blog demisec cu note fine de tehnologie

Câteva zile va fi program redus pe blog, sunt ușor plecat. Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Știri despre tehnologie – 16 martie 2017 (și un clip slow-motion bun de tot)

Clock icon

16 Mar 2017

Tag icon

TEHNOLOGIE

Comments icon

18 comentarii

Una dintre cele mai mișto filmări slow-motion, via Sploid:

  18 comentarii

 1. Flanco este un lant in cadere libera, produsele sunt scumpe, promotiile sunt proaste, angajatii lipsiti de motivatie.

  Altex este mult mai agresiv si mai activ. Se agita mult mai mult.

    (Citează)

  • Pai si atunci de ce creste business-ul? Crezi ca se duce Sirbusi cumpara 50 de televizoare pe luna din salariu?

     (Citează)

  • Andrei:
   Pai si atunci de ce creste business-ul? Crezi ca se duce Sirbusi cumpara 50 de televizoare pe luna din salariu?

   Doar pentru că Gaelex zice că sunt în cădere liberă, nu înseamnă că și este așa.

   După cum arată piața, majoritatea comerțului electro-IT are loc în magazine brick and mortar, adică Altex și Flanco, ceva hipermarketuri și alții mici din piață, iar chiar și acestea vând tot mai mult prin online.

     (Citează)

  • nwradu: După cum arată piața, majoritatea comerțului electro-IT are loc în magazine brick and mortar, adică Altex și Flanco, ceva hipermarketuri și alții mici din piață, iar chiar și acestea vând tot mai mult prin online.

   Stiu – la un moment dat am avut legatura cu ei.

   Numai ca la fiecare stire de genul asta, apare unul care a vrut sa isi ia un produs, a comparat, a gasit mai ieftin la Altex/Emag/Cel/wtv si a ajuns la concluzia ca Flanco e in insolventa.

   Cine compara si gaseste mai iefin la Flanco n-o sa comenteze pe bloguri sa zica “Flanco o sa aiba 80% din piata in 5 ani”.

   Sigur ca aceste comunicate sunt coafate un pic si uneori nu tin cont de fluctuatii de curs valutar sau alte chicițe, dar una peste alta e pe crestere. Profitabil sau nu, sustenabil sau nu, asta e alta discutie.

   Cat despre online, da… o idee buna ar fi fost ca cei prezenti la eveniment sa intrebe cum a mers offline-ul.

     (Citează)

 2. Le-a dat dauna celor cu trenul in statie, dar ei ce se asteptau, oare?

  Legat de Flanco/Altex, incearca sa te duci odata la magazinele din Baneasa Shopping Center, martea sau in alta zi, pe la 14-15, dupa ce bagi niste chiftelute la Ikea, sa vezi cum esti singur in tot magazinul si cateva randuri de consilieri te vaneaza si te cauta cu privirea, parca stau ca hienele.
  Si aici se aplica teoria cu ferestrele sparte, cand vezi ca nu bantuie nimeni prin magazinele lor imense, parca ti-e si “jena” sa intri si sa-i deranjezi.

    (Citează)

  • Si daca mergi luni/marti noaptea prin oras la 4 dimineaa o sa vezi ca nu-i trafic deloc… ti se pare anormal ca in timpul saptamanii inre 14-15 sa nu fie lume intr-un magazin in mall? Tu lucrezi? Poate tu nu dar aia ce au bani sa cumpere, da si de aia nu dau ture pe la mall.

     (Citează)

  • BobbyR0: Le-a dat dauna celor cu trenul in statie, dar ei ce se asteptau, oare?

   Parcă oamenii stropiți de mașini, pe trotuar, când sunt bălți, ce așteaptă? Nu se gândeau la posibilitatea aceea, asta-i tot.

     (Citează)

  • BobbyR0: Legat de Flanco/Altex, incearca sa te duci odata la magazinele din Baneasa Shopping Center, martea sau in alta zi, pe la 14-15, dupa ce bagi niste chiftelute la Ikea, sa vezi cum esti singur in tot magazinul si cateva randuri de consilieri te vaneaza si te cauta cu privirea, parca stau ca hienele.

   Despre Flanco nu știu, dar Media Galaxy-ul din Băneasa este probabil cel mai performant magazin al lanțului, dacă țin minte bine o discuție mai veche. Cel Flanco este într-o zonă cu puțin trafic, sectorul acela e gol mai mereu.

     (Citează)

 3. Referitor la articolul cu GoPro, si aia de la Recode fac jurnalism ca pe ZF: nu le-a sunat deloc dubios ca 270 de pozitii pot genera reducerea cheltuielilor operationale cu 200 milioane dolari intr-un an… adica ar iesit cam un modest 750 mii USD/angajat.

  Asta-i ca si cu radiatiile de la Muzeul de Geologie. Nimeni nu s-a sinchisit sa se intrebe cum la muzeul e aproape la fel de radioactiv ca in miezul reactorului de la Fukushima :) Era normal, doar noi suntem miezul civilizatiei.

    (Citează)

 4. Iulian:
  Si daca mergi luni/marti noaptea prin oras la 4 dimineaa o sa vezi ca nu-i trafic deloc… ti se pare anormal ca in timpul saptamanii inre 14-15 sa nu fie lume intr-un magazin in mall? Tu lucrezi? Poate tu nu dar aia ce au bani sa cumpere, da si de aia nu dau ture pe la mall.

  Daca nu lucrez in intervalul 8-17 inseamna ca sunt somer?
  Uite ca la asta nu m-am gandit.
  Inseamna ca si tu esti somer cand ceilalti lucreaza iar tu esti acasa, nu?

  Nu asta era ideea, ci risipa de resurse alocata mastodontilor din mall-uri, care stau toata ziua, mai putin intervalul 17-21, poftim, goale.

    (Citează)

 5. Gaelex:
  Flanco este un lant in cadere libera, produsele sunt scumpe, promotiile sunt proaste, angajatii lipsiti de motivatie.

  Altex este mult mai agresiv si mai activ. Se agita mult mai mult.

  Vin aia cu cifre oficiale ce se pot verifica pe site-ul ministerului de finante dar stie expertul vietii ca sunt in cadere libera. Sad!

    (Citează)

 6. Hai ca pe mine ma mira doar viteza cu care intra desteptul ala cu trenul in gara. Basca pe linie plina de zapada #trainspotters

    (Citează)

  • Faza e ca statia respectiva e folosita de trenuri locale care opresc pentru navetisti si de trenuri care fac legatura intre orase (Amtrak) cum e trenul din clip si care sunt obisnuite sa treaca full speed prin gara la modul #0fucksgiven. Problema e ca aici nu au o a doua linie prin statie care sa nu fie langa peron care sa fie folosita de trenurile care tranziteaza si ca probabil cineva ar fi trebuit totusi sa curete zapada de pe sine.

     (Citează)

  • Bonus, varianta full speed a clipului: https://vid.me/OPgT

     (Citează)

  • Mulțumesc Claudiu de explicații. Atunci e vina administratorului garii, trebuia sa curete linia daca știa că trece Amtrakul. Sau, ca sa citez din Topârceanu, acceleratul.

     (Citează)

 7. Legat de treaba cu Flanco și Altex.. sunt două magazine complet diferite, care merg pe principii diferite. Normal că Altex are mai mulți clienți în mall-uri și alte magazine fizice, atât timp cât ăsta e și scopul lor.
  Flanco este oricum în top 5 retaileri, sau pe acolo. Nu o duce rău, sau poate nu încă. Who knows..

    (Citează)

 8. Normal ca GoPro o sa dea oameni afara pentru ca muta o parte din software development in Romania.
  Iti citez dintr-un mesaj primit pe Linkedin prin ianuarie:
  “Go Pro is currently building a development site in Romania from scratch”

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus