un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Justice League / Liga Dreptății

20 Nov 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

29 comentarii

Mi-a plăcut filmul. Ce-i drept, m-am dus cu așteptări mai joase, având în vedere că Batman vs Superman nu m-a încântat prea mult, dar am fost, cum se zice, entertained. Filmul nu-i vreo capodoperă, dar nu greșește flagrant nicăieri și nici nu-ți insultă inteligența, ceea ce nu se poate spune despre toate filmele cu supereroi.

Justice League este versiunea universului DC Comics pentru filmele Avengers. Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Aquaman și Cyborg fac aici echipă pentru a împiedica o invazie extraterestră condusă de Steppenwolf, un tip rău ce vine pe Pământ pentru căuta trei cutii magice care împreunate îi dau puterea de a transforma planeta. Chestii nasoale, cum ar fi.

Filmul este reușit. Are un ritm bun, chiar dacă, fiind primul din serie, începe cu modul în care Bruce Wayne/Batman adună echipa de supereroi. Are efecte bune, bătaie multă, scene memorabile, iar umor este reușit. Am râs sau măcar zâmbit de multe ori, ceea ce este un plus față de glumele prea forțate din alte filme. Cum ziceam, nu sare calul niciodată.

Mi se pare că nu reușește să fie la nivelul primului Avengers, dar e imediat sub el. Avengers avea avantajul unor actori mai buni (Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, plus plăcerea de a o vedea pe Scarlett Johansson în acțiune) și a mai multor filme premergătoare care să pregătească terenul pentru această echipă. Universul Justice League încă nu e la același nivel, chiar dacă actorii se descurcă rezonabil.

Chiar și așa, filmul are multe părți bune. Reușește să umanizeze câteva dintre personajele sale și tratează ceva mai realist supereroii. De exemplu, mi-a plăcut mult momentul în care Bruce Wayne/Batman filosofează despre cum Superman, deși nu de pe Terra, este mai uman decât el. Mi-a plăcut modul în care se face subtil mișto de Batman și de felul în care nu are o superputere reală, iar filmul nici nu-l pune în mijlocul acțiunii. Este mai degrabă creierul operațiunii, dar în lupte abia face față câte unul extraterestru de rând.

În schimb, Femeia Fantastică este aproape un Superman feminin, iar Cyborg este echivalentul lui Iron Man, având tot felul de arme și avantaje high-tech. Aquaman rupe și el, iar în plus are mușchi cât pentru zece oameni. Serios, cine are nevoie de atâția mușchi? Cum ajungi să arăți așa? Măcar femeile vor fi încântate de multele scene fără cămașă din film, iar bărbații se pot uita la fusta cam scurtă a lui Gal Gadot.

Singurul punct unde filmul m-a dezamăgit este finalul, care-i prea banal și grăbit. Justice League îl înfățișează pe Steppenwolf ca pe un personaj foarte puternic, căruia nimeni nu-i poate face față. Nu e ca Loki, inteligent, dar nu foarte rezistent, ci genul care trece prin orice precum tancul. Nu și în finalul filmului, unde pare un pămpălău.

Filmul are 1 oră și 50 de minute. Poate că 15-20 de minute în plus nu-i stricau pentru a prezenta mai bine personajele și a face un final mai satisfăcător. Chiar și așa, am fost ușor trist să aflu că filmul n-a debutat cu încasările așteptate, ci un pic sub acestea. Merită mai mult, eu l-am văzut cu plăcere și-l voi revedea cu plăcere când apare pe la vreun streaming sau ceva.

    29 comentarii

  1. Pfff. M am dus la film si inainte sa intram imi arata nevasta mea pe google ca are 2h si 50m. Zic ok. Pb a fost ca a trebui sa plec sa iau pe cineva (cam dupa o si jumatate de film) si am decis sa ma duc sa nu astepte 1.5 ore dupa mine. La 20 de minute ma suna nevasta ea ca s a terminat filmul.
    Ce m am enervat. Era fix la faza cu superman in fata monumentului.
    Am crezut ca au taiat din el la cinema cum se facea pe vremuri.

      (Citează)

  2. Dragoş-Mihai Vaipan

    20/11/2017 la 8:03 AM

    Mie filmul per total mi-a placut, dar sunt fan comic books/desene si nu mi-au placut cateva chestii.
    1. In povestea originala Wonder Woman are puterea fizica egala cu Superman prin urmare si ea putea sa il bata pe Steppen. Da nu poate zbura, trage cu lasere din ochi sau sa sufle un vant rece, dar fizic ar fi trebuit sa aibe aceeasi putere.
    2. In tot filmul nu a fost pomenit nici macar odata The Flash, si aici ma refer exact la aceste 2 cuvinte “The Flash”. Consider ca ar fi trebuit sa pomeneasca si sa faca o introducere catre soloul in care The Flash va fi. Pentru ca Aquaman a fost pomenit cel putin odata si cred ca nici Cyborg nu a fost pomenit.
    3. Daca Superman este la fel de rapid ca si Flash de ce nu apar elementele de fulger in jurul sau si de ce nu are un costum din aceleasi material? Aici logica a fost urata

      (Citează)

  3. Din film lipseste faza din trailer focalizata pe fundul lui Wonder Woman, pentru ca editare si convins sa luam blu-ray-ul cu varianta completa.

    Personajele sunt introduse o idee brusc si cam din scurt, la limita sa intelegi care e treaba cu ele si motivatia lor. Actorii sunt potriviti in rolurile lor, se completeaza pe ecran.

    Steppenwolf este un ala rau de mana 2-a spre a 3-a, e unul dintre cei mai slabi din anturajul lui Darkseid si ca atare cam necunoscut inclusiv pentru mine. Ca l-a batut Superman de i-a sunat apa in cap si ca a facut-o usor nu ma mira.

    Faptul ca au tinut ascunsa invierea lui Superman cu destul succes e un punct pozitiv, n-am banuit ca il vor readuce la viata de acum. Altfel ar fi bine sa editezi articolul pentru ca strici surpriza multora.

      (Citează)

  4. singurul lucru interesant si credibil este Superman..si sa zicem un pic de Cybord..in rest, toti o apa si un pamant, inclusiv Steppenwolf si amazoanele.. Wonder Woman nu e credibila deloc, povestea grabita..dar macar nu apuci sa te plictisesti deoarece se termina repede.

      (Citează)

  5. Mulțumesc tuturor pentru spoilerele masive din comentarii :P

      (Citează)

  6. Nu e primul din serie :P. Au mai fost trei filme inainte.

      (Citează)

  7. Eu am o singura dilema legata de desenele astea animate, exista eroi si super-eroi? Atunci poate, intr-un alt univers, sunt si mega-eroi?

      (Citează)

    • Da, eu cred că sunt. Chiar și aici aș spune că personaje precum Superman sau Magneto sau Vision sunt mega-eroi. Un Batman e doar super-erou, că nu-i așa bun. Erou obișnuit e Alfred ăla, că face treabă bună chiar dacă l-ar putea înlocui ușor altcineva.

        (Citează)

  8. Stai, că am lipsit de la ultimele 3-4 filme DC. Când a murit Superman şi de ce?

      (Citează)

  9. nwradu:
    Da, eu cred că sunt. Chiar și aici aș spune că personaje precum Superman sau Magneto sau Vision sunt mega-eroi. Un Batman e doar super-erou, că nu-i așa bun. Erou obișnuit e Alfred ăla, că face treabă bună chiar dacă l-ar putea înlocui ușor altcineva.

    M-am lamurit si acum am inteles de ce se numaea jocul ala SUPER Mario Bros.

      (Citează)

  10. io am fost la batman vs superman: la urmatoarele 3 filme de DC n-o sa ma prinzi.

    In schimb da, Thor Ragnarok a fost distractiv.

      (Citează)

  11. nwradu:
    Cu supereroi de-ai lor sau filme Justice League?

    Prequels. Batman v Superman: Dawn of Justice, Wonder Woman, Man of Steel. E aceeasi poveste, chiar daca au denumiri diferite filmele. Justice League e direct sequel la BVS, nu e stand alone.

      (Citează)

    • Nu chiar, alea au fost filme axate pe un supererou (mai puțin BvsS, care-i doar ciudat), pe când acum e cu întreaga echipă.

      Și Marvel, după Iron Man, Thor, Hulk și Captain America, a făcut Avengers cu toți laolaltă.

        (Citează)

  12. Top 2 al filmelor cu super eroi:

    1. Ted
    2. Deadpool

      (Citează)

  13. Aoleu, aici ai sfleclit-o. Batman, intradevar, nu are nici o super putere dar exista un comic justice league in care batman ii elimina pe toti din echipa sa fara nici o problema, inclusiv pe superman.
    Asta datorita mintii sale extraordinare, datorita faptului ca este un foarte bun strateg si analizeaza mereu foarte bine adversaru.

    nwradu:
    Da, eu cred că sunt. Chiar și aici aș spune că personaje precum Superman sau Magneto sau Vision sunt mega-eroi. Un Batman e doar super-erou, că nu-i așa bun. Erou obișnuit e Alfred ăla, că face treabă bună chiar dacă l-ar putea înlocui ușor altcineva.

      (Citează)

  14. nwradu:
    Nu chiar, alea au fost filme axate pe un supererou (mai puțin BvsS, care-i doar ciudat), pe când acum e cu întreaga echipă.

    Și Marvel, după Iron Man, Thor, Hulk și Captain America, a făcut Avengers cu toți laolaltă.

    Da, asta a fost o problema la ei, au vrut sa ii ajunga din urma pe astia de la Marvel fara sa le copieze copieze modelul. Dar in acelasi timp si-au dat seama ca modelul ala e bun de urmat sau macar are sens :)) Si a iesit o strutocamila. Ca sa nu mai zic de nebunia de a avea doi regizori cu stiluri total diferite. Si s-a vazut asta in produsul final.

      (Citează)

  15. Am fost sambata la film. Am castigat o invitatie dubla de la Digi dar sincer si fara invitatie tot m-as fi dus, deoarece sunt fan al filmelor cu supereroi, cu o inclinatie spre universul DC. Cu totii am vazut acelasi film numai ca, parca la mine nu a fost ca la voi. Haideti pe scurt sa va spun ce am vazut eu: un personaj negativ Dragneawolf (nu Steppen – Stefan cum gresit au ales numele cei de la DC) care avea 1 cub (Moldova) si a mai facut rost cu usurinta de inca unul (Tara Romaneasca). In nemernicia lui il mai vroia si pe al 3-lea (Ardealul) ca sa-l foloseasca impreuna cu celelalte 2 pentru a transforma universul nostru intr-un iad psd-ist. Numai ca se trezeste un bogatas destept (nu zic nume desi ma gandesc la Rares Bogdan, care e destept dar bogatas mai putintel) care aduna inca vreo 3 luptatori (gasiti-i voi ca eu nu am gasit-o decat pe Wonder Woman la DNA) si impreuna cu ei si al 3-lea cub il readuc din morti pe … (aici ziceti ce vreti ca aveti de unde Coposu, Vadim, Campeanu, poate chiar Nastase, Ponta,etc). Dupa ce si-au reintregit trupa cu “supermortul” s-au dus si l-au caftit bine pe Dragneawolf care intr-o clipa de neatentie furase si Ardealul. Hepi end.

      (Citează)

  16. Mi-a placut filmul dar sunt un mare fan al lui Batman & Superman & Company. Cateva chestii despre film:
    – regizorul initial (Snyder) s-a retras iar in locul lui a venit alt director care din aproape 3 ore a facut 2 pentru ca producatorii asa i-au zis:(
    – singura scena de actiune care sare in evidenta este cea in care Superman ii bate pe toti membrii echipei fara nici un fel de probleme

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus