un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google lansează noi telefoane Pixel, difuzoare, camere și alte gadgeturi

5 Oct 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

26 comentarii

Google a prezentat acum câteva ore toate produsele pe care le vedeți mai jos. Să le luăm pe rând.

Noile telefoane Pixel 2 și Pixel 2 XL

Telefoanele au ecrane de 5 inchi (1080 x 1920 px) și respectiv 6 inchi (1440 x 2880 px), carcase IP67 din aluminiu și sticlă, funcție Edge Sense prin care poți strânge telefonul în mână pentru a accesa Google Assistant, camere foto de 12 megapixeli considerate foarte bune (DxOMark le-a dat cea mai mare notă de până acum, 98 de puncte, după ce abia dăduse 94 puncte pentru Note8 și iPhone 8), procesoare rapide și baterii de 2700 și respectiv 3500 mAh.

Chipsetul este Snapdragon 835 cu 4 GB memorie RAM. Stocarea este de minim 64 GB, dar telefoanele nu includ și card microSD. Rulează Android 8 iar Google a promis minim 3 ani de update-uri, deci până la Android 11 cel puțin, ceea ce este un bonus foarte plăcut.

Sună bine, dar nu perfect. Ambele telefoane au eliminat jack-ul audio și folosesc un singur port, USB-C, deși un adaptor este inclus în pachet. Apoi, Pixel 2 XL are genul acela de ecran full-frontal, mare aproape cât întreaga parte frontală, dar Pixel 2 are un ecran normal, cu margini de mari dimensiuni în partea de sus și jos.

Mai este și treaba legată de preț: 200 de dolari diferență între cele două modele este destul de mult când primești doar un ecran mai mare și o baterie proporțional mai mare. Practic, Pixel 2 XL pare alegerea mai bună din toate punctele de vedere, mai ales că este cu doar 9 mm mai înalt decât Pixel 2. Cu toate acestea, plătești o diferență mare de preț pentru el.

Telefoanele mi se par foarte asemănătoare cu perechea Galaxy S8 și S8+ de la Samsung, dar Samsung pare a avea mai multe avantaje: jack audio, ecran full-frontal pe ambele, slot microSD.

Citiți aici review-ul foto DxOMark. Modulul foto include un obiectiv F1.8 și senzor cu pixeli de 1,4 um. Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial.

Opinia mea: un flagship bun, dar nu entuziasmant.

Căștile wireless Google Pixel Buds

Era de așteptat să apară și așa ceva, având în vedere că noile telefoane elimină jack-ul audio. Căștile Pixel Buds sunt legate între ele prin fir, ca să le sprijini pe gât, dar în rest au conectivitate wireless.

Autonomia este de 5 ore, ceea ce mi se pare puțin. Căștile includ o cutie de transport ce le și încarcă pentru o autonomie totală de 24 de ore de ascultare, dar nu s-a spus cât timp durează acea încărcare. Dacă mă întrerup câte o oră la fiecare 5 ore de ascultare, s-ar putea să fie deranjant.

Pixel Buds vin cu Google Assistant bine integrat. Apeși pe cască și poți cere acestuia informații sau să comanzi declanșarea unor acțiuni. Cea mai spectaculoasă este traducerea în timp real: tu spui în limba ta, căștile predau sunetul telefonului tău Pixel, telefonul recită ce-ai spus în limba străină selectată. Merge și în sens invers, telefonul înțelege ce ți s-a spus, iar în căști vei auzi direct traducerea recitată de Google Translate.

Asta sună bine, dar să o vedem și în practică. Funcția este foarte mișto și high-tech, dar momentan limitată la perechea cască Pixel Buds – telefon Pixel. Vor costa 159 de dolari în SUA. Iată site-ul oficial.

Opinia mea: interesante, dar destul de scumpe.

Difuzoarele Home Mini și Home Max

După succesul cu difuzorul inteligent Google Home (îl puteți găsi și la noi), era normal ca Google să diversifice gama.

Mini este un difuzor mai mic, mai plat, de mărimea unei gogoși americane. Are un difuzor de 40 mm înăuntru. Din motive inexplicabile, folosește un port microUSB.

Max este mai mare și rectangular, conținând două difuzoare de 114 mm și două tweetere de 18 mm. Se conectează printr-un port USB-C.


Ambele au microfon sensibil și o suprafață tactilă din care pot fi controlare prin atingere. Nu doar că poți folosi Google Assistant, dar poți și controla prin voce sutele de dispozitive cu care Google Home este compatibil, integrând totul într-o casă inteligentă. În SUA au chiar mai multe funcții, putând transfera apeluri de pe telefon. Home Mini costă 49 de dolari (site oficial), iar Max costă 399 dolari (site oficial).

Opinia mea: Mini îmi place, este mic, ieftin și are toate funcțiile inteligente ale primului Google Home, deși calitatea redării audio probabil nu este strălucită. Max pare foarte scump și, deși probabil gândit să concureze cu viitorul Homepod de la Apple sau difuzorul asemănător Samsung, design-ul său este banal.

Google Clips

Clips este o cameră foto/video de mici dimensiuni, gândită pentru a fi ușor montată și disimulată. Oficial, rolul său este de a surprinde diverse momente prin casă, de exemplu când se joacă un copil sau un animal. De ce n-ai folosi telefonul sau o cameră foto normală pentru același lucru? Pentru că de obicei copiii sau animalele se întrerup din ce fac atunci când văd că îndrepți un obiect mărișor spre ei.

Mi se pare interesantă ideea și poate fi aplicată în multe alte domenii. Nu mă refer doar la momente sexy de amatori sau la amintiri plăcute prin casă, dar camerele mici și ușor de folosit pot fi de ajutor și în videoblogging, în filmat din diverse unghiuri cum faci vreun proiect DIY șamd.

Camera alege singură ce să filmeze, probabil prin detecție de mișcare. Are 16 GB stocare internă, iar clipurile se trag în telefonul tău, nu direct pe Internet. Bateria ține 3 ore, capturează la 15 fps, are unghi de 130 de grade, conectivitate Wi-fi Direct. Singura problemă este prețul: 249 de dolari! Site oficial.

Opinia mea: oferă multe posibilități pentru diverse tipuri de activități, dar este scumpă.

Au mai lansat și o cască Daydream nouă, un Pixel Chromebook și un stylus, dar nu m-au interesat prea mult.

    26 comentarii

  1. ce se intampla cu toate injuraturile pt apple ca au eliminat jack-ul, se duc catre google acum?
    fapt divers: aia care asculta in casti de ce pare ca acum are un orgasm?
    sau calitatea sunetului e asa de proasta incat trebuie sa se concentreze?

      (Citează)

    • Ambele telefoane au eliminat jack-ul audio și folosesc un singur port, USB-C, deși un adaptor este inclus în pachet

      Probabil nu…

        (Citează)

    • Ar trebui sa fie la fel de criticati si Gogule, e o idiotenie sinistra sa nu ai jack pentru casti.

        (Citează)

    • @john
      Daca tu crezi că aia e fața unei femei la orgasm, I got news for you.

        (Citează)

    • john: ce se intampla cu toate injuraturile pt apple ca au eliminat jack-ul, se duc catre google acum?

      S-a dus, acum mai mulți au eliminat jack-ul, inclusiv HTC. Șocul de moment trecut, dacă vrei jack îți iei alt telefon și gata, nu e cazul și de înjurături.

        (Citează)

  2. Nu e nimic deranjant la faptul ca Home mini vine cu microUSB. Te deranjeaza cand un router nu vine cu usb-c ? La fel e si in cazul lui home mini, il bagi in priza si uiti de el, nu ai de ce sa scoti cablul.

      (Citează)

  3. 67.9 respectiv 76.4% screen-to-body ratio. Slabutz.

      (Citează)

    • Ăsta e mai nou noul criteriu după care selectezi un telefon? Cu cât are raportul ăla mai mare cu atât e mai bine?

        (Citează)

  4. cred ca mai bine doar puneai un link catre cei care macar pareau entuziasti la lansarea astora.
    am citit un articol intreg doar despre castile de la google cum vor schimba lumea prin traducerea spontana in/out
    mai e camera alora care scoate un scor asa de bun fara sa aiba nevoie de inca o camera ca in cazul competitorilor. + bonus filtru de polarizare
    despre google lens
    etc etc

      (Citează)

  5. @Emil C: nu e o idioțenie să nu ai jack – e doar ceva cu care lumea s-a obișnuit. După ce ai încercat cu căști wireless oricum nu te mai întorci. Pentru excepții sunt adaptoarele sau căștile incluse.

      (Citează)

  6. Pe google Store in Germania, pixel xl versiunea de 128gb costa 1050€ . A cam înnebunit lupu’ cu preturile astea.

      (Citează)

  7. Google Pixel 2 – bezeluri imense sus-jos
    Google Pixel 2 XL – bezeluri imense laterale
    Wtf, suntem in 2017…
    P.S. Am Nexus 5, voiam sa trec la Pixel, dar no chance…

      (Citează)

  8. Bag de seama ca inca nu a aparut telefonul care sa ma convinga sa revin la Android.

      (Citează)

  9. Tano:
    Google Pixel 2 – bezeluri imense sus-jos
    Google Pixel 2 XL – bezeluri imense laterale
    Wtf, suntem in 2017…
    P.S. Am Nexus 5, voiam sa trec la Pixel, dar no chance…

    Ce-s alea bezeluri?

      (Citează)

  10. Andrei STANCIU

    05/10/2017 la 5:51 PM

    Cred că LG v30 devine o opțiune mai aproape de realitate dacă va fi importat în timp util. Altfel aștept viitorul Sony xperia și mă folosesc de minunăția de Samsung S7.

      (Citează)

  11. E deranjant sa faci o pauza la 5 ore de ascultat? Oricum 5 ore cu inear mi se pare enorm, faci rezervatie de bacterii in urechi.

      (Citează)

  12. Eu inca astept de la Google chromecast-ul cu iesire hdmi si ceva audio..macar optic.. sa pun pe videoproiectoare si boxele Z (Logitech)

      (Citează)

  13. Eu am vrut să-mi cumpăr, acum, un Google Pixel 2 de pe Google Store. Cu banii înainte, plata cu cardul. Nu se poate dacă nu ești din Canada, SUA, Puerto Rico, Germania ori Anglia. O porcărie. Ce au banii din România?!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus