un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Banca Transilvania lansează pachetul nelimitat în rețeaua sa (p)

7 Aug 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

IMM-urile sunt, prin definiție, acele companii cu o cifră de afaceri de până în 50 de milioane de euro pe an și până în 250 de angajați.

În practică, 90% dintre firmele cu activitate din România sunt microîntreprinderi, adică până în 500.000 de euro anual. Vorbim de aproximativ 427.000 de firme, din care 142.000 sunt pe pierdere, iar 70.000 au o marjă de profit brut (adică înainte de impozitare) de sub 6,25%. Sunt mai multe companii cu profit brut sub 18,75% decât peste, asta fără să le iau în considerare pe cele ce-au declarat pierdere.

Iată întreg tabelul:

Asta apropo și de impresia populară că, dacă ești patron, te scalzi în bani și că, orice ai vinde, sigur ai un adaos imens. Nu ai, ci majoritatea firmelor au un nivel scăzut de profit. Majoritatea managerilor pe care-i cunosc eu rămân la final cu echivalentul unui salariu decent, dar se bucură că sunt proprii lor șefi și îi mână în luptă dorința de a-și mări respectivele afaceri.

Într-un astfel de mediu de afaceri, este important ca banca să fie o unealtă, poate chiar un partener de afaceri, nu să o percepi ca pe un adversar ce-ți ia din bani doar pentru că societatea actuală și mediul de afaceri fac imposibilă funcționarea fără un pachet bancar.

Banca Transilvania a lansat recent un astfel de pachet, pe principiul “Nelimitat în rețeaua BT”. Plătești 21 de lei pe lună și primești nelimitat următoarele beneficii:

  • plăți intrabancare, fie ele electronice sau cu cec și bilet la ordin
  • încasări intrabancare, fie ele cu ordin de plată sau filă cec
  • card Visa Business Silver, cu emitere nelimitată de carduri și mentenanță anuală zero
  • acces la BT24 Internet Banking și Mobile Banking
  • depuneri de numerar în contul societății, efectuate de delegaț iși împuterniciți

Indiferent câte operațiuni faci în rețeaua BT, costul este același, 21 lei/lună. Pachetul include și un număr de SMS-uri de alertă, bune pentru a afla imediat despre încasări și plăți din cont.

De-a lungul timpului, Banca Transilvania s-a poziționat ca un partener al antreprenorilor și micilor afaceriști (mai țineți minte reclamele cu “zânul”, nu?), așa că pachetul Nelimitat în rețeaua BT îți dă multe șanse să lucrezi cu alte firme ce sunt de asemenea clienți BT, beneficiind deci de transferuri instantanee de bani și restul opțiunilor incluse în pachet. 3 din 5 IMM-uri din România colaborează cu Banca Transilvania, având sute de mii de astfel de clienți.

Pentru operațiuni interbancare, există diverse pachete “extraopțiuni”, ca la mașini, cu prețuri destul de bune în funcție de câte operațiuni faci pe lună. Le găsiți pe toate în pagina de prezentare.

O altă ofertă bună este că mentenanța anuală pentru un card Visa Business Gold are o reducere de 50%, dacă achiziționați pachetul Nelimitat BT. Cardul acela are diverse beneficii, de exemplu poți intra cu el în lounge-ul business din aeroportul Otopeni. Dacă treci prin aeroport de trei ori pe an, deja i-ai recuperat costul bând trei cafele la lounge în loc de cafenelele contra-cost din aeroport.

sursă tabel: Newmoney (PDF)

    7 comentarii

  1. Da, reclama cu zanul o bascalie proasta la adresa micilor intreprinzatori !
    In rest servicii mediocre, comisioane mari si un sistem informatic lent, dar desigur mult mai bun decat cel de la BRD.

      (Citează)

    • Eu le sunt client de aproximativ 14 luni și nu mă pot plânge de nimic.

        (Citează)

    • Radu, din cate stiu esti si client ING, se poate compara BT cu ei?

        (Citează)

    • Depinde de obiceiurile de consum. De exemplu, ING îmi ia 3,51 lei pentru o plată.

      BT are ca extraopțiune 20 de lei comision pentru 10 plăți interbancare. La ING, plătesc 35 de lei pentru asta.

      Ca interfață, ambele fac ceea ce trebuie. Una e portocalie, alta e galbenă, una are butoane în stânga, alta sus. Te poți obișnui cu oricare dintre ele la fel de bine.

      În rest, depinde și de tipul tău de activitate. De ex la BT poți face depuneri nelimitate de numerar în contul societății, da? Au o rețea mare de sucursale, deci operațiune e relativ simplă. La ING, trebuie să mergi la casierii sau să găsești bancomate cu depunere și ai nevoie de card pentru asta. E după cum lucrezi.

      Comparația devine și mai greoaie pentru că ING are mai multe tipuri de pachete în functie de ce ești: start-up, microîntreprindere, IMM cu anumite cifre de afaceri șamd. Multe nu au prezentate direct pe site costurile, altele includ condiții de genul “dacă faci peste 10 plăți, e gratuit, dar dacă faci mai puțin de 10 plăți, costul de administrare e 25 de lei”.

      Ce vrea BT acum să comunice este că au schimbat structura pachetelor și au introdus acest Nelimitat. Fiecare calculează apoi dacă i se potrivește sau nu în funcție de tipul activității sale.

      Asta ca persoană juridică. Ca persoană fizică, beneficiile BT sunt bune exact unde mă interesează pe mine, la cardul de credit, că am din cel făcut cu Flying Blue. Ca idee, a venit cu asigurare de călătorie permanentă, iar înainte cheltuiam cam 300 de lei pe an pe așa ceva, plus cu acces la lounge-ul din Otopeni, un alt beneficiu foarte bun, lăsând la o parte că acumulez mile cu care pot lua bilete de avion.

        (Citează)

  2. Legat de loungeuri, mult mai utila oferta BCR, care pentru un card visa paltinium iti ofera si un card Priority Pass (https://www.prioritypass.com/) cu care poti sa intri in aproape orice lounge din lume (mai putin otopeni, unde intri cu visa paltinium).

      (Citează)

  3. Mihai Croitoru

    07/08/2017 la 12:46 PM

    Am fost mult timp client BT, insa comisioanele la incasare m-au facut sa renunt la ei de cativa ani buni. Atunci cand incasezi sume mici si multe, un comision la incasare minim de 4 lei si ceva reprezinta intre 5 si 10% din sumele rulate si intri pe pierdere. Nu am gasit flexibilitate sau intelegere pentru eliminarea sau micsorarea acestora.

      (Citează)

  4. Este o banca care a crescut foarte mult. Sunt inca client, dar am renuntat la incasarea salariului la ei. Folosesc doar cardul Star forte si atat.
    Mai amuzant mi se pare cum au ambalat oferta din ultimii 5 ani, intr-ul asa numit pachet.
    Internet banking 1 leu
    Mobile banking 5 lei
    Alerta SMS 5 lei
    Doar ca acum se numesc “pachet nelimitat”. si in privinta platilor inter bancare tot nu au scapat de comisioane, nici la incasari

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus