un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 23 aprilie 2017

23 Apr 2017  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Ghidul alegerilor de astăzi din Franța: varianta CNN și varianta Digi24, depinde în ce limbă vreți să citiți. Marine Le Pen câștigă primul tur, dar să sperăm că nu și pe al doilea.

Multimilionar la 27 de ani, apoi povestește ce-a învățat din asta și pe ce-a cheltuit aproape toți banii. Sfaturi din acestea ați mai văzut, dar acum vin de la unul care chiar are experiența lor.

Cum se cumpără biletele de avion: oamenii obișnuiți plătesc totul în avans. Dacă ești deputat, ți le dă patronul Paralela 45 doar pe vorbe, că poate-i iese și lui ceva, apoi după doi ani își aduce aminte să ceară banii, că na… PRU n-a câștigat la alegeri.

Pentru prima oară de la 1882 încoace, Marea Britanie a stat o zi întreagă fără să ardă cărbune. Adică de la revoluția industrială încoace, atunci când au activat primele centrale electrice cu cărbune.

De ce unele noduri de la pantofi se desfac rapid în timp ce mergi. E o întreagă explicație fizică acolo, cu tot cu arbore binar pentru cum să faci corect un nod.

Nu poți lua un stick USB în formă de ciocan în avion. Apropo, când am fost ultima oară la Otopeni tocmai îi confiscau unei turiste un pistol cu aspect de anii 1850, probabil cumpărat ca suvenir și foarte probabil complet nefuncțional. Turista era nervoasă pentru că vânzătoare îi spusese că sigur va fi lăsată cu ea în bagajul de mână.

Istoria Plastc, compania care a luat 9 milioane de dolari promițând un card bancar “suprem”, ca apoi să nu livreze nimic și să dea faliment.

Cum se fac afacerile în industria farmaceutică. Medicament de nișă, scumpit anual în lipsa alternativelor, apoi compania producătoare se dă de partea bolnavilor prin donații, ca să pară prietenoasă.

De ce contează poziția corpului în fotografii.

Încă o bătaie într-un avion, acum American Airlines.

Încă o galerie foto cu hoteluri bune. Lună de miere? Aș merge acolo oricând.

Reach-ul postărilor de pe Facebook scade constant.

Părerea lui Anthony Bourdain despre unicorn frappuccino. Citiți și despre cum a devenit mai important cum arată mâncarea, nu ce conține.

    11 comentarii

  1. O mizerie mai mare si mai fake decat cea cu milionarul la 27 de ani…mai rar pe aici.
    Intreaga poveste este atat de trasa de par, pur si simplu iti sare in ochi inca de la primele randuri.

      (Citează)

    • L-am cautat pe tip pe LinkedIn. Exista.
      Cross-check pe patents.google.com. Gasit.
      Da, povestea pare cam trasa de par. Sau cineva se foloseste de Duncan ca de o ‘persona’ sau omul e naiv… Imatur asa cum se defineste in alte articole.

        (Citează)

  2. La multi ani, de Sfantul Gheorghe!

      (Citează)

  3. Pistol “probabil nefunctional”? Hahaha daca airport security s ar ghida dupa criterii din astea, ar cadea cate un avion pe ora.

      (Citează)

  4. Offtopic: Vreau sa comand un router Asus de pe Amazon UK, este fulfilled by Amazon. Ai idee daca am garantie reala in Romania, si daca da, cum se procedeaza in caz de probleme: il trimit la service Asus in Romania sau trebuie trimis in UK la Amazon. Multumesc.

      (Citează)

  5. Franta e intr-o situatie urata.

    Si s-ar putea sa nici nu decida prea bine, tocmai pentru ca in situatii nasoale nici mintea nu functioneaza optim. Mai bine iei decizii intelepte cand esti sanatos – oh wait – ei au luat decizii cretine in anii 70, din cauza progresivismului PC.

      (Citează)

  6. Misto aia cu medicamentele. Unde sunt libertarienii de Dragos Manac si Bogdan Glavan de la logec.ro sa ne explice cu trebuie sa privatizam tot in sistemul de sănătate ca numai așa o să avem medicamente ieftine?

      (Citează)

  7. Habar n-ai tu cum merge treaba cu medicamentele. Pretul pentru Romania este mult mai mic, asa ca se face re-export spre tari unde costa mult mai mult.

    Data viitoare cand nu sunt medicamente pentru cancer, pentru hepatita, cauta-le prin tari mai vestice ale UE, vandute de importatorii din Romania ca sa faca mai multi bani.

      (Citează)

  8. Înțeleg oamenii care urmează să călătorescă cu avionul și care provin de la țară, de exemplu. Ăia se pot mira de ce un pistol de jucările nu le este permis la cabină. Nu înțeleg cum personalități ca voi, cei care aveti un cuvânt de zis, cel puțin în online, nu se informează corespunzator cu privire la unele chestii atât de uzuale precum condițiile de călătorie cu avionul. Dacă ai da o simplă căutare pe google, ai afla că există un regulament european, 1998/2015 (anterior era 185/2010), din care vei afla destul de multe referitoare la aviația civila. Dă-mi voie să citez:

    “PASAGERII ȘI BAGAJELE DE MÂNĂ
    LISTA ARTICOLELOR INTERZISE
    Fără a aduce atingere normelor de siguranță aplicabile, pasagerilor le este interzis să introducă următoarele articole în zona de securitate cu acces restricționat și la bordul unei aeronave:
    (a) pistoale, arme de foc și alte dispozitive care lansează proiectile – dispozitive care pot fi sau par a putea fi utilizate pentru a cauza vătămări grave prin lansarea de proiectile, inclusiv:
    —toate tipurile de arme de foc, cum ar fi pistoale, revolvere, carabine, puști;
    —pistoale de jucărie, copii și imitații ale armelor de foc care pot fi confundate cu arme adevărate;”

    La 10.000 m altitudine, într-un loc atât de înghesuit, să se apuce unul să fluture un suvenir cu aspect de pistol, fie el și din 1850 toamna, poate că nu e cea mai comodă situație pentru ceilalți de față. Fă un test de imaginație!

    Mai documentați-vă, oameni buni!

    P.S. Sunt regulile europenilor, preluate de la americani, nu vă mai supărați atât pe românii care își fac doar treaba pentru care sunt plătiți!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus