un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sun Plaza s-a extins cu încă 25 de magazine într-o nouă aripă

30 Sep 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Acum 7 ani am fost prezent chiar în prima zi de deschidere a centrului comercial Sun Plaza. Acum, pe 28 septembrie, când a avut loc cea mai mare extindere, am fost din nou prezent încă din prima zi, să văd ce-i nou pe acolo.

Noi sunt 25 de magazine de pe noul culoar, care se adaugă celor 7 magazine de la prima extindere, cea din martie. Comunicatul vorbește despre 5.500 de mp de spații comerciale și, printre altele, despre cele mai mari magazine Forever 21 și Lego deschise în România.

În Forever 21 n-am intrat (aștept Forever 34), dar am fost în cel Lego și am salivat pe acolo. Am văzut TIE Fighterul lui Kylo Ren, care bănuiesc că va apărea în viitorul Star Wars din decembrie; l-am pus pe Facebook și mi s-a atras atenția că se numește TIE Silencer. O-kay.

Mi-ar plăcea să am un stormtrooper din acesta mare în casă. Am un colț de cameră în care nu știu ce să pun și chiar mă gândeam la un fel de poster mare, pe care să-l schimb din când în când, dar ar merge și un astfel de lego (sau, cel puțin, ar merge până îl vede Matilda). N-am avut niciodată ceva lego. Cred că într-o zi o să-mi cumpăr o mică jucărie sau vreun model de X-Wing de la ei doar așa, ca să bifez și asta.

La Pandora era o coadă mare de zici că tocmai deschiseseră proverbiala cutie și se uitau cu toții în ea. Men’s Cave este un magazin de costume și cămăși bărbătești, bun dacă aveți nevoie de haine “la patru ace”. Pepco împărțea baloane tuturor copiilor, la punctul RCS-RDS deja se semnau contracte. La parter, opus de Starbucks, s-a deschis o cafenea Gloria Jean, ceea ce ridică la 4 numărul cafenelelor din Sun Plaza.

Am mai văzut pe acolo magazine Greyder, NYX, MAC, LC Waikiki, Melkior, Sabon, Orsay, QuickMobile, ceva de ochelari, Tezyo, Swarovski, Autograf, Andu și altele, unele urmând să se deschidă peste câteva zile.

Sunt puse pe culoare și niște baloane din al căror mesaj n-am înțeles nimic, de prima oară am crezut că au fost puse la nimereală.

Se pare că este un mesaj secret cu un concurs. Cine are răbdare poate încerca să-l deslușească. Până pe 1 octombrie se desfășoară în interior și alte promoții, se pot câștiga vouchere dacă aveți să prezentați două bonuri de 200 de lei cumpărături cumulate.

Dacă vă uitați pe hărțile afișate pe acolo veți vedea mai bine planul etajului. De la două culoare paralele au ajuns la o structură cu acel culoar estic mult lungit, iar spațiile cu verde probabil că vor fi gata în ultima etapă a extinderii, în martie 2018.

    8 comentarii

  1. Un spital sau o scoala n-ar construi, dar mall-uri si biserici, astea da.

      (Citează)

    • Cine sa construiasca, privatii? De-alea sunt din ce in ce mai multe.

        (Citează)

    • Ma bucur ca s-a extins! Devenise foarte aglomerat si neincapator, cu un food court destul de limitat. Afluxul este dat si de zecile de mii de locuitori mutati in faimosul Popesti Leordeni.

        (Citează)

    • Spitale private s-au făcut, la fel și scoli. Zici de parcă ar face primăria mall-uri, nu firmele private.

        (Citează)

  2. Intersant, mai prin vest se inchid mall-urile unul dupa altul, iar care sunt deschise se chinuie sa atraga vizitatori, iar in Romania se deschid unul dupa altul si numarul vizitatorilor creste.

      (Citează)

    • Lasa ca si in Romania se inchid; un exemplu e OSC (Oradea Shopping City) deoarece firma care-l detinea a intrat in faliment deoarece nici pana la inchidere nu si-au inchiriat toate spatiile disponibile – chirii exorbitante.

        (Citează)

    • Și în București s-a închis City Mall și nici Liberty Center nu stă prea bine. Piața dictează.

        (Citează)

    • wd:
      Intersant, mai prin vest se inchid mall-urile unul dupa altul, iar care sunt deschise se chinuie sa atraga vizitatori, iar in Romania se deschid unul dupa altul si numarul vizitatorilor creste.

      Asta trebuie analizat în context. De exemplu în unele țări se închid hipermarketurile și se preferă magazine mai mici, dar de proximitate. Totul ține însă și de taxe, timp petrecut la cumpărături, lipsa mașinilor șamd.

      La americani s-au închis malluri și pe fondul de populării unor zone, ceea ce la noi nu se întâmplă decât rar.

      În Europa mallurile rup. În Berlin cred că este câte unul la 300 de metri, în Paris la fel. În București, un studiu recent zicea că ar mai fi loc pentru încă vreo 6. În lipsa unui bulevard comercial, normal că merg bine mallurile. În plus, mallul nu e un loc unde te duci punctual să iei ceva, ci de multe ori o experiență completă: cinema, mâncare, cafenea, ceva jocuri, ceva shopping șamd. UItă-te la AFI, au deschis și parc de cățărare înăuntru.

      În plus, Sun Plaza nu are rival în partea de sud a orașului. Cu toată extinderea asta și tot ar mai fi fost loc de alte magazine și restaurante, că public consumator există.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus