un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

RDS ar putea crește și upload-ul la 1000 Mbps

21 Jul 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Am făcut ieri un test de viteză pe speedtest, după un update de driver de rețea. Surprinzător, upload-ul n-a mai fost limitat la 500 Mbps cum prevede în prezent abonamentul, ci a urcat spre 1 Gbps, ca și downloadul.


Am repetat de câteva ori testele cu aceleași rezultate. Puteți testa și voi pe speedtest.net sau pe pagina oficială RDS.

Abonamentul Fiberlink 1000 include 1000 Mbps download și 500 Mbps upload. Viteza superioară de upload despre care vă spun acum ar putea fi o simplă cădere a mecanismelor de limitare a vitezei din echipamentele de rețea, dar ar putea fi și un semn că RCS-RDS va crește și upload-ul la 1000 Mbps. De obicei așa se întâmplă, viteza crește și abia după un timp anunță oficial noile limite.

 

    21 comentarii

  1. speedtest cu propriile servere rds (nationale) e fix pix

    vrei vezi ce “tzeava” ai de fapt ?… fa teste cu Olanda / Korea de Sud / SUA

      (Citează)

    • Orice platformă decentă are mirroring cel puțin în Europa, dacă nu chiar în România. De ce vrei teste cu SUA?

        (Citează)

    • De ce m-ar interesa “țeava” cu Olanda? Aia depinde de tot felul de interconectări și peeringuri pe care nu le controlează RDS.

      E ca și cum ai vrea să testezi viteza maximă a unei mașini pe un drum cu gropi, iar apoi te miri că nu prinde mult.

      Doi la mână, ce să fac cu Gbps cu Olanda și Coreea? În condițiile în care în restul lumii o conexiune de 100 Mbps este a opta minune a lumii, ce avem noi acum este superb.

        (Citează)

    • te intereseaza … ca sa stii ca ai 1gbps download/upload atat cu alti abonati rds dar si cu vecinii olandezi / koreeni; pentru ca altfel e doar o retea nationala gigabit ;)

      @mihai : internetul nu se rezuma la cat de repede se incarca facebook/youtube, daca ai “banda” (de upload) poti sa faci si server(e) de streaming pentru romanii plecati in strainatate ;)

        (Citează)

  2. Orange România și are pe hârtie 500 Mbps dar de fapt nu e limitat upload-ul.

    Cat despre aia cărora pe pute tot și vor sa își testeze viteza cu Burkina Faso…

      (Citează)

  3. In momentul de fata RDS merge incredibil de prost, download-ul meu Fiberlink 1000 a scazut de la aproape 600 mega acum 2 luni la 350.

    Poate e de la ei, poate e de la firmware-ul nou din R7000, cert este ca platesc pentru 1000 si am cam o treime din viteza promisa.

    Sper sa reusesc in weekend, in sensul de a nu-mi fi lene, sa testez viteza conectat direct, fara router.

      (Citează)

    • Sau cu alt router, că-i mai simplu.

        (Citează)

    • N-am alt router gigabit in stare sa faca fata unei conexiuni Fiberlink 1000. Oricum cea mai sigura si mai clara metoda de testare este direct cu firul in desktop-ul care are Core i5, 32Gb RAM si SSD :)

        (Citează)

    • CatalinTanase

      21/07/2017 la 5:24 PM

      Eu am de 500 din care prind 495, prin router. Nu cred că sunt probleme, cel puțin nu în zona mea

        (Citează)

    • Stai liniștit că și eu am plătit 5 ani 1000Mbps și peste 95Mb nu treceam niciodată. După numeroase reclamații, au venit băieții au văzut că eu nu am cum fizic să am 1Gb, mai ales că am cablu mufat în 4 fire, iar portul nu e setat pe 1Gb. Fain nu?

      De 2-3 zile experimentez și eu 500Mb prin router pe laptop, 300Mb prin iPhone. Altă viață. Dar să mai facem o reclamație #zic :)

        (Citează)

    • E de la Netgear-ul meu, cel mai recent firmware ii strica vitezele. Pe direct am peste 935 mega, prin router am prin zona lui 350.

      Cam pana aici i-a fost, incep sa prospectez piata sa-l inlocuiesc. TP-Link si Tenda sunt excluse din start, pot sa aiba cate rezultate bune vor in teste, mie nu-mi plac.

      Iar Asu(CK)s n-o sa intre la mine-n casa vreodata

      Probabil tot Netgear, sau vreun brand exotic gen Buffalo.

        (Citează)

  4. Gaelex:
    […] cert este ca platesc pentru 1000 si am cam o treime din viteza promisa […]

    nu iti garanteaza nimeni “negru pe alb” viteza respectiva.

      (Citează)

  5. Citisem recent intr-un AMA facut pe reddit de tipii de la speedtest ca multi provideri umfla artificial rezultatele ca sa se simta utilizatorul bine.
    Au o mare problema cu asta si tot incearca sa o combata in diferite moduri.

    Ca idee, incearca si alte teste si vezi ce rezultate obtii.

      (Citează)

  6. nwradu:

    Doi la mână, ce să fac cu Gbps cu Olanda și Coreea? În condițiile în care în restul lumii o conexiune de 100 Mbps este a opta minune a lumii, ce avem noi acum este superb.

    Asta pana bate vantul mai tare si cad colacii de pe stalpi.

      (Citează)

  7. Apropos de RDS, ei mai sunt in business? Adica mai au departament de sales?
    Ca auzeam ca au niste probleme financiare si ma indoiesc ca e coincidenta ca nu mai pot sa dau de reprezentantul comercial pe B2B…

      (Citează)

  8. N-am reusit decat 50% upload (150) pe FL300

      (Citează)

  9. Nu mă pricep, întreb serios: la ce e bun atâta țeavă pt upload?

      (Citează)

    • backup / syncronizare fisiere in “cloud” / FiLesharing (in scopuri educative) /
      streaming (broadcasting) / ftp propriu sau pentru prieteni/clienti

      upload mai mare = timp de transfer/access mai mic / buffering mai rapid / si chiar DDOS mai puternic ;)

        (Citează)

  10. AdrianG:
    Citisem recent intr-un AMA facut pe reddit de tipii de la speedtest ca multi provideri umfla artificial rezultatele ca sa se simta utilizatorul bine.
    Au o mare problema cu asta si tot incearca sa o combata in diferite moduri.

    Ca idee, incearca si alte teste si vezi ce rezultate obtii.

    Shh , lasa-i sa se laude cu vitezele in reteaua nationala ca e atat de amuzant :) Reteaua metro a RDS-ului e full fibra , normal ca aveti 1000 Mbps daca va tin ssd-urile dar pe extern sunteti la fel de slabi ca oricare.

    Ideea este urmatoarea : Stiti cati costa un trunk de 300Mbps garantat pe extern? Cam 400 de euro /luna daca nu mai mult (cand ai putere de negociere). Cand o sa platiti banii aia atunci m-ar interesa mai mult testele de viteza. La 50-80 lei / luna mi-ar fi rusine sa am pretentii ,sincer.

      (Citează)

    • Sună a oftică, trebuie să zici ceva negativ doar ca să fie acolo. “N-are și moț verde!”.

      Cam ce viteză te-ar mulțumi și cu ce server?

      Și de ce-ți trebuie viteză garantată, ești mare corporație și sincronizezi non-stop baze de date de petabytes sau ce rost ar avea 300 mbps garantați?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus