un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dacă mai doreați o dovadă că la Primărie s-au adunat toți tăntălăii

4 May 2017  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Update 5 mai: au ales un nou logo, urât cu spume. De sus în jos, avem acolo Arena Națională (!), Ateneul, Palatul CEC (sau un penis mic) și Arcul de Triumf.


Articolul original din 4 mai

Cred că vă dați seama ce tăntălăi conduc Primăria București dacă priviți povestea asta cu logo-ul Bucureștiului, ales și imediat retras. O comisie întreagă a făcut un concurs de logo-uri, a dezbătut problema cine știe cum, nu le-a arătat public pe toate, ci doar o selecție, apoi a ales un câștigător al concursului.

La nici două ore după acest final aparent fericit, alții le arată că logo-ul este practic identic cu al orașului Taipei, după cum arată colajul EuropaFM:

Bine, nu știu ce-i așa identic la el. Al Bucureștiului este drept, al Taipei-ului ușor rotit. De asemenea, culorile or fi aceleași, dar sunt așezate în altă ordine! Lipsește și acea tulpină de sub desen. Practic este un alt logo, PMB n-a greșit cu nimic!

Așa că acum marea comisie o ia de la capăt și va alege alt logo.

Eu nu înțeleg nici de ce au ales acel logo câștigător al concursului. Serios, ce legătură are cu Bucureștiul? Nu se găsea nici un alt logo care să cuprindă, măcar stilizat, ceva emblematic pentru București (Palatul Parlamentului, Piața Revoluției, o shaorma, o mașină parcată pe dos… ceva)? Căutați pe Google logo-urile altor mari orașe și veți vedea că se leagă cumva de specificul lor.

Cel ce fusese ales pentru București zici că-i simbolul de la Microsoft Office, varianta pentru Valentine’s Day.

Dar na, dacă atât poate PMB să facă, atât face. PMB nu-i în stare să monteze niște dale de piatră pe trotuarele din centru, de se mișcă toate ca și cum ar pluti pe apă. Vom avea un logo nou, cineva va plăti niște bani publici pentru a înlocui sigle și firme și cărți de vizită pe la primărie, apoi trecem mai departe și ne vedem de ale noastre.

    11 comentarii

  1. a fost facuta publica vreo selectie de propuneri? io nu am gasit decat ca la final vor publica toate lucrarile inscrise.

      (Citează)

  2. Sa vezi dupa ploaie cum tasneste noroiul de sub acele pavele cand calca cineva pe ele. Imediat dupa ce le-au pus s-au desprins unele dintre ele si cel putin de doua ori i-am vazut eu reparandu-le dar si acum sunt tot la fel de subrede. Oare garantia pt lucrare este mai mare de 2 ani?

      (Citează)

  3. Nu tantalai ci borfasi.
    Vacaroiu ajunge sa declare ca din primariile de comuna se fura peste 150000 EUR anual. Si apar cate 1-2 cazuri pe saptamana. D-apoi din primaria capitalei…

      (Citează)

  4. Daa, și-a găsit primăria nordul cu noul logo! Să vezi de-acum bulevarde sistematizate și circulație super fluidă. O să poti ajunge din Militari în Aviatorilor în 20 de minute dimineața la 7:40!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus