sa deraieze de la principiile fundamentale a unui stat de drept functional.

    Cand spui ca cei care se opun nedreptatiilor PSD formeaza statul paralel, ii scoti pe acei oameni in ilegalitate. Asta face si PSD, ii catalogheaza pe toti cei care se opun abuzurilor politice facute de ei drept stat paralel. Mare atentie la sintagma asta. Este brevetata si utilizata de PSD.

    Ce crezi tu ca este statul paralel este de fapt statul normal, de drept.

      (Citează)

    • Asta demonstreaza ce inseamna analfabetismul functional. Mai citeste o data textul. Ok, inca o data. Si mai o data. Daca nici acum nu are sens, e prea tarziu…

        (Citează)

    • O shit @cosmin…. facepalm

        (Citează)

    • @Adrian, ti-am recitit comentariul de cateva ori, esti exemplul perfect pentru un analfabet functional.

      Radu: “Personal simt că singurul stat paralel este compus din cei ce protestează împotriva PSD-ului, cei ce nu vor modificarea legilor pentru a înlesni furtul, cei scârbiți de Tăriceanu și oripilați că, la 28 de ani (28! aproape o întreagă generație!) de la Revoluție, lucrurile stau practic la fel, cu o clasă conducătoare ce-și arogă tot mai multe puteri în timp ce restul țării se duce spre paragină; măcar avem banane și televiziune non-stop.”

      Stiu ce am scris mai sus si sustin in continuare. Statul paralel nu este compus din cei care se opun abuzurilor, acela este statul de functional. Statul paralel e statul mafiot. Atentie la nuanta.

      @Pew, try a dickpunch, stfu! vezi ce am scris la Adrian.

        (Citează)

    • Ba ejnebun, a venit si Capitanul Ad-Litteram. Cu puterile lui de a nu reusi sa gaseasca sensul vag ascuns dintr-un text, va reusi sa creeze confuzie in randurile cititorilor.

        (Citează)

    • @cosmin, ma doare de atatea facepalm-uri.

        (Citează)

  3. saracutii psd, cum vor sorosistii sa le ii detroneze de la a pune romania pe picioare. ce e nasol, duamna firea are sanse sa ajunga presedinta.

    offtopic, cand ne delectezi cu un articol pe tema reusitei acestui mirific bf ce tocmai a trecut?

      (Citează)

    • Poate miercuri, dar nu văd ce-ar fi prea mult de zis. A devenit ceva obișnuit. Voi încerca să analizez datele, dar nu prea au trimis așa mulți rezultate.

        (Citează)

  4. momentul asta in care partidul de guvernamant adopta in mod oficial o asemenea pozitie este grav pentru noi ca tara.
    adica, una era sa delireze diversi insi pe la TV despre dusmanul ocult care ne pune bete in roata noua, romanilor cinstiti, buni si blanzi, si alta e sa fie asta naratiunea principala a principalului partid de guvernare si a principalului partid politic din tara.

    e cum zice demisionarul Sorin Moisa, urmeaza un proiect autoritar.

    schema e clasica si a fost folosita si ras-folosita: inventeaza un dusman extern ca sa poti justifica reducerea libertatii cetatenilor.

    Vadim e viu si voios, chit ca a murit.

      (Citează)

  5. petrescs:
    Andrei, vorbeste pentru tine te rog, nu mai generaliza.

    “tot mai putini oameni” nu este o generalizare.

      (Citează)

  6. Radu, e interesant cum abordezi doar anumite subiecte. E interesant cum n-ai suflat nicio vorba despre prezenta lui Kovesi, in seara alegerilor din 2009, la Oprea acasa, alaturi de sefii din SRI si alti oameni politici. N-ai suflat o vorba nici despre refuzul LCK de-a se prezenta in fata unei comisii parlamentare, chiar si dupa ce CCR-ul a dat o decizie c-ar trebui sa mearga. E amuzant cum nu exista stat paralel, e amuzant cum Coldea a fost trecut in rezerva, dupa scandalul cu Ghita, care a adus dovezi ca si-a facut vacantele cu Coldea, nu pentru c-ar fi fost vreo problema acolo, nu, stai cuminte, c-au facut cei de la SRI o ancheta interna si s-a dovedit ca n-a fost nimic real, ci pentru ca a venit momentul pur si simplu sa treaca in rezerva. Nu e nicio problema ca Adrian Sarbu vine la comisia de ancheta din Parlament si declara ca el stia cu cateva zile inainte, de la Coldea, care va fi sentinta in cazul lui Voiculescu. Nu e nicio problema faptul ca avem un SRI care practic nu e controlat de nimeni, un SRI care are mult prea multi angajati. Nu, nu e nicio problema. La fel nu e nicio problema c-am avut mai multe mandate de ascultare pe siguranta nationala decat SUA. Nu e nicio problema ca Turcescu vine la ora de maxima audienta si recunoaste c-a fost agent al unui serviciu secret, el fiind cel care a fost moderatorul ultimei dezbateri dintre Geoana si Basescu, nu e nicio problema ca in urma dezvaluirilor nimeni nu s-a sinchisit cu nicio ancheta. Asa este, n-avem un stat paralel, n-avem o forma care se trage din vechea securitate si pe care n-o poate verifica practic nimeni.

      (Citează)

    • Acest bloc se adreseaza generatiei IYI (=intellectual yet idiots), care nu au auzit nimic din ce spui tu aici, se informeaza doar de pe facebook, si chiar daca au auzit sunt prea hateri ca sa accepte argumentele contra.

        (Citează)

    • #zetu:
      pai dupa cum spui si tu statul ala paralel si mafiot e chiar PSD-ul. ca din ce enumeri tu acolo grosul e chiar din partidul ala.

      Iar comisa aia e plina de “am auzit io… asa intr-o seara in fata blocului” si in rest dovezi deloc.

        (Citează)

    • @zippo, fara doar si poate ca lideri din PSD au facut parte din statul paralel, sau au incercat sa te puna bine cu el. Maior e nasul de cununie al lui Ponta. Dragnea a fost pe la fel si fel de chermeze cu Coldea si Kovesi. Dar nu despre asta discutam aici, de psd, pnl etc. Discutam de unii care fac ce vor si care nu sunt controlati de nimeni, pentru ca chipurile ei apara interesul national.

      Comisia respectiva nu se poate subtitui justitiei sa adune dovezi. Ei audiaza persoane, ajung la o concluzie pe care o fac publica. Oricum, nu e de ici de colo sa-ti vina Adrian Sarbu, fostul CEO CME International, si sa-ti declare ca stia sentinta intr-un dosar din justitie cu cate zile inainte de a se da solutie, sau ca adjunctul SRI ti-a cerut sa-l consiliezi pe Ghita cu noua lui televiziune.

        (Citează)

    • Nu boss, este multe problema, dar e un drum lung de la niste problema pana la a le aduna pe toate si a incerca sa le legi inlocuind partile necunoscute cu presupuneri care te ajuta sa desenezi tocmai tabloul unei conspiratii atintita impotriva ta, tu care esti un stat de drept care vrei sa faci sa fie bine ca sa nu fie rau, om serios care nici nu te-ai gandi sa furi vreodata si sa schimbi legile tocmai ca sa scapi de inchisoare.

        (Citează)

    • Cum ziceam: “se informeaza doar de pe facebook, si chiar daca au auzit sunt prea hateri ca sa accepte argumentele contra.”
      In realitate nu trece ziua fara sa apara ceva grosolan, iari am ramas masca in ce hal a putut falsifica acel procuror DNA stenogramele in cazul lui Sorin Strutinsky, ex: la “da, am” ei au tradus “da, am luat”. Sa vedem ce pateste acum acel procuror, sunt convins ca nimic.

      Zippo:
      #zetu:
      pai dupa cum spui si tu statul ala paralel si mafiot e chiar PSD-ul. ca din ce enumeri tu acolo grosul e chiar din partidul ala.

      Iar comisa aia e plina de “am auzit io… asa intr-o seara in fata blocului” si in rest dovezi deloc.

        (Citează)

    • @Zetu: eu văd cum ăia de la putere încearcă să fure pe toate părțile, inclusiv de la mine, așa că mă interesează mai tare asta decât dacă merge Kovesi sau nu la comisia parlamentară.

      Apropo de cei de la putere, văd și cum DNA-ul e printre puținele agenții ce încearcă să-i ancheteze, așa că țin cu ei. Cum, n-a vrut șefa DNA să se ducă să fie trasă la răspundere tocmai de cei pe care-i anchetează? Foarte bine, sfatul meu ar fi să folosească toate metodele posibile pentru a amâna asta.

        (Citează)

    • @nwradu, am inteles. Pai atunci e perfect. Eu sunt de acord sa bagam oamenii la puscarie nu pe deovezi, in urma unei judecati in care sa le fie aparate niste drepturi, ci pe perceptii. Daca unu e perceput ca si corupt, zbang!, la puscarie. La fel propun s-o sanctificam pe Kovesi, ca ea lupta cu coruptii si sigur, sigur ea e de buna credinta. Tara asta e viciata de coruptie, de n-ai incredere sa-ti lasi masina intr-un service, ca poate iti monteaza aia piese uzate, toti politicienii alesi prin vot democratic fura si asupresc poporul, dar exista o categorie a societatii formata din procurori care e impecabila! Sunt niste oameni pe care tara asta nu-i merita, niste oameni care nu abuzeaza de putere, desi ar putea, niste oameni care desi nu sunt transparenti, refuzand sa mearga in fata unei comisii parlamentare pentru a raspunde unor intrebari, sigur sunt de buna credinta, pentru ca n-au cum sa fie altfel! Ca doar au fost numiti in functie de Ponta si Basescu, niste oameni de stat minunati si imaculati!

        (Citează)

    • Stai asa nene, a fost careva bagat la puscarie fara o judecata in care sa ii fie respectate drepturile? Pai o sa faca sigur scandal la CEDO si o sa castige.

        (Citează)

    • Btw, Radu, daca tu vezi cum aia de la putere te fura si fura tara, baga niste plangeri la DNA. Pai se poate sa stai cu mainile-n san si sa te lasi furat?

        (Citează)

    • DNA nu funcționează pe baza plângerilor mele.

        (Citează)

    • Nu ma, ai dreptate, nimeni nu fura. Clasa politica e perfecta. Coruptia nu exista in Romania. Totul merge perfect. PSD e un partid gigel. Dragnea nu s-a atins nici cu mustata de vreun cent public. Procurorii DNA ar trebui sa fie controlati fix de aia pe care ii investigheaza. Standardul de demonstrare a vinovatiei trebuie sa fie atat de ridicat, incat chiar daca daca judecatorul plus toata sala de judecata il vad pe ala cum ia bani in schimbul serviciilor, sa nu fie suficient.

      Tu esti intr-un organism bolnav dar iti doresti ca sistemul imunitar sa functioneze dupa aceleasi reguli si la aceeasi capacitate ca intr-un organism sanatos. Good fucking luck with that.

        (Citează)

    • E ordin de la partid să fie deturnată discuția spre SRI, Kovesi și altele sau de ce vorbim despre altceva decât subiectul principal?

      Că dacă e să o deturnăm, aș prefera să dezbatem dacă sunt mai buni cartofii prăjiți double-cooked sau triple-cooked.

        (Citează)

    • Radu, iar esti informat doar de pe Facebook. Cartofii prajiti sunt mancarea lui Soros. Un roman adevarat baga in gura doar carne de Teleorman.

        (Citează)

    • “N-ai suflat o vorba nici despre refuzul LCK de-a se prezenta in fata unei comisii parlamentare, chiar si dupa ce CCR-ul a dat o decizie c-ar trebui sa mearga.”

      “Pai atunci e perfect. Eu sunt de acord sa bagam oamenii la puscarie nu pe deovezi, in urma unei judecati in care sa le fie aparate niste drepturi, ci pe perceptii.”

      Poti sa aduni 2 cu 2 si sa realizezi ca FIX asta e scopul acelei “anchete parlamentare”? Fix scopul unei vanatori de vrajitoare, doar sa dea niste sentinte pe baza de “perceptii”? Fix scopul de a calca in picioare separatia puterilor in stat?

      Sau cer prea mult de la un troll/postac?
      Uite, noi, cei care avem aceasta privire de ansamblu putem sa vedem cum va impiedicati in propriile afirmarii in care le luati apararea maretilor PSDisti. Asta in timp ce voi cu ochelarii de cal pusi de catre Antena 3 si RTV ne acuzati pe noi ca suntem “generatiei IYI (=intellectual yet idiots), care nu au auzit nimic din ce spui tu aici, se informeaza doar de pe facebook, si chiar daca au auzit sunt prea hateri ca sa accepte argumentele contra.”

      2+2 fac 5 pentru ca PITONG! nu e un argument contra. Poate in ziua in care intr-adevar veti veni cu argumente nu cu bullshituri varsate pe gat de catre presa pro PSD veti fi intr-un final asculati. Pana atunci cat timp voi luati de buna faptul ca “2+2 fac 5! Adu-mi argumente logice ca fac 4! A, mi-ai adus? NU baaaaaaaa, nu se poate, astea nu-s argumente logice ia mai explica-mi inca o data!”, nu va puteti astepta sa fiti luati in serios.

      Va rog, draci postaci PSD, explicati-ne cine este intolerant la argumente logice si contra opiniilor voastre? Noi sau voi?

      Evident ca voi si intotdeauna ati facut asta.

        (Citează)

    • @Radu, DNA primeste plangeri de la absolut oricine, ia incearca sa vezi!

      Cat despre deturnarea discutiei, nu-mi prea dau seama la ce anume te referi, si mai ales la ce partid. Dintre noi doi, tu esti ala platit sa scrii pe anumite subiecte. Dar lasand asta la o parte, sa revenim la discutia de mai sus. Tu ai scris un articol despre statul paralel, despre existenta lui. Eu am venit cu niste fapte, reale, toate verificabile. Exista inregistrarea in care Turcescu recunoaste c-a fost agent acoperit al lui serviciu secret, exista inregistrarea in care Sarbu spune ca stia dinainte de pronuntarea verdictului in dosarul ICA care va fi solutia. E un fapt cert refuzul LCK de-a se prezenta in fata comisieri parlamentare de ancheta. La fel de cert e si faptul c-a fost prezenta in seara anchetelor la Oprea acasa, o spun cei de acolo in ancheta facuta de Parchet pe subiect. Sigur, toate subiectele de mai sus nu-ti ridica semne de intrebare, nu te misca. Nu-ti pui intrebari ce cauta Kovesi impreuna cu Oprea, stii tu, detestabilul Oprea la ceas de seara, tocmai in seara alegerilor prezidentiale. Nu, tu ai incredere in ea. Si totusi imi spui ca deturnez discutia pentru ca prezint niste argumente care demonstreaza existenta unui stat paralel?

      @Tudor, misto ar fi daca am putea duce discutia in niste limite civilizate, fara a pune etichete. De fapt Comisia de Ancheta incearca sa afle ce s-a intamplat in seara alegerilor prezidentiale, atunci cand acasa la Oprea s-au intalnit niste oameni extrem de importanti ai statului. Sefi de servicii secrete, sefa parchetului general, policitieni si oameni de presa. Sigur, intr-o tara zdravana la cap aflarea c-a avut loc o astfel de intalnire ar fi declansat un mega scandal. Sau daca acea intalnire ar fi avut loc pentru a facilita castigarea alegerilor de candidatul PSD-ului, spre exemplu, atunci sigur ai fi vazut zeci de mii de oameni in strada.

      Tudor, serios acum? De ce argumente ai nevoie? Esti impotriva PSD-ului pentru ca fura, pentru ca mint, esti pentru respectarea legii si pentru transparenta. Dar n-ai nicio problema cand sefa DNA nesocoteste o decizie CCR, si refuza pentru a 4-a oara sa se prezinte un fata unei comisii parlamentare. Stiu, respectarea legilor devine facultativa cand vine vorba de cei pe care-i simpatizezi tu, pe cei pe care ii investesti, neconditionat cu incredere.

        (Citează)

  7. Pai care ai dori sa fie direcția unui partid condus de un condamnat penal ? Totul împotriva justiției. Pentru a avea sprijinul celorlalți din partid a mărit salariile parlamentarilor si a dat liber primarilor sa stabilească ce salariu doresc.

    Am citit recent un articol despre cum PSD-ul este partidul care a condus cam 45% din timpul scurs de la revoluție, restul se impare intre PNL+PNTCD + Alte partide.

    Partea buna e ca PSD-ul pierde din încredere, chiar cei din sectorul public încep sa strâmbe din nas când Olguta promite măriri, probabil se va vedea asta la urmatoarele alegeri, dacă PSD va avea o înfrângere rusinoasa atunci Dragnea va fi înlăturat de la putere, probabil in locul lui va fi readus Ponta sau Chirica de la Iasi, adică cei din PSD care au avut curajul sa il contrazică pe Dragnea.

      (Citează)

  8. zetu: roblema faptul ca avem un SRI care practic nu e controlat de nimeni, un SRI care are mult prea multi angajati. Nu, nu e nicio problema. La fel nu e nicio problema c-am avut mai multe mandate de ascultare pe siguranta nationala decat SUA. Nu e nicio problema ca Turcescu vine la ora de maxima audienta si recunoaste c-a fost agent al unui serviciu secret, el fiind cel care a fost moderatorul ultimei dezbateri dintre Geoana si Basescu, nu e nicio problema ca in urma dezvaluirilor nimeni nu s-a sinchisit cu nicio ancheta.

    E interesant cum, desi e clar ca nu ai capacitatea de a rationa spre binele tau si al celor din jur, poti reproduce cu mare exactitate din balele care se scurg seara de seara din televizorul tau. Sau, mai plauzibil, ma insel si cineva iti alimenteaza cu fise fiecare interventie de genul asta. Oricum ar fi, esti demn de cei pe care ii aperi: Dragnea, Tariceanu, Olguta, Nicolicea, Serban Nicolae, Codrin Stefanescu si alti monstri iesiti din toaleta natiunii.

      (Citează)

    • Lol, ai dreptate. Chiar si-asa, chiar daca ar fi cum spui tu, chiar daca eu as fi idiotul idiotilor si n-as fi indeajuns de cerebral incat sa judec lucrurile pentru mine, fiind manipulabil 100%, asta nu schimba cu nimic faptul ca cele scrise de mine mai sus sunt lucruri care s-au intamplat, lucruri reale si verificabile. Dar da, ma asteptam la un astfel de reactie din parte celor care au o problema in a percepe realitate dincolo de bula lor.

        (Citează)

    • Daca esti tu destept si bine informat, atunci argumenteaza ca el. Sunt insirate multe fapte, zi care e adevarata si care nu. Sau esti un banal prostac?

        (Citează)

    • Bai sorosistilor, bai haimanalelor, bai dar lasati-l pe dragnea sa guverneze, ca el e singurul stiutor al planului de guvernare, singurul salvator al acestei tari! Ce, conteaza ca a furat de a dus teleormanul in sapa de lemn?!? Niste hahalere sunteti! Rusineeee!!!!

        (Citează)

  9. Surprinzator din 2000 se tot aude de lupta impotriva coruptiei si din cate vad si simt coruptia e din ce in ce mai apasatoare in tara asta. Si sa nu ne mintim nu doar cei din parlament sunt corupti… majoritatea firmelor private fac acelasi lucru. Nu se stie ca se dau spagi sa treci un ITP, nu se stie ca atunci cand depui un dosar la enel, eon, gdf trebuie sa dai o atentie sa fie aprobat mai repede si multe alte exemple. Ne luptam cu coruptia bagam multi bani in aceasta lupta si nici un rezultat. Poate problema o fi la sefii parchetelor, poate o fi la legi dar poate PSD ul sa modifice ceva? Evident nu.
    Radu am inteles ca astia din parlament sunt toti corupti dar NICI un strain nu este anchetat de DNA… probabil ca in dosarul microsoft spaga a fost data din buzunarul unui roman, la Bechtel tot un roman o fi de vina.
    Noi ne mandrim ca l-am bagat pe Nastase in puscarie ca si-a pus omul termopane nu conteaza ca erau zvonuri ca a furat 1MLD euro dar l-am infundat pt cateva mii de euro. Tot aud ca Dragnea are 4 dosare dar inainte sa fie la putere cate avea?
    Si inca o curiozitate e ok sa incalci constitutia cand esti sefa anti-coruptie? e ok sa dai afara oameni printr-un abuz de putere ca nu iti mai place fata lor? Noi suntem mai fraieri ca respectam legile sau cum?
    Si da ipocrizia e mare la noi nu conteaza ce faci dar daca esti impotriva PSD totul se iarta.

      (Citează)

  10. nwradu:
    E ordin de la partid să fie deturnată discuția spre SRI, Kovesi și altele sau de ce vorbim despre altceva decât subiectul principal?

    Că dacă e să o deturnăm, aș prefera să dezbatem dacă sunt mai buni cartofii prăjiți double-cooked sau triple-cooked.

    Pai TU ai scris in articol de statul paralel SRI Kovesti si altele nu trebuie sa vorbim despre asta? Sau vb doar despre varianta 2?

      (Citează)

  11. Pew:
    @cosmin, ma doare de atatea facepalm-uri.

    Switch to dickpunches!

      (Citează)

  12. @Zetu
    ce faci tu e “whataboutism” clasic.
    Noi discutam niste probleme reale legate de cei care chiar detin tot controlul tarii si fac chestiuni care ne afecteaza direct pe toti (a se vedea revolutia fiscala, preturi, etc). Tu vrei insa nu sa discutam de dovezile reale si palpabile conform carora sunt respectivii acuzati in schimb sa discutam despre fumigenele pe care vinovatii le arunca sa distraga atentia. Compari procese judecate deja in justitie, cu dovezi si tot ce trebuie, cu teorii ale conspiratiei fara pic de dovezi.
    Si sa zicem si ca ai dreptate si Kovesi s-a intalnit la Oprea si mai stiu eu ce alte minunatii. Si ce? Care e problema? Kovesi a luat deciziile pe care le ia PSD? Sa aduca careva dovezi reale ca s-a incalcat legea in vreo directie sau alta si apoi merita discutat, dar doar pe “am auzit, stiu eu ca” spuse de diversi oameni nu de maxima incredere intr-o comisie parlamentara (nici macar nu stiu daca se depune vreun juramant acolo) nu este suficient. Si repet, da, poate e de discutat, dar asta nu inseamna ca nu trebuie discutate si cele reale si palbabile facute de PSD, iar statul paralel pana una alta nu e decat o bazaconie. Adu dovezi!! Si btw, statul paralel in acceptiunea PSD ar fi cine? OLAF? DNA? Presedintele? majoritatea procurorilor? majoritatea judecatorilor? (care s-au pronuntat pe justitie) multii analisti sau jurnalisti? ambasadorii? nu e unpic cam absurd? toti sunt coalizati impotriva sarmanului PSD care culmea este dovedid infractor cu dovezi pana la capat in o groaza de cazuri? ce e asta? sindromul Stockholm sau doar prostie/naivitate?

    zetu:
    Lol, ai dreptate. Chiar si-asa, chiar daca ar fi cum spui tu, chiar daca eu as fi idiotul idiotilor si n-as fi indeajuns de cerebral incat sa judec lucrurile pentru mine, fiind manipulabil 100%, asta nu schimba cu nimic faptul ca cele scrise de mine mai sus sunt lucruri care s-au intamplat, lucruri reale si verificabile. Dar da, ma asteptam la un astfel de reactie din parte celor care au o problema in a percepe realitate dincolo de bula lor.

      (Citează)

    • Eu, spre deosebire de tine am sa raspund punctual, pentru ca asa-mi place sa port o discutie, cat mai punctual.

      “Noi discutam niste probleme reale legate de cei care chiar detin tot controlul tarii si fac chestiuni care ne afecteaza direct pe toti (a se vedea revolutia fiscala, preturi, etc).”
      Unde anume vezi tu a se discuta despre revolutia fiscala si preturi? Eu vad ca discutia e despre statul paralel. Ne trezim si noi nitel?

      “Tu vrei insa nu sa discutam de dovezile reale si palpabile conform carora sunt respectivii acuzati in schimb sa discutam despre fumigenele pe care vinovatii le arunca sa distraga atentia.”

      Unde anume am spus eu asta? Unde te-am impiedicat eu pe tine sa nu discuti despre ce vrei?!

      “Compari procese judecate deja in justitie, cu dovezi si tot ce trebuie, cu teorii ale conspiratiei fara pic de dovezi.”

      Imi arati si mie, te rog, unde anume am facut asta?!

      “Si sa zicem si ca ai dreptate si Kovesi s-a intalnit la Oprea si mai stiu eu ce alte minunatii. Si ce? Care e problema? Kovesi a luat deciziile pe care le ia PSD?”

      Ai dreptate, nu e nicio problema ca Procuror General al Romaniei, in seara alegerilor prezidentiale, adica in seara alegerii celui care urmeaza s-o numeasca in functie se intalneste cu politicieni si oameni din SRI. Ai dreptate, e perfect normal. SI ce ziceai tu? Ca esti revoltat pe PSD ca fura si ca fac nasoale? Amuzant, avand in vedere ca n-ai nicio problema in a inchide ochii vizavi de niste chestiuni grave. Dar nah, asa e cand functionezi c-o dubla masura. O masura pentru ai lor, si-o masura pentru ai tai.

      “Sa aduca careva dovezi reale ca s-a incalcat legea in vreo directie sau alta si apoi merita discutat, dar doar pe “am auzit, stiu eu ca” spuse de diversi oameni nu de maxima incredere intr-o comisie parlamentara (nici macar nu stiu daca se depune vreun juramant acolo) nu este suficient.”

      Si cam cine ai vrea tu sa aduca dovezile? Kovesi, nu? Sa se incrimineze ea pe ea? Sau aia din SRI sa ia spasiti si sa recunoasca c-au facut nasoale la alegri, este?
      Si da, ai dreptate, Adrian Sarbu e un nimeni in drum, fost CEO la CME international. Un fost angajat SRI decorat de americani e un nimeni. Toti sunt nimeni, sunt niste unii care nu conteaza.

      “Si repet, da, poate e de discutat, dar asta nu inseamna ca nu trebuie discutate si cele reale si palbabile facute de PSD, iar statul paralel pana una alta nu e decat o bazaconie.”

      Nu doar ca se discuta prostiile facute de PSD si de Dragnea, dar unele sunt si anchetate, si foarte bine ca sunt anchetate. Mai complicat e sa discutam despre lucrurile care nu ne convin. Ia uita-te mai sus la reactiile pe care le-am primit doar pentru ca mi-am permis sa aduc in discutie niste fapte reale, intamplate in tarisoara. Nu-s scos din postac, prost, om aservit PSD-ului. Asta pentru ca-mi permit sa discut si sa aduc argumente care ar putea stirbi din statuia pe care i-ati facut-o lui Kovesi. Ca sunteti innebuniti sa faceti statui, i-ati mai facut unuia lu Basescu, pe care mai apoi n-ati mai stiut cum s-o spargeti.

      “Adu dovezi!!”

      Dovezile exista, sunt acolo. Faptul ca tu refuzi sa le vezi pentru ca esti setat sa gandesti intr-un anumit mod nu inseamna ca ele nu exista. Repet, Turcescu s-a detonat in direct la TV recunoscand c-a fost agent al unui serviciu secret. Ai vazut vreo ancheta? Stii sa se fi clarificat discutia? Adrian Sarbu a spus ca stia de verdictul dintr-un dosar inainte ca verdictul sa fie dat. Basescu, intr-o inregistrare privata spune cum stie ca Coldea scotea si baga judecatori in anumite dosare, pentru verdicte favorabile. Sebi Ghita a vorbit. Toate dovezile exista, nu trebuie decat sa le vezi si sa pui informatiile cap la cap. Daca vrei. Daca nu continua sa lucrezi la statuia lui Kovesi.

        (Citează)

    • vad ca nu ai inteles nimic din ce-am zis, poate nu m-am exprimat bine. Nu are rost sa continui prea mult, vorba lui Radu pari complet blocat pe ideile tale. Dar:
      1. am facut o paralela cu chestiunile importante tocmai ca sa arat ca statul paralel e doar o fumigiena pe care PSD-ul a aruncat-o ca sa-si justifice actiunile si sa manipuleze electorat.
      2. este foarte adevarat ca serviciile noastre sunt prea puternice si in umbra si ca probabil fac multe manarii, dar la fel de adevarat este ca PSD-ului putin ii pasa de asta pt ca iata nici schimbarile pe care le fac ei (si au toata puterea sa duca in Parlament orice proiect de lege) nu au nicio legatura cau serviciile!!! atunci ce treaba are Turcescu sau Coldea sau altii sau de ce ii dai inainte cu astea?
      3. de cand este un lucru grav ca s-ar fi intalnit? este ilegal? este imoral? care e problema? repet, unde sunt dovezile ca s-a facut ceva ilegal!! Oprea ala era un mafiot? Si nu, nu Kovesi trebuie sa aduca dovezile! si nu zic ca inchid ochii, dar pana nu e nimic dovedit de ce sa discut despre asta in loc sa vb despre 21 milioane conform OLAF!!? arata-mi statul paralel cu dovezi palpabile si de incalcare a legii si apoi avem ce discuta despre statul paralel, pana atunci nu este decat o fumigiena prin care un grup restrans de oameni care detin toata puterea justifica actiuni de control tot mai mare asupra statului si justitiei.
      4. enumeri iar ceva “asa-zise” dovezi –
      daca Turceascu a fost sau nu angajat de servicii e ceva de investigat si poate chiar s-au sesizat unii pt asta (intern in SRI samd). dar asta face existent statul paralel?
      Adrian Sarbu – e f simplu, poate stia, poate nu. Iar trebuie investigat, dar nici faptul ca acesta ar fi avut pila X care i-a spus nu da viata unui stat paralel! Si de altfel, si eu pot spune inainte de procesul Y ca va Castiga Vasile. Daca nimeresc se cheama ca sunt si eu parte a statului paralel?
      iar, ca Basescu spunea cutare sau cutare, tinem minte ca fratele lui a fost condamnat si pt ce? a, si btw, ce spune cineva nu are valoare juridica, si eu pot la telefon sa zic orice! nu este o dovada!
      sebi ghita? serios? adica sa cred ca spune Sebi Ghita? nu-s chiar cretin…

      repet, unde-s dovezile tale??? nu ca a spus cutare ceva, samd. si repet, si daca astea de mai sus ar fi dovezi tot nu arata un stat paralel, sau daca ar arata asa ceva atunci lupta PSD ar trebui sa fie cu SRI-ul si transparentizarea acestuia, dar nu vedem asa ceva.

      deci despre ce vorbim?

        (Citează)

  13. se dau spagi dar sunt si multi care sunt corecti.
    Nu a zis nimeni ca nu-s si altii vinovati, dar pana una alta ceea ce discutam sunt chestiunile reale facute de PSD la guvernare! si exact asta e jobul DNA-ului! Normal ca sunt sanse sa ti se faca dosar daca esti la guvernare pt ca daca esti la guvernare ai parghiile sa faci matrapazlacuri, tu ce ai vrea altfel? sa se investigheze partidul de opozitie care nu are puterea/banii daca nu cumva ei au incalcat legea? minima logica avem?

    zici ca poate e problema la parchete samd? ok, poate o fi, dar daca vin si toate organizatiile profesionale din aceasta zona, si straini care se pricep, ambasade, analisti, si toti zic ca schimbarile nu-s bune chiar toti sunt prosti sau interesati? si PSD-ul refuza sa delibereze, PSD-ul refuza sa intrebe Comisia de la Venetia, asta arata ca vor deci sa faca o treaba buna sau ca au de fapt interes sa-si impuna vointa ca lege si atat? si-atunci de ce-i dai inainte cu prostiile astea?

    incalcari de-ale lui Kovesi ale legii? asta e problema? ai si dovezi? ca a fost la Oprea daca a fost nu e o dovada! unde sunt dovezile ca s-au facut dosare politice? pana una alta dosarele exista, au fost judecate multe, iar respectivii gasiti vinovati de judecatori nu de procurori, deci sunt vinovati si atat. deci sa credem criminalii si nu pe ceilalti?

    razvan:
    Surprinzator din 2000 se tot aude de lupta impotriva coruptiei si din cate vad si simt coruptia e din ce in ce mai apasatoare in tara asta. Si sa nu ne mintim nu doar cei din parlament sunt corupti… majoritatea firmelor private fac acelasi lucru. Nu se stie ca se dau spagi sa treci un ITP, nu se stie ca atunci cand depui un dosar la enel, eon, gdf trebuie sa dai o atentie sa fie aprobat mai repede si multe alte exemple. Ne luptam cu coruptia bagam multi bani in aceasta lupta si nici un rezultat. Poate problema o fi la sefii parchetelor, poate o fi la legi dar poate PSD ul sa modifice ceva? Evident nu.
    Radu am inteles ca astia din parlament sunt toti corupti dar NICI un strain nu este anchetat de DNA… probabil ca in dosarul microsoft spaga a fost data din buzunarul unui roman, la Bechtel tot un roman o fi de vina.
    Noi ne mandrim ca l-am bagat pe Nastase in puscarie ca si-a pus omul termopane nu conteaza ca erau zvonuri ca a furat 1MLD euro dar l-am infundat pt cateva mii de euro. Tot aud ca Dragnea are 4 dosare dar inainte sa fie la putere cate avea?
    Si inca o curiozitate e ok sa incalci constitutia cand esti sefa anti-coruptie? e ok sa dai afara oameni printr-un abuz de putere ca nu iti mai place fata lor? Noi suntem mai fraieri ca respectam legile sau cum?
    Si da ipocrizia e mare la noi nu conteaza ce faci dar daca esti impotriva PSD totul se iarta.

      (Citează)

  14. Știu că e plăcut să vă certați cu Zetu, dar faceți asta de vreo 3-4 ani fără nici un rezultat. Omul le crede sau zice pe ale lui, iar astfel de comentarii doar abat discuția de la subiectele care contează.

    Uneori chiar nu mai are rost să explicați că judecătorii bagă oameni la pușcărie, nu procurorii.

      (Citează)

    • Omu are argumentele la el, toate usor verificabile. Vreau sa vad un singur comentariu pertinent la ceea ce a spus, care eventual sa contina si niste argumente. Nu exista. Acum ca nu va convine o dati ca deturneaza discutia, desi a fost clar pe subiect, a adus argumente ca statul paralel chiar exista.
      P.S. PSD + ALDE au castigat alegerile, daca nu stiti, ei nu au cum sa fie statul paralel pentru ca sunt statul legit.

        (Citează)

    • Care argumente, că nu s-a dus Kovesi la comisia parlamentară? Ce legătură are cu discuția?

      Întâi să vedem dacă ce se spune are legătură cu subiectul.

      Mă mir că n-a zis-o și pe aia cu “dar ce, Băsescu n-a furat?”

        (Citează)

    • Cum adica ce legatura are cu discutia prezenta Procurorului General in seara alegerilor prezidentiale acasa la un om politic, alaturi de sefii din serviciile secrete? Pai tocmai despre asta e vorba in statul paralel. De cei care nu sunt votati, ci numiti pe functii, care avand la indemana anumite parghii reusesc sa rastoarne puterea intr-o partea sau alta, in functie de interesele lor. Dar fireste, eu sunt doar un postac care primeste comenzi de la partid.

        (Citează)

    • @Greuceanu: Nu are argumentele la el. Are urmatoarele evenimente, reale sau nu:

      – “Exista inregistrarea in care Turcescu recunoaste c-a fost agent acoperit al lui serviciu secret” – ok, exista
      – “exista inregistrarea in care Sarbu spune ca stia dinainte de pronuntarea verdictului in dosarul ICA care va fi solutia” – exista o afirmatie a unui nene; poate e adevarata, poate nu.
      – “E un fapt cert refuzul LCK de-a se prezenta in fata comisieri parlamentare de ancheta” – corect
      – “La fel de cert e si faptul c-a fost prezenta in seara anchetelor la Oprea acasa, o spun cei de acolo in ancheta facuta de Parchet pe subiect” – poate ca da.

      Presupunand ca toate aceste fapte ar fi reale, omul iti cere sa crezi, pe baza lor, ca exista o conspiratie a unor organizatii foarte puternice, care se opun actiunilor PSD si incearca sa conduca Romania din umbra cu ajutorul corporatiilor si al UE, prin condamarea ilegala (dar totusi neatacabila la CEDO) a unor oameni nevinovati dar care doar intamplator au acumulat o gramada de bani din salarii de bugetari. Plus Soros, nu inteleg de ce oamenii uita mereu de Soros.

      Nu are deloc argumentele la el. Are doua standarde si ti-l pune in fata pe cel mai convenabil, in functie de subiectul discutiei.

        (Citează)

    • Turcescu? Cum a venit vorba de asta? Băi, e mișto metoda asta de a distrage lumea de la cât fură aia, aruncând la nimereală nume și evenimente în discuție. Zici că-i școala rusească în acțiune.

        (Citează)

    • @Radu, ai o obsesie, serios. Cine distrage atentia de la cine fura cine?! Serios, discutia a fost legata de statul paralel, adica de niste unii ce trag parghiile din umbra fara sa fie legitimati prin vot de fix nimeni. Si-n contextul asta ti-am amintit de cazul Turcescu, mare ziarist, cu emisiuni pe la TV care faceau rating, era chiar urmarit pe vremea cand facea emisiune la Realitatea, 100%, cu emisiune radio la Europa FM, care iese si spune ca el a fost agent al unui serviciu secret. Nimeni n-a investigat nimic, nimeni n-a lamurit cum stau lucrurile de fapt, timpul a trecut si uitarea s-a lasat peste acest caz. Iar acum, astia dintre noi care n-avem memorie selectiva, ca ne mai aduce aminte de-un caz flagrant si revoltator intr-o tara democratica, cica vreau sa deturnez discutia.

      Si ba, serios, repeti obsesiv ca astia fura. Nu stiu, asa o fi. Dar daca e asa, inseamna ca zeita la care te-nchini si la a carei statuie lucrezi de zor, Kovesi, nu prea face o treaba buna. Ca sa-i ai pe unii de fura, unii pe care pana si tu ii vezi ca fura, desi nu esti procuror DNA, si sa nu fii in stare sa-i aretesti, asta inseamna incompetenta.

        (Citează)

  15. care sunt lucrurile reale si verificabile de care vorbesti? nici nu s-a dovedit pana acum cu siguranta ca Kovesi a participat la intalnirea de la Oprea!!! Ai tu dovezi legate de astea? Si daca a participat, a aparut pe undeva vreo dovada ca s-au facut sau planificat ilegalitati acolo? daca ar fi existat dovezi deja era o reclamatie la parchet pe aceasta tema!! Deci, ce vorbesti aici?

    dosare fabricate? in marea lor majoritate conforma statisticilor dosarele DNA s-au solutionat cu condamnari, respectiv au fost vinovati, respectiv dosarele pe bune! si sincer, si daca le-ar fi facut cu dedicatie, concentrati mai mult pe X sau Y, nu ma intereseaza, daca i-au gasit cu ilegalitati atunci bine ca au fost gasiti si atat! Si da, sunt de-acord sa fie toti investigati la fel, dar nu inteleg ce vrei tu sa sustii, sa nu mai fie nici macar astia care sunt investigati acum pt ca nu sunt la fel de mult stresati si opozitia sau multinationalele? serios?

    zetu:
    Lol, ai dreptate. Chiar si-asa, chiar daca ar fi cum spui tu, chiar daca eu as fi idiotul idiotilor si n-as fi indeajuns de cerebral incat sa judec lucrurile pentru mine, fiind manipulabil 100%, asta nu schimba cu nimic faptul ca cele scrise de mine mai sus sunt lucruri care s-au intamplat, lucruri reale si verificabile. Dar da, ma asteptam la un astfel de reactie din parte celor care au o problema in a percepe realitate dincolo de bula lor.

      (Citează)

    • Cristi, as putea s-o tin asa pana maine, sa discut cu tine si sa-ti invalidez argumentele. Nu de alta, dar mi-ar fi simplu si usor. Si sa-ti dau un mic exemplu. Da, exista dovada ca Kovesi a fost la Oprea acasa. Si asta pentru ca Parchetul a facut o ancheta legat de acea intalnire, si in ordonanta de clasare a acelui dosar, apare si numele lui Kovesi c-ar fi fost prezenta. Deci e oficial, e o dovada clara si palpabila. Daca nu ma crezi, google it. Dar n-are sens, vei continua sa crezi cu tarie in cele spuse de tine, vei continua sa vezi in minte un dusman si-un aparator al coruptilor, desi eu nu fac decat sa am o alta parere decat a ta, si se-ntampla sa am si argumentele cu mine. Ca atare discutia e inutila, nu e ca si cum voi reusi vreodata sa-ti schimb parerea. Functionezi in alb si negru, fara nuante. Pentru tine exista doar raul suprem, PSD-ul, si binele suprem. DNA si LCK. Ramane ca timpul sa ne demonstreze cum au stat lucrurile de fapt.

        (Citează)

    • Nu, Kovesi fugea pe trotuar de jurnalisti ca nu dorea sa infirme ca a fost acolo si ca totul este o facatura. La fel, cu riscul de a suporta consecinte nu s-a dus la comisia parlamentara ca sa infirme ca a fost acasa la oprea. Halal logica. Am o intrebare,in baza a ce sustii ca parlamentarii sunt niste hoti, atat timp cat tu ai nevoie de recunoasterea din gura inculpatului ca a faptuit? Sau aici merge dubla masura si nu stim noi?

        (Citează)

    • Da, singura dovada a unei asa zise fraudari a alegerilor in 2009, care ar fi o frauda gigantica, pe care PSD a gasit-o in 4 ani de cand e la putere, e ca Kovesi s-a dus la o petrecere.

      Impuscati-va ba, ca sunteti prosti.

        (Citează)

    • Bravo bai mac gregor, ne-ai zis-o tu noua, niste prosti suntem, toti suntem niste prosti. Doar ca, daca stam nitel sa ne aducem aminte, eu retin ca ne-am culcat c-un presedinte, Geoana, si ne-am trezit c-un altu’, Basescu, care a castigat la mustata. Diferenta a fost de niste zeci de mii de voturi. Venite din diaspora, culmea. Asa ca n-a fost nevoie de-o frauda masiva. Dar sigur, unii n-au nicio strabatere la aflarea faptului ca-n seara alegerii presedintelui, oamenii numiti in functie de unul dintre contracandidati, oameni cu functii in stat, oameni cu puterea de-a misca lucrurile intr-o parte sau alta, gen sefii de la SRI, sefa de la parchetul general, s-au aflat toti acasa la un politician apropiat, culmea, de acelasi presedinte care i-a numit pe cei mentionati anterior. Sigur, oamenii se aflau acolo la o sindrofie privata, sigur nu s-au intalnit pentru a vedea cum pot sa-l ajute pe cel ce i-a pus pe functii, nicidecum nu-si faceau griji pentru posturile lor, in cazul in care ar fi iesit fix ala de nu i-a pus in functii. Suntem noi prosti, suntem idioti si clar ar trebui sa ne impuscam. De ce? Pentru ca avem indoieli, pentru ca ne punem intrebari. Ar trebui sa fim toti ca tine, s-avem doar certitudini.

        (Citează)

    • cum mah ditamai frauda si singura voastra speranta de a o dovedi este daca Kovesi binevoieste ea sa recunoasca in fata comisiei?

      Muriti ba, nu va mai chinuiti degeaba.

        (Citează)

    • PSD+ALDE in actuala distributie reprezinta o chintesenta de nocivitate, s-au intrecut pe ei insisi -si asta-i o realizare pentru diversele organizatii de infractori deghizati de la FSN incoace. Sustinatorii lor cu greu ar putea fi gasiti in afara a doua categorii majore: hoti (de la smenar marunt ce se bucura la o mita micuta pana la granguri cu osanza construita pe tunuri serioase) sau prosti (iar cu nuante – de la idioti utili ce injura vestul si capitalistii rai in timp ce , paradoxal, nu s-ar muta in RPD Coreeana, pana la specimene carora trebuie sa le arate cineva cum se foloseste stampila de vot). Ar mai fi categoria de personaje platite – la propriu- de un stat prieten din est, foarte interesat in ultimii ani sa flegmeze in ciorba UE. Zetu se simte jignit de adresarea lui mac gregor. In fond, s-ar putea sa aiba dreptate…
      (zetu, greuceanu, marius m., whatever – putem folosi termenul de “personaj colectiv” )

        (Citează)

    • “Doar ca, daca stam nitel sa ne aducem aminte, eu retin ca ne-am culcat c-un presedinte, Geoana, si ne-am trezit c-un altu’, Basescu, care a castigat la mustata. Diferenta a fost de niste zeci de mii de voturi. Venite din diaspora, culmea”

      Deci sa adaugam asta la lista scurta de dovezi pentru existenta unui stat paralel? Deci tie ti se pare ciudat ca oamenii care au plecat din tara voteaza preponderent impotriva PSD? Desi la ABSOLUT FIECARE ALEGERE au votat tot impotriva PSD?

      Sa facem calculul:
      – Turcescu e agent
      – Kovesi nu a vrut sa se duca sa dea raportul
      – Kovesi s-a dus la un nene acasa
      – Romanii din diaspora au votat cu Basescu
      – Sarbu zice ca stia niste chestii
      Din toate astea, rezulta clar conspiratie a mai multor agentii, cu scopul de a controla Romania prin oprimarea celor care vor cu adevarat sa o ridice din saracie (adica PSD) si in favoarea corporatiilor si a EU.

      Asta e procesul tau de gandire. Iei cateva evenimente, fara vreo legatura aparenta intre ele si umpli golurile cu rahat din imaginatia ta. Si prezinti rahatul rezultat ca fapt real. Si apoi arati celorlalti – “uite ba dovezi. Turcescu era agent, deci clar conspiratie. Ce dracu nu reusiti sa intelegeti”

        (Citează)

  16. 1. nu poti sa-mi invalidezi argumentele ca-s prea evidente.. ;)
    2. nu am ridicat nicicand statui lui Kovesi, pana acum insa nu exista o dovada de ilegalitate cu nimic la ea, doar un caz de indisciplina (ne-penal).
    3. cum am zis si mai sus, putea sa fie acolo la Oprea, nu e o dovada de ilegalitate. da, poate merita investigat, dar nu este o dovada a unui stat paralel cum il anunta PSD-ul. nici una din “dovezile” tale nu arata decat punctual niste probleme, nu existenta unei conspiratii samd… a zis f bine mai sus un nene, nu cred ca merita sa mai scriu din nou ca tot intelegi ce vrei tu, el a zis asa:

    Giani Mucea:
    – “Exista inregistrarea in care Turcescu recunoaste c-a fost agent acoperit al lui serviciu secret” – ok, exista
    – “exista inregistrarea in care Sarbu spune ca stia dinainte de pronuntarea verdictului in dosarul ICA care va fi solutia” – exista o afirmatie a unui nene; poate e adevarata, poate nu.
    – “E un fapt cert refuzul LCK de-a se prezenta in fata comisieri parlamentare de ancheta” – corect
    – “La fel de cert e si faptul c-a fost prezenta in seara anchetelor la Oprea acasa, o spun cei de acolo in ancheta facuta de Parchet pe subiect” – poate ca da.
    Presupunand ca toate aceste fapte ar fi reale, omul iti cere sa crezi, pe baza lor, ca exista o conspiratie a unor organizatii foarte puternice, care se opun actiunilor PSD si incearca sa conduca Romania din umbra cu ajutorul corporatiilor si al UE, prin condamarea ilegala (dar totusi neatacabila la CEDO) a unor oameni nevinovati dar care doar intamplator au acumulat o gramada de bani din salarii de bugetari. Plus Soros, nu inteleg de ce oamenii uita mereu de Soros.

    PS. cum am zis si mai sus inclusiv ce zici tu e ca serviciile secrete fac jocurile in tara asta. PSD-ul nu atinge cu nimic serviciile acum ci justitia! Si culmea, dar pe servicii le-ar putea atinge mult mai usor ca sunt controlabile prin legislativ si executiv! Deci evident ca nu vorbiti tu si PSD-ul de acelasi stat paralel.

    zetu:
    Cristi, as putea s-o tin asa pana maine, sa discut cu tine si sa-ti invalidez argumentele. Nu de alta, dar mi-ar fi simplu si usor. Si sa-ti dau un mic exemplu. Da, exista dovada ca Kovesi a fost la Oprea acasa. Si asta pentru ca Parchetul a facut o ancheta legat de acea intalnire, si in ordonanta de clasare a acelui dosar, apare si numele lui Kovesi c-ar fi fost prezenta. Deci e oficial, e o dovada clara si palpabila. Daca nu ma crezi, google it. Dar n-are sens, vei continua sa crezi cu tarie in cele spuse de tine, vei continua sa vezi in minte un dusman si-un aparator al coruptilor, desi eu nu fac decat sa am o alta parere decat a ta, si se-ntampla sa am si argumentele cu mine. Ca atare discutia e inutila, nu e ca si cum voi reusi vreodata sa-ti schimb parerea. Functionezi in alb si negru, fara nuante. Pentru tine exista doar raul suprem, PSD-ul, si binele suprem. DNA si LCK. Ramane ca timpul sa ne demonstreze cum au stat lucrurile de fapt.

      (Citează)

  17. @zetu, mai schimba placa, ce dreacu’ … incepi sa te repeti… ori poate esti papagal uitat langa televizorul pornit pe latrina 3?

    Poti sa raspunzi punctual la urmatoarele?
    1 – exista oameni corupti in actuala guvernare?
    2 – exista oameni din actuala guvernare ce nu-si pot justifica averile? Daca da, atunci cum crezi ca si-au dobandit averile?
    3 – lupta impotriva coruptiei ar fii mai eficienta fara DNA? Cum crezi ca DNA ar trebui sa functioneze/ cui sa fie subordonat?
    4 – lui dragnea i-a fost fabricat dosarul? e dragnea si compania curata ca lacrima si cauta solutii pentru romanica? sau doar arunca si cate-un os la catei, cand ei isi impart carnita?
    5 – ce consideri tu ca “stat paralel” inseamna?

      (Citează)

    • 1. Sigur, au existat oameni corupti in toate guvernarile, si vor mai exista, problema e modul in care procurorii aleg sa-i execute, Pe unii ii executa in timp ce sunt la putere, pe altii dupa ce pierd puterea, vezi fostii imaculati din PDL.
      2. Da, si da, cel mai probabil prin furt si coruptie. Multi oameni nu-si pot justifica averile, unii si le-au dobandit prin retrocedari pe naspa, prin acte false.
      3. Lupta impotriva coruptiei ar trebui data prin cresterea nivelului de trai. Dar nu, n-ar trebui renuntat la DNA. Momentan DNA-ul e subordonat parchetului general, care la randul sau e subordonat ministrului justitiei. Dar nu, ar trebui ca procurorul general sa fie ales prin vot de catre cetateni, abia atunci am putea discuta de-o justitie oarba. Nu putem discuta de-o justitie independenta atata vreme cat numirea sefului DNA si a procurorului general sta in pixul unui om.
      4. Dragnea a primit un NUP intr-un dosar legat de TelDrum. De Dragnea si TelDrum se stia de ani. Fireste ca nu e nimic fabricat, decat daca procurorii sunt prosti gramada. Problema e timingul, momentul in care dosarul iese la lumina. Problema e ca 10 ani nimeni de la DNA n-a avut o problema cu TelDrum – Dragnea, desi presa era plina de articole pe subiect.
      5. Asa cum spuneam mai sus, e vorba de acei oameni numiti in functii, acei oameni care prin puterea pe care o detin pot sa incline balanta puterii intr-o parte sau alta. Daca dosarul TelDrum – Dragnea aparea acum 5 ani, Dragnea nu mai ajungea-n veci sef la PSD. Si totusi n-a aparut. De ce? Asta ramane sa aflam in viitor.

        (Citează)

    • @zetu

      “Daca dosarul TelDrum – Dragnea aparea acum 5 ani, Dragnea nu mai ajungea-n veci sef la PSD. Si totusi n-a aparut. De ce? Asta ramane sa aflam in viitor.”

      Ia uite o posibila explicatie. DNA-Morar actiona destul de selectiv, in general se lua de “dujmanii” personali al lui sefu. Sefu si-a belit dujmanii si si-a cultivat si promovat cu grija “opozantii” viitori cu care ar putea sa aiba unele negocieri cand nu o sa mai fie la putere. Ponta si Dragnea au fost pe lista asta.

      Din 2013, cu un sprijin masiv extern (ah, cat o sa te bucure afirmatia asta!), ca o iubeau Ponta si Basescu pe Kovesi de nu se poate , Kovesi a schimbat echipa Morar si lucrurile au luat-o incet-incet razna. Vezi si ce presteaza Morar acum la CCR, asa, ca sa ne dam seama de cine discutam.

      Echipa lui Basescu care avea imunitate totala (Udrea, Cocos, Bica, Blaga) e facuta muci. “Opozantii” pregatiti cu grija de Basescu (Dragnea, de exemplu) se pregateste si el. Lotul multi-partinic Microsoft se pregateste si el.

      Dar, nu fi trist, nu se prefigureaza vreo directie politica. PNL are si grei pe lista de procesare (Orban, Blaga), ALDE – la fel, PMP – la fel. Sper ca nu astepti sa vezi si grei de la USR cu dosare sau sa acuzi DNA ca lucreaza pentru USR :)

      Eu ma gandesc ca ar trebui sa te bucure ca e Kovesi la conducerea DNA.

      Adica, hai sa fim seriosi: nu intereseaza pe absolut nimeni din comisia aia daca a fost sau nu Kovesi la nu stiu ce intalnire. Se cauta pur si simplu motive “care sa tine la public” (si privind la postarile tale, uite ca au si rezultate!) de a o elimina pe Kovesi pentru ca a ajuns la prea multe dosare fierbinti. Asa cum a fost cu utilizarea Black Cube pentru santaj, cu declaratiile repetate ale lui Ghita si Andronic de compromitere, cu utilizarea Inspectiei Judiciare de catre Tudorel, cu scarmanarea lucrarii de doctorat pana la refuz si asa mai departe.

      Kovesi a mers prea departe cu dosarele si trebuie eliminata.

      Ce fac astia de vreo doi ani e pur si simplu pregatirea opiniei publice pentru a merge pana la capat, prin orice mijloace. E vorba de libertatea lor si a familiilor, e vorba de averile accumulate in 20 de ani de “munca grea”.

        (Citează)

    • Ma bucur ca iata, dupa multi ani, multi ani in care toti cei care acum trag din greu sa lustruiasca la statuia lui Kovesi, recunosti un lucru, ca justitia s-a facut selectiv pe vremea lui Morar. Doar ca atunci cand Morar era sef la DNA, ghici unde era Kovesi, Kovesi era Procuror General. Mdap, era superioara lui Morar. Sigur, Morar s-a descoperit a fi nasol si a lucra discretionar abia dupa ce-a plecat, atunci cand unii care au nevoie sa venereze pe cineva, si-au gasit o noua zeita, pe Kovesi. Si cam aici e problema. Nu exista oameni imaculati, nu exista oameni care trebuiesc creditati cu incredere no matter what. Asta ati facut cu Basescu, asta ati facut cu Morar, si acum va deziceti de ei, acum i-ati trimis la ghena istoriei. La fel veti face si cu Kovesi, ca e doar o chestiune de timp pana cand adevarul va iesi la iveala. Am aflat cum facea anchete procurorul Portocala, cel care i-a facut un dosar penal Prim Ministrului in functie, procuror care n-are nicio problema penala acum, desi au iesit la iveala destule inregistrari si dovezi c-a abuzat legea. In fata lui Kovesi ati facut zid cand a fost vorba de plagiat, ca deh, n-a plagiat decat 4%. O sustineti neconditionat cand oameni vin si spun ca Kovesi se intalnea cu policieni si oameni din SRI. Dar e ok, timpul va demonstra cum au stat lucrurile de fapt. Ce nu-nteleg eu de ce perceptia asta ca fara Kovesi nu se poate face justitie, de ce sta tara asta intr-un singur om? Om care nu trebuie sa fie derajat cu intrebari de catre o comisie parlamentara, om care nu trebuie sa se supuna deciziilor CCR decat atunci cand ii convin.

      Si da, mie-mi pasa daca in seara alegerilor prezidentiale, oameni din puncte cheie al asa zisului stat de drept s-au intalnit. Avand in vedere ca ei aveau un scop precis ca unul dintre candidati sa iasa presedinte. Stiu, e nasol sa-ti pese de democratie si de-un vot corect. E nasol sa fii sigur ca serviciile secrete, alea de se trag din vechea securitate, si care sunt extrem de greu controlabile, nu abuzeaza de puterea pe care o detine. Mai ales ca daca fac asta, ce sa vezi, nu prea are cine sa-i ia la rost. Daca situatia ar fi fost invers, daca ar fi existat dubii ca votul din 2009 ar fi putut fi influentat de oameni din servicii numiti de PSD, si de procurorul DNA numit tot de PSD, astfel incat candidatul PSD sa fi castigat c-un scor extrem de strans, pai ar fi fost lumea-n strada. Dar asa, nu ne pasa, vorba lui Cristi “pai si ce daca a fost?!”. Cam asta-i retorica, fara a se tine cont de faptul ca exista un cod de conduita pentru magistrati. Dar e ok, tot pe aici eram cand Basescu era venerat, si daca incercam sa ridic niste semne impotriva lui era postac platit de ciuma rosie. Acum Basescu nu mai e idolul vostru, v-ati gasit un alt idol, Kovesi. Idol pe care-l creditati, din pacate, cu incredere absoluta. Din pacate n-ati invatat nimic din experienta cu Basescu.

        (Citează)

  18. Toata inversunarea asta antijusttie porneste de la Don Dracnea si averea sa ilegala.
    De cand e la putere, scopul sau principal a fost si este (mai abitir, in prezent) sa dea de pamant cu procurorii care cauta, pe buna dreptate, sa-l infunde. Si, ca sa nu para ca-și apără propria mustață, a orchestrat manțocăria statului paralel. Omul e malefic pe bune, nu-l interesează altceva decât să scape nepedpsit! Folosește intens tot arsenalul din dotare: trepăduși-interpuși (tudorel), yesmeni telemormăneni (gâdea), idioți patibulari (codrin), televiziuni varaniste, greselile din justiție si servicii, etc. Conspiratia mondiala vrea sa inlature geniul carpatin, insa neicusoru nu se lasa, si da-i si lupta!
    Daca nu vor fi demonstratii masive, intreaga administratie si justitie se va teleormaniza: sefii DNA si de la Parchetul General vor fi schimbati si inlocuiti cu servili pesedisti, legislatia modificata va slabi extrem de mult puterea procurorilor, coruptia va mocni neatinsa, iar statul de drept va fi o gluma!
    V-o spun io ca sunt din Alexandria (sub acoperire, am patura pe mine)!

      (Citează)

  19. Statul paralel există, tot timpul a existat, problema e că le sunt ameninţate poziţiile şi s-ar putea să nu mai fie ei :))

    Practic e un sistem tribal în care se aduncă câţiva în funcţie de interese, şi îşi pun oameni în funcţii.

    Aduceţi-vă aminte de ce zicea Vlad Voiculescu parcă, Ministrul sănătăţii din timpul lui Cioloş: Existau oameni în ministerul sănătăţii plasaţi de PSD care nu făceau nimic toată ziua în afară de a raporta informaţii partidului. Informaţii despre licitaţii, despre viitoare proiecte de lege (să ştie la ce să se aştepte) sau orice alte informaţii.

    Personal sunt convins că în toate instituţiile şi ministerele există oameni care doar asta fac.

      (Citează)

  20. @cristi Cine crezi ca poate aduce dovezi impotriva lui Kovesi? niste nimeni pe net care isi spun opiniile sau procurori? Vb de dovezi ai auzit cumva inregistrarile cu Kovesi cand spunea ca trebuie sa ajunga cu dosarul pana la premier, ca dupa decizia CCR trebuiau sa iasa si ei cu 2-3 dosare de ministri, ca stau cu curul pe dosare.
    Asta poate sa fie negat? Si da sa terminat ancheta de la parchet cum ca ar fi false inregistrarile. Ce ar opri pe Kovesi sa zica vedeti sa nu ajungeti cu dosarul ala pana la presedinte, vreau sa ii fac dosar lui dragnea etc… Ce mai zici de dubla masura?
    Si cam ce legi ar putea parlamentul sa faca pentru serviciile secrete? Daca sunt secrete cine stie cand incalca legea? Problema e controlul lor nu legile… Si da controlul se face in parlament unde totul e public nu la cotroceni sau sufrageria lui oprea.

    Acum sunt sigur ca vom ramane fiecare cu opiniile neschimbate dar iti recomand sa mai citesti si altceva inafara de Romania libera hotnews digi 24 sa vezi si alte stiri.

      (Citează)

  21. – vorbesti de niste inregistrari despre care s-a dovedit ca au fost trucate? serios? :)) asta e dovada ta?
    – chiar daca nu ar fi fost trucate, revin la ceva ce spuneam mai sus, sa ma plang si dau de ceasul mortii ca nu sunt investigati toti la fel de abitir? da, ideal ar fi sa nu fie interese si sa nu fie tinte, dar daca DNA-ul produce un dosar catre ministrul X si un judecator decide vinovatia luand in considerare un probatoriu serios atunci unde e marea problema? a fost infundat un vinovat!!
    arata-mi dosarele multe fabricate si in care oameni politici au fost declarati nevinovati? mai mult de-atat, in majoritatea cazurilor nici macar nu se judeca acesti oameni pe fapte ci-s protejati de colegii din parlament! asa ca despre ce discutam aci!!! daca ar fi o problema sistemica, daca ar fi generat DNA-ul sute de dosare cu nevinovati atunci as fi zis ca asta e problema mare si ca DNA-ul e gaunos si sa plece Kovesi maine. dar nu asta e realitatea! si cele cateva dosare cu nevinovati sunt inca f putine fata de multele cu vinovati!
    – de serviciile secrete cum adica ce legi ar putea da? serviciile sunt sub control parlamentar!!! pot fi trasi la raspundere, se pot face comisii care sa aiba acces la date clasificate, se poate investiga, etc. si da, sunt de-acord ca exista un stat paralel poate si interese si sisteme legate de SRI care manevreaza f multe treburi, dar nu legile justitiei sunt cele care trebuie modificate pt a se rezolva acel sistem!!! iar PSD-ul umbla la acestea deci putin ii pasa de acel stat paralel. statul paralel al PSD sunt multinationalele, organizatiile magistratilor, ambasadele si presedintele! unde sunt dovezile pt astea? tu mi-ai zis doar de cateva cazuri care nici macar nu au legatura cu acestea, si care nici nu sunt dovedite factic serios. si-atunci unde dubla masura cand doar spun ca PSD-ul face perdeaua asta de fum cand interesul lui este evident sa-si apere infractorii si atat!

    razvan:
    @cristi Cine crezi ca poate aduce dovezi impotriva lui Kovesi? niste nimeni pe net care isi spun opiniile sau procurori? Vb de dovezi ai auzit cumva inregistrarile cu Kovesi cand spunea ca trebuie sa ajunga cu dosarul pana la premier, ca dupa deciziaCCR trebuiau sa iasa si ei cu 2-3 dosare de ministri, ca stau cu curul pe dosare.
    Asta poate sa fie negat? Si da sa terminat ancheta de la parchet cum ca ar fi false inregistrarile. Ce ar opri pe Kovesi sa zica vedeti sa nu ajungeti cu dosarul ala pana la presedinte, vreau sa ii fac dosar lui dragnea etc…Ce mai zici de dubla masura?
    Si cam ce legi ar putea parlamentul sa faca pentru serviciile secrete? Daca sunt secrete cine stie cand incalca legea? Problema e controlul lor nu legile… Si da controlul se face in parlament unde totul e public nu la cotroceni sau sufrageria lui oprea.

    Acum sunt sigur ca vom ramane fiecare cu opiniile neschimbate dar iti recomand sa mai citesti si altceva inafara de Romania libera hotnews digi 24 sa vezi si alte stiri.

      (Citează)

  22. cristi pe bune au fost trucate? ai citit tu despre asta? chiar ca esti intro lume paralela … citeste comunicatul parchetului au clasat dosarul din lipsa de probe. deci totul e real ce se aude acolo. Nu vezi nici o problema ca e anchetat doar PSD ul? Dosarul nou al lui dragnea vb despre fapte din 2000? E normal sa apara un dosar dupa 18 ani? care a fost clasat pe aceleasi fapte in 2013? Ce lupta anticoruptie e asta? Daca murea dragnea cu cine se mai judeca dna ul? de unde recupera prejudiciul? in 18 ani putea sa fie sarac lipit.
    Si te contrazic legile justitiei sunt menite sa impiedice abuzurile procurorilor fie din neglijenta fie din ordin. Nu poti sa nu modifici nimic si sa astepti rezultate mai bune.
    Te intreb care sunt rezultatele luptei anticoruptie? Ceva prejudicii recuperate? Se simte ca tara e mai putin corupta?

    Vrei dovezi de dosare facute? Cauta Radu Rusanu omul a facut cateva luni de arest preventiv si a fost achitat de judecator. Alt exemplu Liviu Orban acuzat de luare de mita achitat in prima instanta cu mentiunea ca fapta nu exista…
    Dar ce parere ai de dosarul cu ordonanta 13? nici ala nu a fost la comanda?

      (Citează)

    • “Te intreb care sunt rezultatele luptei anticoruptie? Ceva prejudicii recuperate? Se simte ca tara e mai putin corupta?”

      ANAF se ocupa de recuperarea prejudiciilor. Insa aparent iti scapa urmatoarele lucruri:

      Justitia condamna corupti din PSD. Colegii coruptilor din PSD au puterea legislativa si executiva in tara. Acestia pun in conducerea ANAF slugi obediente care tergiverseaza sau impiedica total recuperarea prejudiciului.

      Serios, fix aia pe care ii aperi tu sunt responsabili de faptul ca nu se recupereaza prejudicii. Ceea ce transforma replica ta in: Your argument is invalid.

      “Acum sunt sigur ca vom ramane fiecare cu opiniile neschimbate dar iti recomand sa mai citesti si altceva inafara de Romania libera hotnews digi 24 sa vezi si alte stiri.”

      Bwaahahahahahah. Asta chiar a fost buna :)

      “Buey, ia nu mai cititi Nature/NASA/Science et Vie/etc. Incercati sa cititi si voi Flat Earth Society/Geocentric Solar System/etc. ca sa va deschideti mintea”.

      Exact asa suna afirmatia ta.
      Toate publicatiile Pro-PSD au mintit intr-un mod atat de sistematic in toti acesti ani incat nu mai poate fi vorba ca ei sa fie luati vreodata in serios.

      Te rog, spune-mi ce publicatii au afirmat ca: “Iohannis vrea schimbarea codurilor penale”.
      Te rog, spune-mi ce publicatii au afrimat ca: “Protestatarii au primit 50 de lei de persoana, 30 de lei de animal de companie”.
      Te rog, spune-mi ce publicatii au afirmat ca: “Nu i-a iesit lui Iohannis incendiul, incearca acuma lovitura de stat”.
      Te rog, spune-mi ce publicatii au afirmat ca: “CEDO ne da amenda in secunda 2 daca nu schimbam codurile penale sa dezincriminam abuzul in serviciu si sa eliberam inchisorile”.
      Te rog, spune-mi ce publicatii au afirmat : “Comisia de la Venetia ne cere sa punem prag valoric la abuz in servici”.

      Exact, fix publicatiile pe care tu ni le recomanzi sa le rasfoim ca sa avem opinii “bine informate”.

        (Citează)

  23. si inca ceva cristi ce ar putea sa faca parlamentul daca sri ul minte in comisii? nu crezi ca e treaba parchetelor sa investigheze anumite fapte ale sri ului. Un stat normal fiecare putere se controleaza reciproc in limita constitutiei dar la noi parchetele si serviciile sunt de aceeasi parte iar noi ne intrebam de ce nu merg lucrurile in tara.

      (Citează)

  24. pe bune trucate, nu ai citit destul… mai informeaza-te si tu ;)… si btw, lipsa de probe legate de o ilegalitate, deci NUP, inseamna ca nu a fost nimic ilegal acolo gasit, daca era dovada reala a unei targetari de catre DNA discretionar atunci nu ar fi fost NUP, evident.

    si repet, chiar daca e real eu am o problema cu oamenii care sunt vinovati. sunt ok cu faptul ca unii oameni sunt investigati la 18 ani dupa, fatza de a nu fi investigati deloc!! iar ceea ce zice PSD-ul este sa nu fie investigati, nu doar zice asta dar chiar blocheaza investigatiile! Si da, un NUP in 2013 poate sa devina proces si-n 2018 daca au mai aparut chestiuni noi la dosar. Si e normal si bine sa se intample astea!

    deci da, am zis in repetate randuri ca nu trebuie anchetat doar PSD-ul! dar trebuie anchetat si el si mai ales acum cand au toata puterea si deci prilejul sa abuzeze!! iar ceea ce sustin conducatorii dragi (si schimba legile in directia controlului justitiei) este practic sa nu fie cercetat PSD-ul ci sa fie cercetati ceilalti sau chiar cei care fac investigatiile, desi nu sunt dovezi (daca ar fi adus/le aveau, le puteau depune la parchet cu reclamatia potrivita, ca asa e legal si normal intr-un stat de drept, justitia nu se face la TV)!!

    rezultatele luptei anti-coruptie se vad, s-au vazut ca au iesit oamenii in strada, tara in general o duce ceva mai bine, btw, or fi nebuni toti strainii care lauda DNA-ul ca model in regiune pt lupta anti-coruptie? in ochii tai blocati in sindromul Stockholm DNA-ul e groaznic dar realitatea statistica spune altceva. Este laudat din greu in toate partile, a avut o multime de procese mari, faptul ca inca nu s-au recuperat toti banii nu e vina lor (cred ca stii ca nu DNA se duce dupa respectivii sa ii execute de bani, nu?), iar cazurile de nevinovati cum mi-ai dat tu exemplu repet sunt inca f putine la numar fata de cata vanzoleala face PSD-urile legat de asa-zisele abuzuri DNA. Daca ar fi fost altfel statistica, daca era ceva sistemic evident cu zeci de procese lucrate prost de DNA as fi fost primul care sa ti se alature in a zice jos Kovesi. Dar realitatea e alta. (si nu mai intru deci sa demontez nici din restul ce zici ca nu are rost ca tot e discutie in balarii si nu vad deloc argumente catre statul paralel). in continuare tot ce ziceti tu si Zetu si Greuceanu nu-s argumente catre statul paralel, ci doar ca aveti probleme cu DNA-ul sau cu Serviciile.. unde sunt dovezile conspiratiei cum o prezinta PSD, cu presedinte, organizatiile de magistrati, ambasade, OLAF, etc? unde?

    razvan:
    cristi pe bune au fost trucate? ai citit tu despre asta? chiar ca esti intro lume paralela … citeste comunicatul parchetului au clasat dosarul din lipsa de probe. deci totul e real ce se aude acolo. Nu vezi nici o problema ca e anchetat doar PSD ul? Dosarul nou al lui dragnea vb despre fapte din 2000? E normal sa apara un dosar dupa 18 ani? care a fost clasat pe aceleasi fapte in 2013? Ce lupta anticoruptie e asta? Daca murea dragnea cu cine se mai judeca dna ul? de unde recupera prejudiciul? in 18 ani putea sa fie sarac lipit.
    Si te contrazic legile justitiei sunt menite sa impiedice abuzurile procurorilor fie din neglijenta fie din ordin. Nu poti sa nu modifici nimic si sa astepti rezultate mai bune.
    Te intreb care sunt rezultatele luptei anticoruptie? Ceva prejudicii recuperate? Se simte ca tara e mai putin corupta?

    Vrei dovezi de dosare facute? Cauta Radu Rusanu omul a facut cateva luni de arest preventiv si a fost achitat de judecator. Alt exemplu Liviu Orban acuzat de luare de mita achitat in prima instanta cu mentiunea ca fapta nu exista…
    Dar ce parere ai de dosarul cu ordonanta 13? nici ala nu a fost la comanda?

      (Citează)

  25. Am facut un hahaaa mare de unul singur in bucatarie cand am vazut ca mi-a iesit pariul si s-a activat Greuceanu. Zau daca, in ciuda orei inaintate, nu mai desfac o bere: am nas.

    Apropo, @zetu: tu nu erai ala care acum vreo cativa ani te plangeai ca nu e subventionat peletul, sau cu ce ziar te incalzeai tu? Vad ca azi esti iarasi cu idei paralele, sau, ma rog, cu mintea obtuza..

      (Citează)

    • Lol, asa-i cu memoria selectiva. Nu, eu aveam o problema cu prostii care urlau de asistatii sociali, prosti care locuiau in Bucuresti, Bucuresti care n-are doar transportul in comun subventionat ci pana si gigacaloria. Remarcand ipocrizia si fudulia lor.

        (Citează)

  26. Acum o ultima notita: diferenta intre zetu si greuceanu e ca aia dintre Patrascanu si Emil Bobu. Stiti voi, unul a fost impuscat, iar celalalt a recunoscut ca a fost un bou.

    ma retrag din discutie, ca n-am manusi de chirurg. De creier.

      (Citează)

  27. si inca o treaba, ca poate asa ori intelegi ori intelegem cu totii ca nu avem cu cine discuta:
    Dragnea are 3 dosare. In unul deja a fost gasit vinovat, al doilea cu angajati fictivi iarasi pare destul de clar ca s-a incalcat legea, al treilea cu OLAF de acum iar pare gros. Deci e un infractor dovedit care se pare ca va mai fi dovedit cu altele. El este capul care conduce acum. Chiar crezi ca intentia lui este sa faca DNA-ul mai bun, mai priceput in a prinde oamenii care au gresit? Sau intentia este de a il face ori cu dintii piliti ori controlat? Ce crezi tu?
    este un sfintisor binevoitor?
    si 2. daca nu citesti ce am scris si daca tot dai exemple singulare si fara dovezi decat niste spuse ale unora, nu rezolvi nimic si doar dovedesti ca esti ori postac ori cel putin naiv.
    da, sunt de acord ca sunt mari probleme cu serviciile si ca sunt sigur ceva probleme si cu DNA, ideal sper ca se vor schimba si legi si se vor mai rezolva, dar de la asta pana la marele stat paralel format conspirativ din toti cei care nu sunt de-acord cu politicile PSD este o mare distanta. astept dovezi :) mai zi, mai da ceva exemple punctuale sau chestii ca “a spus cutare la tv” facandu-te ca nu intelegi ce spun. btw, si Ghita daca avea dovezi trebuia sa le depuna! pana atunci este doar un infractor care a fugit din tara..

    Cristi:
    pe bune trucate, nu ai citit destul… mai informeaza-te si tu ;)… si btw, lipsa de probe legate de o ilegalitate, deci NUP, inseamna ca nu afost nimic ilegal acolo gasit, daca era dovada reala a unei targetari de catre DNA discretionar atunci nu ar fi fost NUP, evident.

    si repet, chiar daca e real eu am o problema cu oamenii care sunt vinovati. sunt ok cu faptul ca unii oameni sunt investigati la 18 ani dupa, fatza de a nu fi investigati deloc!! iar ceea ce zice PSD-ul este sa nu fie investigati, nu doar zice asta dar chiar blocheaza investigatiile! Si da, un NUP in 2013 poate sa devina proces si-n 2018 daca au mai aparut chestiuni noi la dosar. Si e normal si bine sa se intample astea!

    deci da, am zis in repetate randuri ca nu trebuie anchetat doar PSD-ul! dar trebuie anchetat si el si mai ales acum cand au toata puterea si deci prilejul sa abuzeze!! iar ceea ce sustin conducatorii dragi (si schimba legile in directia controlului justitiei) este practic sa nu fie cercetat PSD-ul ci sa fie cercetati ceilalti sau chiar cei care fac investigatiile, desi nu sunt dovezi (daca ar fi adus/le aveau, le puteau depune la parchet cu reclamatia potrivita, ca asa e legal si normal intr-un stat de drept, justitia nu se face la TV)!!

    rezultatele luptei anti-coruptie se vad, s-au vazut ca au iesit oamenii in strada, tara in general o duce ceva mai bine, btw, or fi nebuni toti strainii care lauda DNA-ul ca model in regiune pt lupta anti-coruptie? in ochii tai blocati in sindromul Stockholm DNA-ul e groaznic dar realitatea statistica spune altceva. Este laudat din greu in toate partile, a avut o multime de procese mari, faptul ca inca nu s-au recuperat toti banii nu e vina lor (cred ca stii ca nu DNA se duce dupa respectivii sa ii execute de bani, nu?), iar cazurile de nevinovati cum mi-ai dat tu exemplu repet sunt inca f putine la numar fata de cata vanzoleala face PSD-urile legat de asa-zisele abuzuri DNA. Daca ar fi fost altfel statistica, daca era ceva sistemic evident cu zeci de procese lucrate prost de DNA as fi fost primul care sa ti se alature in a zice jos Kovesi. Dar realitatea e alta. (si nu mai intru deci sa demontez nici din restul ce zici ca nu are rost ca tot e discutie in balarii si nu vad deloc argumente catre statul paralel). in continuare tot ce ziceti tu si Zetu si Greuceanu nu-s argumente catre statul paralel, ci doar ca aveti probleme cu DNA-ul sau cu Serviciile.. unde sunt dovezile conspiratiei cum o prezinta PSD, cu presedinte, organizatiile de magistrati, ambasade, OLAF, etc? unde?

      (Citează)

  28. ma uimeste logica ta deci nu exista dovezi ca au fost trucate inregistrarile ca de asta s-a dat NUP ca daca erau trucate trebuia sa fie cineva de asta si trbuia trimis in judecata nu? Deci s-a dat NUP si u in continuare sustii ca sunt trucate? ma uimesti pe bune….

    N am nicio chestie ca ancheteaza PSD ul foarte bine ca o fac da sa nu mai faca spectacol ca a facut dragnea nustiu ce in 2000 cand e vb doar despre o ancheta…. sa trimita dracu dosarul ala la judecata si atunci sa faca propaganda nu acum cand incepi ancheta…. peste 4 luni daca nu mai e dragnea la putere se alege cu un NUP.
    Daca tot vorbim de oameni la putere de ce nu se face dosar despre casele lui iohanis? crede cineva ca din salariu de profesor si primar iti cumperi 6 case in Sibiu.. un oras destul de scump. De ce nu face nimeni anchete despre coldea si ghita? Nu cred ca e o coincidenta intre concediile celor doi si contractele asesoft in sri sau ministere. De ce nu face nimeni anchete despre acuzatiile la adresa lui Kovesi? Nu asta inseamna statul de drept? Sa fie anchetati toti daca sunt la putere si exista suspiciuni.
    Normal ca ambasadele o sustin cand nimeni nu e anchetat in contractul bechtel, microsoft, eads si multe altele… Noi avem politicieni corupti dar cine da mita?? Nicio firma cu contracte mari cu statul nu a dat mita? Vb de miliarde de euro bani pierduti de Romania din cauza coruptiei si suntem multumiti ca Nastase a facut puscarie pentru termopane? Asta e coruptie? Cred ca avem asteptari diferite la ce ar trebui sa insemne un dosar la DNA.

      (Citează)

  29. :)) buna asta
    ce frumos te agati doar de anumite lucruri din ce spun si ignori chestiile importante.

    btw, in logica ta investigatia a fost daca au fost alea trucate sau nu, se pare, ai inteles ca s-a dat NUP la prelucrarea inregistrarilor ceea ce este chiar hilar. si trist nitel in acelasi timp ;)

    2. ce spui tu aici? iar sa-ti bag in seama toate felurile in care ocolesti subiectul?
    unde este statul paralel, presedinte, magistrati, ambasade, marea conspiratie? unde sunt dovezile pt acestea? sunt doar teorii, in timp ce reale sunt dosarele Dragnea de pilda! Este Dragnea sfintisor?

    la ce spui mai jos, demontari ;) :
    – nu DNA-ul face spectacol ci PSDul se da marea victima si urla din toti rarunchii pe la televiziuni. nu am vazut la antena3 sa mearga kovesi sa se laude ca a deschis investigatii catre Dragnea..
    – zici sa trimita dosarul in judecata si atat, linistiti? DAR NU POT TRIMITE NICIUN DOSAR IN JUDECATA OMULE PT CA PARLAMENTUL VOTEAZA SA NU SE INCEAPA URMARIREA!!! nu au cum sa inceapa investigatiile tacuti pt ca trebuie sa ceara permisiunea!
    – Iohannis si casele.. stii diferenta dintre civil si penal? ai auzit de asemenea chestiuni? intelegi de-asemenea ca Dragnea este urmarit penal in doua noi procese si e deja vinovat penal in altul? compari? si chiar daca ar fi, repet, ceea ce fac PSD-ul e sa se disculpe pe ei, nu sa fata DNA-ul mai bun in a-i prinde pe toti, deci nici pe Iohannis daca ar fi!
    – anchete despre Ghita sunt, ce vorbesti? despre Coldea si Ghita impreuna poate ca merita facute, poate ca da sunt inca prea influenti si puternici, poate ca da este o problema la DNA, DAR PSD_UL NU REZOLVA ASTA!
    – nu, nu trebuie sa existe doar suspiciuni, trebuie sa existe si probe!! si poate ca ancheteaza cineva chiar acum acuzatiile la Kovesi, si poate ca fiind anchetate se vede ca au fost minciuni si nu a facut Kovesi nimic ilegal, de-aia poate nu se intampla nimic in directia asta. chiar sunt si oameni care nu fac ilegalitati prin tara asta (nu zic ca o cred pe Kovesi sfant, dar vorbesc in principiu) si de-aia nu auzim la stiri despre ei si care culmea vor fi primi acuzati de niste vinovati incercand sa se scape! ceea ce pare ca se intampla. dar tu preferi sa crezi un infractor dovedit!

    razvan:
    ma uimeste logica ta deci nu exista dovezi ca au fost trucate inregistrarile ca de asta s-a dat NUP ca daca erau trucate trebuia sa fie cineva de asta si trbuia trimis in judecata nu? Deci s-a dat NUP si u in continuare sustii ca sunt trucate? ma uimesti pe bune….

    N am nicio chestie ca ancheteaza PSD ul foarte bine ca o fac da sa nu mai faca spectacol ca a facut dragnea nustiu ce in 2000 cand e vb doar despre o ancheta…. sa trimita dracu dosarul ala la judecata si atunci sa faca propaganda nu acum cand incepi ancheta…. peste 4 luni daca nu mai e dragnea la putere se alege cu un NUP.
    Daca tot vorbim de oameni la putere de ce nu se face dosar despre casele lui iohanis? crede cineva ca din salariu de profesor si primar iti cumperi 6 case in Sibiu.. un oras destul de scump. De ce nu face nimeni anchete despre coldea si ghita? Nu cred ca e o coincidenta intre concediile celor doi si contractele asesoft in sri sau ministere. De ce nu face nimeni anchete despre acuzatiile la adresa lui Kovesi? Nu asta inseamna statul de drept? Sa fie anchetati toti daca sunt la putere si exista suspiciuni.
    Normal ca ambasadele o sustin cand nimeni nu e anchetat in contractul bechtel, microsoft, eads si multe altele… Noi avem politicieni corupti dar cine da mita?? Nicio firma cu contracte mari cu statul nu a dat mita? Vb de miliarde de euro bani pierduti de Romania din cauza coruptiei si suntem multumiti ca Nastase a facut puscarie pentru termopane? Asta e coruptie? Cred ca avem asteptari diferite la ce ar trebui sa insemne un dosar la DNA.

      (Citează)

    • “nu DNA-ul face spectacol” – Plimbatul cu catuse la televizor ce e? Scurgerea de informatii in presa de catre procurori ce e?
      “stii diferenta dintre civil si penal?” instanta civila a spus ca Iohannis a dobandit acea casa cu acte false, deci i-a luat-o. Acum tu vi si ne inveti pe noi care este diferenta dintre penal si civil? Pe bune? Tu nu esti in stare ca sa te inveti pe tine si vrei sa-i inveti pe altii. Ca tot veni vorba de condamnarea PENALA a lui Dragnea, aia a fost data de Livia Stanciu, partenera declarata a procurorilor DNA care a pierdut cel putin doua procese la cedo pana acum, iar dupa condamnare “CIVIL”-ul Iohannis a numit-o judecator CCR. Ce coincidenta!
      “poate ca da este o problema la DNA, DAR PSD_UL NU REZOLVA ASTA!” – Sa faca parlamentarii munca de procurori, ca nu inteleg? Ar fi o grosolana imixtiune in justitie. DNA-ul trebuie sa rezolve, insa cred ca mai degrba in tara asta ajunge Kovesi la puscarie decat Coldea
      Nu in ultimul rand, tu observi ca nu stii nimic, la tine totul e bazat pe subiectivitate? Ai folosit numai cuvantul “poate” de 6 ori in ultimul comentariu.

        (Citează)

  30. cristi invata si tu sa folosesti google si pentru altceva inafara de porn

    https://www.agerpres.ro/justitie/2017/06/19/parchetul-general-a-deschis-un-dosar-penal-ca-urmare-a-sesizarii-dna-in-cazul-inregistrarilor-cu-kovesi-18-48-40

    uite primul link care apare in google la dosar penal inregistrari kovesi. Deci ce inseamna NUP ca au fost sau nu trucate? E greu cu logica asta….
    Cu ce a oprit parlamentul ancheta lui dragnea? ca nu este cercetat pentru fapte facute ca parlamentar deci nu are pe ce sa dea avizul. Ai citit tu undeva in statul paralel ca se opune parlamentul anchetei lui dragnea?
    Si iti repet probele nu le aduc eu sa o demasc pe oricare probele trebuie gasite de parchete nu? ca asta fac investigheaza posibile acte de coruptie sau alte fapte penale. De ce nu vii u cu probe ca dragnea e vinovat? Singura dovada e ca are o vila in Teleorman? Asa si? Toata lumea stie ca omul a facut afaceri inainte sa intre in politica.
    Ce treaba are penalul cu civilul in cazul lui iohanis? Eu am intrebat de unde are omul 6 case din salar de profesor si primar? Ce legatura are cu dosarul pierdut de iohanis? Unde e problema civila in asta? Intrebarea e daca casele alea sunt rezultatul coruptiei.
    Tu spui ca poate ancheteaza cineva pe kovesi intrebarea este de ce nu e public ca in cazul lui dragnea? E vreo diferenta? Nu are cineva tupeul sa o ancheteze.
    Ipocrizia e mare la toti gasesti scuze dar la dragnea stii u sigur ca e vinovat ca olaf ca….. Ai citit cumva ca fostul sef olaf e investigat pentru ca a deschis dosare false in romania bulgaria ca sa blocheze acesul unor firme la licitatii?
    Coruptia nu a fost inventata in Romania si raman la intrebarea de ce nici un strain nu e investigat de coruptie? Numai romanii dau mita? Sigur nu are nici o legatura cu numeroasele medalii primite de la ambasade.
    Ok am inteles tot PSD ul trebuie bagat la inchisoare ca asa zice kodruta, restul sunt curati ca lacrima.

      (Citează)

    • @Razvan, de ce n-ai spus asa de la inceput ca nu mai ma chinuiam sa argumentez atat samd? deci tu traiesti intr-un univers in care Dragnea cel mai puternic om din tara asta este un biet nevinovat, milioanele plus condamnarea sunt nimic dar problema ta este Iohannis cu cele 6 case.. pai bine ca stiu atunci, chiar suntem in lumi paralele, nu are rost sa ma chinui.. mult succes. :)

        (Citează)

  31. @Marius M – oi fi citit ce-am scris dar zau ca nu pari sa fi inteles.
    pe scurt, plimbatul cu catuse de multe ori a fost victimizare PSD, poate ca a fost cateodata si abuz DNA, dar repet, din punctul meu de vedere daca s-a soldat cu condamnare respectivul dosar atunci ce ma intereseaza e ca omul respectiv sa fie pedepsit si nu o sa plang pt imaginea lui sifonata. daca nu se soldeaza cu condamnare, da, consider normale poate despagubiri. scurgerea de informatii in presa, din orice parte, nu este de laudat.
    am intrebat daca stie diferenta, nu am invatat pe nimeni care ESTE diferenta. dar din ce spui vad ca nici tu nu stii exact cu ce se mananca spetele respective. deci, succes.
    `
    am zis eu sa faca parlamentarii munca de procurori? ai citit ceva din ce-am scris? ai inteles sensul la ce zic? si iarasi, am intrebat de multe ori mai sus, discutia era despre STATUL PARALEL, ambasade, magistrati, etc! de ce in continuare nimic despre astea doar divagat? de fapt acum stiu de ce si atat. nu am cu cine discuta..

    a, si btw, invata sa citesti in limba romana, ai fi vazut ca “poate” in contextul folosit de mine era exact cu sensul de a nu-mi asuma o pozitie certa, respectiv de a cantari posibilitati dar nu de a enunta adevaruri/pareri, adica exact inversul subiectivismului de care zici. multe “succesuri”!

    Marius M:
    “nu DNA-ul face spectacol” – Plimbatul cu catuse la televizor ce e? Scurgerea de informatii in presa de catre procurori ce e?
    “stii diferenta dintre civil si penal?” instanta civila a spus ca Iohannis a dobandit acea casa cu acte false, deci i-a luat-o. Acum tu vi si ne inveti pe noi care este diferenta dintre penal si civil? Pe bune? Tu nu esti in stare ca sa te inveti pe tine si vrei sa-i inveti pe altii. Ca tot veni vorba de condamnarea PENALA a lui Dragnea, aia a fost data de Livia Stanciu, partenera declarata a procurorilor DNA care a pierdut cel putin doua procese la cedo pana acum, iar dupa condamnare “CIVIL”-ul Iohannis a numit-o judecator CCR. Ce coincidenta!
    “poate ca da este o problema la DNA, DAR PSD_UL NU REZOLVA ASTA!” – Sa faca parlamentarii munca de procurori, ca nu inteleg? Ar fi o grosolana imixtiune in justitie. DNA-ul trebuie sa rezolve, insa cred ca mai degrba in tara asta ajunge Kovesi la puscarie decat Coldea
    Nu in ultimul rand, tu observi ca nu stii nimic, la tine totul e bazat pe subiectivitate? Ai folosit numai cuvantul “poate” de 6 ori in ultimul comentariu.

      (Citează)

  32. @Marius M – oi fi citit ce-am scris dar zau ca nu pari sa fi inteles.
    pe scurt, plimbatul cu catuse de multe ori a fost victimizare PSD, poate ca a fost cateodata si abuz DNA deci da ai o parte de dreptate, dar repet, din punctul meu de vedere daca s-a soldat cu condamnare respectivul dosar atunci ce ma intereseaza e ca omul respectiv sa fie pedepsit si nu o sa plang pt imaginea lui sifonata. daca nu se soldeaza cu condamnare, da, consider normale poate despagubiri. scurgerea de informatii in presa, din orice parte, nu este de laudat.

    am intrebat daca stie diferenta penal-civil, nu am invatat pe nimeni care ESTE diferenta. dar din ce spui vad ca nici tu nu stii exact cu ce se mananca spetele respective samd. deci, succes.

    am zis eu sa faca parlamentarii munca de procurori? ai citit ceva din ce-am scris? ai inteles sensul la ce zic? si iarasi, am intrebat de multe ori mai sus, discutia era despre STATUL PARALEL, ambasade, magistrati, etc! de ce in continuare nimic despre astea doar divagat? de fapt acum stiu de ce… :)

    a, si btw, invata sa citesti in limba romana, ai fi vazut ca “poate” in context folosit de mine era exact cu sensul de a nu-mi asuma o pozitie certa, respectiv de a cantari posibilitati dar nu de a enunta adevaruri/pareri, adica exact inversul subiectivismului de care zici. multe “succesuri”!

    Marius M:
    “nu DNA-ul face spectacol” – Plimbatul cu catuse la televizor ce e? Scurgerea de informatii in presa de catre procurori ce e?
    “stii diferenta dintre civil si penal?” instanta civila a spus ca Iohannis a dobandit acea casa cu acte false, deci i-a luat-o. Acum tu vi si ne inveti pe noi care este diferenta dintre penal si civil? Pe bune? Tu nu esti in stare ca sa te inveti pe tine si vrei sa-i inveti pe altii. Ca tot veni vorba de condamnarea PENALA a lui Dragnea, aia a fost data de Livia Stanciu, partenera declarata a procurorilor DNA care a pierdut cel putin doua procese la cedo pana acum, iar dupa condamnare “CIVIL”-ul Iohannis a numit-o judecator CCR. Ce coincidenta!
    “poate ca da este o problema la DNA, DAR PSD_UL NU REZOLVA ASTA!” – Sa faca parlamentarii munca de procurori, ca nu inteleg? Ar fi o grosolana imixtiune in justitie. DNA-ul trebuie sa rezolve, insa cred ca mai degrba in tara asta ajunge Kovesi la puscarie decat Coldea
    Nu in ultimul rand, tu observi ca nu stii nimic, la tine totul e bazat pe subiectivitate? Ai folosit numai cuvantul “poate” de 6 ori in ultimul comentariu.

      (Citează)

    • “poate” de n ori arata ca ca nu ai o parere obiectiva, adica vorbesti doar ca sa te afli in treaba. Legat de procesul lui Iohannis, nu am dat mai multe detalii pentru ca toata lumea stie ca falsul si uzul de fals sunt fapte penale, insa omul care le cere parlamentarilor sa-si dea demisia daca au probleme penale beneficiaza de imunitate, altfel ar fi si el un mega penal.
      Detaliaza cum trebuie sa rezolve PSD-ul problema ca nu e Coldea anchetat? Comisia parlamentara a cerut detalii, SRI a inceput o ancheta si a spus ca Coldea e ok, nu a facut nimic nasol, desi i-a intrebuintat lui Ghita contracte prin atribuire directa de milioane de euro in timp ce ei se plimbau pe la Disney si Seychelles. Sunt chiar asa de greu de inteles treburile astea? Mai e loc de “poate”?

        (Citează)

  33. Nu am identificat niciun schimb concret de idei, ci preponderent luări peste picior și acuze, deși unii cu argumente nu au cui sa explice din cauza bulei celorlalți. Ex. achitări peste achitării din lipsa unei reglementari gen OUG 13, vreo 54 în bloc, recent. sau poate greșesc.
    Când reduta de romani cu nume străine va cădea, unii se vor apuca pe bune de furat, și niște portocalii – chiar dacă s-au vopsit între timp- vor simți statul de drepti. și monica.
    Apropo: care o mai fi piața la postaci? Sau nu-i niciunul pe aici, i-a dat în fără plata udrea.

      (Citează)

  34. Cătălin Tănase

    21/11/2017 la 11:01 AM

    Stai ca acu’ vine Mircea Badea si ne explica de ce prima varianta e corecta si ca toti de aici suntem niste sorosisti ticalosi, spalati pe creiere :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus