un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

V-am spus că-mi place mult de tot site-ul Medium.com?

4 Jul 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Nu știu dacă v-ați prins din linkurile de la articolele de duminică, dar îmi place mult site-ul Medium.com.

Ca principiu, site-ul este o platformă de blogging, dar pentru cei care nu vor un blog întreg, pentru cei care au ceva mișto de spus doar acum, doar o dată. Și dacă prind gustul, e ok, pot scrie articole pe Medium și a doua, a treia oară șamd. Mai știți când s-a relansat Facebook Notes cu o interfață simplă și curată? Încerca să imite Medium, deși am impresia că nu prea le-a ieșit.

Majoritatea articolelor pe care le găsiți pe prima pagină sunt foarte bine scrise sau măcar interesante. De exemplu, uitându-mă înapoi pe cele pe care le-am recomandat și eu, este un articol în care cineva a calculat dacă un glonț tras în aer poate omorî o persoană atunci când coboară, un altul în care cineva recomandă cum să intri în vorbă cu oameni necunoscuți pentru că el, în meseria lui, iese noaptea și vorbește cu prostituate.

Dacă aveți timp, citiți articolul în care cineva povestește despre cum se ceartă cu vegetarienii privind creșterea și sacrificarea animalelor. Este destul de tehnic și atinge multe puncte la care nu m-aș fi gândit niciodată, precum faptul că inclusiv creșterea plantelor este mai eficientă atunci când în paralel se cresc și animale.

Sunt și multe articole scrise de vedete sau alte organizații cunoscute. Casa Albă are multe articole bune pe Medium.

Cum ar fi, dacă aveți ceva timp liber, nu-l irosiți pe 9gag și Bored Panda, ci citiți ceva interesant pe Medium. Uitați-vă pe secțiunile Popular on Medium și Staff Picks, e mereu ceva bun pe acolo. Puteți să și scrieți, dar cred că trebuie să o faceți în engleză. Dacă simțiți că aveți mai multe de spus, un blog gratuit pe wordpress.com este rapid de făcut, chiar și cu aspect curat ca cel de pe Medium.

Dacă vreți și alte site ce vă stimulează creierul, încercați Postsecret. Este vechi de când lumea, dar merge bine în continuare și rămâne un site foarte vizitat. Oamenii trimit, anonim, vederi pe care scriu diverse secrete, majoritatea destul de dure. Îmi place să-mi imaginez povestea din spatele fiecăruia.

    5 comentarii

  1. Este chiar mai mult decat o platforma pentru cei ce vor sa scrie “o data sau de doua ori”. De exemplu, pe sectiuna de tech/programare, se gasesc multi oameni cunoscuti din domeniu ce au Medium ca si platforma principala. Si sunt multe articole sau tutoriale scrise foarte bine.

    Asta pe langa articolele persoanelor “de rand”, ce-si impartasesc propria experienta cu o tehnologie, librarie, framework etc.

    Mi se pare o platforma ce tinde catre un continut mai pro, ceva mai calitativ. Bine, oricine poate sa-si posteze un “story”, dar e la latitudinea ta pe cine urmaresti.

      (Citează)

    • Mai mult de atât, majoritatea startupurilor care pornesc un blog îl fac pe Medium. Și acest trend e valabil și pentru mulți, mulți antreprenori. Recomand search & follow, și neaparat aplicația lor nativa.

        (Citează)

  2. cum pisici e navigatia la postsecret?

      (Citează)

  3. Mda este un site de urmarit, foarte interesant. Articolele sunt de calitate asta am vazut si eu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus