blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă gratuit pe Instagram și pe YouTube!

Orange lansează Fab, un program de accelerare pentru start-up-uri românești

Clock icon

16 Jun 2017

Tag icon

TEHNOLOGIE

Comments icon

1 comentariu

Cei de la Orange au avut recent o conferință de presă în care au prezentat în primul rând noul program Orange Fab, un program de accelerare pentru start-up-uri. Pare o evoluție normală după un număr mare de ani când Orange a sponsorizat Innovation Labs (și probabil va continua să o facă), punând acum accent și mai mare pe dezvoltarea micilor afaceri în domeniul tehnologiei.

Există patru direcții mari de dezvoltare:

  • Smart territories (Smart City, agritech, energie, retail)
  • Future of Life (inteligență artificială, biotehnologie, viață digitală, sănătate)
  • Securitate (cibernetică și militară)
  • Rețele ale viitorului (Blockchain, Software Defined Networking, managementul calității experienței – QoE, interfețe de programare a aplicațiilor – API)

Securitate militară prin tehnologie? Interesant!

Pe scurt, start-up-urile trebuie să se înscrie în Orange Fab. Cele acceptate vor primi acces la tehnologii Orange pentru a lucra practic (de exemplu la API-urile din sistemul smart city de la Alba Iulia), vor primi suport pentru dezvoltarea și testarea prototipurilor și, dacă totul merge bine, acces la rețeaua de vânzare Orange din întreaga lume pentru a-și crește rapid afacerile.

Bugetul total al programului n-a fost precizat (sute de mii de euro, oricum). Programul poate va genera mai multe afaceri de succes precum este cea Retail Business Analytics de la Fullscreen Digital, care au pornit cândva ca start-up într-un astfel de program și, dezvoltând bine ideea lor spre un produs util, au fost luați drept partener de către Orange pentru soluția din magazinele lor și apoi din implementarea smart city de la Alba Iulia.

În rest nu sunt multe de zis de la respectiva conferință.

 

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus