un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În weekendul acesta, Calea Victoriei redevine pietonală

1 Sep 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

În acest weekend, Calea Victoriei devine din nou pietonală pe o porțiune pentru festivalul La pas pe Calea Victoriei, organizat de primărie. Îmi place acest festival, apreciez orice oportunitate de a mă plimba pe el mai frumos bulevard al orașului fără traficul auto și praful generat de acesta să mă deranjeze. Dacă adunăm și manifestările artistice și tonetele de mâncare în ecuație, rezultă ceva frumos.

Iată mai jos un clip făcut de mine la ediția anterioară, din primăvară:

Profitați acum de ocazie pentru a vizita și trei muzee de pe traseu:

  • Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu, intervalul 10:00 – 21:00;
  • Muzeul Național „George Enescu”, în intervalul 10:00 – 20:00;
  • Muzeul Național de Artă al României, în intervalul 9:00 – 21:00.

Am fost parcă anul trecut la Muzeul Național de Artă (aka Palatul Regal) și include o colecție mare de pictură și una de obiecte bisericești (inclusiv decorațiuni din biserici sau mânăstiri de mult dispărute). Acum, folosind ocazia festivalului, sper să mănânc din nou cârnați germani să intru la Muzeul Enescu, ca să văd cum arată acel palat și pe interior. Am înțeles că destul de rău.

Prognoza meteo spune 33 grade, soare.

La ediția anterioară vă spuneam de o problemă cu nesimțirea bicicliștilor ce deveneau chiar agresivi cu oamenii care intrau pe banda de biciclete. Dacă vedeți același comportament și acum, amintiți-le că în momentul când Calea Victoriei devine pietonală se interzice întreg traficul rutier, inclusiv al bicicletelor pe banda lor. Nu zic că n-ar trebui să intre pe acolo, dar să nu uite că la astfel de evenimente prezența lor este tolerată.

Sunt curios dacă măsurile de securitate vor fi mai bune acum, după ce s-a întâmplat prin Barcelona, sau tot ne închipuim că aici nu-i vreun pericol.

    9 comentarii

  1. Deoarece numarul prostilor si nesimtitilor este constant in natura, e absolut normal ca, in lipsa bemveurilor si a altor gipane de neam prost, biciclistii sa devina noii cocalari ai zonei. Trebuie avut grija in special la aia cu roti de 29, care ii umilesc pe sarantocii cu roti de 26 sau chiar 27,5.

      (Citează)

  2. Prilej pentru hipsteri sa se dea rotunzi si sa se bage in seama. Bleah!

      (Citează)

  3. La ultimul eveniment de genul asta am fost la o plimbare pe Calea Victoriei cu niste colegi din provincie care mă tot întrebau de istoria clădirilor, când și de cine au fost construite așa că am găsit pe Google Play o aplicație utila pe Android: ‘Bucuresti Calea Victoriei’. Nu are hartă dar te prinzi din poze despre ce clădire este vorba.

      (Citează)

  4. Preferata mea este Casa Niculescu-Dorobantu, sunt curios câți bucureșteni știu de existența ei.
    Apropo de Calea Victoriei recomand cartea lui Gheorghe Crutzescu ‘Podul Mogoşoaiei. Povestea unei străzi’.

      (Citează)

  5. @florin langa palatul Niculescu-Dorobantu locuiesc de cand m am nascut :) Cunosc toata istoria ei, inclusiv interiorul am avut ocazia sa il vad, este o capodopera de care nu multi stiu. Vezi ca Cerchez a facut si altele din zona, le recunosti usor, pe Gina Patrichi, pe langa Mc Romana…
    PS langa palatul Niculescu Dorobantu este una dintre cele mai bune camere escape room din Ro, este intr-o fosta crama, ca si tips ;)

      (Citează)

  6. E așa de bine promovat acest eveniment încât eu am aflat de el din acest articol.

      (Citează)

  7. Cel mai bine era daca se interzicea EXPLICIT si mersul pe bicicleta. Trebuia mereu sa fiu atent la fetita pe unde merge si la biciclistii care mergeau cu viteza… Sotia a incercat sa ii atraga atentia unuia din ei, fara rezultate, bineinteles.
    Spatiul este foarte ingust, daca nu iei in considerare si pista de biclete, pe cele 2 benzi fiind si tonetele…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus