un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Xiaomi Mi Mix, telefonul cu ecran până în buza carcasei

2 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Mi Mix arată foarte bine cu acest ecran dus până în buza carcasei, în partea de sus, un aspect care cu siguranță îi va face pe cei din jur să se întrebe dacă e real.

Este real. Rama ecranului n-are mai mult de 2-3 milimetri în lateral și în partea de sus, motiv pentru care inclusiv camera frontală a fost mutată în partea de jos, acolo unde de obicei ții mâna, și unde se află vreo 13 mm de spațiu disponibil.

Aceeași grijă pentru aspect n-a fost dată și părții din spate, care era neagră, cu amprente foarte vizibile și un aspect banal. Este construită din ceramică, material care poate că nu permite multe prelucrări pentru finisaje, iar rezultatul este o suprafață care în practică se murdărește rapid. Poate că versiunea albă ar fi o idee mai bună.

Hardware-ul este de invidiat: Snapdragon 821, 4 sau 6 GB memorie RAM, 128 sau 256 GB stocare internă, cameră foto de 16 megapixeli și F/2 și detecție de fază, QuickCharge 3.0 cu o baterie de 4400 mAh. Nu are slot de card microSD, dar cu 128 GB stocare internă integrată, cred că nu-i o mare problemă. Carcasa este ceramică.

Acumulatorul are o capacitate mare pentru că și telefonul este foarte mare. Diagonala este de 6,4 inchi (și rezoluție 1080 x 2040 pixeli), dar rama îngustă a ecranului face ca această cifră să nu mai spună multe. Cel mai bine analizăm dimensiunile fizice ale telefonului, are 158,8 x 81,9 mm (și 7,9 mm grosime), mai mult decât Samsung Note 4 sau Note 7, ca să precizez niște telefoane de mari dimensiuni, mai mare și decât noul LG G6, care include un ecran similar de bine integrat în carcasă. Lăsând cifrele la o parte, a fost mare și pentru mâna mea, iar nu des mi se întâmplă să zic asta despre un telefon.

Eu personal îl văd mai mult ca o demonstrație tehnologică frumoasă. Mi-ar fi dificil să-l folosesc zilnic din cauza dimensiunilor, dar sper să văd astfel de ecrane pe mult mai multe telefoane în viitor.

    12 comentarii

  1. Daca ar reusi sa-l scoata pe piata la un pret decent (preferabil pana in 2500 de lei) si in cantitate suficienta, ar sparge piata cu el.

      (Citează)

  2. Difuzorul de vorbit unde e? Pe imagini nu se vede prea bine

      (Citează)

    • Nu are. Functioneaza prin vibratia ramei iar sunetul ajunge la ureche(piezoelectric). La fel si senzorul care stinge ecranul cand ai telefonul la ureche functioneaza prin ultrasunete(daca am inteles bine)

        (Citează)

  3. se pronunta Şiaomi :) carcasa ceramica nu poate fi zgariata, il detin de o luna si am incercat folosind cheile, un cutit, un cutter si inclusiv o tavaleala in praf plus noroi, pur si simplu nu adera, la amprente si grasime insa e o alta discutie, per total e sf si intoarce privirile oriunde am fost cu el-avion, tren, subway… e un statement tehnologic. Nefiind branduit pe fata poti sa faci usor glume cu cei care nu stiu ce brand este, sa vezi ce ochi fac cand le zici ca e prototip de Apple si esti product tester :))))

      (Citează)

  4. greu de utilziat zi de zi dar un aspect interesant. aștept un astfel de design și pe diagonale mai mici.

      (Citează)

  5. Astept sa crape redmi note2-ul si tot la Xiaomi raman mai exact la Mi5s, raport pret – calitate foarte bun.

      (Citează)

  6. Sa mai zica cineva acum ca toata lumea copiaza de la Apple. Xiaomi mi se par pe val de cel putin 2 ani de zile.

      (Citează)

  7. Arata bine. Cred ca m-as acomoda repede cu dimensiunile lui, folosesc deja un telefon cu ecran 5,7.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus