un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

GoPro prezintă Fusion, prima lor cameră 360 de grade

9 Jun 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Și GoPro intră în hora VR/clipuri 360 de grade, după ce a prezentat în cerc restrâns viitoare cameră Fusion, un concurent pentru modele similare de la Samsung, LG, Ricoh și alții.

Fusion este destul de mare, dar va filma la o rezoluție totală de 5,2K față de doar 4K pentru noul Samsung Gear 360. Asta contează pentru că vorbim de rezoluția întregului câmp vizual de 360 de grade, deci Fusion pornește cu avantajul unei rezoluții cu aproape 30% mai mare pe orizontală.

Dezavantajul pare a fi dimensiunea camerei, care-i mare cât palma. Are tot două obiective fisheye, câte unul pe fiecare parte și un mic ecran LCD de control. Nu sunt disponibile alte detalii dincolo de promisiunea GoPro că va face o îmbinare foarte bună a imaginii în toate direcțiile. Un alt mod de lucru pare foarte interesant: posibilitatea de a extrage video “drept”, fără deformări, din orice direcție de filmare.

După cum vă spuneam anul trecut, camerele 360 au un potențial foarte mare în special atunci când filmează situații speciale, inedite, unde privitorul poate alege ce anume dorește să vadă. Iată aici exemple. Problema este cu modul de urmărire a acestor clipuri, că nu toți au chef să-și pună casca VR în cap, dar experiența este plăcută și pe YouTube, mișcând cu mouse-ul direcția de vizualizare.

Mai multe fotografii găsiți pe Mashable.

    5 comentarii

  1. App de gopro. Ai testat pana acum vreo camera de actiune sjcam? As lua una pt o vacanta scurta unde urmeaza sa ma dau pe topogane cu apa.

      (Citează)

    • Nu, dar bănuiesc că rezistă fără probleme la chestii uzuale.

        (Citează)

    • Am eu SJ4000wifi cu card de 32GB. Filmează foarte ok la 1080, eu o folosesc și pentru mașină. Bateria ține cam 50minute dar găsești la chineji încărcător de 2 baterii + 2 rezerve pe usb sau 5V în priză.
      Eu am dat pe ea 100$

        (Citează)

  2. “rezoluție totală de 5,2K față de doar 4K ”

    “fata de doar 4k” hai ma serios, in ce lume traiesti ba?

      (Citează)

    • Aia reală, în care 4K pentru un câmp de 360 de grade, adică Full HD pentru 180 de grade și deci mult mai mic pentru un câmp uzual de, să zicem, 130 de grade, este foarte puțin. Iar pe verticală ai chiar mai puțin, plus un senzor mic și o calitate a imaginii sub cea uzuală.

      Camerele 360 trebuie să mai crească până vor obține aceeași calitate ca un telefon mobil pentru același unghi de vizualizare.

      Calcul simplu, vezi?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus