blog demisec cu note fine de tehnologie

Câteva zile va fi program redus pe blog, sunt ușor plecat. Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Deputat ALDE: “nimeni nu poate să trăiască din mai puţin de o mie de euro, cât avem noi acum”

Clock icon

5 Apr 2017

Tag icon

GÂNDURI

Comments icon

12 comentarii

Remus Borza, deputat ALDE, a declarat de la tribuna Parlamentului: “Nimeni nu poate să trăiască din mai puţin de o mie de euro, cât avem noi acum”.

Probabil că, între o urmărire penală și mandatul de deputat, acest exponent al clasei politice n-a mai ieșit de mult de pe holurile instituțiilor pentru a vedea că, de fapt, românii reușesc să trăiască și cu mai puțin de 1.000 euro pe lună.

De fapt, conform INSS, salariul mediu lunar în România este de 2.300 de lei, adică jumătate din suma cu care nu poate trăi domnul deputat. Cei care câștigă acești 2.300 de lei nu beneficiază nici de indemnizație de cazare la hotel de lux, de telefon și benzină plătită de stat, de mașină de serviciu, diurne și altceva. Asta e tot ce primesc, 2.300 de lei pe lună.

Ba chiar, conform unor statistici din mai 2016, doar 5% dintre salariații români câștigau peste o mie de euro pe lună. Ghiciți câți pensionari au o pensie mai mare de atât?

Dar știți care-i faza cea mai tare? Că Borza însuși a declarat, când a intrat în Parlament, că este un om bogat. Declarația sa de avere cuprinde următoarele:

 • teren de 1300 mp în Chiajna
 • un apartament în București
 • o casă de 530 mp în Chiajna (probabil pe terenul de mai sus)
 • ceasuri de 200.000 de euro
 • tablouri de 100.000 de euro
 • 130.000 de lei în cont
 • plasamente sau investiții de vreo 80.000 de lei la diverse societăți
 • un venit anual de aprox 2.600.000 lei din meseria de avocat

Dar nu-i ajunge salariul! Vrea mai mult de 1.000 de euro pe lună, că doar e om, nu animal!

Apropo, fără legătură cu situația de mai sus, ați observat cum în Parlament ajung tot felul de țărani sau mârlani, dar când te uiți în declarația de avere toți sunt mari colecționari de artă, ceasuri sau bijuterii? Așa arată de fapt șpaga, că primești un ceas scump ca să intermediezi una-alta, și-l valorifi tu cu altă ocazie.

Faptul că în Parlament sunt specimene ce nu mai au nici o legătură cu România reală n-ar trebui să vă mai șocheze. Recent, un alt deputat spunea că trebuie să-și cumpere 4 costume în fiecare lună, probabil neaflând că acestea se pot curăța și repurta.

Pentru oameni din ăștia au ieșit niște pensionari în față la Cotroceni, acum vreo lună, de-și rupeau hainele acolo de jale că sfântul lor vot este nesocotit de protestatarii de la Guvern. Vorba aia, cine-ți mai dă o banană acum?

  12 comentarii

 1. Asta e bogat din alte surse: are firma de insolventa (a administrat Hidroelectrica pe perioada insolventei si a incasat indemnizatie + comisione grase ca sa poata da afara gravide si lauze – http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14999128-remus-borza-acuzat-concediat-salariate-ale-hidroelectrica-aflate-concedii-prenatale-sau-crestere-copilului-raspunsul-lui-borza-legea-insolventei-nu-poate-proteja.htm), firma de avocatura (pe care a contractat-o sa apere Hidroelectrica in procese, motiv pentru care a incasat o prima condamnare penala). Mai nou a cumparat o parte din fabrica de medicamente Polisano, impreuna cu marele Gruia Stoica.

    (Citează)

  • Da, păi cu atât mai ridicol că se vaită de salariu. Știa dinainte cu cât e plătit un deputat, putea să nu intre în politică dacă voia să fie om de afaceri în continuare.

     (Citează)

 2. Trebuia să atașezi și o poza cu capul preainteleptului

    (Citează)

 3. Borza este un jeg de om. In principiu, are dreptate, nu poti sa atragi oameni de calitate/prestanta in Parlament cu nivelul asta de salarizare, ca nu vrea nimeni sa isi paraseasca o functie de conducere/decizie dintr-o firma serioasa ca sa se duca in Parlament pentru 1000 de euro. Astfel de salarii atrag in mare masura doar jeguri ca el. Sau socialisti trecuti pe lista ca sa iasa PSD-ul la numar (gen Remus Cernea).

    (Citează)

 4. Am vrea noi sa fim toti niste amarati care nu pot trai cu mia aia de euro…

    (Citează)

 5. Pai in ziua de azi politica din Romania este pentru a face contracte cu statul.

    (Citează)

 6. Cel mai bun text pînă acum! Bravo şi la mai mare!

    (Citează)

 7. Da.

  nashu_mare:
  Borza este un jeg de om. In principiu, are dreptate, nu poti sa atragi oameni de calitate/prestanta in Parlament cu nivelul asta de salarizare, ca nu vrea nimeni sa isi paraseasca o functie de conducere/decizie dintr-o firma serioasa ca sa se duca in Parlament pentru 1000 de euro. Astfel de salarii atrag in mare masura doar jeguri ca el. Sausocialisti trecuti pe lista ca sa iasa PSD-ul la numar (gen Remus Cernea).

    (Citează)

 8. Un nesimtit ..

    (Citează)

 9. Nu pentru salarii se calca ei in picioare ca sa devina deputati sau senatori ci pentru privilegii si relatiile de business pe care le consolideaza sau le leaga sub greutatea titulaturii de deputat sau senator. Nu trebuie sa plecam dupa fenta asta cu 1000E salariu. Pentru majoritatea dintre ei banii astia nu inseamna nimic….

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus