un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva oferte bune la SSD-uri și routere

6 Jul 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Routerul TP-Link Archer C2600 este la un preț bun la PC Garage, unde costă 580 de lei. Routerul este foarte performant, pentru review-ul meu obținând 934 Mbps pe cablu și o viteză medie de 83 MB/s pe torrente, un rezultat foarte bun, fiind locul trei în topul routerelor dacă ordonați marele tabel după rezultatul pe torrente.

Vă reamintesc că aceasta este viteza medie ce include momentele lente de la începutul și finalul downloadului. Rezultatul arată că hardware-ul routerului gestionează foarte bine zeci sau sute de conexiuni simultane cu diverse surse, așa cum se întâmplă pe BitTorrent.

Pe wireless am prins 590 Mbps și asta cu vechea mea placă wifi, un model MIMO 3×3. Probabil cu cea nouă, care-i MIMO 4×4, mai rapidă si de capacitate mai mare, aș prinde și mai mult. Are și un port USB 3.0.

Punctul slab al routerului este lipsa de funcții foarte avansate, că i-ar fi prins bine un backup cu modem 4G sau vreo funcție de securitate a rețelei interne, ca la alte modele. Așa cum este, e doar un router standard foarte performant și cu semnal puternic.

Totuși, la prețul de astăzi este o alegere mai bună decât TP-Link Archer C9, care-i de capacitate și performanțe inferioare, dar costă la fel de mult. Când am scris review-ul, C2600 costa peste 750 de lei; ieri costa cam 550 de lei, astăzi văd că i-a crescut prețul la acest 580 de lei pentru că a venit un transport nou (stoc furnizor scrie acolo). Rămâne totuși mai ieftin decât toate routerele AC1900 pe care le recomand eu de obicei.


O altă ofertă bună are eMAG la SSD-uri:

Au oferte la mai multe SSD-uri, de fapt.

Prin comparație, un Kingston UV400 de aceeași capacitate, despre care vă spuneam recent în review că sunt dezamăgit de vitezele mici pe care le oferă după primele 1-2 secunde de transfer, costă 407 lei. Exemplul perfect de “dă 22 de lei în plus pe un Samsung mult mai bun”.

Poate cândva dă dumnezeul SSD-urilor și testez și eu modele Samsung. Până atunci, puteți afla mai multe despre ele pe Tom’s Hardware sau ce mai recomandă Google.

    7 comentarii

  1.   (Citează)

  2. Mircea cel vechi

    06/07/2017 la 5:08 PM

    Se misca OK pe dial-up?

      (Citează)

  3. Majoritatea routerelor ofera viteze de ordinul gigabitilor dar problema cea mai mare este dns proxy sau dns cache. Unele se descurca excelent cu aceste functii, altele mai putin. Un batranel nu observa dar un utilizator exigent vede diferenta.

      (Citează)

  4. Mikrotik nu bagi?

      (Citează)

  5. Am tot schimbat router-ul, nu am ales nici acum un model bun, o sa tin cont de recomandari daca face in continuare asa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus