un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 24 septembrie 2017

24 Sep 2017  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Am strâns o colecție de articole mai mult decât bună în săptămână aceasta.

Viața de angajat temporar într-o fabrică de volum mare. Dacă aveți impresia că lucrătorii din Bangladesh sau China muncesc ore lungi pe banda rulantă a fabricilor, la fel se întâmplă și în Canada, chiar și când e vorba de fabricat gogoși și croissante. Un reporter merge sub acoperire și relatează cum se desfășoară lucrurile.

Un brăilean a fost condamnat la 14 luni de închisoare pentru că închiriase o garsonieră fără să declare asta la Fisc. Prejudiciu total: 72 lei, pe care-i plătise oricum când a început ancheta. Acum gândiți-vă ce datorii are Negoiță la Fisc și dacă e la închisoare pentru asta.

Fațadele clădirilor din Oradea au fost renovate. Primăria a mărit impozitul celor ce nu-și renovau fațada și le-a oferit credite ieftine pentru a face asta. Oamenii au acceptat sistemul. Orașul arată bine. Se poate, cum ar fi, trebuie doar luate măsuri autoritare, exact cum face orice oraș din străinătate.

Un nou studiu găsește o legătură între autismul copiilor și anumite bacterii din tractul digestiv al mamei, în perioada sarcinii. Dacă studiile se confirmă și problema este eliminată, va fi un succes răsunător pentru medicină.

Câteva exemple de dezastre domestice provocate de sisteme smart home. Un câine și-a făcut nevoile în sufragerie și aspiratorul automat le-a întins în toată casa.

Cât lemn se taie în România față de alte state. Suntem pe locul 10 în UE la volumul de lemn exploatat. Țări mult mai mici decât a noastră exploatează mai mult lemn. Problema la noi este lipsa unor programe bune de reîmpădurire și defrișările ilegale.

Povestea lui Stanislav Petrov: un colonel rus care nu s-a grăbit să declanșeze un atac nuclear atunci când pe radare i-a apărut că este atacat de americani.

Anchete în județul Iași după ce un bebeluș a murit la botez. Încă nu-i clar dacă s-a înecat cu lapte sau cu apa din marea căldare.

Industria auto germană trebuie să se reinventeze.

Povestea site-ului Snopes și controversele sale. Este site-ul ce verifică diverse zvonuri și legende de pe Internet și le infirmă sau confirmă.

O vânzătoare din Bacău a fost reclamată la OPC că face ochi dulci bărbaților. Dincolo de știrea amuzantă, sunt surprins că redactorul Mediafax nu știa că nu se mai numește “OPC” de ceva vreme.

Puiul iute din Nashville. Prince’s a fost primul restaurant cu pui picant și, deși celebru acum și cu cozi lungi la intrare, nu are succesul pe care l-ar merita.

Fashion Days a lansat astăzi dimineață campania Fall Sales.

    14 comentarii

  1. Reclama la emisiunea lui Virgil Ianţu: https://www.youtube.com/watch?v=HQlsi3laZKw

      (Citează)

  2. Stanislav Petrov da..de unii ca el e nevoie acuma..acu cand se coace buba in iran si coreea de nord..

    Nu stia el ce-i aia botox..ardea satul..

      (Citează)

  3. cata:
    Aoleu oameni buni, asta nu e NSFW, e NSFL -not safe for…life! Când te trezesti dimineata lângă o astfel de botoxată risti sa faci infarct!:))

    Vrei sa primesti clasicul comentariu cu strugurii sunt acri? Nu vezi ca aici plasticul este recomandat in loc sa fie reciclat? :D

      (Citează)

  4. O porcarie de “stire” cea cu “amaratul ce face inchisoare pentru 72 de lei”. In primul rand ca suma aia e calculata pentru chiria din o singura luna. Or ala in mod cert a inchiriat mult mai mult timp. Lasand asta la o parte, nu face inchisoare DOAR din cauza asta. Daca era doar problema asta nu facea inchisoare, dar conform legii daca ai deja o condamnare cu suspendare si mai iei inca una…automat faci cu executare.
    Deci de ce insista presa sa prezinte bombastic niste cazuri absolut normale? Exact ca in cazul controlorilor de tren…”vai, saracii au fost condamnati pentru 15 lei”. Nu, nu au fost condamnati pentru 15 lei. Aia toata viata au bagat in buzunare spaga si din cauza lor trenurile mergeau in pierdere. Ca s-a intamplat sa ii prinda in flagrant doar cu 15 lei…asta este. Doar nu era sa stea niste agenti sub acoperire un an de zile dupa cate un controlor si sa il filmeze de fiecare data cand ia cate 5 lei.

      (Citează)

    • O parere normala si rezonabila. Dar daca citesti comentariile articolului din RL te ingrozesti – toata lumea il apara pe “bietul” om.

        (Citează)

    • Totusi, eu am citit articolul. Si, oricum ai da-o, tot de porc iese.

      Hai sa vedem ce a facut ala de merita puscarie. A inchiriat o locuinta si nu a declarant la fisc. Paguba? 72 de lei, i-a platit pe toti. Asa scrie in articol in clar

      ”Ştefan Laurenţiu Norocea, prin cedarea folosinţei locuinţei sale din municipiul Brăila, a obţinut venituri pe care nu le-a declarat organelor fiscale şi a creat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de 72 lei. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila a comunicat că, în urma încasării sumei de 550 lei cu titlu de chirie pentru imobilul menţionat, contribuabilul a prejudiciat bugetul de stat cu sumele de 54 lei, impozit pe venit din cedarea folosinţei bunurilor, şi 18 lei cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor”, şi-a argumentat cazul procurorul. Al dracu’ procurer, la o suma atat de mica era absolut suficient sa il sperie pe ala cu puscaria, sa il trimita rapid la fisc si sa de NUP. Nu, nene, pt 72 de lei paguba a facut dosar penal si la trimis in instant, cerand si puscarie pt asta.

      A doua fapta?

      “Pentru că proprietarul garsonierei avea o condamnare mai veche, la un de închisoare pentru refuzul de recoltare de probe biologice, judecătorii au contopit cele două pedepse, stabilind ca brăileanul să execute un an, 2 luni şi 10 zile de închisoare”

      Adica a refuzat sa i se ia sange, ca era baut. Prima. Apoi nu a declarat un contract de inchiriere la fisc si a prejudiciat statul cu 72 de lei, bani pe care i-a platit pana la urma. A doua.

      Rezultatul: mai bine de un an de puscarie, ca e recidivist.

      E cam a dracului de aspra justitia romana cu “aia micii”, nu crezi?

      Rastimp, celebrul Gheorge Stefan, alias Pinalty, doar ce a iesit din puscarie dupa 11 luni, eliberare conditionata. Nici macar 11 luni pe bune, ca s-a contorizat si arestul la domiciliu. Condamnat in dosarul Microsoft, vezi ce sume se vehiculeaza pe acolo.

      Radu Mazare a luat 4 ani “cu suspendare”, intr-un dosar in care vorbim de zeci de milioane de euro (retrocedari ilegale de plaje)

      Voiculescu eliberat conditionat dupa 2 ani si 11 luni de puscarie, paguba estimata adusa statului: cam 60 de milioane de euro. Nu s-a recuperat mare lucru, condamnatul a iesit din puscarie cu spume la gura, acuzand si amenintand judecatori si procurori la gramada (cum vine asta, sa dai eliberare conditionata, daca condamnatul nu face gestul minim necesar, sa isi recunoasca vina si sa promita, macar de ochii lumii, ca se indreapta?)

      Ce dulce si grijulie e justitia romana cu aia marii…

        (Citează)

    • Eu sunt de acord cu silicon_v.

      Dincolo de asta, dacă închiriați ceva, declarați contractul la Fisc.

        (Citează)

  5. Remington Steele

    24/09/2017 la 9:33 PM

    Brăileanul ăla ar fi primit cu suspendare dacă nu ar mai fi avut o condamnare anterioară. Cam ce speră acum multă lume să se întâmple cu Dragnea

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus