un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Decorațiuni artizanale și alte obiecte la Târgul de Crăciun

28 Nov 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

4 comentarii

Pe mine nu mă deranjează că perioada de Crăciun începe tot mai devreme. Mi se pare că oamenii devin mai liniștiți, mai relaxați, iar în vremurile acestea stresante asta contează mult.

Ieri, în zona centrală din Sun Plaza, a început Târgul de Crăciun, cu diverși comercianți expunând tot felul de produse de sezon, majoritatea artizanale. Matilda și-a cumpărat pentru birou o decorațiune de masă, ceva cu lemn și ghinde și lumânare. Eu mi-am luat gogoși de la Donuteria.


Sunt câțiva artizani de decorațiuni de Crăciun, după cum vă spuneam, vânzând coronițe de pus pe ușă sau masă,  globuri, căni de sezon, tot felul de stative cu lumânări, moș crăciuni, figurine, bentițe din acelea cu coarne de ren șamd.

Acestea sunt magazine perfecte pentru cei care vor să-și împodobească locuința cu astfel de mici decorațiuni, cum facem noi în fiecare an. Când mai ajung pe acolo mă voi uita cu atenție dacă nu găsesc o bentiță cu urechi de ren care să se potrivească pisicilor – ne place să le chinuim în acest fel.


(în imagine: o altă decorațiune pe care pisicile o vor aprecia)

Un alt stand vinde tot felul de prosoape, șorțuri, bentițe și alte asemenea obiecte casnice pe care se poate țese pe loc un nume sau un mesaj. Au acolo o mașină de cusut automată, face singură toate literele în vreo 10 minute, iar produsele respective costă între 15 și 35 de lei cu tot cu inscripționare. Un alt vânzător are jocuri tip puzzle, metalice și din lemn, alții au dulciuri și cozonaci de Bujor, alții fashion, accesorii de sezon și tot felul de bijuterii.

Un comunicat primit acum câteva zile spune că pe 8 decembrie se deschide și zona de împachetat cadouri, unde cei de la Sun Plaza ambalează gratuit, în hârtie de cadou, produsele cumpărate din magazinele centrului comercial. În plus, în perioadele 8-10 decembrie și 15-17 decembrie, adică de vineri de la ora 17 și apoi sâmbătă-duminică între orele 11 și 19, au loc mai multe spectacole și acțiuni pentru copii, cu Moș Crăciun, spiriduși, jocuri, colinde șamd. În acel al doilea weekend și Lego organizează un concurs de construire cu tematică de sărbătoare.

Mai bine așa. Pe vremea mea se făcea totul în Ajun, apoi era ziua de Crăciun și gata.

    4 comentarii

  1. Pe vremea noastra nu era o sarbatoare chiar atat de comerciala.

      (Citează)

  2. La asta m.am gândit când ai spus pisica și decorațiune https://m.imgur.com/gallery/JTX2KCg

      (Citează)

  3. Mai tare se distrează fetita cu brăduțul ala, pisica e o leneșă, nici nu a fost curioasa sa vadă ce e :)
    BTW, noi am luat-o din ceva magazin cu chestii chinezești la 15 lei :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus