blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Se instalează camere în Pasajul Unirii

Clock icon

27 Sep 2017

Tag icon

AUTO

Comments icon

8 comentarii

Camere video, adică. Nu știu de ce, poate fac parte din extinderea sistemului de management al traficului. Am văzut câte două camere puse la capătul rampei și încă o cameră montată aproape de intrarea în tunel, ceea ce pare excesiv de mult pentru a supraveghea aceeași zonă. În interiorul tunelului încă nu am văzut preinstalări făcute.


Ce vedeți sub cameră este cel mai probabil un iluminator cu infraroșu, iar după forma sa pare unul de putere. Iluminatoarele IR pentru filmarea traficului în noapte sunt chestiuni complicate. Unele prea puternice ard imaginea și nu se înțelege numărul de înmatriculare al autoturismelor, ci se vede doar o plăcuță albă. Dacă sunt prea slabe, camera video calculează iluminarea în funcție de farurile mașinilor și întunecă prea mult orice altceva.

Am lucrat cândva cu unii de făcuseră un sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare. Testaseră vreo 20 de perechi cameră-iluminator până au găsit una capabilă să facă ce trebuie când mașinile trec cu 100 km/h pe sub cameră.

Eu aș fi pus în pasaj un radar. Se circulă pe acolo cu 100 km/h, sunt două curbe, spațiul e îngust, accidentele sunt dese. S-ar fi putut da acolo zeci de amenzi pe zi și salva câteva vieți pe an. Viteza excesivă în pasaj chiar nu are nici un rost, având în vedere că nu faci decât să te grăbești la următorul semafor.

  8 comentarii

 1. S-ar salva cateva vieti pe an acolo daca ar nivela dambul ala de la iesire din pasaj spre Marasesti.

  Numai eu stiu de cate ori am strans din fund cand treceam cu motorul pe acolo. Si nici nu ai nevoie de mare viteza ca sa pierzi echilibrul; trebuie doar sa te ia prin surprindere putin.

    (Citează)

 2. Mai avea UTI nevoie de niste bani si de aia instaleaza camerele

    (Citează)

 3. ai pune un radar si ai urina pe el. In romania au declara ilegala treaba cu camerele…pentru ca pantof

    (Citează)

 4. Intr-o vreme statea politia la iesirea din pasaj …ce coada era acolo..
  acum coada e nitel mai sus la shaormerie.
  Acum politia ?? unde-i ?

    (Citează)

  • *erau. Vezi timpul verbului folosit?
   Din pacate in Romania numa echipajul care te-a vazut facand prostia iti poate da amenda. Deci camerele is inutile.

     (Citează)

 5. nwradu:
  UTI nu se mai ocupă de managementul traficului.

  Uti le-a instalat pe-astea

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus