un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 28 mai 2017

28 May 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Un nou scandal: Malta Files. Asemănător cu Panama Papers, un leak de date despre offshore-uri din Malta arată cum diverse vedete sau politicieni erau plătiți ilegal. Cea mai tare acuzație este împotriva președintelui Turciei, care a primit cadou un vapor de 25 de milioane de dolari.

Rolls Royce a făcut un model special pentru un client care a plătit peste 12 milioane de dolari pe mașină.

Cum a fost modernizat Districtul Roșu din Amsterdam. În 10 ani a trecut de la o zonă controlată de mafie la una modernă, prietenoasă, deschisă și altor arte.

Ce cuvinte să nu folosești la Poșta Română. În curând vă spun și experiența mea, că mi-au luat niște tricouri din străinătate și am primit înștiințare de la ei că trebuie să-i împuternicesc pentru a face vama în numele meu.

Americanii mențin avionul A-10 în serviciul curent. Cum luptele moderne se duc împotriva teroriștilor, este chiar foarte bun.

Circuitul de Formula E de la Monaco filmat 360 de grade din mașina lui Bruno Senna. Pentru astfel de scene camerele 360 sunt excelente. Trageți din mouse pentru a modifica direcția în orice moment al clipului.

Despre muncitul de acasă: nu amesteca jobul cu casa.

Despre cei care muncesc prea mult. “There is a big difference between hard work and workaholism. You work hard to get something done. A workaholic, on the other hand, works out of compulsion — fear of some sort. Workaholism is unhealthy and destructive. Hard work is healthy, invigorating, and can be practiced up until the day you die, whereas workaholism leads to burn-out.”

100 de burgeri buni în SUA. Și deserturi în Miami.

Cineva a inventat ananasul roz.

Melania Trump a purtat o haină D&G de 51.500 de dolari. Asta în caz că hainele de 3.000-6.000 de dolari ale marilor case de modă vi se par scumpe.

Filmul Baywatch este prost. Ce surpriză! Oricum nu se aștepta nimeni la o capodoperă.

Mașina electrică NIO EP9 a stabilit un nou record pe circuitul de la Nurburgring:

    8 comentarii

  1. la baywatch eu as astepta varianta … necenzurata, pe prnhub

      (Citează)

  2. articolul ala cu posta romana e cam meh.

    pe mine cei de la posta ma urasc (le fac cate 3-4 reclamatii pe an) dar cu toate astea niciodata nu au refuzat sa se uite in avize dupa nume. mai ales la coletele externe, sunt destul de putine de obicei.

      (Citează)

  3. Daca nihasa este un imbecil nu inseamna ca toti suntem incapabili sa avem o discutie productiva cu ghiseistele de la posta romana.

    Iar pentru vama nu trebuie sa imputernicesti pe nimeni daca iti faci cod EORI. Dai niste formulare online si cateva mail-uri si il pot obtine gratis.

      (Citează)

    • a mai avansat site-ul cu generare cod eori ? nu de alta dar anul trecut aveam o masina virtual cu xp si ie5 special pentru pagina aia nenorocita.

        (Citează)

  4. Daca tricourile le-a comandat de la :
    threadless.com
    406 N. Sangamon St.
    Chicago, IL 60642

    Pachetul ajunge la posta unde e si vama, nu stiu in Bucuresti cum e dar in orasele mari din tara este un oficiu postal care se ocupa cu coletele venite din afara romaniei.
    Tracking number-ul ala era de la USPS asa ca posta romana nu are treaba cu el.
    “m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri”- Postasul iti aduce doar avizul nu iti aduce coletul acasa, nu ai limba sa il intrebi ? ce si cum?
    Si angajati de la posta iti dau dureri de cap, dar se pare ca unii clienti nu sunt mai presus.
    Din pacate posta nu e informatizata si depozitul e plin de pachete, iar o cautare dupa nume e ca si cum ai cauta acul in fan, informatiile de pe aviz ii ajuta sa iti gaseasca pachetul mai repede, nu e vina angajatilor daca asa e sistemul.

      (Citează)

  5. gaelex și wd suferă de sindromul stockholm.

      (Citează)

  6. Sunt o gramada de acrituri cand interactioneze cu statul, dar daca nu ai atitudine de kkt, le vorbesti frumos si ii respecti vor incerca sa te ajute.

      (Citează)

  7. Dă-o-ncolo de treabă… cum poți fi născut în România și să nu știi că poșta folosește POȘTAȘ și nu CURIER ?! pînă și în engleză este POSTMAN…

    Cît despre tracking number-ul internațional, îți spune că a ajuns în Ro, mai departe, ce se așteaptă autorul să-i spună, pe ce raft al oficiului poștal se află ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus