un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cei de la putere cred că oamenii i-au votat ca să fure

29 Sep 2017  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Dragnea a băgat la înaintare declarația aia cu “oamenii ne-au votat pe noi”. E un fel de a spune “deci avem dreptul să facem tot ce dorim în țară, că ne-au ales la putere”.

Atâta doar că oamenii nu i-au votat ca să fure cu șapte mâini, din toate direcțiile posibile. Oamenii au votat programul acela de guvernare care pare în fiecare zi o minciună tot mai mare. Oamenii au votat pensii mari mari, salarii mai mari, TVA 0% la locuințe, TVA general 18%, 3500 de euro pe lună salariu pentru medici șamd. Le vedeți aici, nu uitați să încercuiți ce s-a pus în practică!

N-a votat nimeni un cec în alb pentru PSD-ALDE. Nu sunt regii de altădată, nu sunt o clasă nobiliară ale cărei decizii și bogății nu trebuie chestionate. Lupta împotriva corupției nu este, așa cum zice Tăriceanu, “o temă răsuflată”, ci cea mai importantă luptă de după ieșirea din zona de influență rusească după ’89.

Vă dați seama că cei de la putere vor doar să fure, tot mai mult și tot mai des? Toți au avere și trăiesc bine. Deja nu mai fură ca să fie bogați. Fură pentru că acesta le este stilul de viață, altceva nu știu să facă, la altceva nu se pricep; e ca o boală, o cursă bolnavă ce nu are o linie de finish.

Legătura dintre corupție și viața proastă a românilor nu este însă văzută decât de puțini. Mă uit că majoritatea oamenilor votează în continuare cu PSD-ul pentru salarii și pensii mai mari. Nu-și dau seama că, dacă țara nu crește pe toate planurile ei, scumpirile inevitabile vor anula rapid orice creștere salarială sau de pensie. Peste câțiva ani vor avea nevoie din nou de pensii și salarii mai mari, că tot la limita sărăciei vor fi. PSD va fi tot acolo, promițându-le că le mai aruncă un os. Aceasta este strategia lor, de fapt, să țină o majoritatea suficientă în sărăcie pentru a le câștiga votul prin aceleași promisiuni ca acum 20 de ani.

Cum educația este la pământ, iar interesul pentru mersul țării tot mai mic, tot mai puțini vor sesiza în viitor acea legătură. “Ia de aici un ban, bea o bere, nu te mai gândi la teme răsuflate precum corupția și penalii”.

Încep să cred, chiar, că este adevărat la literă vechea zicere ce spune “poporul are conducătorii pe care-i merită”. În jurul meu văd parcă tot mai mulți oameni care vor să fure și ei ceva, vor să se furișeze cumva în față, să trișeze, să facă o combinație, să se ferească de-o amendă, să dea un tun, să ignore bunul simț, să se concentreze doar pe interesul propriu.

Cei de la putere sunt doar în poziția potrivită pentru a o face. Dar dacă așa sunt toți? Dacă nu ai cu cine să-i înlocuiești?

    19 comentarii

  1. Ai rasuflat. Oare cat o-m mai putea…

      (Citează)

  2. Propun ca subiect ulterior:
    “Cei care au fost la putere (încă) cred că vor scăpa”…

      (Citează)

  3. Am un coleg de serviciu, om la 55 de ani. Discuții cu el ani de zile cum ne fură PSD, cât de nemernici sunt etc. După ultimele alegeri, îmi spune că a votat PSD, că au, domnule, un program bun. În momentul ăla mi-a explodat și mama neuronului. Cum, mă, ai luat-o razna, ce dracu! Dar nu, aveau un program bun. Ăsta-i românul, prost de bubuie…

      (Citează)

    • “dar daca se poate ca daca astia fura tot noi sa primim mai mult, si medicii sa primeasca 3500 euro salariul?”

      ei, or sa afle ei acusi cu nedumerirea asta..

        (Citează)

  4. Ghenovici Florin

    29/09/2017 la 8:48 AM

    Radu,chiar asa este! Psd si Alde au castigat alegerile pentru ca romani chiar vor sa fure,sa se invarteasca, sa faca o spaga,etc. Prea puti romnai vor sa traiasca cinstit. In fapt poti spune ca cei ce vor sa fie cinstiti nu au votat Psd/Alde pe 11 decembrie. Ce care nu au fost la vot sunt si mai rai! Nu au curajul de asi asuma o optiune: fur sau nu vreau sa fur. Ei vor sa fie si cu slanina in pod si cu sufletul in rai.

      (Citează)

    • Eu stiam altfel vorba asta cu “sufletul in rai”, dar merge si asa :)

        (Citează)

    • Aici te contrazic, cei care nu au fost la vot, si-au asumat faptul ca la ora actuala, nu exista cineva care sa fie votat si implicit, au realizat de pe atunci ceea ce Radu prezinta. O buna parte din oamenii aceea au plecat din tara, sau sunt in cursul de a pleca. Cei care s-au dus si au votat, indiferent de preferinta, au considerat ca aceasta tara mai merita o sansa si ei isi vad viitorul aici. Sigur, exista si o gramada de ipocriti asta sunt de acord, dar o buna parte din cei care au votat, nu vad un viitor aici si asta oricat de dur ar suna va deveni o realitate pentru tot mai multi.

        (Citează)

  5. Eu nu i-as baga la puscarie pe astia. Nu merita. Nu merita sa stea un an sau doi s-o duca bine pe taxele si impozitele noastre. Le-as confisca averile si lor si cunostintelor/neamurilor si celor care au fost in schema. Absolut toti banii din orice cont de aici sau din afara. Pe urma mutat frumos in alt oras intr-un apartament de 2 camere si i-as pune la munca pe minimul pe economie. Vanzator de mici la Kaufland de exemplu. ( :) ) Totul sub strict control. Care nu rezista o sa-si puna un lat de gat. Win – Win .

      (Citează)

    • N-aș avea o problemă cu pedepsele destul de mici dacă, ulterior, ar fi excluși din viața politică. Ai condamnare penală? La revedere, nu mai poți fi nici măcar secretară la liceu. Noi suntem însă conduși de condamnați.

        (Citează)

  6. „Deja nu mai fură ca să fie bogați. Fură pentru că acesta le este stilul de viață” – asta e într-adevăr foarte trist

      (Citează)

  7. Cand au inceput protestele a dat Dragnea o declaratie cum ca poporul vrea pensii si salarii mari nu corupti la inchisoare.

      (Citează)

  8. Mai tii minte cand dragnea a intrebat “romanii trebuie sa decida daca vor paine sau coruptii in inchisoare”? Cred ca ne-am raspuns la intrebare

      (Citează)

  9. Aiurea. Stiu ca nu au voie sa fures, dar … ei spun poporului ca nu fura si vor sa fie lasati in pace sa faca in continuare ce fa(u)ck … Sunt jegosi de la cap la coada, criminali nu penali!

      (Citează)

  10. Organismul pe nume “poporul român” are un număr de boli și dizabilități căpătate ca urmare a stilului de viață și a concepțiilor generale despre locul lui pe planetă. Acum un număr de ani au venit americanii (și europenii, într-o mai mică măsură), au pus un număr de diagnostice și au început tratamentul: câte o baie cu săpun, șampon și apă caldă, mai un purice strivit, uneori pus un stent pe câte o arteră strivită de vreo tumoră. Problema e că aceste tratamente sunt cel mult paliative sau dau ocazii limitate de însănătoșire, doar pentru câteva grupuri de celule, timp în care sistemul imunitar luptă din toate puterile pentru prezervarea status-quo-ului.

    Acum serios, o campanie de 10 ani de tip “mani pulite” nu are cum să schimbe ceva la nivel fundamental fiindcă “fibra noastră” a fost finisată pe cu totul alte principii – adică traumă și sărăcie, legea junglei într-un mediu cu prea puține resurse de împărțit. Cele câteva “celule” mai sănătoase au totuși o șansă, dar la nivel individual. Emigrarea, din păcate.

      (Citează)

  11. Cât timp “programul” nu e lege cu pedepse grele pentru neducere la capăt, e doar hârtie igienica și praf in ochi. Cei care votează pe baza de powerpoint și nu de rezultate și reputație membri, sunt idioți. Nu știu cum sa ma pronunț și in privința celor care nu au votat. Defapt știu, dar nu are sens pentru ca își duc singuri ponoasele.

    Eu rețin un singur lucru după tot episodul asta: puteam sa avem pe Monica Macovei președinte și pe Dacian Cioloș premier. Atât am zis.

    Lumea a votat așa cum le duduie neuronii și fix asta vor primi. Ma uit de pe margine.

      (Citează)

  12. Asdad2005 , esti un pic cam ingaduitor.
    cei care nu au votat nu au facut-o pentru ca urmau sa plece, in fond vorbim de o masa de 11 milioane (60-70%) ci pentru ca-i doare in pix si au impresia ca ei sunt prea buni pentru vot.
    in fapt, astia-s aia care habar n-au ce e democratia si au impresia ca daca nu au cel putin un Obama sa voteze, nu merita sa rupa 30 de minute din pretiosul lor timp de mall si de ski pentru a-si face datoria civica asa cum datorie civica e sa aduni si rahatul dupa cainele tau (Cati o fac?) sau sa platesti amenzile (cati o fac?).

    Romania nu e o tara, e o jungle plina de pradatori in care fiecare se uita sa-l vaneze pe celalalt, sa-l faca de bani, sa-l depaseasca la stop, sa-i scuipe seminte in cap doar ca sa aiba ei 200 de lei in plus, sa ajunga cu 5 minute mai devreme unde are nevoie si sa-si dovedeasca siesi ca e mai bun decat celalalt (mentalitatea oamenilor mici).
    cam 95% din cetatenii Romaniei sunt asa iar aia 5% urmeaza sa emigreze, intr-adevar.

      (Citează)

    • Nu prea buni pentru vot, ci nu înțeleg cum votul le influențează viața.

      Prea mulți cred că ei merg zilnic la muncă și apoi acasă, că lucrează la privat și nu le pasă de ce face guvernul, că au abonament medical la privat și nu contează spitalele șamd. Nu fac legătura directă între corupție și gropile din jur, pensia mică, alungarea investitorilor, lipsa de creștere economică ce le-ar aduce lor salarii și mai mari șamd.

      Mulți cred că își văd de bula lor și nu contează cine-i la putere. Mulți nici măcar nu știu cine e prin politică și ce roluri au și cum îi influențează.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus