un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 3 aprilie 2017

3 Apr 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

NSFW: Lyna Perez are ca descriere “I basically live in a bikini”, iar din fotografii pare foarte adevărat.

    13 comentarii

  1. The smartphone is eventually going to die, and then things are going to get really crazy

    “This week, we got our first look at Neuralink, a new company cofounded by Elon Musk with a goal of building computers into our brains by way of “neural lace,” a very early-stage technology that lays on your brain and bridges it to a computer. It’s the next step beyond even that blending of the digital and physical worlds, as man and machine become one.”

    http://finance.yahoo.com/news/smartphone-eventually-going-die-then-152546987.html

      (Citează)

  2. HTC mai face telefoane?

      (Citează)

  3. Urmarisem niste prezentari saptamana trecuta si, daca am inteles eu bine (sper sa ma insel!), ca sa creezi un grup de becuri ai nevoie de cate o telecomanda pt fiecare grup. OK, nu e f scumpa, nu ajungi la costul unui Hue, dar mi se pare cam aiurea… Daca vreau sa fac 2 grupuri intr-o camera, trebuie sa stau oare cu 2 telecomenzi in aceeasi camera, ca sa bata semnalul BT?

      (Citează)

    • Asta nu știu să zic, dar cum ai vrea să indici unei singure telecomenzi ce grup să controleze? Dacă ar avea mai multe butoane pe ea, poate…

        (Citează)

  4. nwradu:
    Asta nu știu să zic, dar cum ai vrea să indici unei singure telecomenzi ce grup să controleze? Dacă ar avea mai multe butoane pe ea, poate…

    M-am exprimat gresit, ma refeream la grupuri definite si controlabile prin aplicatia de telefon. Vazusem niste ghiduri de instalare/configurare pe youtube, pe canalele Ikea Norvegia sau alte tari, si arata acolo ca poti lega becurile de cate o telecomanda prin aplicatia de pe telefon si astfel defineai grupurile. Ma gandeam ca se poate face managementul grupurilor din unitatea centrala, si sa le definesti acolo pe toate, fara telecomanda, cum e la Hue, daca nu gresesc.

      (Citează)

  5. De ce becul de 980lm costa de două ori mai mult că cel de 1000lm ?

      (Citează)

  6. Am luat becuri smart de la ikea, atat kit-ul de 330 lei cat si cel cu senzor de miscare.

    Este un sistem de iluminare smart oarecum rudimentar dar functional, care tot ce face este reglarea intensitatii de alb si a temperaturii de culoare. E un dezavantaj maxim ca nu are leduri colorate, probabil vor fi in viitor. Nu e compatibil cu Homekit din ipad si nu ma incanta sa setez timer-ul de trezire in doua aplicatii.

    Combinatiile de mood sunt limitate si personal nu folosesc decat 2 – foarte difuz si mediu.

    Kit-ul de senzor de miscare cu bec de 1000 lm nu merita. Becul de 1000 lm are o nuanta mult mai rece de lumina si nu se integreaza ok cu cele de 980 lm. De asemenea, a trebuit sa returnez kit-ul cu senzor de miscare deoarece nu functiona ok detectarea miscarii iar becul de 1000 lm se aprindea si se stingea aleator.

    Inca o parte negativa – intr-un grup poti avea maxim un device de control, deci nu poti sa integrezi si telecomanda si detectorul de miscare.

    Concluzia de final – pentru diferenta de 400 lei ar fi trebuit sa iau Philips Hue Gen 3 de pe amazon.de.

      (Citează)

  7. alex: M-am exprimat gresit, ma refeream la grupuri definite si controlabile prin aplicatia de telefon. Vazusem niste ghiduri de instalare/configurare pe youtube, pe canalele Ikea Norvegia sau alte tari, si arata acolo ca poti lega becurile de cate o telecomanda prin aplicatia de pe telefon si astfel defineai grupurile. Ma gandeam ca se poate face managementul grupurilor din unitatea centrala, si sa le definesti acolo pe toate, fara telecomanda, cum e la Hue, daca nu gresesc.

    Poti face asta daca ai gateway-ul. Definesti grupurile cum vrei si reglezi ce becuri vrei sa se aprinda sau sa stinga din mood.

    O telecomanda se poate aloca unui singur grup, iar un grup nu poate avea mai multe dispozitive de control (gen si dimmer si telecomanda)

      (Citează)

  8. inca un comentariu si ma duc :)

    Iluminarea smart pe “alb” mi se pare utila pentru camere si spatii mari, cu surse multiple de lumina (veioze, aplice, lampadar, etc) ca sa creezi diverse ambiante / moods.

    Scenariul de utilizare tipic pentru Romania este camera de bloc de 10 – 20 mp, cu 1 – 2 becuri. Iluminarea smart in astfel de situatii este overkill si nu aduce nimic in plus, decat distractia ca poti controla becul din telefon.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus