un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a fost la Burger Fest 2017

27 May 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

Dacă vreți să vedeți în 60 de secunde cum arăta Burger Fest 2017, priviți clipul de mai jos:

Mi s-a părut un festival foarte reușit, cu foarte multă lume prezentă duminică, atunci când am fost eu. Organizarea a fost bună, erau destule mese și loc și mai mult pe iarbă (deja știu să vin cu o pătură la mine), multe puncte de luat băutură, iar la burgeri timpul de așteptare era între 5 și 40 de minute, mediana fiind de 15-20 de minute, în funcție de cât de popular era localul de unde cumpărai.

Clasamentul juriului a fost următorul:

Berea costa 7,5 lei, burgerii de obicei 20 de lei, vreo câțiva doar 15 lei. Am fost uimit că singura bere disponibilă era noua Silva (în trei sortimente) și ceva specialități gen Monteith sau Mort Subite la 15 lei. O fi fost o condiție a sponsorului de a nu permite accesul celor cu bere artizanală, ca la alte festivaluri.

Un alt sponsor, Lidl, a făcut o treabă foarte bună construind Piața Lidl, un loc unde făceau pe loc limonade din fructe proaspete și la un preț foarte decent, 5 lei paharul. Tot ei aduseseră un fel de dozator uriaș de săpun lichid, cât să încapă patru persoane să se spele acolo, foarte binevenit în caz că te murdăreai de la burgeri sau toaleta rămânea fără apă.

I-am mai văzut și pe cei de la Jack Daniel’s vânzând clasicul Lynchburg Lemonade și pe cei de la Orygyns cu cafea, plus câteva “chioșcuri” cu deserturi.

Acum, iată ce nu mi-a plăcut.

Burgerii erau micuți, dar nu asta este problema. E bine să fie micuți ca să pot mânca mai mulți, să încerc mai multe modele. Problema este că erau scumpi. Dacă la restaurant pot plăti 20 de lei pe un burger full-size, servit la masă și preparat cu atenție, să dau 20 de lei ca să-l mănânc din carton, tolănit pe iarbă, pare o exagerare.

Cred că organizatorii sau participanții trebuie să decidă ce vor de la Burger Fest: să crească piața de burgeri din România făcându-i pe oameni să revină și în restaurante sau să aibă niște încasări mari la festival, dar apoi oamenii să spună “eu nu merg la restaurant la aștia, că burgerii sunt mici și scumpi”.

Cel mai bine cred că au ieșit cei de la Hard Rock Cafe, prezenți și ei acolo. N-am mâncat de la ei, dar din ce am văzut burgerii lor erau full-size, mari și frumoși (nu mai dau un termen de comparație, că cine știe ce iese), iar asta atrăgea lumea.

Apoi, muzica era prea tare. În fața scenei, pe o zonă mare acoperită cu iarbă, nu stătea nimeni, ci toți se refugiaseră cât mai departe de scenă ca să se poată auzi între ei. Nici măcar nu era vreun concert, ci doar muzica de umplutură.

Totuși, a fost unul dintre cele mai mari festivaluri gastronomice văzute de mine în România. În curând vine Craft Beer Fest și aștept cu plăcere Streetfood Fest, care va avea loc pe 8-11 septembrie la Romexpo, când o avea el loc. Vedeți aici cum a fost cel de anul trecut.

    20 comentarii

  1. Deci, pentru cei care nu trebuie sa fie politically corect in exprimare, festivalul a fost un gunoi de jeg pentru mintile slabe care nu au ce face cu banii sau timpul lor:
    – un singur fel de bere, si aia de o calitate indoielnica, pentru ca sa fim seriosi nu se duce nimeni glont la raftul din mega image chitit sa ia Silva.
    – muzica prea tare pentru ca asta e boala organizatorilor si idiotilor cu pretentii de trupa, sa fie siguri ca te asurzesc si pe tine, nu cumva sa iti dai seama cat de mizerabila este cacofonia lor sonora.
    – burgeri mici si scumpi ca sa faca jegurile de tonete ne-avizate cu certificatele de sanatate obligatorii si mai mult profit. pentru ca nu ii duce mintea pe idiotii lor de patroni romani ca asta e o actiune de marketing in care atragi clienti noi in restaurant.
    – organizat in mijloc de Bucuresti pentru bonus de zgomot, poluare si condimentare cu gaze de esapament

    Deci cum ziceam, mizerie tipic romaneasca, organizata prost si infect.

      (Citează)

    • Ai uitat de:
      – intrare pe bani, că doar nu vrei să iei burgeri mici și scumpi fără să dai bani pe nimic la intrare;
      – cozi de o juma de oră de stat în picioare ca să iei un burger mic și scump, în loc să stai frumos la terasă la un restaurant.

      No thanks.

        (Citează)

    • Dar ce are Silva? Mi se pare o bere chiar bună. La mititei în Obor beau Skol și nu mă deranjează nici asta, că nu contează așa mult în astfel de momente.

      Dar ai fost acolo? Că știu că ziceai că nu mergi la astfel de festivaluri, deci dacă din auzite începi să-i înjuri pe diverși, știind tu deja că au jeguri neavizate, e ridicol.

        (Citează)

  2. street food festival este pe 8-11 septembrie, dar 2016, nu 2017

    September 8, 2016 – September 11, 2016
    Sep 8, 2016 at 1 PM to Sep 11, 2016 at 10 PM

      (Citează)

  3. A fost un festival reusit cu plusuri si minusuri bine conturate de Radu.
    Pacat insa de ziua de vineri cand a venit ploaia mocaneasca care a stricat tot feng shui-ul :D A fost o experienta sa mananc un burger imbibat si cu niste apa :D

    Duminica insa a fost mult mai ok. Am ajuns la 12 cu gandul sa iau pranzul rapid si am ajuns sa plec la ora 19. Berea la draft constant foarte rece a fost o surpriza.

    P.S: pentru ca am fost un bun samaritean si am reciclat 5 pahare de plastic, Lidl m-a recompensat si cu o … portocala :D

      (Citează)

  4. Am încercat Burger Pulled Pork de la Meat Buster’s, foarte bun, dimensiune medie dar carnea foarte fain făcută, curcubeu pe cerul gurii, ca desert am incercat înghețata de la Moritz Eis, bună, păcat că nu au și aroma de fistic.

    Problema cu astfel de festivaluri e ca este greu sa te hotărăști pentru ca sunt firme din toată țara, doar de MEATic si Switch.eat auzisem.
    De exemplu la Street Food Festival din Iași am găsit Valeputna cu păstrăv afumat cu fag și conuri de brad, o nebunie. Aveau și burgeri cu pește.

      (Citează)

    • Moritz Eis mi se pare cea mai bună înghețată de la noi, da.

      Eu am mâncat special de la necunoscuți (inclusiv de la unii din Cluj), că de asta m-am dus acolo, să-i încerc.

        (Citează)

  5. Cozi interminabile ca la noi la romani.

      (Citează)

    • Nu știu unde ați văzut așa cozi. Am stat cam 5 minute la coadă, am primit bon, am venit după timpul estimat și am ridicat burgerul.

        (Citează)

  6. La astia trebuie sa iei fise si cu alea cumperi apoi ce vrei? E un sistem care mie nu mi-a placut niciodata.

      (Citează)

    • Da, nu știu exact de ce. Probabil e mai ușor pentru fiscalizare. Am stat vreo 3 minute la coadă la fise și mai puțin ca să recuperez banii pe cele neconsumate.

        (Citează)

    • De fapt, e posibil ca organizatorul să vrea un procent din încasări și atunci le verifică prin numărul de fise vândute, că altfel cine știe ce declară fiecare tonetă că a încasat. Poate ne lămurește cineva din industrie.

        (Citează)

  7. Am dat și eu 20 lei pe un burger classic de la switch.eat la street food festival Iași, am așteptat 30 de minute și am primit o chestie minusculă care nu era mai bună decât ce găsești la McDonald’s. Culmea e că vivo e la 3 minute și cu aceeași bani primești un burger delicios full size. Nu înțeleg ce urmăresc ăștia, să tragă un tun rapid? Sigur nu mai iau de la ei altă dată, și nici nu-i recomand altora, deși am luat de la ei pt că sunt locul 1 în topul tău. Se pare că la festivaluri au cu totul altă calitate…

      (Citează)

  8. trei chestii ma invatat de la burgerfest:
    – sa nu mai mananc niciodata de la burger chef – carne de cauciuc
    – Baz face in continuare niste burgeri deliciosi
    – sa folosesc si eu la burgeri care ii fac acasa, ceapa rosie

      (Citează)

  9. Cam multi hateri pe aici.
    Astfel de festivaluri este locul unde își pot face reclama și micii întreprinzători sau cei care au restaurante in provincie.
    De ce te-ai duce la un festival sa cumperi de la unii care au restaurant în București sau unde ai mai fost ? Eu de obicei încerc sa cumpăr de la o firma de la care nu am mai mâncat, poate care au o toneta mai mică, într-un colt, asa iți dai seama ca sunt la început și sigur vor sa își impresioneze clientul prin calitate.

      (Citează)

    • Pentru că știi cum e acolo sau pentru că-ți place burgerul lor.

      Eu am încercat unii noi, dar nu m-au convins să revin la ei. Ce-i drept, burgerii erau mici și deci nu mi-au putut face o idee despre cum o fi și în restaurant.

        (Citează)

  10. Timp de asteptare 40 de minute pentru un buger… De ce as face asta? De ce nu m-as duce sa-l mananc, civilizat,la restaurant?! Pentru ca aici e mai mic si conditiile de igiena alimentara mai precare?

    Orice coada mai mare de 5 minute si orice timp de asteptare mai mult de 10 minute mi se par probe pe care nu le pot trece. Dispare placerea iesirii. Adica ma duc undeva unde principalul lucru este sa stau la coada si sa astept? Nu gasesc nimic funny in asta.

      (Citează)

    • motanes: Timp de asteptare 40 de minute pentru un buger… De ce as face asta? De ce nu m-as duce sa-l mananc, civilizat,la restaurant?! Pentru ca aici e mai mic si conditiile de igiena alimentara mai precare?

      Pentru atmosfera de festival, desigur. Soare, căldură, iarbă verde, aglomerația aia tipică șamd.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus