un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un accident spectaculos la 330 km/h în Indycar

26 May 2017  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

8 comentarii

Mă uitam la accidentul lui Sebastian Bourdais din calificările pentru cursa Indy 500. Pilotul a scăpat ușor, în măsura în care multiple fracturi de bazin se pot considera așa, dar având în vedere că a lovit frontal un zid cu 330 km/h, e bine.

Ce nu se vede însă în acest clip este că Bourdais a dat anterior zeci de tururi fără nici o greșeală, cu aceeași viteză mare, că doar era în sesiunea de calificări. Zeci de tururi, apoi o mică greșeală, o mică pierdere de aderență și de la un tur normal cât a durat să se transforme totul într-un impact puternic? 20 de milisecunde? Mă întreb dacă Bourdais a mai avut timp să-și dea seama ce se întâmplă și să încerce să corecteze.

Iată clipul complet, accidentul are loc la minutul 1:50 și puteți vedea ulterior și intervenția.

Mă sperie treaba asta cu accidentele și faptul că poți muri atât de rapid. Sau că poți pierde pe cineva atât de rapid, în câteva secunde sau chiar milisecunde, fără să poți face nimic pentru a te feri. Accidentele alea în care cineva merge cu viteză pe șosea și pierde controlul și ajunge într-un pom măcar au o justificare clară, iar vina este a celui accidentat.

Mi-a rămas însă în minte accidentul acela din aprilie de pe lângă Craiova, unde șoferul unui TIR a pierdut controlul și a omorât 4 oameni, soț, soție, și cei doi copii. Avea anvelope reșapate, montate ilegal pe mașină, și multe abateri în ultima perioadă. Ăia din mașină, cei striviți de TIR (patronul de la Beer o’Clock și acționar la Hop Hooligans, dacă vă pricepeți la beri, și familia sa) nici n-au apucat să înțeleagă că vor muri.

Mi se par genul de momente când îți dai seama că degeaba muncești toată viața, că ai planuri șamd deoarece totul se poate termina brusc. Parcă e tot mai important să trăiești bine acum, să fii fericit în fiecare zi, să nu-i neglijezi pe cei din jur și restul sloganurilor de genul carpe diem.

sursa: Hotnews.

    8 comentarii

  1. Un accident nu e niciodată spectaculos, e tragic cu sau fără victime

      (Citează)

  2. Nu e chiar așa.
    A merge pe stradă și a fi omorît de un TIR sau Huidu are probabilitate mică.

    A muri sau a fi accidentat grav la Formula 1 sau alt sport periculos are probabilitate mult mai mare și, mai ales, ai ales cu mîna ta să faci un sport periculos (și potențial cu cîștiguri mari).

      (Citează)

  3. In nevasta-mea a intrat alta de pe contrasens…in 15-20 de metri…nu ai ce sa reactionezi…aveau ambele masini cam 80 km la ora…ea a scapat ieftin…cu muschii de la picioare striviti, dar fara fracturi…din masina cealalta a decedat pasagerul din dreapta fata.

      (Citează)

  4. Posibil ca a scapat ieftin pilotul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus