un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cartierul Tineretului: s-a deschis o pizzerie foarte bună lângă metrou

21 Nov 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

54 comentarii

Mă plângeam că n-am un fast-food bun în cartier, de unde să iau rapid și ieftin ceva de mâncare în acele momente când n-am timp să fac un mușchi Wellington la cuptor. Acum am.

Chiar la Șincai, lângă intrarea în stația de metrou Tineretului, s-a deschis o pizzerie într-un spațiu ce înainte făcea parte din restaurantul La Bucur de lângă aceasta. Pizza se vinde la felie, între 5 și 7 lei felia, și au vreo 5 feluri diferite. Ingredientele sunt puse din belșug și sunt gustoase, dar blatul este vedetă, că-i foarte bun la gust. Este mai gros, dar aerat și crocant exact cum trebuie.

Nu știu cum se numește pizzeria. Orarul e ceva de genul L-S 10-2.


(da, așa jegoși sunt pereții stației de metrou, dar asta nu mă miră)

(aici sunt două felii tăiate și amestecate, am dat eu cu ketchup și sriracha)

Pizza n-are nume afișat, așa că nu știu ce am mâncat; fac pe rând diverse tăvi cu diverse rețete. Cea cu roșii cherry pe ea mi se pare cea mai bună, dar și cea care probabil e quattro formaggi a fost gustoasă. Altădată am luat una care-i și cu smântână și ou, foarte bună și ea. Se poate mânca acolo sau lua la pachet, desigur. Mi se pare printre cele mai gustoase pizza ce se pot mânca în București, alături de Borgo sau Pizza Brothers din Floreasca.

Prețurile mi s-au părut bune. Un espresso Illy e 5 lei, o apă 3 lei. Au și Fritz Kola la 7 lei sticla, pe când orice cafenea modernă cere minim 10 lei pe o sticlă. Cum ar fi, două felii de pizza și o apă costă 13 lei.

    54 comentarii

  1. Pare identic cu Buoni e Bravi din piața Rosseti. Și acolo pizza e delicioasa.

      (Citează)

  2. Radu, ca tot ai pomenit si daca imi permiti sa te pun la munca, pe emag sunt mai multe soiuri de sriracha. pe care l-ai recomanda ? ca nu am chef sa comand 10 si sa arunc 9.

    ca etalon sa zic imi place samouraiul de la mega image (parca l-ai pomenit si tu), si as prefera fara diverse arome, il pot condimenta eu daca e nevoie.

    multumesc.

      (Citează)

    • user:
      Radu, ca tot ai pomenit si daca imi permiti sa te pun la munca, pe emag sunt mai multe soiuri de sriracha. pe care l-ai recomanda ? ca nu am chef sa comand 10 si sa arunc 9.

      ca etalon sa zic imi place samouraiul de la mega image (parca l-ai pomenit si tu), si as prefera fara diverse arome, il pot condimenta eu daca e nevoie.

      multumesc.

      http://coolmaterial.com/feature/we-tasted-nine-sriracha-sauces-to-find-the-best/

      Urmaresc frecvent “Hot ones” pe youtube, oamenii fiind si producatori de sosuri picante. Si ei folosesc acelasi tip de sriracha care a fost catalogat #1 in link-ul de mai sus. https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61SEkIa8mGL._SY679_.jpg

        (Citează)

    • user: Radu, ca tot ai pomenit si daca imi permiti sa te pun la munca, pe emag sunt mai multe soiuri de sriracha. pe care l-ai recomanda ? ca nu am chef sa comand 10 si sa arunc 9.

      Eu folosesc din cel de la Huy Fong, luat din Dragonul Roșu. Bănuiesc că aceeași sursă o au și cele online.

      N-am știut niciodată dacă celelalte branduri sunt bune sau doar copii.

        (Citează)

    • multumesc !

        (Citează)

    • Huy Fong e cel mai bun. A aparut si in Metro la preturi prietenoase, am dat vreo 30 de lei pe sticla mare.
      Chiar am ramas placut surprins cand am vazut jumatate de raft plin cu Sriracha Huy Fong in doua dimensiuni. Cineva il importa pe canale oficiale.

        (Citează)

  3. Huy Fong este un Sriracha bun si este si pe emag, de asemenea si LEE KUM KEE este bun insa nu prea se gaseste in Romania.

      (Citează)

  4. Acel ketchup spârcâit…

      (Citează)

  5. Ketchup nu are ce cauta pe pizza.

    In rest arata ok, sa vad cum imi fac drum pe acolo sa incerc.

      (Citează)

  6. E in genul latin pizza de la unirii , foarte bina si aceea. Cea cu rosii cherry si busuioc cred ca e margherita, e cea mai buna pizza ?

      (Citează)

  7. Andrei:
    Pare identic cu Buoni e Bravi din piața Rosseti. Și acolo pizza e delicioasa.

    Fix ce voiam să scriu și eu. De încercat neapărat Buoni e Bravi pentru cei care n-au fost.

    @Radu: pizzeria se numește tot La Bucur. I-am întrebat a 3-a oară când am ajuns acolo, exasperat că nu știam cum să recomand locația altora.

      (Citează)

  8. Sa stii ca Pizza Brothers s-a mutat din Floreasca in piata Gemeni/Galati intr-un spatiu mult mai mare. Nu am verificat, dar au fost oameni care au zis ca a scazut f mult calitatea.
    Ceva similar mai este pe Cadera Bastiliei, chiar unde incepe din romana – se cheama Pizza Cut este 7 lei o felie, delicioasa!

      (Citează)

    • Aha, mersi. Voi mai merge și eu o dată, să văd cum e.

      Știu Pizza Cut, dar n-am mâncat niciodată. Au o reclamă mare acolo, îi văd des.

        (Citează)

  9. Wtf? Ketchup pe pizza!? Aia nu e pizza e doar o placinta cu ceva ingrediente pe ea. Nu se pune ketchup pe pizza nici in Italia si nici macar la New York. Nu se pune la NY nici macar pe aia groasa, american style. Ketchup se pune doar in europa de est. Pizza buna nu are nevoie de asa ceva(sau de ananas?!) mai ales ca pizza are deja o baza de sos de rosii. Nici macar la NY care este in patria ketchup-ului si unde se prepara cele mai bune pizze(in afara Italiei) nu se foloseste. Ketchup-ul il pun unii pe un fel de placinte care sunt fals denumite pizza ca sa aiba ceva gust. Pizza adevarata nu are nevoie. Sunt intradevar unele pizzerii in Italia care au si ketchup dar acestea sunt in exclusivitate in zone cu o gramada de turisti est europeni.

      (Citează)

  10. O pizza f buna Am mancat La pizza san marino din rond de La obor. Si cea cu branza pe margine de La pizza hut, de care ai povestit candva.

      (Citează)

  11. intotdeauna se pune ketchup pe pizza proasta.

      (Citează)

  12. Pizza latin de la lupoaica..cred ca este pe primul loc…dar si pretul este pe masura!
    Ketchup pe pizza …un pizzar din Italia te-ar strange de gat!

      (Citează)

  13. +1 pt fara ketchup pe pizza. Maxim un sos alb :d.

      (Citează)

  14. Buoni e Bravi, cel putin asa arata, chiar am sa-i interb, Pizza e foarte buna, incercati si locatia din Piata Rosetti.

      (Citează)

  15. Am citit de 3 ori fiecare comentariu, nu stiu sigur daca visez sau nu, caci e identica cu “Buoni e Bravi” care e o mizerie sinistra, contrar celor spuse de colegii de aici. Da, stiu, gusturile nu se discuta, dar aia chiar e o mizerie, fara nicio treaba cu pizza.
    Lucrez fix in Rosetti, am mancat de cateva ori acolo (deh, colegii) si de fiecare data a fost o porcarie.
    Sosul de rosii este absolut inexistent, nu mai e nevoie sa zic ca sosul de rosii e cel mai important lucru la o pizza. In Italia toate pizzele avea un sos demential.
    Coca aia seamana cu o paine ordinara, e foarte tare, nu are niciun gust si se taie foarte greu.
    Orice fel de pizza luati la pachet lasa vreo juma de kil de grasime, e absolut imbibata de ulei.
    Branza este cea mai ordinara branza de pe piata, nu are niciun gust.
    90% din pizzele de acolo au cam acelasi gust, cu foarte mici diferente.

    Sosul e bun, dar nimic deosebit. Cum zicea si tibi, pizza adevarata nu are nevoie de niciun fel de ketchup.

    Borgo intr-adevar face pizza de calitate, nici nu exista comparatie cu porcaria aia de la Rosetti.

      (Citează)

  16. Fritz cola e mai misto decat karma cola?

      (Citează)

  17. Ce-mi place mie de astia care isi dau cu parerea ca in Italia si la NY nu se pune ketchup pe pizza, deci iti bati joc de ea. Ce-ar fi sa savuram mancarea cum ne place noua??? Apropo, sunt locuri in state unde ghici ce: daca vrei ketchup primesti ce vrei, idem si la ananas si orice altceva. Mancarea aia din farfurie e a mea si o mananc cum imi place mie!!! Cine nu intelege asta e mai obtuz ca presupul pizzaiol italian care ti-ar da in cap cu pizza aia…

      (Citează)

  18. Arthur:
    Ce-mi place mie de astia care isi dau cu parerea ca in Italia si la NY nu se pune ketchup pe pizza, deci iti bati joc de ea. Ce-ar fi sa savuram mancarea cum ne place noua??? Apropo, sunt locuri in state unde ghici ce: daca vrei ketchup primesti ce vrei, idem si la ananas si orice altceva. Mancarea aia din farfurie e a mea si o mananc cum imi place mie!!! Cine nu intelege asta e mai obtuz ca presupul pizzaiol italian care ti-ar da in cap cu pizza aia…

    Nu asta e problema, ci faptul că la noi se pune un sos de roșii ordinar și astfel chiar simți nevoia de ketchup. Daca sosul de roșii ar fi de calitate,nu și-ar pune (aproape) nimeni ketchup.

      (Citează)

  19. Mi se pare foarte amuzantă discuția, mulțumesc tuturor pentru recomandări, dar și pentru comentariile despre ketchup.

    Când am făcut fotografia acolo, chiar m-am gândit că am uitat să pozez înainte să pun ketchup. “Acum toate comentariile vor fi despre asta”. Și așa au fost. Mi se pare reconfortant că, după 11 ani de blogging, pot să estimez destul de bine comentariile.

      (Citează)

    • Dupa 11 ani de zile de blogging, ai zice ca ajungi sa cunosti un om. Când colo, afli ca e animal din ala care pune ketchup pe pizza…

        (Citează)

  20. Radu:
    Salut,

    Inclusiv la Piata U s-a deschis un astfel de loc ( nu mai stiu cum se numeste, dar este pe colt cu Hanul lui Manuc, cum iesi de la metrou, ii recomand :).

    recomand si eu

      (Citează)

  21. Serios aia e pizza care arata bine si are chestii din belsug?

    Daca stai in Tineretului nu ai cum sa nu fi auzit de Pizzeria Volare: https://www.facebook.com/pizzavolare/… Daca nu ai auzit fa-le o vizita si incearca pizza de acolo sa vezi ce gust are.

      (Citează)

  22. E suficient sa ma uit la ea sa-mi dau seama cat de proasta si industrializata e. Sunt mare fan pizza si foarte putini mai fac o pizza de calitate. Eu definesc calitatea in felul urmator :

    1) OBLIGATORIU cuptor din caramida tiganeasca si foc facut la lemne (impregneaza pizza cu o aroma specifica – nu se poate descrie dar e cunoscuta unui gurmand) In poza pe care ai pus-o se vede clar ca aia e pizza de tava , de duzina ..

    2) NU SUNCA / SALAM / CIUPERCI din comert de supermarketuri. Foarte slaba calitatea – mai ales la carne , etc). Sunt producatori mici locali care fac calitate si proaspat! Nu tin o vesnicie aia ii drept d-asta se merge pe comanda dar nu se compara un salam facut de un meserias d-asta cu orice mizerie din comert.

    3) Pizza se savureaza imediat ce a iesit din cuptor. Nu tinuta pe tava , nu la felie , nu la plm.

    Am un amic care si-a deschis o astfel de pizzerie si fara niciun dubiu e o pizza dementiala ce scoate omul ala acolo (apropo nu sunt buc.) si pe care nu il intereseaza sa produca la duzina , sa faca oferte de saraci 1+1 sau alte chestii de acest gen. Dar in pizza nu il intrece nimeni in oras. Nu zic cine , ce sa nu se intealeaga ca i-as face reclama dar sincer nu se compara cu nimic.

    Probabil cu cea din Napoli dar acolo e o alta filosofie la pizza. ( e excelenta dar nu atat de consistenta ca la noi)

    Pornind de la cele scrise mai sus , o astfel de pizza facuta ca la carte ar trebui sa te duca undeva la 30-40 lei. Acuma depinde si cat te respecti. Ca unii chiar nu fac nicio diferenta. Un om fin o sa faca diferenta instant dintre o bere la badog de aluminiu si una la sticla. Un alcoolic … neam.

      (Citează)

  23. Ahh si as mai avea de adaugat : Pe pizza nu se pune niciodata ketchup. Ii cam acelasi motiv pentru care nu combini un cola cu un vin rosu ales decat daca esti taranoi.
    Diferenta intre sos de rosii si ketckup este ca ultimul contine si niste zahar + otet si alte arome care ii schimba complet gustul pizzei fata de cel care i-a fost intentat. Adica ca si cum ai comanda un ciolan de porc si apoi ai zice “da-mi niste sos cu aroma de vita”.
    Sosul de rosii (nu ketchup) nu are nicio problema deoarece este deja pe pizza si nu schimba cu nimic datele problemei.

    Sigur , mai intervine si faptul ca omul mananca ce vrea pana la urma. Daca vrea picioare de musca cu aroma de cal… ii dai aroma de cal insa restaurantele locurile ales isi fac reguli de bun simt simt culinar pe care daca vrei le accepti daca nu ..jet ca mai sunt localuri.

      (Citează)

  24. Eu nu cunosc :)

    Radu:
    Exista si alcoolici fini …

      (Citează)

  25. *intentionat nu intentat.

    Romanul:
    care i-a fost intentat.

      (Citează)

  26. Am incercat luat azi 4 sortimente. Foarte, foarte bune :) Localul e aerisit, frumos amenajat, iar doamna care servea foarte amabila.

      (Citează)

  27. Bună, Radule! Ne bucurăm că îți place pizza pe care o facem și te mai așteptăm pe la noi. Prietenilor tăi le transmitem că avem sriracha-ul ăla bun (Huy Fong) și o atmosferă călduroasă de care să se bucure și ei. Despre pizza ai spus tu suficient :). Mulțumim încă o dată și, până la site, vă așteptăm pe toți pe pagina noastră de Facebook pe care abia am deschis-o: https://www.facebook.com/pizzabarbucuresti !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus