un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La restaurantul Tuk Tuk, unul dintre puținele tailandeze din București

31 Oct 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Eram de mulți ani ofticat că în București nu există un restaurant tailandez, ci doar o mie de chinezești. Eu sunt mare fan curry-uri și supe tailandeze, atât de mare încât de obicei prin străinătate trec pe la așa ceva dacă am ocazie.

(Există Kunnai, știu, dar acolo te duci doar la ocazii speciale, că-i scump, unde de obicei ajungem la un bon mai mare din cauza băuturilor)

Am descoperit prin noroc restaurantul Tuk Tuk din zona Dorobanți. De fapt, le-am găsit întâi camioneta pe la un târg tip street food, apoi am mers și la local.

Bună mâncarea. Într-o zi am luat specialitatea zilei, un curry cu pulpă de rață, cu toate condimentele și plantele necesare în el, picant exact cât trebuie. Nu-i în meniu. Vedeți mai jos și un pește, un stir fry chilli squid și un spice green curry. Platoul mare este unul mixed starter plate pentru 2 persoane, cu un sos de alune foarte bun. Au diverse vinuri la pahar, plus bere draft Ground Zero Easy Rider, plus tării. Servirea este bună sau ușor grăbită, în funcție de pe cine nimerești.



Mai revenim, că-i bun și am unde mânca un curry. Prețurile sunt tot destul de ridicate (acum gândiți-vă cum e Kunnai, dacă am zis că e scump), deși și preparatele sunt bine făcute și aranjate, plus că zona Dorobanți nu-i tocmai ieftină. Dezamăgirea mea este că nu au rață în meniul uzual și că-i închis duminică-luni, nu luni-marți ca alte restaurante.

Tuk Tuk este pe strada Puțul lui Zamfir nr. 15, în Dorobanți. Orarul este L-S 12-22, D închis. Au pagină de Facebook. Parcare în zonă găsiți de obicei sâmbăta, dar în timpul săptămânii este mult mai dificil.

    23 comentarii

  1. pai stai, is aceleasi preturi ca la kunnai, si acolo macar mancarea si servirea sunt ireprosabile.

      (Citează)

  2. Preturile sunt la fel, daca nu chiar un pic mai mari decat la Kunnai.

      (Citează)

    • Acum ca m-am uitat pe meniu da. Totuși, la Kunnai am plătit mereu mai mult pentru că am luat și supe și mai multă băutură, de unde și impresia mea din subconștient.

        (Citează)

  3. Îți recomand și Pad Thai, în zona Decebal. Deschis recent, prețuri decente.

      (Citează)

  4. ciuc la 0,33 – 9 LEI? say no more

      (Citează)

  5. Ca tot vorbim de mancare mai greu de gasit, exista in Bucuresti un restaurant unde sa faca galuste chinezesti(dumplings), fierte in abur, in site din alea de lemn, puse una peste alta? Tot vad in filme, in afara, dar la noi nu.

      (Citează)

  6. nwradu:
    Parcă prevăd că și peste 100 de ani lumea se va mira că prețurile din restaurante nu sunt la fel ca-n Carrefour.

    as da cei 18 lei pe old moot (pentru care iti multumesc, de la tine am aflat de el) sau pe alta bere pe care nu o gasesc usor

      (Citează)

  7. Tibi:
    Am cumpărat recent de la un supermarket chinezesc de pe Sos Colentina

    Salut, poti da mai multe detalii despre amplasare? :)

      (Citează)

  8. Dar știe cineva care e sosul acela maroniu de îl găsești în toate preparatele de la Chopstix? E de soia sau…? De care, mai exact? Am încercat multe tipuri de sosuri de soia dar niciunul nu era precum ala (sau precum la alte restaurante cu specific chinezesc)

      (Citează)

  9. Iti recomand si Barka Saffron, langa Piata Domenii. Are un meniu in care il imbină pe cel indian, cu cel asiatic.

      (Citează)

  10. nwradu:
    Dar găluști ca-n Kazahstan? Că mi-au rămas în minte alea din Astana, cu carne și un pic de supă în ele.

    Galusti asemanatoare sunt cele facute de moldoveni care se numesc pilmenii si le gasesti intr-un magazin autentic rusesc ostmarkt (au si site) pe la
    timpuri noi, Piata Norilor

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus