un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale noi: American Gods

2 May 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Serialul este bazat pe o carte celebră, cu același nume, a lui Neil Gaiman, și am văzut primul episod pe Amazon Prime Video. Nu m-a impresionat. Este bun, dar nu cât să mă facă să zic “wow, abia aștept următorul episod”.

Primul episod este destul de încâlcit și cred că mulți spectatori vor spune mai degrabă un “ce-i prostia asta fără sens?” decât “interesant, ia să vedem și următorul episod!”. Serialele ce sunt despre fenomene magice sau paranormale trebuie să introducă suficiente “cârlige” în primul episod pentru a atrage spectatorii spre următoarele, dându-le de înțeles că va fi un mister de explorat.

Unele show-uri fac bine acest lucru, precum Stranger Things sau The O.A. sau vechiul Lost. Altele nu prea, iar American Gods aici l-aș include. Primul episod este un talmeș-balmeș ce începe cu vikingi ce se mutilează pe o plajă, trece la înmormântarea soției personajului principal în vremurile moderne și cum acesta ajunge să lucreze pentru misteriosul Wednesday și sfârșește într-un soi de realitate virtuală, în care amenințările vin de la un soi de liceean supărat. Ah, și este și o scenă în care o femeie face sex cu un tip și întinerește pe seama acestuia.

E prea mult și prea slab integrat. Dacă n-aș ști cartea, dacă n-aș ști că ne îndreptăm spre un fel de confruntare între zeii vechi și cei noi ai omenirii prin magie și ideologie, probabil aș abandona serialul și aș spune că-l voi vedea cândva mai târziu, când sunt toate episoadele disponibile și n-am altceva la îndemână. În schimb, probabil că-l voi urmări în fiecare luni sau marți, mai mult din curiozitatea de a vedea în imagini acea carte.

Atenție că serialul pare unul violent, cu sânge sărind pe acolo mai ceva ca-n Game of Thrones, iar episodul 1 conține și o scenă lungă de nuditate, așa că nu l-aș recomanda copiilor. Actorii par bine aleși, iar producția pare să aibă un buget mare. Vor fi 8 episoade în primul sezon și încă nu-mi dau seama în ce ritm va avansa acțiunea și câte sezoane au plănuit scenariștii pentru întreaga carte.

    16 comentarii

  1. Cred că The OA nu a fost atât de catchy de la primul episod, dar a ajutat că a fost lansat tot sezonul dintr-un foc.

      (Citează)

    • Nu a dat de înțeles din primul episod despre ce va fi cu adevărat, dar tot a avut ceva care să te țină pentru al doilea, probabil personajele plăcute.

        (Citează)

  2. Si cartea e varza asa ca nu prea are cum sa iasa un serial din ea.

      (Citează)

  3. nu stiu ce sa spun..refuz sa spun ca-i waw..

      (Citează)

  4. Cum e librăria de filme de pe Amazon prime? Comparativ cu netflix? Merita sa plătești abonamentul?

      (Citează)

    • “Librăria” e de o mie de ori mai proastă, dar pentru 12 lei pe lună, nu mai contează. Dacă te uiți 5-10 ore pe lună, deja merită.

      Cred că au perioadă trial gratuită, te poți uita și tu direct.

        (Citează)

  5. astea 8 episoade acopera ⅓ din carte, asa parca am citit, o sa fie si 2 a serie…

      (Citează)

  6. sa speram ca ne va surprinde

      (Citează)

  7. Radule, sunt dezamagit ca nu ai scris niciun cuvant despre unul din numele grele: Ian McShane – Iuda Iscarioteanul in arhicunoscuta miniserie Iisus din Nazaret (1977).

      (Citează)

  8. In game of thrones, e septonul care l-a salvat pe caine.

      (Citează)

  9. Mi s-a parut mai clar decat Legion (cam ca Preacher ca tot il amintea un critic). Chestiile WTF (sau cum sa le spun) au avut o proportie destul de acceptabila deocamdata (50-50?) vs cele nepretentioase. Halucinatiile nu lipsesc (ce le urasc), chiar din primele 5 minute… Interactiunea tipului din The 100 cu Ian McShane mi-a placut..
    O sa ma uit in continuare, ca altceva vad ca nu adauga nou Prime Video la noi.

      (Citează)

  10. pai cred ca ai uitat ca si cartea e la fel de dubioasa. Plm Gaiman

      (Citează)

  11. Nu e corecta comparatia cu Stranger Things. Cinematografia e misto, CGI groaznic, castul pare ales foarte bine (ma refer la toti, sunt curios cum va fi Czernobog)

    E peste legion, buna comparatia cu Preacher, prea devreme sa imi dau seama daca va livra.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus