un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Să nu ziceți că n-ați știut: Burger Fest 2017 are loc în perioada 19-21 mai

5 May 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

25 comentarii

Are loc la Verde Stop din Barbu Văcărescu 162, 19-21 mai, după ora 17 în fiecare seară. Intrarea se face cu bilet și costă 17 lei pe zi sau 45 de lei pentru toate trei zilele, iar dacă luați din timp biletul costă 39 lei. Având în vedere că un singur burger pe acolo va costa vreo 20 de lei și o bere 10 lei, cred că nici nu mai contează când și cum luați biletul, costul devine nesemnificativ.

Vor cânta Grimus, ROA, Vița de vie, Zdob și Byron (sau byron, după cum parcă m-a corectat cineva cu nu mai știu ce ocazie, eu dând ochii peste cap de mi-am văzut ceafa pe interior). Practic așa dovedești că ești anti-sistem, îți scrii numele cu literă mică la început, ca la orice substantiv comun. Rebeli!

Urmăriți pagina oficială Burger Fest pentru detalii.

Înapoi la burgeri, vor participa următoarele localuri:

  • 3Kombinat
  • Baz Bistro & Lounge (vezi paragraful de mai jos, că articolul nu prea mai e valabil)
  • Birria
  • Bistro de L’Arte
  • Blitz Cafe*Bistro
  • Burger Bar
  • Burger House
  • Burger Van
  • Circus Pub
  • Container
  • Coppers Pub
  • Epic Food
  • Flying Pig
  • Furgoneta
  • Gourmet Street Food
  • Grivita Pub
  • Hard Rock Cafe
  • Hashtag Pub
  • Leerdammer Burger Truck
  • Lupo & Co
  • Old Brick Pub
  • Peter Burger
  • Re:Modelier
  • Switch.Eat
  • Big John
  • The Mix
  • Zvetto Burger Bar

Dacă sunteți din București, mâncați de la cei ce vin din provincie, precum Bistro de l’Arte, să vedeți cum este tratată paradigma burgerilor în restul țării. Fiind festival și destul de popular, așteptați-vă la cozi lungi, timpi de așteptare mare și toalete dubioase. Luați-vă de acasă niște șervețele umede sau un spray dezinfectant din acela de buzunar, că ajută.

Am pus mai sus linkuri către cei unde am mâncat și eu pentru Turul Burgerilor.

La Zvetto n-am mâncat, deși practic stau vizavi de ei. La Circus Pub am mâncat pe la festivaluri, dar n-am scris niciodată de ei într-un articol de sine stătător pentru că așteptam să ajung și la localul cu același nume; sunt buni, se pricep la burgeri, câtă vreme nu-i alegeți pe cei cu rețete prea complicate și care pică greu la stomac.

La Baz am fost acum vreo lună și a durat o oră și 10 minute să ne aducă comanda, iar din doi burgeri unul a fost greșit (ospătarul s-a crezut deștept și nu nota comenzile), așa că am mai stat 15 minute după cel corect; și celelalte mese aveau problema asta, toți făceau scandal despre timpul de așteptare. S-au și mutat pe Barbu Văcărescu aproape de intersecția cu Ștefan cel Mare, așa că multe dintre cele scrise în articol nu mai sunt valabile.

La Burger Van am mâncat de câteva ori pe la diverse festivaluri în ultimul an și-mi place tot mai mult. Față de articolul meu inițial, băieții de acolo au devenit mai profesioniști, au mai adaptat rețetele și au un sistem mai bine pus la punct de pregătire și servire (adică îți spun de la început că vei aștepta 90 de minute). De asemenea, îmi place că au șorțuri de bucătărie pe care scrie Salahor 1, Salahor 2 șamd.

Furgoneta a avut parte de un mic incendiu în Piața Victoriei recent, dar poate au reparat-o.

La Hashtag Pub am mâncat de două ori și de ambele ori a fost o experiență așa și așa, mediocră. Bun burgerul, dar nimic memorabil. Ultima oară, bucătarul de la pizza striga tare pe acolo după alt angajat “băi, spune-i labagiului ăla să-și ia ăstea de la mine de pe masă”.

Am mâncat odata și la Old Brick Pub. N-au fost ceva să mă entuziasmeze, dar nici răi, iar prețul e decent. E genul de local unde te duci să mănânci ceva, nu pentru experiența unui burger special.

La Hard Rock Cafe tocmai a intrat meniul lor anual de World Burger Tour, când pentru vreo două luni au și niște rețete diferite de burgeri. Iată aici poza, iar ingredientele le găsiți pe site. Cred că în curând va fi pe blog și un concurs legat de asta, cu un voucher cadou. Burgerii aceștia n-au legătură cu festivalul Burger Fest, nu știu ce vor pregăti acolo.

De restul nu știu ce să zic. Poate anul acesta ajung și eu la Burger Fest, deși pe 20 mai voi fi prezent la o nuntă.

    25 comentarii

  1. At trebui notat cate infarcturi aveam inainte de Burger fest si comparat cu dupa

      (Citează)

  2. Locul in care platesti ca sa poti sa cumperi burger. Exclusivitate, plebeilor!

    Si locul in care chiar daca ai platit biletul de intrare, dar ajungi mai tarziu, ti se spune “Boss, mai asteapta sa iasa altii, ca e prea plin”.

    Cea mai mare pierdere de timp. Am plecat de acolo in 15 minute, cu 100 de lei mai saraci, si ne-am dus la Switch Eat.

    Recomand din suflet sa evitati.

      (Citează)

    • da. Oamenii, obisnuiti cu festivalu berii unde totu e moca, nu inteleg ca anumite chestii costa.
      Iti dai seama: e si exclusiv dar nici nu ai loc.

        (Citează)

    • Plătești pentru cei ce-au organizat spațiul respectiv și pentru concertele alea șamd. Oricum 17 lei este nesemnificativ în marea schemă a lucrurilor. Dacă mănânci 2 burgeri și bei 4 beri, ai dat oricum 100 de lei pe acolo.

        (Citează)

    • animaloo:
      da. Oamenii, obisnuiti cu festivalu berii unde totu e moca, nu inteleg ca anumite chestii costa.
      Iti dai seama: e si exclusiv dar nici nu ai loc.

      Nu-i chiar așa, sunt și festivaluri gratuite. Am fost recent la aniversarea Ground Zero, accesul era gratuit. Nu cânta nimeni, ce-i drept, dar nici nu mă interesează asta.

      Burger Fest cere un preț decent pentru trupele alea, că sunt nume cunoscute.

        (Citează)

    • Aniversarea Ground Zero era la ei in curte. Gen ca orice restaurant cu terasa doar ca pentru mancare trebuia sa cumperi de la rulota.

        (Citează)

    • Nu, mă refer la aniversarea de la Verde Stop, acum câteva săptămâni. Și parcă și la Craft Beer Festival tot gratuită a fost intrarea.

        (Citează)

    • Eu sunt de parere ca daca s-ar fi numit “Festivalul cu trupe la care sunt si burgeri” ar fi avut tot sensul din lume sa platesti intrarea.

      Dar se numeste burger fest si burgerii costa. Nu trupele sunt USP-ul lor, ci burgerii.

      Asta e parerea mea. Am fost anul trecut, m-am convins, m-am enervat si am plecat. Anul asta natura a fost de aceeasi parere si a plouat.

        (Citează)

    • Anul asta?

        (Citează)

    • nwradu:
      Anul asta?

      :)) Se pare ca sunt usor calator in timp. Traiam cu impresia ca evenimentul e weekend-ul asta.

        (Citează)

  3. Si nu incap inca vreo 3 burgeri pe langa meniul de nunta?

      (Citează)

  4. Cel mai probabil se va așteptați la cozi interminabile cu orele la fel ca pana acum. Dacă vrei un burger te duci la localul respectiv și îl mănânci în tihna.

      (Citează)

  5. Haideti la ingramadeala! Sa fim cat mai multi, cat mai calare unii pe altii! Ca sa nu mai zic ce burgeri ai “norocul” sa nimeresti daca dai de un bucatar super sictirit si obosit.

      (Citează)

    • Nu-i obligatoriu să te duci. Și apoi, pari deja să știi că va fi nașpa. Nu zic, probabil va fi îngrămădeală și mâncare făcută la repezeală, dar așa e la festival. Nu vrei asta, te poți duce oricând la respectivele localuri pentru un tratament mai bun.

      Mi se pare important, pentru astfel de evenimente, să te duci cu gândul că te vei distra cu prietenii, te vei uita la femei, vei asculta niște muzică, te vei tolăni pe iarbă, vei mânca la grămadă șamd. Dacă deja te deranjează aceste gânduri, nu-i pentru tine, dar mi se pare în plus și un mod greșit de a privi viața, mereu nervos și stresat din astfel de motive.

        (Citează)

  6. Despre Baz Bistro & Lounge am de adaugat ceva, Baz bucatarul nu mai lucreaza la ei de ceva timp, si-a deschis un alt restaurant pe la Alba Iulia
    https://www.facebook.com/BlackBuffaloByBazMasterchef/
    Recomand o vizita.

    In partea ailalta au ramas totusi cu numele fara sa explice de ce, dar el a zis ca nu mai are nicio treaba cu restaurantul respectiv.

      (Citează)

  7. daca imi pun castile in urechi si ascult muzica mea mai platesc bilet?

      (Citează)

    • Bineînțeles. Știi deja că muzica va fi atât de tare încât nu vei putea vorbi cu cei din jur, nici să asculți în căștile tale. Nici anularea de zgomot nu te salvează acolo.

        (Citează)

  8. nwradu:
    Mda, mersi de informație. Încă un local pe listă :D

    Am aruncat un ochi pe recenziile de pe fb, pentru Black Buffalo si sunt cateva cel putin intrigante. Nu sunt din Bucuresti, probabil nu voi ajunge pe acolo, dar sunt curios cum “digera” Radu aceste recenzii. Altfel spus, pofta si voie buna!

      (Citează)

  9. Cei de la Aria Gourmet Burger, fac niște burgeri foarte buni. Am fost de câteva ori în ultimele ĺuni, păstrându-și calitatea. Un mic disconfort, mirosul din bucătărie pătrunde în zona de servire.
    Carnea este excelenta, la fel și chifla.

      (Citează)

  10. Mai sunt orase in tara unde burgerii au devenit o arta, ar fi fain sa ajunga si pe la Iasi, Cluj acest eveniment :)

      (Citează)

  11. Cum adica sa astepti 90 de minute sa-ti aduca un burger?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus