un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un whiskey maturat și în butoaie de bere neagră artizanală? Yes, please! (dau 3 sticle cadou)

24 Oct 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

91 comentarii

Irlandezii au combinat două dintre produsele pentru care sunt renumiți: whiskey-ul și bere neagră. Jameson Caskmates este rezultatul, un whiskey maturat suplimentar și în butoaie de bere neagră. L-am degustat la prezentare acum o săptămână, l-am băut și acasă, iar mai jos dau 3 sticle cadou pentru 3 norocoși cititori.

Jameson este cel mai popular whiskey irlandez (așa se scrie corect, whiskey; doar cel scoțian se scrie whisky), fiind, ca multe altele de aceeași origine, triplu distilat. Această a treia distilare, zic experții, scoate mai bine în evidență aromele fine, subtile, eliminând din alcool o parte din acei compuși ce fac whiskey-ul brutal pentru papile.

Cei de la Jameson au luat acest whiskey triplu distilat și maturat timp de 4 ani în butoaie și i-au dat un twist: l-au ținut la maturat încă 6 luni în butoaie în care anterior a fost produsă bere stout, bere neagră irlandeză.

Au fost folosite butoaie de la berăria artizanală Franciscan Well. Colaborarea a început, de fapt, când berarii ei au maturat berea în butoaie ce anterior au ținut whiskey (ce-aș bea o bere din asta! Dacă vedeți pe undeva în România, să-mi spuneți), așa că ulterior s-a pus problema “ok, dar dacă ținem whisky în butoaie de bere, ce se întâmplă?”

Rezultatul este Jameson Caskmates, un whiskey excelent. Am mai băut whisky-uri maturate suplimentar în butoaie de bere, dar acest Caskmates este primul la care aroma suplimentară de bere neagră se simte mult mai bine atât în prima fază, pe limbă, cât mai ales pe aftertaste.

O să spuneți “um… whisky cu bere?!” Nu-i cazul, că vorbim de butoaie în care lemnul a împrumutat din aroma de bere și acum o conferă whiskey-ului. Berea stout are gustul ei unic, iar una artizanală . Caskmates este un whiskey bun la gust, foarte apropiat de Jameson-ul clasic, dar cu această surpriză plăcută pe final, când poți să spui “aha, chiar simt ușoara aromă de bere!”, de hamei.

Ajută mult dacă beți întâi o bere neagră ca să vă obișnuiți cu gustul și să-l reunoașteți apoi în whisky. Eu așa am făcut, la lansarea oficială (cu Zăganu neagră, care-i foarte mișto) și diferența este sesizabilă.

Chiar și oficialii spun că whiskey-ul Caskmates on the rocks are arome de cafea, caramel și hamei, dar servit alături de bere dezvăluie diverse arome complexe. Doar asigurați-vă că folosiți o bere la fel de aromată, ceea ce de obicei doar în berile craft puteți găsi la noi.

De unde se cumpără Jameson Caskmates: momentan doar online, pe worldofdrinks.ro, care dacă nu mă înșel este magazinul oficial al Pernod Ricard România. Eu am cumpărat de acolo anul trecut, a mers totul bine. Whiskey-ul mai poate fi băut și în baruri, desigur.

Trei dintre voi vor primi cadou o astfel de sticlă. Trebuie doar să-mi spuneți despre #bestdrinkingbuddies ai voștri. Cum vi s-a format grupul de prieteni cu care ieșiți la băut, de unde vă știți, de cât timp șamd. Trag mai târziu la sorți trei câștigători sau câștigătoare.

    91 comentarii

  1. Andrei STANCIU

    24/10/2017 la 6:50 AM

    Cel mai bun moment de împărțit amintiri și depănat viitor a fost în camera de cămin la sticlă prăfuită de vin roșu fără etichetă, cumpărat din hrube de la Panciu mai mult ca aroganță, pentru că nu ne permiteam cu bursa de atunci. După 15 ani suntem prieteni, lucrăm în același loc, suntem vecini și ne bucurăm familiile cu aventuri din facultate.

      (Citează)

  2. Best drinking buddy-ul meu: ne stim de “mici” (eu 1,87, el 1,90), din liceu (de 26 de ani, cat un whiskey de-ala scump), el maramuresan si furnizor de horinca cu margele, de baut cu masura daca vrei sa mai ai sanse sa fii om si a doua zi.

      (Citează)

  3. Bogdan Gabriel

    24/10/2017 la 7:22 AM

    Interesanta combinatie, de gustat!

      (Citează)

  4. Suntem un grup de 6 prieteni. 4 am fost colegi de liceu (ne stim de 10 ani) celelalte 2 persoane au fost colega de facultate cu mine si ne stim de 5-6 ani. Cand nu iesim in oras mai mergem prin rotație la cate unul dintre noi acasa. Ce bem? Dificil. Cam orice. Fetele beau mai multă tărie că băieții cand e sa o facem lata. Dar de obicei bem vin sau bere.

      (Citează)

  5. Momentele cele mai faine de băutură le-am avut cu ai mei prieteni când ne pregăteam de examene pentru admiterea la poliție. Era luna Februarie, cazați in camere fără căldură și beam vin cu toti să ne încălzim si petreceam o noapte întreaga. De dimineață începeam antrenamentele toți, alergam câțiva kilometri,apoi tura de flotări și la final în cameră :).
    Ne-am luat într-o seară la întrecere la cât de mult vin putem să bem cu niște colegi din Botoșani care ne invitaseră pe la ei. Vinul era din partea lor.
    Nu-ți spun că noi eram deja terminați și ei de abia se încălziseră :).
    În ultima seară, pentru că nu mai aveam bani am mâncat fulgi de pireu făcut la fierbător.
    Atunci aveam 19 ani și acum după mulți ani de atunci ne întâlnim și bem împreună.

      (Citează)

  6. Ne cunoastem din clasa 1, prima oara am inceput cu tanita si vox maris, suiti pe garajele din spatele blocului.(noi chiar aveam impresia ca nu ne vede nimeni).

      (Citează)

  7. Eu și cei 2 prieteni de pahar, ne-am cunoscut învățând pentru restante cu câte o sticlă de vin. Dura 5 minute până ne băgăm picioarele în ele de examene. Am avut ambiția sa ținem o Lacrima lui Ovidiu din 2006 până în 2011, să o bem când terminăm toți. Acum Lacrima lui Ovidiu nu mai există, bem Muscat se Comrat și mai rar că avem familii.

      (Citează)

  8. Ne știm de când aveam fiecare cel puțin 10 kile în minus. Prima băută cu ei pe care mi-o amintesc este una cu Stalinskaya și Fanta de portocale. Au mai fost câteva înainte, dar pe alea nu mi le mai amintesc.

      (Citează)

  9. De vreo 21 de ani, fac echipă de bautură cu doi dintre cei mai buni prieteni care pot fi întâlniți într-o viață. Am lucrat și împreună în anumite momente, dar colegi de bautură am rămas mereu. Ne vedem cam la o lună într-un ritual, deja, cunoscut. Ne vedem pe la 6-7 seara, ajungem acasă pe la 12-1 noaptea. Chiar aseară ne-am văzut și am închinat niște malț în cinstea prieteniei noastre.

      (Citează)

  10. Sabin Olteanu

    24/10/2017 la 7:50 AM

    Primele baze ale formării grupului de betivaneala s-au pus în liceu insa timpul scurt de maturare și experiența precară a participanților au rezultat într-un eșec.

    Însă odată ajuns la facultate am adunat o gașcă de moldoveni și de ardeleni deja inițiați în ale paharului, care ajutați de experiența dobândită de-a lungul anilor de pereții căminului de medicinisti am reușit să formăm un grup de “golani” care au incercat, fara succes până acum, să potolească setea “gatului veșnic uscat”.

      (Citează)

  11. #bestdrinkingbuddies nice concept. Well.. ne stim de prin 2002 cand ne ocupam cu burn-uirea de cd-uri cu muzica pentru manelistii din cartier. MP3-ul ne-a distrus afacerea ca incapeau 180 de melodii pe un CD :)
    Am inceput cu bere, dupa care ne-am mutat la Gin, dupa care la brandy (alexandrion 3* pe vremea aia).
    Acum o ardem classy cu beri artizanale si vinuri negre.

      (Citează)

  12. În fiecare sfârșit de săptămână, cand ajungeam acasa, de la facultate, muzica mergea deja si băieții cu care stăteam ma așteptau deja pregătiți. Acum am mai îmbătrînit si ne mai vedem o dată pe lună în pub-ul nostru.

      (Citează)

  13. Eu cu prietenii mei ne cunoastemdin generala. Unii din clasa 1, unii din a 5-a, unii s-au transferat mai tarziu (a 8-a). Foarte multi ani mai tarziu si dupa multe intamplari impreuna, inca ne vedem cel putin o data pe saptamana, minim, la o “degustare”

      (Citează)

  14. Postaci peste tot.
    Eu nu am drinking buddies. Dar un Jameson bun as gusta si singur.
    Probabil singura persoana cu care imi place sa degust un whiskey bun e taica-meu. Si daca imi daci cadou o sticla cel mai probabil cu el o desfac.

      (Citează)

  15. Tornea Andrei

    24/10/2017 la 8:13 AM

    #bestdrinkingbuddies
    Ne cunoastem inca din copilarie,
    gradinita,scoala,liceu, facute impreuna, acum ne cam despart drumurile, dar un o “bauta” niciodata

      (Citează)

  16. Vara asta de-a trecut ne-am facut vacanta in Neptun, o statiune cu adevarat efervescenta de pe litoralul romanesc. Totusi, cateva seri am evadat in Vama Veche, unde este totusi mai liniste si mai putina aglomeratie. Sa studiem si la fata locului ce-a invatat grupa noastra la Facultatea de Geografie, in care eu sunt membru onorific pentru ca nepotism samd.

    Contributia mea la distractie a fost in forma unor sticle de ceva Special Casket Edition si altceva Black Label. Deh, trebuie sa ne asumam responsabilitatea sa invatam generatia urmatoare – trecuta bine de majorat – ce este bun in viata ;)

    Din fericire 2017 a fost un an foarte foarte bun pentru Coca Cola de 2l, mai multe sticle cazand la datorie pentru a domoli focul din whisky. S-a baut si s-a dansat toata noaptea, pana pe la un 2 dimineata in cazul meu datorita varstei inaintate, dar vazand ca i-am pus pe drumul cel bun am dormit linistit.

    A doua zi dimineata toata lumea bine dispusa, foarte OK pe la un 10.00, si fara mahmureala pentru ca alcoolul bun consumat responsabil nu te lasa fara a doua zi de mers la plaja.

      (Citează)

  17. #bestdrinkingbuddies ne cunoaștem din facultate, iar pe parcurs ne-am mai mărit grupul, iar de aproximativ 4-5 ani petrecem împreună concediile și ne strângem de câte ori avem ocazia, de obicei încercăm să ne strângem toți o dată pe lună, dar în ultima perioadă este mai greu (fiecare cu job-ul și programul lui), dar reușim să ne strângem. Dacă voi câștiga o sticlă cu siguranță ne vom strânge.

      (Citează)

  18. Ne știm din liceu, am urmat aceeași facultate (poli), stăteam în p16 – sărăcie lucie, când prindeam un Balanțar era sărbătoare mare. Ulterior am descoperit localul “100 de beri”, Paulaner nefiltrat la Kaufland, vorba aia veață, domne!

      (Citează)

  19. Nici eu nu am drinking buddies, dar promit sa deschid lista de inscrieri daca primesc o sticla… :)

      (Citează)

  20. Hehe, tare :D când eram în distilerie și o vizitam ne-a zis ghidul ca “tocmai ce am lansat un nou jameson acum 2 minute. Îl găsiți la magazinul de la ieșire și probabil și la restaurantul de la intrare.” La magazin era buluc lumea pe el și am zis sa nu ne îngrămădim, sa luam câte un pahar de la restaurant. Dezamăgirea a fost la restaurant unde nu îl bagasera încă in meniu…

    #bestdrinkingbuddies au rămas colegii din facultate, nu neapărat pentru cantitatea pe care o bem, ci pentru calitatea timpului petrecut în jurul paharului.

      (Citează)

  21. Body al meu si cu mine ne știm din liceu. In facultate mergeam cu autobuzul fără bilet ca sa avem bani de o bere pe care o beam in doi. Știam unde stau controlorii și coboram, mergeam o stație pe jos apoi iar urcam…
    Azi bem bere neagră și ne temem ca nu cumva băieții noștri să facă lea fel.:)

      (Citează)

  22. Sincer, n-am drinking buddies. Ca sa faci asa ceva trebuie sa ai timp, eu nu prea am :D

    Insa vorbind de Jameson, sunt curios cum este acesta, cred ca o sa iau o sticla sa o incerc. Mai nou ma uit dupa whiskey-uri/scotch-uri relativ necunoscute (au si preturi mici), din diverse recomandari. Asa am incercat Famous Grouse, Passport, 100 Pipers etc. Deja cand vorbesti de whiskey cu cineva, daca nu bei Chivas/Glenfiddich nu te pricepi. Daca te aude ca dai doar 60 de lei pe o sticla deja e clar :))
    Imi place sa incerc ceva ce nu am mai baut niciodata.

    Cred ca o sa mai ridic putin stacheta de pret, s-au cam terminat cele care nu sunt posirci.

      (Citează)

  23. Ne știm din clasa I. Am fost colegi de bancă 12 ani de zile și colegi de cameră încă 3 la facultă. Acum mi-e și naș :). Avem atâtea băute la număr că mi-e și greu să îmi aduc aminte de una mai specială. Cu siguranță ne-ar place să degustăm acest whiskey :D

      (Citează)

  24. Grupul inițial de #bestdrinkingbuddies s-a format acum vreo 20 de ani – unul dintre prietenii mei moștenise o casă, adică aveam unde să ne adunăm și să petrecem! Evident că erau destui care îl vizitau, însă în timp am rămas 4 prieteni care petrec cu aceeași plăcere, ori de câte ori reușim să ne întâlnim, că acum locuim în orașe diferite, avem familii, copii. Ar fi un pretext bun o sticlă de Jameson pentru o reuniune :)

      (Citează)

  25. asteptam un moment sa fac publice filmuletele de mai jos :)
    povestea e imbarligata, cu legaturi ca intr-o telenovea si incepe la liceu, in clasa a 9a, cand am legat o prietenie ce inca dureaza si a trecut prin grele betii si aventuri. in timp grupul s-a mai schimbat, au mai renuntat unii, au venit altii, ca in politica :) al 3lea membru de baza al grupului este verisorul prietenului meu cu care m-am cunoscut la actualul loc de munca, amandoi am fost la interviu in aceeasi zi, am stat unul langa altul si am observat ca are acelasi nume ca si prietenul meu. bineinteles ca am stabilit o degustare seara ca sa ne cunoastem mai bine. urmatorul membru a intrat in grup dupa grele incercari avand in vedere ca e “fuckerul” surorii prietenului meu. urmatorul membru si ultimul intrat e si primul meu fin, pe care l-am cunoscut tot prin prietenul meu (asta e varianta simpla, varianta complicata e asa: prietena prietenului meu avea o prietena care si avea si ea un gagic)
    de multe ori cand ne strangem unu si-o ia. de multe ori eu sunt initiatorul, motiv pentru care sotia mi-a facut cadou un caiet cu titlul “idei geniale care mi-au venit pe wc” (acolo le am conceput pe cele mai multe)
    https://vimeo.com/239584263
    https://vimeo.com/239584864

      (Citează)

  26. Ne stim din facultate, de cand faceam schimb de CDuri cu filme/jocuri. In timp ne-am facut o traditie de a bea cateva sticle de busuioaca cam la 1-2 luni, in functie de timpul fiecaruia.

      (Citează)

  27. Ne stim de cand ieseam la petreceri pe la inceputu anilor 2000.
    Am trecut prin toate fazele: tequila prea multa din cauza careia nu mai stiam cum am ajuns acasa.
    Bere prea mult si proasta care ne tinea pironiti la pat a doua zi.
    Acum cativa ani am inceput sa mai degustam si noi o bere craft, un whisky mai bun. In cantitati moderate, si asa nici nu ne mai bubuie capu a doua zi.

      (Citează)

  28. O idee stupida, sa pui o bautura nobila ca whisky-ul in niste butoaie puturoase in care a fost bere.

      (Citează)

  29. #bestdrinkingbuddies ai mei : 6 prieteni din scoala generala ( pe vremea aceea nu consumam alcool).Desi nu mai locuim in acelasi oras,la aproximativ 2-3 luni ne intalnim si depanam amintiri la cateva sticle de vin.

      (Citează)

  30. #bestdrinkingbuddies – cei 4 muschetari – ii cunosc din clasa I (desi pe atunci nu savuram licori cu mai mult de 0% alcool).
    Cu timpul am capatat, in grup, gustul pentru bere in cadrul sesiunilor de biliard de prin clasa a VII-a si a VII-a.
    Cand am ajuns toti in Bucuresti ne-am bucurat de mai multe baruri iar actual mergem cam de 2 ori pe luna la un restaurant. Joia e ziua de bere iar ospatarii de acolo ne stiu ca „baietii cu Tuborg”.
    Cele mai faine baute sunt „baietelile” de la pescuit in Delta, momentul culminant fiind deschiderea unei licori, de dimineata cand ajungi, inainte de instalarea taberei – momentul acela cand realizezi ca pentru toate celelate exista Master….

      (Citează)

  31. Nu am prieteni cu care beau regulat, dar beau de fiecare data când ieșim la un grătar, la o cabana peste weekend, la un pescuit. Si am ieșit de multe ori cu oameni pe care i-am întâlnit prima data (invitați prin cunoștințe comune) dar asta nu este o piedica sa ne transformam în “drinking buddies” pentru 1-2 nopți.

      (Citează)

  32. #bestdrinkingbuddies din liceu cu colegii la o sticla de vin rosu intr-o ” fereastra” de mate, mai tarziu in facultate cu whisky la petreceri si ori de cate ori avem ocazia sa ne reintalnim ( mai rar ce-i drept ) doar whisky single malt de minim 15 ani :)

      (Citează)

  33. Noi avem mai multe grupuri de #bestdrinkingbuddies, dar cel cu care ieșim cel mai des, este format din câțiva colegi foarte buni de muncă. Dacă soarta tot ne-a unit minim 40 de ore pe săptămână.. s-au legat și ceva prietenii faine pentru happy hour-ul de după. Mai ales că suntem mulți amatori de burgeri, așa că numai bine găsim locuri noi de testat împreună Burgeri și bere bună! Cu ei am descoperit Circus Pub si Modelier – unde burgerii ne-au încântat și atmosfera ne-a făcut să revenim.

      (Citează)

  34. În anturajul meu se bea sportiv. Rom, Jack, vodkă și bere. Cu majoritatea mă știu din generală și din liceu. Ne vedem relativ frecvent, însă din ce în ce mai rar în ultimii ani. Deh, unii s-au mutat, alții avem alte responsabilități. Mi-ar plăcea să câștig sticla pentru că am avea motiv să ne vedem zilele astea.

      (Citează)

  35. un grup de colegi de serviciu, am fost colegi doar 6 luni. super băieți. ne vedem periodic la un vin deși ne-am răspândit pe tot blogul (SUA-Brazilia-Europa-ASIA). Toți beau doar vin alb iar eu doar vin roșu. nici ei nu cedează dar nici eu

      (Citează)

  36. Eu n-am prieteni, dar daca o sa castig o sticla de la tine, sper sa-mi fac #bestdrinkingbuddies

      (Citează)

  37. Inceput cu nopti de rummy in facultate , continuat in Bucuresti, renuntat la rummy, trecut la gratare si la burti de bere.

      (Citează)

  38. #vreodoiprietenidinfacultate si cam atat, gastile s-au spart de mult din pacate!

      (Citează)

  39. As degusta cu drag :)

      (Citează)

  40. Unul din grupurile de drinkingbuddies s-a format in jurul pokerului amical, cu colegii de la un servici mai vechi. Avem “our special thing” cu intalnit periodic la un gratar si un poker, evident alaturi de niste beri si whiskey.

      (Citează)

  41. Best drinking buddy al meu e boyfriend-ul unei prietene de-a prietenei mele.
    La o nunta unde ne plictiseam si am intrat in vorba cu tipu despre camere DSLR/profesionale (eu eram lemn – avusesm – doar compacte si voiam sa-mi iau ceva si el era fotograf profesionist). Ulterior am vorbit si depre whiskey-uri si am aflat cate ceva de la el. Am inceput sa ne intalnim sa bem diverse whiskey-uri si am descoperit ca suntem amandoi pasionati de acest tip de bautura. Facem research pe net, il bem exact la temperatura si tipul de pahar recomandat etc. Totusi bem cu masura in schimb, nu amestecam bauturile iar subiectele discutate dupa cateva pahare sunt chiar interesante nu glume proaste. Asta credem noi ca e esenta whiskey-ului.

    Ar fi o ocazia buna sa-l mai invit acum la un whiskey d-asta mai special. Mai ales ca nu am mai iesit de ceva vreme pentru ca tipu’ are copil mic acum.
    Fetele sunt putin invidioase in schimb, ca ele nu se inteleg chiar asa bine. Well, that’s life! :)

      (Citează)

  42. Ne stim din liceu, insa doar la inceputul facultatii am devenit #bestdrinkingbuddies. De atunci avem minim 2 zile pe saptamana in care ne strangem la bere, vin, whiskey si stam de povestim.

      (Citează)

  43. Se intampla in anul 2012, era noaptea de revelion. Organizasem cu cativa prieteni sa facem la cineva acasa. Una dintre prietene isi facuse un iubit tocmai din Iasi, noi fiind din Bucuresti. A inceput petrecerea, dansam, beam etc dar parca lipsea ceva. Iubitul asta nou al prietenei noastre se cam certa cu ea si pana la urma i-am propus sa-i lasam pe toti in casa si noi 2 sa mergem in centrul vechi, nimic programat. Si am plecat noi in centru si am luat toate barurile la rand, unul cate unul. In fiecare bar ne faceam cate un prieten nou si uite asa spre dimineata eram aproape 10 oameni noi inprieteniti si de atunci cel putin o data pe luna ne intalnim toti si facem o bauta.

      (Citează)

  44. Suntem 4 prieteni, câteodată 5. Avem vârste apropiate, profesii diferite. Ne place să stăm de vorbă la un pahar de bere cel puțin o dată pe lună. Ce ne-a adus împreună? Omenia.

      (Citează)

  45. I drink alone, ca George Thorogood. Nu foarte des, dar bauturi bune si responsabil, cu o carte sau un joc de strategie langa.
    Momentan am un Glenfiddich 12 YO si un Courvoisier VS. As fi curios sa incerc acest Jameson.

      (Citează)

  46. Bine ca v-ati gasit toti acum, cand avea omu’ nevoie de partener la PUBG batea vantu’ pe aici.

      (Citează)

  47. Nu beau des alcool. Dauneaza grav sanatatii. Doar pe la nunti si ocazii.

      (Citează)

  48. Nu mai ies la băut, nu am grup. Ceva asemănător cu drinkbuddy e un prieten bun care trece pe la mine să îmi rada din provizia de bere homemade saptamanal. Cel puțin berea de ghimbir trebuie sa o produc în cantitate dubla fata de cat consumam, că i-a prins gustul și nevasta.

      (Citează)

  49. #bestdrinkbuddies i-am cam mostenit de la sotie. Ea e din Moldova (pe jumatate rusoaica), venita in Maramures, eu fiind din Satu Mare. Iti dai seama ca ea ma intrecea la orice insemna alcool, a trebuit sa trag tare ca sa tin pasul cu ea si cu restul prietenilor din MM in tot acesti 6 ani de cand ne stim.

      (Citează)

  50. Cu prietenii mei cei mai buni, care ocazional bem impreuna (bere in general), ne stim din liceu, de acum vreo 15 ani. Mai demult betiile erau mai dese si mai demente, Cu timpul se intampla din ce in ce mai rar si toata lumea pleaca pe picioare acasa.

      (Citează)

  51. #bestdrinkingbuddies a luat nastere in facultate, cand eram intr-un ONG studentesc, acum vreo 10+ ani. Peripetiile noastre alcoolice au inclus:
    – plimbat cu rucsacul plin de sticle bere prin Munchen si cu paharele in mana, cu autoservire din rucsac
    – boat party pe Dunare, in Belgrad, unde din cauza ca s-a terminat tot alcoolul de la barul vaporului am ajuns sa dam shoturi de rakija (tuica sarbeasca)
    – petrecere la cabana la munte cu “juniorii” din ONG unde in fiecare iarna golim un porbagaj de combi de sticle
    – Pelikovac. E chetia pe care o pui in pahar cand simti ca esti beat si vrei sa te opresti. Un fel de var suparat al Jager-ului
    – Shoturi de absinth stinse cu Jack, pentru ca un mai aveam bere
    – Mongolian – un cocktail home-made in 3 straturi: cola pe fundul paharului, bere la mijloc si vodca deasupra. Se bea tot odata

    Always, #drinkresponsible #nufiprost

      (Citează)

  52. #bestdrinkingbuddy? Sotul meu! Ne stim de peste 30 de ani, asa ca nu doar ca am petrecut impreuna destul timp, ci am si savurat in doi – fara a fi niste betivani! :) – continutul destulor sticle cat sa umplem un raft maricel in pivnita!

      (Citează)

  53. Il beau singur. daca imi chem prietenii, nu mai apuc :D)))

      (Citează)

  54. am mai multe grupuri de drinkbuddies.
    unul dintre grupuri is baietii din poza
    https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/10848760_10203417139094088_5204524042481848550_o.jpg?oh=bc79d1771004d2eac4d26d0f3db4f92c&oe=5A7247EB

    E destul de fain, dar e cam nasol ca nu prea mai pot bea posirci pe post de uischi

      (Citează)

  55. #bestdrinkbuddies

    In Romania – El e un fost coleg de munca pasionat de bere buna si spirtoase de calitate.

    In Irlanda – El e un Francez stabilit de 10 ani aici. Am pierdut cateva nopti la pahare prin Temple Bar si nu odata am devastat bugetul si un whiskey bar. :)

      (Citează)

  56. Eu nu beau, nu am baut si nu intentionez sa beau alcool altfel decat in scop pur medical la o raceala puternica..
    Am totusi cativa drinkin’buddy pe care tre’ sa-i aduc de la vreun meci cateodata.. ca deh trebuiesc dusi cu masina daca nu carati in spate uneori..
    Asa poate coca cola fara cofeina cand ai..

      (Citează)

  57. #bestdrinkingbuddies Grupul din liceu, reunit acum la Bucuresti. E mai frumos cand bei si depanezi amintiri.

      (Citează)

  58. Mai grupul meu de drink buddies e vechi de cam 15ani. Initial am cunoscut un prieten in 2002 cand aveam 11 ani. Desigur la varsta aia berea ni se parea ceva adus din iad dar cu trecerea timpului toate se schimba!. La jumatate de an distanta in grupul nostru s-a mai alaturat un prieten de cartier. Toate astea se intamplau cand eram in clasa a4a. La niciun an distanta toti am ajuns in acelasi liceu, aceiasi clasa si am ramas asa pana cand am terminat liceul iar eu am fost singurul care a parasit tara. De-a lungul timpului in grup au aparut oameni noi, cunoscuti si necunoscuti insa tot noi 3 am ramas. Acum grupul de drink buddies se vede de cateva ori pe an, fie cand eu ajung acasa, fie cand ei vin la mine. Insa nimic nu s-a schimbat si de fiecare data povestim cu drag povesti din trecut si facem planuri pe viitor!. Cam asta e povestea mea

      (Citează)

  59. Best drinking buddy al meu e sotia. Si bem doar bere cu lamaie (stiu…). Dar daca ne cadorisesti incercam si whisky-ul mult laudat:)

      (Citează)

  60. Harabagiu Ciprian

    24/10/2017 la 1:09 PM

    Best drink buddy si un cunascator al bauturilor in acelasi timp “m-a cunoscut” acum 6 ani,pe cand faceam scoala de ghizi montani ca si pasiune de weekend. Ulterior am ajuns impreuna instructori de ghizi si ghiduse, cu multe baute selecte prin cabane de munte. Acum ne-am potolit, bem doar in cadre mai intime, alaturi de 2 sotii moldovence :)

      (Citează)

  61. #colegidefacultate. Uneori bem mai des, alteori mai rar…

      (Citează)

  62. NotMyUsualNick

    24/10/2017 la 3:37 PM

    Suntem 3 persoane, programatori toți, ne-am cunoscut la firma unde lucrăm. Fiind 3 din când în când ne delectăm cu câte o sticlă de Lagavulin pe care o cumpărăm în 3 și o împărțim în general între noi +/- alți colegi uneori.

      (Citează)

  63. Grupul se formeaza spontan cand aud ca ai la dispozitie un whisky bun, vechi si mai ales mult.Asa ca mai bine fara grup ci doar cu o prezenta feminina.Ea poate sa nu bea ceea ce face degustarea mult mai buna.

      (Citează)

  64. Colegi de: liceu, facultate, (multele) locuri de munca pe unde am fost :)
    Obicei saptamanal – odata in oras, a doua oara la rand prin rotatie la cate unul acasa.
    Insotit de multe tipuri de mancare mai mult sau mai putin samatoasa..ca sa mearga bautura

      (Citează)

  65. #muncaneaunit De la serviciu. De acolo pleci sa bei.

      (Citează)

  66. #bestdrinkingbuddies ne-am format la liceu. Aveam barul ( de fapt erau 3 pe acceasi strada, in mai putin de 100m) la intrarea in liceu.

    Stiu ca prin clasa a 12a, nici nu mai ajungeam la ore, intrarea in bar fiind inaintea celei de la liceu si prima data intram acolo sa salutam lumea. Plecam pe la pauza mare sa ne lasam ghiozdanele in clasa :)

    Am fost un nucleu de 4 persoane. Inca mai activam si acum in domeniu.

      (Citează)

  67. #drinkingbuddies la pescuit….pe o vreme asa rece….la povestit, la fir intins…cu un whisky rece seara…nebunie :D

      (Citează)

  68. Colegi de munca…si chiar daca nu mai muncim acum in acelasi loc obiceiul de a iesi la baut s-a perpetuat

      (Citează)

  69. Eu ma intreb unde gasesc ei butoaie de STOUT cand toata berea se face in INOX.

    Jameson de cand a fost luat de conglomerat e o posirca de Whiskey comparat cu Whiskey-uri adevarate irlandeze ca Midelton, Redbrast, Green Spot, Locke, Dingle, Teeling etc. Daca iti place Whiskey-ul ti-as recomanda Redbrast 12 care are un pret bun pentru calitatea pe care o ofera.

    Sunt sceptic de calitatea Whiskey-ului din Romania.

      (Citează)

  70. Am doar doi drinking buddies, prieteni de peste 15 ani din vremea liceului. Intalnirile sunt prea rare mai nou doar la onomastici (deh, familie, copii, ogligatii), dar tot mai rapunem cateva stricle de Glenfiddich, Cardhu sau Jack Single Barrel. Sigur ar merge si Jameson Caskmates :)

      (Citează)

  71. Eu savuram un pahar cu sotia… dar a renuntat. #rezist!

      (Citează)

  72. Venisem din Republica Moldova si nu stiam pe nimeni in Bucuresti. Cumva printr-o colega de facultate am ajuns la o bauta cu unii din caminul alaturat. Ne-am inteles bine la baut asa ca tot am continuat bautele cu cei din acel camin + gasca lor care se mutase toata in Bucuresti. Asa am ajuns de la a nu sti pe nimeni la a avea o gasca de 30+ persoane.

    Dupa 10+ ani inca mai iesim la baut (ce-i drept nu toti 30 de oameni). S-au schimbat multe lucruri dar cumva microclimatul a ramas acelasi atunci cand se vede lumea pe la un party sau zi de nastere. E cul sa mai ai momente in care poti sa nu-ti faci griji pentru ziua de maine.

    #bestdrinkingbuddies #andwedrinknugluma

      (Citează)

  73. in liceu. eram eu si inca 2 prieteni. in fiecare sapt cel putin de 2 ori, soare/ploaie/vant mergeam la o bere prin zona agronomie. si acu la vreo 15 ani de cand terminaram liceu ne intalnim de cel putin 3 ori pe an (la ziua fiecaruia).

      (Citează)

  74. Grupul cu care ar mege cel mai bine whiskey-ul asta se formeaza in jurul focului, seara, in delta. Baietii, pentru ca mergem in formula exclusiv masculina, sunt formati dintr-un nucleu de 4-5 in jurul caruia se adauga inca 2-3 prieteni.

      (Citează)

  75. #ședințadelogistică – joia seara de la 7 până pe la 2-3 dimineața, după ce închideam toate localurile din oraș. Pentru că mai bine să fii mahmur crunt vinerea la muncă decât sâmbăta în familie :P

      (Citează)

  76. Ne strange, la un singlemalt care nu se poate bea decat impreuna cu cineva drag. Iar de cele mai multe ori, cineva drag este logodnica mea, pe care am invatat-o sa bea whisky de calitate, stiind deja ce ii place, de la Talisker-ul afumat pana la Glenlivet-ul fin si mieros. :)

    Jameson este o experienta placuta pe care am descoperit-o din intamplare acum cam 6 ani, o sticla de 10 ani pe care am luat-o la un pret bun din Berlin si de care am ramas atasat cand am dorit ceva simplu si bun.

      (Citează)

  77. Colegii de birou, dupa munca

      (Citează)

  78. Cristian Raduca

    24/10/2017 la 11:23 PM

    Haha. Nu ne-am mai văzut de mult, dar dacă primesc sticla cadou, ii adun pe băieți. Ne știm din facultate. Iesesm la un Ausbruch cu cola, gheata și alune. Chelnerii ne știau deja. Deh, studenți fiind, nu aveam bani de ceva mai bun.

      (Citează)

  79. Partenerii de baute erau din liceu, desi eu am inceput sa beau abia in timpul facultatii…cate o bere. Anii au trecut, noi am imbatranit si acum abia ne mai vedem la o bauta fina si o barfa ca intre baieti! Fotbal, ce tate si-a tras aia, masini, ce cur bombat are vecina, joburi, ce buna s-a facut colega de la MK, reparatii prin casa!

      (Citează)

  80. animaloo:
    chivas e so so. Dar ce bei tu sunt posirci. Daca tot bei rar, bea si tu de la 100lei in sus.

    Acum le-am incercat. Ca mai iau sau nu, e alta treaba :)

      (Citează)

  81. Munca ne-a dat aripi. Si sticle. Colegi de munca, ulterior prieteni.

    Toate bune!

      (Citează)

  82. #bestdrinkingbuddies Iesiri saptamanale cu prietenii, majoritatea locuiesc in acelasi cartier cu mine.

      (Citează)

  83. Ai mei #bestdrinkingbuddies s-au mai cernut in timp, dar e ok, mai suntem cativa. Ne vedem mai rar in oras sau la cineva acasa, ne stim de prin liceu si facultate. It’s all good, bem mai mult vin, mai rar ceva tarie buna, asa ca eu zic ca prinde bine o astfel de sticla.
    Cele mai bune sticle baute pana acum de whisky ar fi Glenfiddich 12, Jura Origin 10.

      (Citează)

  84. #bestdrinkingbuddies
    Grupul de prieteni cu care ies la baute s-a format in timpul facultatii, dar in mod ironic nu cu colegii de acolo. In acea perioada mi-am cunoscut iubitul, si in acelasi timp grupul lui de amice/amici a devenit si al meu.
    De cate ori prindeam ocazia ieseam cu totii in oras si am construit amintiri frumoase.

      (Citează)

  85. OK, am oprit concursul, iar câștigători sunt:
    Sol
    Motanes
    Costin

    Mulțumesc tuturor pentru participare, iar câștigătorilor le urez distracție plăcută alături de sticlă.
    Vă trimit eu un email, voi îmi spuneți adresa, prin magie o sticlă de whiskey va fi adusă de curier cândva în perioada următoare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus