un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Când crezi că le-ai văzut pe toate, dar te înșeli!

12 May 2017  ·

GÂNDURI  ·

29 comentarii

Când crezi că le-ai văzut pe toate, dai peste un afiș precum cel de mai jos: nu doar că s-a organizat un workshop de kendama, dar a fost ținut de CRBL!

Mă simt depășit de vremurile moderne și de ce anume trezește interesul generației tinere. Prima oară când am văzut niște copii cu un ciocănel de lemn în mână și o bilă legată de acesta am crezut că-i genul de jucărie inclusă gratuit cu vreo revistă de copii sau ceva așa.

Ulterior, cred că o lună mai târziu, am aflat că se numește Kendama. Am văzut una prin Carrefour sau Cora. eMAG o vinde cu 40 de lei, ceea ce pare enorm având în vedere că producția ei probabil costă 25 de cenți, de le vinde Alibaba cu 50 de cenți.

Asta nu e tot. Pe eMAG sunt listate unele la 80 de lei, la 129 de lei, la 249 de lei și chiar și la 399 de lei, bani la care sper că primești una făcută din lemn de cireș de Amazon, strunjită de virgine superbe și completată de o bilă făcută din cornul ultimului rinocer sălbatic, că altfel nu merită. Kendama de fiță, cum ar fi.

Dar să te învețe CRBL cum să te joci cu o bilă legată cu o sfoară? Pe bani? Ce s-a întâmplat cu clasicul Counter-Strike? Cu o tabletă? Cu Snapchat? Cu dorința naturală de a te juca de-a prezenta două bile și un ciocan fetelor din jurul tău, ca să zic așa? Cu încercarea de a vedea cât de multe poți ține pe picior cu mingea, nu cu o bilă și ceea ce pare a fi un ciocan nereușit de bătut friptura?

    29 comentarii

  1. Sa bagi o miuta sau un baschet deja suna periculos.Ies la un suc si stau la masa doar cu telefonul in mana si nu vorbeste nimeni cu nimeni.

      (Citează)

  2. io zic ca e mai bine sa se joace cu biluta aia decat sa se apuce se cante pentru un partid !

      (Citează)

  3. întâi să vezi kendama creștin-ortodoxă apoi să te închini!

      (Citează)

  4. “Bamboo kendama” OMG. Nu e buna de nimic, nu are greutatea care trebuie, lemnul e prea moale si la orice schema/cadere se face praf, raman urme pe ea. Chiar si-a luat fiu-meu una din lemn de nuc, e misto rau, zice ca se simte diferenta intre aia si cea de 70 de lei pe care a primit-o de Craciun.
    In schimb, 9 lei costa o ata de schimb.

      (Citează)

  5. Si eu am aflat recent de jucaria asta dar avand in vedere ca wikipedia zice ca e o jucarie straveche, ca in Japobia exista competitii de kendama, grade de maiestrie ca la arte martiale si ca sunt 100 de trucuri de baza, as zice ca “there’s more than meets the eye” aici. Deci nu mi se pare exagerat sa tii un workshop pe tema asta… daca doar te uiti la ea, da zici ca nu e mare lucru.

    De-abia cand incerci sa pui bila in tepusa aia iti dai seama ca s-ar putea sa te fi pripit…

      (Citează)

  6. Mi se pare ca nu respecti femeile daca te joci cu chestia asta.

      (Citează)

  7. Fii-miu vrea d-aia de 399. L-am intrebat ce face jucaria asta in plus fata de cea de 40. “E o filozofie de viata, tata. Nu e o jucarie.” Vorbea serios. Marketing eficient…

    Radu, pun pariu insa ca nu ai auzit de Fidget Spinner. Asta e urmatorul val. Dar chiar e misto, sigur ai vrea si tu, macar pentru pisici.

      (Citează)

  8. Ce edgy suntem azi.

    Classicul Counter Strike versus Kendama care are 100 de ani??? Apoi argumentul legat de pret. E ca si cand te-as face eu fraier ca dai 30 de lei pe un burger, cand poti sa ii iei congelati de la supermarket, la 3 lei.

    Gandeste-te la Kendama ca la un Yoyo mai complex. Cauta video-uri pe youtube, sa vezi cum te poti juca cu acel ciocan de lemn. Ti-ar fi luat mai putin sa te lamuresti decat sa scrii mizeria asta.

      (Citează)

    • Eram ironic legat de CS, pentru că anterior se spunea “pe vremea mea lumea se juca fotbal, nu CS. Dar legat de preț… e un lemn cu o bilă. Un burger scump are întotdeauna justificări prin prisma ingredientelor, costului de operare a localului șamd.

      Nu neg că te poți juca mișto cu el, dar tot o bilă cu lemn rămâne.

        (Citează)

  9. Ce edgy suntem azi.

    Classicul Counter Strike versus Kendama care are 100 de ani??? Apoi argumentul legat de pret. E ca si cand te-as face eu fraier ca dai 30 de lei pe un burger, cand poti sa ii iei congelati de la supermarket, la 3 lei.

    Gandeste-te la Kendama ca la un Yoyo mai complex. Cauta video-uri pe youtube, sa vezi cum te poti juca cu acel ciocan de lemn. Ti-ar fi luat mai putin sa te lamuresti decat sa scrii mizeria asta.

      (Citează)

    • o discutie mai veche!!
      G: dar burgeri de 7lei sau maxim 10 lei nu exista? numai burgeri de 22 de lei bucata(cel mai ieftin)? comanda minina este 30 de lei acolo.. deci ca sa ajung la suma asta ar trebui sa mai comand ceva de 8lei adica ori sosuri de 2lei sau o portie de cartofi prajiti 10lei 350de grame? cand un kg 1000de grame costa 2-3 lei bine sunt neprajiti cruzi,in fine 22+10+3/4 lei=35lei pentru un burger? localuri mai ieftine nu sunt? sau nu ar trebui sa citesc site-ul blogul asta deoarece nu castig destul?
      NW: “oamenii nu-ți vând doar cartofi prăjiți, ci acel cost include și salariul angajaților, curentul electric, benzina, amortizarea utilajelor șamd. La restaurante mereu pare discrepanța asta între prețul unui produs în restaurant și prețul la piață, dar la piață iei materia brută, în partea cealaltă una prelucrată și din al cărei cost se plătesc și multe altele”

      la fel si aici emag plateste servere,plateste angajati,taxe transport,vama si altele plus garantia emag service-ul, retur si alte chestii tari pe care emag le are si alibaba nu.. ;))

        (Citează)

  10. nashu_mare:
    Mi se pare ca nu respecti femeile daca te joci cu chestia asta.

    Si Bukkake e o arta japoneza la moda zilele astea.

      (Citează)

    • Am cautat in dictionar sa vad ce inseamna. Am gasit explicatia si frazari exemplificative. e.g. “I think you have a future in bukkake videos” :D

        (Citează)

  11. “- Stii karate?
    – Da, si inca alte 5 cuvinte japoneze.”

      (Citează)

  12. Iar crbl, se baga si el unde ii da lumea bani pentru ce face, ca in domeniul muzical…

      (Citează)

  13. Iona:
    Fii-miu vrea d-aia de 399. L-am intrebat ce face jucaria asta in plus fata de cea de 40. “E o filozofie de viata, tata. Nu e o jucarie.” Vorbea serios. Marketing eficient…

    Radu, pun pariu insa ca nu ai auzit de Fidget Spinner. Asta e urmatorul val. Dar chiar e misto, sigur ai vrea si tu, macar pentru pisici.

    Misto replica:) Cati ani are fiul tau ?

      (Citează)

  14. io:
    io zic ca e mai bine sa se joace cu biluta aia decat sa se apuce se cante pentru un partid !

    Nu pot sa-l uit pe oportunistul asta cand a venit la un miting antiBoc sa-si prezinte ultimul album.De atunci,mi-e sila de el si cand il vad prin reclame,bineinteles,cu tot familionul.Auzi,sa dau 50 lei sa-l vad!

      (Citează)

  15. in timp ce unii se joaca cu bila/bilele.. https://www.instagram.com/p/BT_itC8h0Cx/

      (Citează)

    • Bine zis. Omul s-a jucat în copilărie cu rachete și uite-l acum.

      E și un citat bun într-o carte despre el. La o petrecere de companie, după ce făcuseră o grămadă de bani, restul angajaților erau beți și se distrau, Musk stătea la colț și citea un manual rusesc vechi despre rachete, cumpărat de pe ebay.

      Dar na, nu putem fi toți așa.

        (Citează)

    • Da, bună asta. Și ca mai sus, alții vor ajunge pe Marte și vor transporta mașini pe sub pământ, noi ne vom juca cu o bilă prinsă cu sfoară.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus