blog demisec cu note fine de tehnologie

euOameni care mă enervează rău (nu faceți chestiile de aici).

Al doilea Apple Shop din România se deschide în cadrul Media Galaxy din Băneasa

Clock icon

20 Jul 2017

Tag icon

TEHNOLOGIE

Comments icon

20 comentarii

Update 25 iulie: câteva oferte de la deschidere puteți vedea aici.

În curând se deschide al doilea Apple Shop din România. Magazinul se va găsi în interiorul Media Galaxy din Băneasa, cel aflat în galeria comercială dintre Carrefour Feeria și mall-ul Băneasa Shopping Center, iar deschiderea are loc pe 28 iulie la ora 10 dimineața.

Vă reamintesc structura magazinelor Apple:

 • Apple Store – sunt magazine operate chiar de Apple, de dimensiuni mari. Cele mai apropiate de noi sunt în Germania, din ce știu eu.
 • Apple Shop – magazine mai mici decât primele, deschise și operate de alte firme, dar făcute în colaborare cu Apple, care instruiește angajații, verifică modul în care le sunt prezentate produsele șamd.
 • magazinele resellerilor premium – precum sunt la noi cele iStyle, iCentre șamd, unde se vând preponderent produse Apple, dar și alte branduri.
 • magazine care sunt autorizate să vândă produse Apple, dar o fac într-un mod uzual – cum făcea Altex-Media Galaxy până acum, având produsele la raft alături de altele.

Primul Apple Shop a fost cel deschis de eMAG în 18 septembrie 2015 în cadrul showroom-ului lor din Crângași. Al doilea, iată, va fi operat de Media Galaxy în Băneasa și ca suprafață va fi mai mare.

Altceva nu știu momentan. Dacă vă doriți produse Apple, stați cu ochii pe pagina lor, probabil că vor avea ceva oferte de lansare. eMAG a avut atunci reduceri de au stat sute de oameni la coadă și nu m-ar mira ca M.G. să facă ceva similar. Este un event pe Facebook despre asta.

Altex-Media Galaxy au încheiat anul cu o creștere de 40% față de cel anterior, fiind cel mai mare jucător electro-IT de pe piața din România cu o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de lei, în jur de 600 de milioane de euro. eMAG a vândut anul trecut în România de 2 miliarde de lei, iar dacă se pun la un loc și operațiunile din alte țări și restul companiilor din grup (Depanero, PC Garage, Conversion șamd) cifra de afaceri a trecut de 3,12 miliarde lei. Încă un pic și puteau zice “am făcut pi miliarde”.

Nu vă așteptați prea curând la un Apple Store în România. Se vând prea puține produse Apple ca să contăm la acest capitol.

În același complex ca și viitorul Apple Shop Media Galaxy se află și un iStyle, dar cred că vor fi bine în continuare. Mi se pare că separarea între cele două galerii comerciale este destul de bună.

  20 comentarii

 1. Cel mai aproape Apple Store, ca timp, cred ca e cel din aeroportul Bergamo. Zbor 2:30 + 10 min. mers pe jos. E oricum singurul in care am fost pana acum.

  https://www.apple.com/it/retail/oriocenter/

    (Citează)

  • Ah, ziceam ca distanță și credea că Germania e mai aproape. Sunt Apple Store-uri și în Italia, da. Sunt surprins că nu sunt în Austria sau Cehia.

     (Citează)

  • București – Milano – aprox 1300 km
   București – Munchen – aprox 1200 km

   Ca timp, cel de la Bergamo e mult mai accesibil decât cel din Munchen. Cum zice și thundermar, e chiar în mall-ul (Oriocenter) de lângă aeroport, pe partea cealaltă a autostrăzii. 10 minute de mers pe jos. Culmea tupeului – au trotuar pe toată distanța, ba chiar și pasaj pietonal pe sub autostradă!

     (Citează)

  • Bine, dar sună de parcă cineva ar urma să zboare acolo pentru acel magazin, așa că noroc că e aproape de aeroport.

     (Citează)

  • De ce nu?

     (Citează)

 2. I farted in the apple shop and everyone got pissed. Not my fault they don’t have windows.
  :d

    (Citează)

 3. Să-mi dau cu părerea despre ”apple shop”-ul în versiune mioritică? Mneah, că poate jignesc și nu are rost. Oricum ar da-o și cu orice training s-ar face, tot o ”românească” iese… cam ca în bancul cu individul ce fura din fabrica de biciclete piese să le asambleze acasă și să-i iasă și lui o bicicletă…

  Ce nu înțeleg referitor la Apple este următorul lucru – cine are _oficial_ voie să vândă aifoane în România? Că dacă mă uit pe apple.ro la secțiunea ”De unde cumperi”…

    (Citează)

  • Dacă te uiți la Apple.ro pe acea secțiune, vei găsi tot lanțul lor de distribuție. Nu văd unde e problema. Posibil să nu fie chiar la zi, dovadă că și Domo e acolo.

   Dacă vrei, le găsești și pe hartă https://locate.apple.com/ro/ro/

   Ce anume te deranjează în magazinele Apple românești? Nu-i lumina la fel sau ce anume? N-au știut vânzătorii cum se transferă contactele în telefon?

     (Citează)

  • Cred că ne uităm la site-uri diferite. La mine nu zice nimic de ”lanțul de distribuție”. Iar link-ul dat de tine nu duce nicăieri. Care o fi treaba? https://prnt.sc/fy2vlj

   În România nu sunt magazine Apple, deci nu mă deranjează nimic la ele. :D

     (Citează)

  • @George: ai trei tab-uri în care găsești magazine spre care dă Apcom, cât și distribuitori care apoi dau unde au chef marfa.

     (Citează)

 4. Ceva e fishy la cifra emag
  Mfinante zice: Cifra de afaceri neta 3 884 217 292 doar pe un singur CUI. Deci practic fara sa se adune celelalte companii din grup.

    (Citează)

 5. Am inteles ca asa se va face inaugurarea
  https://youtu.be/wx6F8xu4r0o

    (Citează)

 6. Și vor vinde produse importate oficial, cu garanție internațională? Sau tot luate de la quickmobile cum se face de ceva ani prin retailul online de mă apucă fiorii când vreau să-mi schimb tel?

    (Citează)

 7. Deocamdata nu au anuntat nici o oferta, asa ca nu stiu pe cine sa asteapta ei sa vada in magazin la deschidere.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus