un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 5 aprilie 2017

5 Apr 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

A apărut un teaser pentru The Defenders, serialul Netflix ce-i va aduna pe Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage și Iron Fist. Se lansează pe 18 august.

    18 comentarii

  1. Din ciclul “Vrem spitale, nu catedrale”, DNA-ul a mai descoperit un nene (Lucian Duta, fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS)) care a sifonat milioane de dolari din bugetul sanatatii. Iar asta se intampla in perioada portocalie, cand salariile erau taiate pe motiv de “criza”. Deci inca o data se dovedeste ca sistemul sanitar este o vaca buna de muls pentru “alesii” poporului. Dar nu, popii si BOR-ul sunt de vina pentru ca spitalele din Romania sunt cum sunt.

    Detalii: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21698682-dna-lucian-duta-fost-presedinte-cnas-sub-control-judiciar.htm

      (Citează)

    • Popii și BOR-ul nu sunt de vină. Vina este a celor care dau bani către popi și BOR în loc să asigure întâi finanțarea sistemului medical.

      Corupția nu are legătură cu asta. Dacă există corupție, trebuie anchetată și eliminată în paralel cu continuarea finanțării.

        (Citează)

  2. Ha, nici nu stiam ca exista o aplicatie Netflix pentru Windows 10 si ca o aveam deja instalata pe laptop. Ca sa vezi…

      (Citează)

  3. 18 august….ca d-aia e 08:18:20:17
    Sau nu te-ai prins?

      (Citează)

  4. Nu am stat să caut buba dar oare numai mie mi s-a întâmplat să comand DJI mavic in februarie direct de pe site-ul DJI ( având o “oferta” că dacă o cumpărăm doar in ziua aia îmi era garantata livrarea in 2 săptămâni, ceea ce s-a și întâmplat) și deși am contul și cardul in euro ( locuiesc în Franta) plata s-a efectuat in euro pentru că pe siteul lor prețul era în euro, pentru pachetul flymore combo de 1499€ , banca mi-a luat separat 45€ comision de conversie deși nu mi de pare normal atâta timp cât eu am platit in euro. Va trebui sa mă interesez.

      (Citează)

    • Pai ai cont in euro sau ai cont in lei?

        (Citează)

    • Sigur nu vorbești de ING România? :))
      Care face conversii peste conversii și ajungi sa plătești în plus?
      Caz concret: o colega și-a luat telefon plus accesorii în valoare de 500+ euro, de pe site-ul oneplus. Card în lei, plata în euro. Se face plata, apare tranzacție cu 500+ euro la schimb de 4.56, schimbul visa, vrei 2100 de lei. A doua zi, se mai adaugă încă 70 de lei, pentru ca ei au convertit leii ceruți în euro și pe urma euro înapoi în lei, ca doar ea are cont în lei :)).
      În plus, nu mai avea îl ani în cont, asa ca au luat din ala de economii :))

      Aceeași problema apare și la plata către wizzair, de fapt la orice plata care se face în alta valuta.

        (Citează)

  5. Testeaza si livrarea la timp Fan Courier? Sau dupa vreo 2 livrari in acelasi loc la 3-a sa isi dea seama ca au numarul de contact in baza de date?

      (Citează)

    • Asta ține de omul din zonă, nu de firmă. Tipul de la FAN care-i pe zona mea este pâinea lui Dumnezeu, foarte profesionist, foarte politicos, super-activ, super la timp, m-am înțeles excelent cu el de câte ori am avut ceva de modificat.

      Alți curieri, de exemplu, au plecat pentru că n-am răspuns la interfon. Alți oameni îmi spun exact inversul, la ei alți curieri se comportă foarte bine, cei FAN nu.

        (Citează)

  6. nashu_mare:
    Pai ai cont in euro sau ai cont in lei?

    Euro. Locuiesc in Franța. Cred că va trebui sa mă urechesc cu cei de la banca.

      (Citează)

    • Fiind in China, e posibil sa aiba de fapt cont in dolari iar afisarea sa se faca in EUR “din software”.

        (Citează)

  7. Eu as prfera sa dea Fan-ul faliment macar scapa de teroarea lor ca sa primesti colet.
    De egsemplu:
    Astazi se trimite colet din bucuresti.
    Ajunde maine pe la 9-10 dimineata in timisoara
    Se livreaza poimaine cu pretextul ca curierul nu mai revine la depozit ca sa livreze produsul

      (Citează)

    • Asta e cum ziceam eu despre românisme. Toți speră să dea faliment companiile românești, mai ales astea cu zeci de mii de angajați.

      O să apară de pe Lună ambele mai bune.

      Ai încercat alt curier?

        (Citează)

  8. Heavyd:
    Astazi se trimite colet din bucuresti.
    Ajunde maine pe la 9-10 dimineata in timisoara
    Se livreaza poimaine cu pretextul ca curierul nu mai revine la depozit ca sa livreze produsul

    Eu am patit asa la un router comandat de pe emag. Am aflat ca nu vine azi curierul, ca nu mai trece prin depozit. Am zis ca din moment ce a fost scanat atunci cand am intrebat, este in depozit, deci pot veni dupa el. Au spus ca da.
    Am mers la sediu, am stat la coada si cand mi-a venit randul au trimis pe unul sa caute in depozit, urmand ca eu sa il astept. Dupa vreo 20 de minute mi-am pierdut rabdarea si le-am zis sa se grabeasca, eram in pauza de la lucru.
    De fapt omul nu gasea coletul ca era in masina la curier, care deja venise inapoi si incarca inca o tura de colete. WTF. Asa ca l-au luat din masina si mi l-au dat.

      (Citează)

  9. nwradu:
    Asta e cum ziceam eu despre românisme. Toți speră să dea faliment companiile românești, mai ales astea cu zeci de mii de angajați.

    O să apară de pe Lună ambele mai bune.

    Ai încercat alt curier?

    Eu am lucrat cu fan si in Satu Mare si acuma in Timisoara. Mentalitatea aceeasi ramane o firma care bate joc de oameni!
    Si un incident mai recent.
    Am comandat de pe amazon germania ceva si am alea sa vine prioritar.
    Coletul a fost expediat de eurodis in romania colaboreaza cu Fan.
    Prima zi cand trebuie sa livreze nu am fost contactat + cica mi-a fost lasat instiintare. Care nu se gasea niciunde cutie postala etc.

    Eu cel mai multumit suny de cargus si au mai ales un tracking mai inteligent decat Fan!

      (Citează)

    • Foarte bine, dar e o diferență între “Sper să dea faliment o firmă cu mii de angajați și afaceri de 400 mil lei pe an” și “sper să-și îmbunătățească serviciile sau să fie sanctionat angajatul de pe zona asta în urma reclamației depuse la ei”.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus