un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trofic: local pentru brunch făcut de echipa Origo

24 Jul 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Cei din spatele cafenelei Origo au deschis un nou local: Trofic, care-i un mic restaurant gândit pentru destul de noua nișă a localurilor ce servesc brunch, adică preparate ce se potrivesc atât la mic dejun cât și la prânz, de obicei cu rețete ceva mai inedite. Nu-i departe de Origo, adresa fiind str. Ion Brezoianu 29.

Programul este luni-duminică 8-16, după ce inițial doar sâmbăta era deschis în weekend.

Update: meniul de iarnă 2017-2018 este foarte bun, cu porții mult mai bine gândite. Ouăle poșate sunt excelente, atât cu somon marinat cu sfeclă, cât și cele cu ruladă de curcan, iar tortul cu cocos și ananas este foarte bun și el. Încercați și familia de sandvișuri Croque.

Trofic are în meniu vreo 10 preparate, incluzând aici sandvișuri și salate cu somon sau curcan, somon făcut sous vide, ceva cu humus, un fel de salată cu avocado și o “supa zilei”. Au și cafea, dar servesc una diferită de ceea ce se poate consuma în același timp la Origo și, dacă am văzut eu bine, doar la espressor. Au și dulciuri făcute în casă, adică plăcinte și alte chestii cu ciocolată sau fără.

Noi am mâncat așa: am luat o supă de mazăre (9 lei), că mie îmi place asta, și a fost rețeta clasică, servită alături de crutoane făcută din pâine neagră cu semințe.

Am continuat cu toast cu somon și ouă poșate (26 lei) care s-a dovedit o porție foarte mare. Două felii de pâine neagră, ușor prăjită, multă salată, somon crud, morcovi, semințe de rodie și două ouă poșate, făcute exact cum trebuie, puse deasupra. Poate părea o rețetă inedită, dar e de fapt una destul de clasică prin localurile tip brunch (pe la Frudisiac și Simbio poți mânca ceva foarte asemănător) și de altfel inclusiv eu gătesc acasă o variațiune a ei.

Ingredientele de la Trofic par toate a fi de calitate, gustoase, de am mâncat cu plăcere tot somonul și pâinea.

Matilda a luat un avocado toast, care nu include carne de nici un fel, ci este vorba de pâîne neagră, salată de diverse tipuri, afine, roșii uscate și desigur mult avocado, atât feliat cât și zdrobit. Nu se văd de muntele de verdeață, dar sunt pe acolo toate.

Am băut un cappuccino, bun ca de obicei, am mâncat și o felie de plăcintă cu cireșe, care a fost bună, cu multe fructe în ea și crusta exact cum trebuie (subțire și crunchy, dar fără a fi tare).

Pe total am mâncat bine, dar cred că lucrurile mai pot fi îmbunătățite și probabil că așa se va întâmpla, că încă este în primele zile după deschidere, o perioadă de “soft launch” când înveți și ajustezi din mers unele lucruri. De exemplu, unele porții au fost prea mari, pâinea ar fi mers mai bine prăjită șamd.

Locul mi s-a părut și neașteptat de mic, cred că sunt 6 mese de câte două persoane. Interiorul de la Trofic cred că-i mai mic decât cel de la Origo, dacă o calculăm la metri pătrați. E un mic dificil să mergi cu un număr mai mare de prieteni acolo pentru un brunch, că nu știi dacă vei găsi suficiente mese libere.

Trofic se află pe str Actor Ion Brezoianu 29A, la parterul unui bloc. Orarul este M-S 8-16, au pagină oficială de Facebook.

    8 comentarii

  1. In prima poza se vad trei locuri de parcare libere? In buricul Bucurestiului? Din ce an e poza?

      (Citează)

  2. Probabil lumea își ia mâncarea la pachet și o mănâncă la birou de aici doar ideea de 6 locuri.

    Sunt curios dacă ai adăugat locația restaurantului pe Google Maps.

      (Citează)

    • Nu o adaug eu, e treaba administratorilor locului să facă asta. Ei știu ce număr de telefon au, site șamd, ca să completeze acolo totul bine.

        (Citează)

  3. Arata intr-un mare fel placinta aia cu cirese, abia astept sa incerc si eu. :D

      (Citează)

    • Ce anume arata “intr-un mare fel” ?
      E o placinta cu cirese, ce o face asa deosebita in poze stimata doamna ?

        (Citează)

    • Faptul că are multe cirește. Majoritatea din piață sunt mai sărace și cu un soi de gel/gem/dulceață, nu simți așa bine cireșele.

        (Citează)

  4. Bun, bun, dar cat te-a costat in total brunchul pentru 2 persoane?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus