un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesate de citit astăzi – 13 august 2017

13 Aug 2017  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Un reportaj BBC despre industria webcam-urilor din România. O companie are nouă studiouri în România, iar o femeie câștigă 4000 de euro pe lună. Studioul angajează profesori de engleză, psihologi care să o învețe cum să facă un client să cheltuiască mai mulți bani pe chat cu ea și inclusiv profesori de cultură generală. Un rezumat în română găsiți pe Digi24.

72 de ani de la bombele nucleare din Japonia. Citiți despre proiectul Manhattan și cât de dificilă a fost cercetarea și realizarea bombelor nucleare în 1945, câte miliarde s-au cheltuit, câte fabrici, cât personal șamd a fost implicat. A fost o operațiune de foarte mare amploare. Citiți și despre un jurnalist care a fost mare fan al acestei tehnologii, lăudând-o constant publicului.

Impresii după o săptămână în Copenhaga. Trafic auto aproape inexistent pentru că lumea merge cu bicicleta? Ce fraieri, nu-și permit și ei niște mașini?

Dacă veți călători prin Sibiu în acest weekend prelungit, treceți pe la Muzeul Astra. Este Târgul Creatorilor Populari din România, cu 120 de meșteri popular din țara noastră și Republica Moldova, cu muzică, ateliere demonstrative șamd.

Despre polemica Despacito. Pe scurt așa, pe ăla de cântă Despacito îl doare undeva ce cred vreo trei mari români despre el; își vede de concerte, vedete, femei și mașini. La noi, însă, lumea moare de grija altuia. Iată primul paragraf al articolului: “Cântăreţul şi compozitorul Berti Barbera se implică în discuţia privind hit-ul „Despacito“, după ce Andrei Pleşu s-a declarat stupefiat de succesul piesei, iar cântăreţul Florin Grozea i-a adresat o scrisoare deschisă filosofului în care îi transmite că „nu a înţeles nimic din piesă“ şi îi explică acestuia unde greşeşte.” Nu există definiție mai bună pentru a muri de grija altuia decât asta.

Cât de mult poate inova un traducător limba. Ocazie cu care am aflat că amovibil înseamnă “mobil”, nu invers, pentru că l-am preluat din franceză, dar mintea noastră îl judecă precum în engleză. Nu mă gândisem niciodată la astfel de chestii.

Cum să faci un cont fals pe Instagram și să scoți și bani din asta. Cineva a făcut un experiment: o ședință foto pentru a avea materiale, apoi a cumpărat followeri și like-uri, apoi a convins companii să plătească pentru publicitate pe un astfel de cont popular.

După olimpiada de la Rio. Ca multe alte țări, Brazilia nu a reușit să câștige bani din Olimpiada din 2016 și nici să refolosească infrastructura construită pentru acel eveniment.

Importanța oamenilor care spală vasele într-un restaurant. Este foarte mare, se pare.

Paris Hilton are 5000 de poșete, iar în concediu a plecat cu 30 de valize. Mă întreb cât durează făcutul bagajelor.

 

 

    10 comentarii

  1. Ref Olimpiada: a ajuns un balci mai neprofitabil decat Eurovision.

      (Citează)

  2. Paris Hilton e definitia prostului cu bani.

      (Citează)

  3. “inamovibil” înseamnă “imobil” :D

      (Citează)

  4. Aia cu Instagramul e de testat, Marriott nu a vrut sa lucreze cu mine, la 1000 de followers reali, poate la 30000 de fake-uri, o sa imi dea o camera. Ba nu, SIGUR o sa imi dea o camera. Cand le-am spus ca au adus un american cu 40k de fake followers, si le-am dovedit asta, nu au mai zis nimic…

      (Citează)

    • Pandutzu?

        (Citează)

    • La fel e se intampla si pe Facebook. O multime de pseudovede de pe la noi au cumparat like-uri cu zecile sau chiar sutele de mii devenind astfel peste noapte “influenceri” iar acum sunt invitati pe la tot felul de evenimente mondene sau sunt cooptati prin diverse campanii publicitare online.
      In prezent Facebook si Instagram sunt printre cele mai mari site-uri de scam. Cand mai aud ca Facebook lupta impotriva stirilor false ma apuca rasul. Cine s-a gasit sa-mi recomande informatiile cu adevarat corecte!? Un site cu sute de mii sau poate chiar milioane de conturi/profiluri false.

      In seara asta am dat peste un clip pe Youtube in care se poate vedea cat de simplu si cat de rapid se intra la metrou in China: https://youtu.be/AUbGKwdrYew?t=120
      Oare ar fi fost atat de greu pentru Metrorex ca sa preia acest sistem de acces al calatorilor in subteran?

        (Citează)

    • Cu 1000 de followeri nici eu nu aș fi lucrat cu tine. Care e reach-ul efectiv, 50?

        (Citează)

  5. Nu sunt fraieri danezii, taxele la ei la inmatriculari de masini noi sunt obscene. Erau de 180% pentru masini de peste ~11000 EUR, acum sunt de doar 150%.

    Deci pentru o Vitara de 20000 EUR valoare, ai plati “doar: 50000 EUR acum, in loc de 56000 EUR in trecut, daca ai cumpara-o in Danemarca.

    Cauta “denmark car tax” , rezultatul de la thelocal.dk .

      (Citează)

  6. Am uitat sa scriu ca la taxa de inmatriculare, inmatriculare care trebuie facuta in 14 zile de cand intri cu o masina din strainatate, se adauga si TVA 25%.

    Deci Val masina * 250% * 125% = 312,5% * Val masina initiala.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus