un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 30 iulie 2017

30 Jul 2017  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Cei din administrația locală își votează salarii mult mai mari. S-a dat o lege care le permite să facă asta, așa că salariile au crescut mult. În Urlați, managerul Casei de Cultură ia 4000 de lei lunar, deși casa este în renovare de doi ani. Bibliotecarul ia 4500 de lei, deși biblioteca este închisă tot de doi ani.

Oprește-ți notificările push și vei avea o viață mai liniștită. Lucrurile nu stau chiar așa. Doar pentru că oamenii nu fac efortul de a personaliza și dezactiva notificările inutile nu înseamnă că ar trebui oprite toate.

Moartea Denisei Răducu scoate la iveală boala societății românești de fapt. Adică ura și interesul pentru a vedea că-i merge rău altuia în loc să te preocupe cum să-ți fie ție mai bine. O discuție interesantă pe subiect a fost și în podcastul 212 ICR.

La perchezițiile făcute acasă la hoți de energie electrică au fost găsiți 366.000 de litri de vin. Eu mă întreb dacă voiau să găsească energia electrică furată.

Fii un creator, nu un consumator. Mesajul articolului este bun, se poate aplica oricui.

Despre Claude Shannon. Un nume puțin cunoscut celor din afara ingineriei comunicațiilor, așa cum nici numele lui Von Neumann nu este foarte cunoscut, deși folosim calculatoare și datorită lui. Shannon este cunoscut pentru studii în domeniul semnalelor digitale.

OCD-ul nu este amuzant, în ciuda glumelor despre cărți bine aliniate în bibliotecă. De fapt, sună chiar oribil.

Cel mai dur ultra-maraton. Din 1000 de înscriși, 14 îl termină. 130 de mile ce trebuie făcute în maxim 60 de ore, dar traseul este prin munți, cu urcări totale de peste 20 de kilometri.

Kris Jenner arată bine pentru 61 de ani.

Probabil cel mai amuzant job din lume: în China un om se îmbracă în costum de urs panda și se joacă des cu pui de urs panda pentru a-i obișnui să se descurce în sălbăticie:

    9 comentarii

  1. OCD-ul, chiar si in formele sale usoare, este destul de nasol.

    Unde este nenorocitul ala de capac de pix, de care nu am nevoie pentru ca nu vreau sa scriu, dar trebuie obligatoriu si existential sa ii gasesc capacul, asa ca las orice altceva ca sa il caut.

    Sunt multe altele, legate de pasii facuti, de gesturile facute etc. toate trebuie sa aiba simetrie.

    Cheia traitului cu OCD este sa inveti usor usor sa nu iti pese.

      (Citează)

  2.   (Citează)

  3. Fiecare cred ca are o forma mai marunta (sau nu) de OCD. Pentru mine cel putin, e mania de a avea radioul la volum doar cu numere prime. Gen 7, 11, 13, 17, 19 etc…

    Legat de litri de vin gasiti la hotii de energie electrica…. e totusi Vrancea, patria vinului. Si a concentratului de vin.

      (Citează)

  4. Facebook Messenger and Other Apps are Listening to You Through Your Phone. Here’s How to Turn the Microphone Off http://www.core77.com/posts/67981/Facebook-Messenger-and-Other-Apps-are-Listening-to-You-Through-Your-Phone-Heres-How-to-Turn-the-Microphone-Off

      (Citează)

  5. Nu știu cum e cu Ocd, dar pot să spun că e distractiv cu OCPD. Mai ales cu un horder în familie.

      (Citează)

  6. Salariile astea la stat sunt declarate intotdeauna brute poate ca par putin cam mari dar netul este mai mic chiar onest nimic exagerat.

      (Citează)

  7. http://imgur.com/a/yXiOc

    Deci ori eu sunt nebun, ori astia de la Adevarul sunt prosti tare. Vorbesc de ipocrizie, de cross-uri cu alte site-uri si, uite, extras de pe pagina lor!!

    WHAT.
    THE.
    FUCK.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus