blog demisec cu note fine de tehnologie

Câteva zile va fi program redus pe blog, sunt ușor plecat. Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Mergeți în Sun Plaza și primiți o floare în ghiveci, plus sfaturi de la grădinari

Clock icon

19 Apr 2017

Tag icon

FOOD & LIFESTYLE

Comments icon

4 comentarii

N-am fost niciodată mare pasionat sau cumpărător de flori, dar, dacă ar trebui să aleg, aș alege oricând o floare în ghiveci. Măcar e în viață. Mi se pare greșită ideea de a găsi o plantă frumoasă și de a o omorî prin tăiere pentru a-i admira frumusețea.

Din păcate, posibilitatea de a avea câte un ghiveci de flori prin casă a dispărut odată cu pisicile, care mănâncă flori de parcă ar fi popcorn cu aromă de jeleu. Și problema nu este că le rod frunzele, ci că trag de ele, dărâmă vaze sau ghivece (funny thing: ghivece este pluralul pentru cele cu plante, ghiveciuri este pluralul pentru mâncarea aceea oribilă), se tăvălesc în pământul de pe jos și apoi se uită la noi cu ochi mari, întrebându-se dacă suntem mândri de reușita lor. De asta nu putem avea flori frumoase, dar analizez posibilitatea unui cactus.

Cei care nu au astfel de probleme și vor flori în ghiveci pot merge în Sun Plaza pe 23 aprilie, unde grădinari profesioniști vor ajuta participanții să planteze flori pe care apoi le pot lua casă, cu tot cu sfaturi de îngrijire. Sun Plaza organizează acest eveniment pentru a doua oară, puteți vedea aici un clip de anul trecut.

Cred că cel mai bine se vor simți copiii. Probabil că lor le va plăcea să planteze o floare și să afle cum se îngrijește, fiind o ocazie bună să le deprindeți obiceiul grădinăritului dacă vreți ca în viitor să vă ajute în astfel de sarcini pe balcon sau prin grădină. Mai mult, cum plantele se iau acasă, le-o puteți da chiar lor în grijă pe termen lung, să fie floarea lor pe care să o ude periodic și să o mute la lumină și să o îngrijească după cum e nevoie.

Plantele oferite gratuit pentru plantare pe loc sunt cyclamen, zice anunțul centrului comercial. Un site le numește “delicate și senzuale”; pisica mea le-ar numi “yey, mâncare, haos!” pentru că au forma perfectă pentru așa ceva.

Ca plante de apartament, sunt destul de bune, că înfloresc din noiembrie până în martie, adică exact în perioada când o floare viu colorată este binevenită în fața ochilor. Grădinarii Sun Plaza vor răspunde și altor întrebări legate de alte plante, dacă vreți asta, că poate aveți nelămuriri despre alte flori de pe acasă.

 

  4 comentarii

 1. legat de pisici, am si eu o mare amatoare de scormonit dar am castigat batalia punand zat de cafea in ghiveci (care e si bun ingrasamant) si pietricele peste paman (pietricele de decor, cat mai mari) ca sa nu le mai ramana loc de scormonit
  p.s: am observat ca nu le plac orhideele

    (Citează)

  • Da, nici a mea nu e amatoare de orhidee, asa ca le da jos cu totul :)))

   Sper ca pontul cu pietricelele peste pamant sa functioneze ;)

     (Citează)

  • Ale mele nu scormonesc, ci mușcă frunzele sau trag de ele și consecința este că dărâmă totul. Pentru altele se duc la litieră.

     (Citează)

 2. Vrei un cactus? Ti-l dau eu gratuit pe Porcu’ (asa se numeste cactusul meu, de fapt unul dintre cei doi cactusi). :)
  Inteapa de-ti sar ochii, de asta l-am numit asa si ma cert cu el mereu.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus