un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dristor Kebab pregătește extinderea cu Grill și Steakhouse

11 Jul 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

4 comentarii

Apropo de shaorma, aici la Tineretului cei de la Dristor Kebab pregătesc extinderea cu grill și steakhouse. Au luat spațiul de lângă ei, au montat firma, acum se amenajează interiorul.

Aștept să văd cum arată. Dacă citiți blogul acesta des, probabil știți că am studiat mult cum trebuie preparată o friptură bună de vită (trebuie să scriu un sequel pentru acel articol, că între timp s-au schimbat multe), încercând diverse metode cu ce-mi permite să fac propria bucătărie. De exemplu, mai nou pentru bucățile groase prefer să le țin la cuptor până le ajunge interiorul la 27 de grade Celsius, apoi le pun pe aragaz, la foc mare. Rezultatul este că interiorul este făcut mediu într-un mod mult mai uniform, mai plăcut ochiului.

Dacă vreau să fiu perfecționist, fac unt clarifiat, îl topesc pentru friptură împreună cu ceva condimente, rozmarin și zeamă de lămâie, iar la final adaug și sare fulgi. Am început să știu bine cut-urile, să le recunosc pe cele mai bune în magazin, să văd diferențele între diverse metode de a le prepara șamd.

Acestea fiind spuse, mi se pare că un steakhouse poate cere bani mulți pe o friptură de vită atunci când oferă un anumit nivel de experiență culinară, ceea ce presupune inclusiv personal bine pregătit și care înțelege importanța pregătirii în cele mai mici detalii a acelei bucăți de carne. Sper ca Dristor va reuși să ofere asta, nu urlete și miștocăreală așa cum se întâmplă în zona de împachetat shaorma.

Sigur, poate că nu va fi genul acela de steakhouse, ci ceva cu pui la rotisor, crispy strips și ceafă de porc la grătar. Vedem după deschidere. Am mâncat însă un desert de-al lor, ceva orez cu lapte și rodie deasupra, și a fost foarte bun.

La Dristor, vizavi de localul cu shaorma, au construit o micuță clădire unde vând înghețată, porumb și cafea, lângă McDonald’s-ul de acolo.

Partea ciudată este că habar n-am al cui “Dristor” este. După ce patronii s-au certat acum câțiva ani, rețeaua s-a împărțit în două, Dristor Kebab și Dristor Doner. Nu știu cine ce locație a păstrat, iar în unele locuri e chiar confuz. De exemplu, în Sun Plaza la etajul 1 există un Kebab, iar în față mallului, pe colțul intersecției, se construiește un Doner. Sau invers.

Până atunci, iată un clip de-al meu cu o bucată delmonico:

    4 comentarii

  1. Foarte misto a iesit carnea din ultimul video si as ridica patru degete mari pentru mancatul fara garnitura. Eu as manca-o chiar si fara salata.

      (Citează)

    • Am mai făcut de atunci un rib-eye și l-am mâncat doar cu pâine ușor prăjită, cu unt topit în ea, ca să simțim cât mai bine gustul fripturii.

        (Citează)

  2. patroni sirieni, unii chiar banuiti ca sprijina financiar diverse organizatii teroriste din orientul mijlociu.

    asta ca ssa stii cui dati banii data viitoare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus