blog demisec cu note fine de tehnologie

Citiți review-ul lui Samsung S9 și S9+!

Cum să obții ajutorul de 1.500 de lei dat de Primăria București pentru tinerii căsătoriți

Clock icon

7 Oct 2017

Tag icon

FOOD & LIFESTYLE

Comments icon

11 comentarii

Începând cu data de 29 mai 2017, Primăria Municipiului București a decis acordarea sumei de 1.500 de lei fiecărui cuplu de tineri proaspăt căsătoriți, dacă îndeplinesc următoarele condiții:

 1. Cel puțin unul dintre soți să se afle la prima căsătorie.
 2. Cel puțin unul dintre soți să aibă domiciliul / reședința pe raza Municipiului București.
 3. Cel puțin unul dintre soți să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 de ani.

Dosarul trebuie depus în maxim 45 de zile calendaristice de la căsătoria civilă, altfel nu mai puteți primi banii. Nu contează dacă ați oficiat căsătoria în altă localitate câtă vreme sunt îndeplinite condițiile de mai sus.

Eu m-am căsătorit în iunie (și, din fericire, înainte de a împlini 35 de ani), așa că am depus actele pentru a obține acești bani. Am considerat că stau mai bine în buzunarul meu decât în al PMB, unde se fac tot felul de achiziții sau investiții ciudate, gen o mașină 4×4 pentru departamentul IT. Măcar așa am avut ocazia de a face ce am vrut eu cu cei 1.500 de lei.

Toate informațiile despre cum să solicitați banii sunt pe site-ul oficial CTMB.eu, site-ul Centrului pentru Tineret. Pe scurt, aveți nevoie de:

 • copie după cartea de identitate a ambilor soți.
 • copie conformă cu originalul a certificatului de căsătorie. Certificatul de căsătorie v-a fost dat la Starea Civilă. Îi faceți o copie și scrieți, sub ea, “conform cu originalul”, numele vostru în clar, semnătura și data.
 • numărul contului bancar în care se transferă banii. Asta înseamnă să le duceți un act pe care să fie scris IBAN-ul și numele titularului de cont. Eu am dus un extras de cont generat online, pe care apărea numele meu și IBAN-ul și puțin mi-a păsat că vede PMB că am 730 de lei în acel cont. Dacă nu vreți să se vadă câți bani aveți în cont, generați ce act vă permite interfața internet banking în acest scop sau cereți de la ghișeul băncii o astfel de hârtie. Eu am dus-o pe a mea tipărită la propria imprimantă, că nu e nevoie de ștampilă oficială pe ea.
 • cererea tip completată corect. Cererea se ia de pe ctmb.eu în format PDF.

Toate acestea se depun, în prezent, la biroul CTMB din bulevardul Ion C. Brătianu 29-33. Site-ul oficial nu precizează că asta înseamnă că biroul respectiv este în interiorul magazinului Cocor, la nivelul -1. Când am fost eu, la final de iunie, biroul arăta ca mai jos, fără vreun semn distinctiv; nu știu dacă e la fel și acum. Orarul în prezent este L-J 10-15 și V 10-14, dar verificați pe site-ul indicat.

Când am fost eu erau acolo două femei ce ne-au luat actele, s-au uitat pe ele și mi-au zis că e ok, rămâne să aștept banii. Sfat: luați cu voi și originalele actelor, că poate vor să le vadă. Am depus cererea la final de iunie, am primit banii la mijlocul lunii septembrie, așa că așteptați-vă să dureze ceva vreme. I-am donat ulterior pe toți către HOSPICE – Casa Speranței, că încă țin minte vizita acolo.

  11 comentarii

 1. Frumos din partea ta că ai donat banii. Nu știam că e limita de 35 de ani.

    (Citează)

  • Da, m-am gândit că e un gest frumos cu ocazia nunții. Un fel de a elibera porumbei albi :P

   Dar cred că anual am donat cam 1500-2000 de lei la ceva, iar Matilda dă lunar 100 sau 200 de lei la o asociație ce ajută oamenii străzii.

     (Citează)

  • In Iași multe cafenele, cofetării au o zi pe săptămână când oferă pachete cu mâncare oamenilor străzii din zona gării.

     (Citează)

  • Apropo de asta cu limita de 35 de ani, ideea este să încurajeze căsătoriile. În București, vârsta medie este de 34 ani și jumătate pentru bărbați și 32 de ani și ceva pentru femei, din câte țin minte din expunerea de motive a proiectului.

     (Citează)

 2. Știam si că soției trebuie sa ii iasă buletinul cel nou,înainte de depunerea actelor pentru obținerea banilor.

    (Citează)

 3. Eu nu știu cum fac ei fata presiunii la munca cu un program de 5 ore pe zi și zero oameni la coada.

    (Citează)

  • Foarte simplu, printr-un spor considerabil de stress, radiatii si de care or mai fi la un salariu la care multi dintre cei pe care il platesc nici nu viseaza.

   In alta ordine de idei: Radu, ai tot RESPECTUL meu.

     (Citează)

  • Pluto:
   Eu nu știu cum fac ei fata presiunii la munca cu un program de 5 ore pe zi și zero oameni la coada.

   Se descurcă, că sunt două persoane acolo.

     (Citează)

  • Doru, e bun și respectul, dar și mai bun e să-i urmăm exemplul…

     (Citează)

 4. nwradu:
  Nu știu, noi n-am schimbat nume din motive de concedii și pașapoarte și birocrație.

  Nu e problema cu ele cat timp ai certificatul de casatorie la tine, si eu sunt in aceeasi situatie si companiile aeriene au confirmat ca e in regula.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus