un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vreți să cumpărați clădirea Ciclop? Doar 18 milioane euro!

7 Sep 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

26 comentarii

M-am întrebat de multe ori care o fi planul Primăriei pentru clădirea Ciclop de pe Magheru, în prezent închisă și neutilizată probabil pentru că e marcată cu bulina roșie a riscului de cădere la cutremur.

Pe vremuri service auto sub numele Ciclop, apoi parcare, ba chiar într-un an am și plătit o amendă de blocare a roții acolo, în prezent o clădire de mari dimensiuni din centrul orașului este abandonată.

(poză veche via Street View, acum e totul închis pe acolo)

Se pare că nu musai la Primărie stă soarta Ciclopului (are cineva idee cum s-a ajuns la acest nume?), ci la proprietarii ei, familia Bragadiru. Moștenitorii scot acum la vânzare clădirea Ciclop și blocul Scala de lângă ea pentru 18 milioane de euro. Prețul e mic, zic eu, pentru poziția ei; mare prin prisma faptului că mai mult ca sigur are nevoie de o reconsolidare foarte serioasă și dificil de făcut, că are alte clădiri lipite de ea.

Pe mine m-ar mira să o vândă prea rapid.

Problema bulevardului Magheru este mai complicată decât s-ar crede. Aproape toate spațiile comerciale sunt închise, iar clădirile arată groaznic de murdare și neîntreținute. Jumătate au bulină roșie. Panourile publicitare de dimensiunea unei întregi clădiri sunt peste tot, de mergi prin oraș și vezi numai Kinder, Audi și Untold în centru, nu clădiri frumoase, cum ar trebui să vezi într-un oraș cu ceva vechime.

    26 comentarii

  1. cumparatorul s-ar putea trezi si cu o declarare monument a acestei cladiri, ceea ce impune costuri foarte mare de re-abilitare

      (Citează)

  2. Eu sper sa se vândă și să se facă consolidarea. Sunt totuși niște clădiri istorice importante, și Ciclop cred că ar fi foarte bine să rămână parcare. Nu cred că este o problemă faptul că sunt alte clădiri lipite (cred că doar hotelul Ambasador).

    Orașul pare cam pustiu cu toate spațiile comerciale goale pe Magheru și pe Calea Victoriei. Pare o zonă moartă.

      (Citează)

    • Dacă tu ai da 18 milioane de euro pe o clădire în buricul târgului, ai lăsa-o parcare? În cât timp ți-ai scoate banii pe ea și mai ales cine ar parca acolo având în vedere că primăria merge pe sistemul “las-o bre că merge așa” și poți parca pe trotuare, pe banda 1, în stații de autobuz și între cracii lu Firea.

        (Citează)

  3. Mă întreb dacă în România există posibilitatea legală de a păstra doar fațada unei clădiri-monument, reconstruind clădirea din spatele ei de la 0.

      (Citează)

  4. Garajul Ciclop (ridicat de familia Bragadiru la finalul anilor ’20), singura parcare supraetajată din oraș la acea dată, dotată și cu service auto.
    http://rezistenta.net/2015/01/bucuresti-vara-1956-germania.html

      (Citează)

  5. Era si service pe acolo pe vremuri, mergeai cu Dacia sa o repari.

    Eu as muta parlamentul acolo, sau cateva ministere. Daca pica, pica.

      (Citează)

  6. ca idee, hotel Ambasador de langa a fost vandut de curand cu aproximativ 9 milioane, dupa ce au lasat de la 11.5

      (Citează)

  7. in articol, nenea de la agentia de imobiliare zice ca propune un proiect de 22 de milioane. daca proiectul e unul facut de-adevaratelea, ar insemna ca reconsolidarea/reabilitarea ar costa remarcabil de putin.

    poate s-a mai lucrat intre timp la Ciclop si nu stim noi. also, daca nu ma insel, vechiul bloc Scala a cazut la cutremurul din 77 – poate ca cel nou sta mai bine, ca sa ma exprim asa :)

      (Citează)

  8. Magheru e o zona moarta din mai multe motive:
    – Trafic auto extrem de mare si neprietenos cu pietonii – fara pietoni, nu ai magazine.
    – Parcari putine si deparate de zona respectiva – nu parcheaza nimeni la universitate ca sa mearga un kilometru sa isi ia o pereche de pantofi de pe Magheru, cand poate face acelasi lucru la malluri, parcand la botul calului. –
    – Tzicneala proprietarilor care cer sume uriase pentru chirii, netinand cont ca vadul este prost acolo (vezi 1 si 2), de-aia businessurile nu se inghesuie sa inchirieze.

      (Citează)

    • Lucrez în zonă și e extrem de confortabil. Ai metrou foarte aproape, ai restaurante cu meniuri de prânz, locuri de unde să faci cumpărături după muncă, poți să o iei și la picior să te dezmorțești. Multe din lucrurile astea nu le poți face în alte zone de birouri, mai ales în Pipera.
      Iar referitor la faza cu parcările… abia aștept să moară generația asta de oameni născuți cu curu-n mașină, poate copiii lor or ști ce-i aia metrou și scăpăm de ciuma nevoii de a parca tot timpul fix unde vrei tu.

        (Citează)

  9. Tocmai ce mi-au intrat in cont 18 mil de eur si nu stiam ce sa fac. De dimineata ma dadeam de ceasul mortii… Iaca solutia :)

      (Citează)

  10. Prea iti bati capul cu jegul asta de tara. Asta e romania si asa va fi si peste 150 de ani. daca nu mai rau. Nu o mai poate schimba nimeni, suntem prea putini care vedem toate lucrurile astea iar in afara de faptul ca dam din tastatura nu facem nimic altceva. De aceea se intampla ce se intampla, pentru ca ei stiu ca nimeni nu are curaj sa faca ceva mai mult de o iesire in strada.

    Daca firme private mari, precum Kaufland, nu dau doi bani pe noi, care au interes si te gandesti ca vin din tari ceva mai dezvoltate, atunci ce pretentii sa avem de la ratatii astia?

    http://i.imgur.com/vFsdNEv.png
    http://i.imgur.com/mrX3ThM.png
    http://i.imgur.com/uwjiHkA.png

      (Citează)

    • Acuma si tu, nu vreau sa fiu Gica Contra, da atata lucru stii si tu ca de pagina de Facebook se ocupa niste unii cu social media and shit, nu cu reclamatii in legatura cu un magazin anume de-al lor. Chiar asa de greu ti-a fost sa faci o reclamatie direct in magazinul respectiv, la relatii clientii? A, da, e mai usor asa, din tastatura, pe Facebook… Imi pare rau, da nici cu dinastia ca tine nu se face bine tara asta…

        (Citează)

  11. Ca idee si Telekom are la vanzare cateva imobile, Posta Vitan are un pret estimat de ei de 4.8 mil eur.

      (Citează)

  12. Flo:

    Iar referitor la faza cu parcările… abia aștept să moară generația asta de oameni născuți cu curu-n mașină, poate copiii lor or ști ce-i aia metrou și scăpăm de ciuma nevoii de a parca tot timpul fix unde vrei tu.

    Iti dai seama sa construiasca cineva un bloc acolo, dar sa pastreze structura interna, sa poata lumea sa isi parcheze masina in sufragerie :) ar da lovitura.

      (Citează)

  13. Giumbix:
    Acuma si tu, nu vreau sa fiu Gica Contra, da atata lucru stii si tu ca de pagina de Facebook se ocupa niste unii cu social media and shit, nu cu reclamatii in legatura cu un magazin anume de-al lor. Chiar asa de greu ti-a fost sa faci o reclamatie direct in magazinul respectiv, la relatii clientii? A, da, e mai usor asa, din tastatura, pe Facebook… Imi pare rau, da nici cu dinastia ca tine nu se face bine tara asta…

    Daca te uitai pe imagini vedeai ca am am facut si sesizare online, pe site-ul Kaufland. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus