blog demisec cu note fine de tehnologie

euOameni care mă enervează rău (nu faceți chestiile de aici).

Am expus două fotografii în expoziția din Sun Plaza

Clock icon

17 Jul 2017

Tag icon

FOOD & LIFESTYLE

Comments icon

7 comentarii

A ta e cea mai mare!, mi-a spus Matilda, încântată. Într-adevăr, spre surpriza și bucuria mea, fotografia mea este cea mai mare din grupul ei în expoziția foto din Sun Plaza.

Dacă ajungeți în Sun Plaza, mergeți în aripa nouă și vedeți cele patru puncte cu fotografii din expoziția “Destinație de senzație”, amplasate pe pereții centrului comercial; două sunt la parter, două la etajul 1.

Găsiți acolo și două de-ale mele, ambele din Zanzibar, că tocmai ce mă întorsesem de acolo când cei de la Sun Plaza m-au întrebat dacă am vreo fotografie bună pe tema aceasta. Cred că este doar a doua oară când o fotografie de-a mea este expusă undeva (și prima oară într-un loc public), așa că sunt foarte entuziasmat.

(le-am fotografiat special de la depărtare ca să nu dau spoilere)

Nu expun numai eu, desigur. Sunt acolo nume grele precum Vlad Eftenie și câteva fotografii celebre de-ale sale. V-am mai spus că Universul conspiră pentru a-i scoate în cale tot felul de faze extraordinare pe care le capturează prompt în fotografiile sale. Adelin Petrișor, Ana Matei, Cristian Suțu, Dan Byron, Simona Stănescu, Dragoș Asaftei, David Stescu, Corina Scheianu, Andreea Burlacu, Anca Gheorghe și Alex Domnișoru expun și ei fotografii. Linkuri către site-urile lor găsiți în comunicatul oficial.

Fotografiile surprind scene din diverse țări, unele exotice, dar și chiar din a noastră, că doar sunt destule de fotografiat și în România, după cum dovedesc câteva cadre de la Eftenie sau Asaftei prezente în expoziție.

Fotografiile stau expuse acolo până la finalul lunii august, așa că este timp să le vedeți. Aplicați metoda mea de a analiza fotografiile pe la expoziții: nu plimbați rapid privirea peste ele, observând ceva de genul “aha, un copil pe o stradă aglomerată”, ci analizați și cum arată strada, cum sunt îmbrăcați oamenii, ce-i diferit față de o stradă de la noi sau din timpurile noastre și care-i unghiul ales de fotograf pentru a surprinde totul. De exemplu, în Sun Plaza este și o fotografie cu “celebra” statuie a lui Traian cu câinele în mâini, cea de la Muzeul de Istorie, dar prinsă dintr-un unghi pe care nu l-am mai văzut până acum în cadrele altora.

  7 comentarii

 1. Pana la pozele efective, de retinut aranjamentul (forma, marimea si pozitia ramelor). Acum cativa ani cand redecoram si vroiam sa pun pe un hol poze din concedii in rame de diverse marimi nu iesea deloc bine pana nu am apelat la o prietena designer. Cand le-a asezat ea (rudimentar, intr-un paint pe poza peretelui si a ce mai era in jur) totul avea alta perspectiva ce mie nu-mi iesise din multele incercari.

  PS: ma speriasem cand am citit ‘mi-a spus ca a mea e cea mai mare’, ma intrebam daca sa mai scrolez sau nu.

    (Citează)

  • Dacă vrei să expui multe, probabil că asta e singura soluție bună, dimensiuni diferite și aranjament la întâmplare.

   Eu aveam în casă diverse fotografii de-ale mele, dar puse câte 2-3 în câte un loc. Acolo poți merge pe o structură mai ordonată, adică aceeași dimensiune și așezare simetrică.

     (Citează)

 2. mie dispunerea tablourilor imi miroase a Spirala lui Fibonacci

    (Citează)

 3. M-ai facut curios si o sa trec si eu sa-ti admir capodoperele. Succes pe mai departe !

    (Citează)

 4. A ta e cea mai mare!, mi-a spus Matilda, încântată

  Asa zic toate…

    (Citează)

 5. Bravo :)

    (Citează)

 6. le-am vazut in seara asta si da! a ta e cea mai mare din grupul respectiv… sounds weird.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus