un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce jocuri mi-au atras atenția de la E3 2017

28 Jun 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Am avut în sfârșit timp să mă uit pe jocurile anunțate sau prezentate mai în detaliu la conferința E3 (în ton cu restul activității mele de gamer, adică am jocuri, dar nu am timp de ele decât foarte rar) și, ca de obicei, am făcut două liste: ce jocuri nou anunțate mi-au atras atenția și ce jocuri sequel aștept cu plăcere.

Astăzi vi le prezint pe cele din urmă, mai ales că suntem mai aproape de lansarea lor.

STAR WARS BATTLEFRONT 2 (Electronic Arts) – 17 noiembrie pentru PC, Xbox One, PS4

Acesta este probabil jocul pe care-l voi cumpăra în ziua lansării deoarece partea 1 mi-a plăcut foarte mult. Este Star Wars-ul pe care-l doream de mult, adică un first-person shooter în multiplayer, pe hărți mari și arătoase, cu obiective variate în misiuni (echipa mea are de cucerit pe rând 3 locuri, apoi zona centrală, apoi apără bomba până explodează, apoi apără exit point-ul până vine nava de salvare șamd) și grafică bună.

Jocul FPS este mai tactic decât mă așteptam, contând mult arma din mână, cât de bine țintești, o grenadă bine aruncată, un power-up pentru care ai muncit să-l obții și munca în echipă. Majoritatea hărților sunt inspirate din filme, precum cea în care aperi baza de pe Hoth de soldați și AT-ATs sau, dacă veți cumpăra și expansion-ul (eu l-am cumpărat), asaltul final din Rogue One aproape exact ca-n film. Toate pot fi jucate din ambele perspective, desigur.

Battlefront 1 include și alte tipuri de joc. Este și un fel de arcade în care zeci de Tie Fighters, X-Wing, A-Wing și altele se luptă în aer sau în spațiu printre epave de Star Destroyere sau printre clădirile de pe Cloud City, te poți urmări cu motociclete prin pădure ca-n episodul 6 sau cu speedere împotriva AT-AT-urilor pe Hoth șamd. Mai adăugați aici și niște power-up-uri diverse (pentru o tură poți fi Luke Skywalker sau Millenium Falcon, de exemplu) și rezultă un joc mult mai bun decât credeam.

Aveam și o mulțime de screenshoturi pregătite pentru un articol mai mare, apoi a fost anunțat Battlefront 2 și mi-am zis că nu mai are rost să scriu un review adevărat.

Battlefront 2 va fi mai bun, mai frumos, mai bine gândit șamd, adaugă și ceva single-player, bla-bla. Cum ziceam, îl voi juca cu siguranță direct pentru multiplayer. Între timp, însă, dacă vedeți Battlefront 1 la un preț mic (e 20 de euro momentan pe Origin), luați-l, probabil vor rămâne mulți jucători pe serverele sale.

WOLFENSTEIN 2: THE NEW COLOSSUS (Bethesda) – 27 octombrie pentru PC, Xbox One, PS4

The New Order a fost un joc superb, având o poveste foarte bună și un gameplay bine echilibrat între stealth și FPS clasic. Dacă-l găsiți la reducere, luați-l cu încredere, merită jucat. Acțiunea are loc după ce naziștii cuceresc America și noi tehnologii ușor supra-realiste îi fac să dezvolte și roboți și arme mai speciale.

W2 pare să pună mai mult accent pe această idee SF, ceea ce nu știu dacă să mă bucure sau nu. Vom vedea în jocul final dacă este bine implementată sau nu. Trailerul pornește cu clipuri propagandiste, e mișto făcut:

CALL OF DUTY WW2 (Sledgehammer/Activision) – 3 noiembrie pentru PC, Xbox One, PS4

Cred că seria este mult mai bine plasată în al doilea război mondial (și de ce nu chiar și primul?!), sunt o mulțime de campanii și bătălii în care se pot spune povești bune, așa că mă bucur că următorul joc din serie revine aici.

MIDDLE-EARTH: SHADOW OF WAR – 10 octombrie pentru PC, Xbox One, PS4

Primul joc a fost bine primit. Urmarea promite să fie mai bună. Mi se pare că universul lui Tolkien poate genera o mulțime de povești și jocuri bune, așa că aplaud acest titlu și sper ca și altele să apară în timp.

ASSASSIN’S CREED ORIGINS (Ubisoft) – 27 octombrie pentru PC, Xbox One, PS4

Jocul va avea loc în Egipt, ceea ce arată foarte interesant pentru că ne ducem într-o lume a spațiilor deschise, a satelor, nu a orașelor tot mai moderne, plus că include și construcții grandioase precum piramide, temple șamd.

Nu pot decât să sper că mai rezolvă din lucrurile care mă enervează tot mai mult la seria AC. Mi-aș dori o simplificare a jocului, o întoarcere la ideea sa de bază prin eliminarea aspectelor legate de cumpărat proprietăți, deschis bănci, schimbat haine șamd. Cred că în ultimele jocuri am petrecut 80% din timp făcând astfel de lucruri inutile, în sensul că nu te distrează cu nimic, nu te relaxează după o zi de muncă, ci mai mult te frustrează.

Apoi, îmi doresc o revenire la principiul “ai 3 arme, descurcă-te cu ele”, fără o mie de feluri de bombe, săgeÈ›i È™amd. Din păcate, Origins nu pare să facă asta. Șoimul acela poate fi controlat ca o dronă, pe când mie mi-ar fi plăcut să zboare el pe unde vrea È™i să te descurci cu ce vede È™i gata, fără mare control asupra lui. Am văzut în trailer È™i un arc ce trage săgeÈ›i ca mitraliera È™i chiar È™i săgeÈ›i ce urmăresc È›inta. Meh.

Nu în ultimul rând, mi-aș dori ca jocul să devină mult mai tactic, în sensul că să mă facă un pic să gândesc în ce ordine elimin paznicii, să găsesc informații despre vreo rută ascunsă spre țintă șamd. Ninja style, cum ar fi, dar Origins pare în continuare genul în care te poți duce să omori direct ținta și apoi fugi de acolo mâncând pământul, că până la urmă te pierd urmăritorii.

Asta e tot ce mi-a plăcut mie din categoria sequel. Au fost prezentate și alte jocuri ce pot fi interesante, de exemplu Beyond Good and Evil 2, dar fără o dată estimată de lansare, deci ar putea fi 2020. Poate că alții dintre voi sunt entuziasmați pentru Destiny 2, The Crew 2, noul Uncharted, FIFA 2018, Far Cry 5 șamd.

    17 comentarii

  1. Nimic cu adevarat inovativ, nimic interesant. Noroc cu reducerile de pe STEAM la jocuri mai vechi si bune, ca altfel nu aveam scop in viata.

      (Citează)

  2. Desi am cumparat si jucat destule jocuri pe ps4, tot la RocketLeague si WorldOfTanks revin cand n-am chef de ceva complicat sau nu am timp sa ma reacomodez cu controalele unui joc mai complex sau pur si simplu vreau sa joc ceva rapid 30 minute. Din astea de mai sus doar AC mi-ar face cu ochiul dar dupa ce am terminat BlackFlag, putin din Unity si nici nu m-am atins de Syndicate, va mai trece ceva timp pana sa il iau.

      (Citează)

  3. Numai jocuri de doi bani ai prezentat. Assassin Creed? Call of duty? Aceleasi francize mulse pana la epuizare, jocuri care costa 59.99 si singurul lucru schimbat e locatia. Star wars? Ultimul star wars bun e kotor 2. Wolfenstein trebuia sa se opreasca la return to castle.

    Days gone? Uncharted the lost legacy? The evil within 2? Acestea meritau mentionate. Ca sa mai educam si noi gusturile romanilor doritori si stiutori doar de cs go, fifa, cod si assassin creed

      (Citează)

    • OMFG, adică îți plac alte jocuri decât îmi plac mie? Credeam că toată lumea are aceleaÈ™i gusturi.

      Kotor 2 a fost un joc prost. Primul a fost ultimul bun. Battlefront n-are legătură cu asta, că e alt tip de joc.

      Uncharted 4 a fost prost, așa că nu cred că voi da prea curând banii pe Lost Legacy. Și acum văd că vor să continue seria în loc să-i oprească suferința.

        (Citează)

    • KOTOR 2 nu a fost finisat OK, dar scenariul si povestea au fost totusi geniale. Ideea de ruptura in Forta si de parazitare a companionilor, absolut geniale.

        (Citează)

    • Mie mi s-a părut inferior față de primul, pe care l-am rejucat cu plăcere de câteva ori. Al doilea mi s-a părut făcut de formă, să fie.

        (Citează)

  4. ASSASSIN’S CREED ORIGINS o sa prinda bine in GCC/MENA :))
    MIDDLE-EARTH: SHADOW OF WAR sper sa fie fun

    Sa avem ce face pana apare The Last of Us 2 sau God of War 4

    PS. Nu am vazut mentionat daca o sa fie si ceva patch-uri pentru PS4 Pro … ?

      (Citează)

  5. Cumva in acest Wolfenstein pare ca se merge pe subiectul unei carti (daca nu ma insel) in care nazistii au castigat al doilea razboi mondial si au ocupat America.

      (Citează)

    • Nu este subiectul “unei” cărÈ›i, ci un subiect destul de uzual în literatura SF, fiind subiectul multor filme È™i cărÈ›i. Ce-i drept, a lui Philip Dick e cea mai celebră, mă refer la Man in the High Castle.

        (Citează)

  6. jocurile ubisoft mi se par extraordinar de proste. faptul ca aceleasi actiuni se repeta la nesfarsit, aceleasi decoruri, aceleasi 4 activitati in fiecare misiune ma face sa ma opresc la max 30% din joc. vrajeli de open world la watch dogs pe care l-am terminat doar pentru ca am dat bani pe el…

      (Citează)

  7. Cui i-a placut Project IGI? Serious Sam? Max Payne? Mafia? No’ astea au fost jocuri la vremea lor.

      (Citează)

  8. nwradu:
    OMFG, adică îți plac alte jocuri decât îmi plac mie? Credeam că toată lumea are aceleași gusturi.

    Kotor 2 a fost un joc prost. Primul a fost ultimul bun. Battlefront n-are legătură cu asta, că e alt tip de joc.

    Uncharted 4 a fost prost, așa că nu cred că voi da prea curând banii pe Lost Legacy. Și acum văd că vor să continue seria în loc să-i oprească suferința.

    https://www.gamespot.com/uncharted-4-a-thiefs-end/

    Uncharted 4 e cel mai bun joc lansat pentru PS4. Are peste 10 premii la jocul anului de la diferite publicatii de specialitate. Probabil toate celelalte jocuri expuse de tine mai sus nu vor strange impreuna atatea distinctii, dar da, e un joc “prost”. Seria asta alaturi de god of war si killzone au facut ps3-ul cunoscut pe harta gamingului.

    Eu unul sincer m-am saturat sa salvez lumea de nemti dupa cod 1, united offensive, 2, 3, 5, battlefield 1941,1942,1943, battlefield 1, brothers in arms si alte cateva zeci de jocuri cu aceiasi tema. Insa posibil sunt altii care de abia acum descopera jocurile cod facute activision, treyarch si sledge care cer 59.99 in fiecare an pentru acelas joc cu aceiasi grafica de pe vremea lui black ops. Singura diferenta? Roboti, wall jump sau intoarceri in trecut. Nu vreau sa supar pe nimeni dar am remarcat in general ca oamenii inteligenti prefera battlefield.

    Cat despre assassin creed cate mai sunt? 10? 20? Pana si filmul lansat a fost un esec destul de rasunator. In afara de cgi restul a fost jalnic ca prezentare.

      (Citează)

    • Nu trebuie să-mi zici de Uncharted că le-am cumpărat È™i eu. Numărul patru a fost prost cu spume, poveste slabă, mult sărit de pe o stâncă pe alta È™i atât.

        (Citează)

  9. Mie Metro: Exodus mi-a placut cel mai mult.
    Anul asta am citit si cartea Metro 2033, care a fost excelenta. Astept traducerea contiuarii – Metro 2034.

      (Citează)

    • Eu am cumpărat două jocuri Metro la reducere de pe Steam, dar încă nu le-am jucat. Probabil aÈ™tept chiar să fie 2033 pentru asta.

        (Citează)

  10. Minesweeper 2: the mine revenge. Apare in 30 februarie 2018. Abia astept.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus