un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 23 iulie 2017

23 Jul 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Cărturești are o promoție interesantă și mai ține doar astăzi: dacă luați două cărți Nemira, a doua este la jumătate de preț.

O explicație privind desprinderea vagoanelor de pe un tren CFR. Din ce înțeleg, n-a “uitat” nimeni vagoanele, ci procedura include niște etape de verificare, înainte de a recupla vagoanele, așa că de asta nu s-a întors locomotiva imediat după ele. Articolul este interesant din alte două motive: prezintă mai în detaliu accidentul din 1990 din gara Augustin, despre care nu știam multe (în a doua parte a articolului) și spune mai multe despre sistemul de frânare și frâna Westinghouse.

Cum să tratezi și să previi iritațiile de după bărbierit. Mie mi s-au părut sfaturi bune.

Ce-i de vizitat prin Muntenegru.

Un creștin-israelian și-a omorât fiica pentru că nu era de acord cu relația ei cu un musulman. În partea cealaltă, saudiții arestaseră o femeie îmbrăcată în fustă mini. Trăiască religia!

Cum se dau numele stelelor și alte detalii despre parametrii acestora.

De ce compania pentru care lucrezi nu este o familie. Finalul rezumă bine “The best companies aren’t families. They’re supporters of families.” Lucrezi ca să ai bani și să te bucuri de ce-ți oferă aceștia alături de familia ta, nu ca să-l îmbogățești pe un patron. Acela este doar un efect secundar al muncii bine făcute.

Un articol despre urisen, tineri bărbați japonezi care se prostituează pentru homosexuali. Există baruri speciale pentru așa ceva, cu plata la oră și meniu de opțiuni.

Un studiu al Pentagonului spune că SUA își pierde avansul ca putere mondială. Rămasă în postura de unic pol după colapsul URSS, acum atitudinea dificilă a aliaților din Orientul Mijlociu și creșterea influenței Chinei amenință supremația SUA.

Ilie Năstase a ajuns și pe prima pagină de pe CNN pentru comentariile rasiste. Și încă n-au aflat că nu i-a cumpărat și actualei soții o mașină.

    11 comentarii

  1. aia de la Carturesti au preturi dubioase!

      (Citează)

  2. Nimic despre cumpararea Invitel Hun de catre Digi ? In conditiile in care firmele romanesti mari se extind foarte greu pe alte piete din lipsa de tupeu in general, mi se pare o stire foarte tare !

      (Citează)

  3. Christian Israeli înseamnă evreu acum?

      (Citează)

    • @Nico – Nu, Radu a gresit cu “un evreu si-a omorat fiica”, gasiti articoul in jpost.com
      “Israeli” inseamna israelian. Cetatenii israelieni sunt: evrei, arabi, druzi si altii in % foarte mic.
      Fata asta era o araboiaca crestina. Taica-su avea o problema cu prietenu’ ei care era arab musulman.
      Sursa: locuiesc si muncesc acolo, printre ei…

        (Citează)

    • Da, Radu a gresit: este vorba despre un arab (crestin) – nici vorba sa existe asemenea chestiuni printre evrei. Si inca o precizare: covarsitoarea proportie a acestor crime este comisa de musulmani – din Filipine pana in Nigeria.

        (Citează)

  4. Evident că majoritatea covârșitoare a acestor mizerii sunt comise de musulmani, dar nu e frumos când găsim un asemenea caz și putem zice că iată, și crestinismul e exact la fel de rău?

    Andrei:
    Da, Radu a gresit: este vorba despre un arab (crestin) – nici vorba sa existe asemenea chestiuni printre evrei. Si inca o precizare: covarsitoarea proportie a acestor crime este comisa de musulmani – din Filipine pana in Nigeria.

      (Citează)

  5. Foarte buna explicația lui mihaialexandrucraciun, tot respectul pentru munca depusa sa scrie articolul.

      (Citează)

  6. Gay sushi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus