un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să ajungeți mai ușor la Most Recent posts pe Facebook

18 Aug 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Mă enervează că Facebook îmi arată posturile altora de acum cine știe câtă vreme, nu cele mai recente. Situația mi se pare și mai rea pe mobil, unde văd uneori posturi vechi de 2-3 zile atunci când deschid aplicația.

Probabil că și pe voi vă enervează asta.

Probabil că știți de opțiunea Most Recents din meniul News Feed și probabil știți că nu rămâne setată permanent. Am căutat niște soluții.

Pe desktop, adresa directă pentru Facebook cu Most Recent activat este https://www.facebook.com/?sk=h_chr  Cea mai simplă metodă este să faceți un bookmark pe acest URL, astfel încât atunci când scrieți facebook în bara de adrese, browserul vă va sugera deja acest link din bookmarks. Dacă aveți bara de bookmarks afișată, cu atât mai bine, îl accesați cu un click.

Pe mobil, mergeți la ultima opțiune din meniul de sus (se numește buton hamburger) și, în pagina ce apare, faceți scroll în jos până ce vedeți opțiunea Most Recent pentru Feeds. Apăsați pe ea. Din păcate, nu există o scurtătură directă, trebuie să faceți asta de câte ori intrați în aplicație.

    10 comentarii

  1. Cu precizarea ca facand asta vezi si toate like-urile altora la chestii care pur si simplu poate nu te intereseaza… Oricum facebook o suge vartos cam de multa vreme… Ma rog, nici fauna de acolo nu e mai breaza…

      (Citează)

  2. Si mie mi se pare o prostie ca nu pot sa debifez cumva pentru a nu mai vedea la ce da like cineva sau cu cine s-a imprietenit. Vreau doar sa vad ce se posteaza, nu alte chestii inutile. Dar na, FB e varza si probabil fac experimente UX si probabil psihologice. https://www.theguardian.com/technology/2014/oct/02/facebook-sorry-secret-psychological-experiment-users

      (Citează)

  3. sau mult mai bine instalati extensia FB Purity, varianta pentru chrome aici: https://chrome.google.com/webstore/detail/fbfluffbustingpurity/nmkinhboiljjkhaknpaeaicmdjhagpep?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog
    puteti sorta postarile in ordine cronologica, sa ascundeti reclamele, postarile inutile de genul x e prieten cu y, puteti ascunde meniurile ce nu va trebuie si multe alte optiuni

      (Citează)

    • Periculos add-on, totuși. Mă întreb câte resurse folosește. Puțini știu că AdBlock, de exemplu, consumă o mulțime de resurse pentru că analizează fiecare pagină web și codul ei.

        (Citează)

  4. E in interesul FB sa afiseze postarile prin algoritm si nu in ordine cronologica pentru ca asa pot insera mai usor postarile sponsorizate. Altfel spus, it’s not a bug, it’s a feature, dar nu pentru utilizatori ci pentru fb care vrea sa descurajeze afisarea cronologica a postarilor.

      (Citează)

  5. Deocamdata fb-ul meu este inchis, prea multe postari tampite si inutile.

      (Citează)

  6. gigi:
    Daca e sa ne luam dupa “fauna”, Facebook a ajuns un fel de Hi5.

    Hi5 era un fel de Facebook

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus