un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review: Ghost Recon: Wildlands este bun în single-player, superb în multiplayer coop

9 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

171 comentarii

Update: concursul s-a terminat.

Wildlands este genul acela de joc la care visam de când eram mic, când mă jucam ceva simplu și visam la o lume largă, realistă, cu grafică superbă și în care sa pot face ce vreau eu, în ce ordine vreau eu, alături de prieteni în care să mă simt exact ca într-un commando demn de filmele de acțiune. Așa este Ghost Recon: Wildlands de la Ubisoft, lansat oficial zilele trecute. Am ajuns în acel punct.

Jocul are loc în Bolivia, care arată precum Teleormanul nostru la drumuri și sate, inclusiv cu Lamborghini pe drumuri neasfaltate, dar cu priveliști mult mai frumoase. Harta este imensă și include toate formele de relief posibile, de la dealuri și munți la lagune pitorești, deșerturi de sare și jungle, totul cu condiții meteo schimbătoare și cicluri zi-noapte. Tu ești unul dintre cei patru membri ai echipei de commando Ghost Recon, trimis acolo să elimini  bucată cu bucată cartelul Santa Blanca și boss-ul său malefic.

Ca să faci asta, ai la dispoziție sute de arme, poți conduce o varietate de mașini, bărci, elicoptere și avioane, folosești tot felul de trucuri tehnologice pentru a te sincroniza cu echipa ta când asaltați inamicii și îndeplinești o varietate de misiuni, story sau side missions, către scopul final.

La finalul articolului sunt și detalii despre un mic concurs, dau 5 jocuri.

GAMEPLAY

Wildlands este un shooter militar, în care îți vezi personajul 3rd person, mai puțin când țintești cu atenție și te uiți, ca-n 1st person, prin luneta armei. Misiunile presupun, de obicei, să ataci o bază inamică, deși alteori urmărești convoaie, furi elicoptere sau recuperezi câte un ostatec pentru informațiile pe care le are.

Frumusețea jocului, avantajul său cel mai important, este că poți aborda aceste misiuni în orice modalitate vrei tu. Poți ataca frontal, pac-pac, deși poate fi dificil; când se dă alarma și vin mulți pe tine, dificultatea crește, că nu joci Doom, ci ceva mult mai realist. Poți merge stealth, identificând inamicii cu ajutorul dronei portabile, eliminându-i unui câte unul sau măcar pe cei mai incomozi.

Și mai frumos este când folosești la maxim avantajul celor trei coechipieri, pe care AI-ul îi controlează foarte bine, că nu i-am văzut niciodată blocându-se pe undeva sau fiind inutili în misiune. Poți tăgui până la trei inamici și apoi, la o comandă de-a ta, coechipierii îi elimină simultan, exact ca-n filmele de acțiune. Este baza păzită de trei sniperi din trei turnuri? Îi poți elimina pe toți deodată.

La fel de bine tu poți fi cel care se furișează printre dușmani, cu pistolul cu amortizor în mână, tăguind dușmanii pentru a fi eliminați de coechipieri. Este foarte tare când alergi prin bază, în noapte, cu night vision sau thermal vision pornit, iar la o apăsare de buton inamicii cad exact când treci tu pe lângă ei, sărind peste vreo cutie, împușcând reflectoarele ca să nu te mai orbească și apoi eliminând ultimii doi dușmani din interiorul unei fortificații.

Și, la fel de bine, poți să te urci în vreun humvee cu mitralieră deasupra sau într-un elicopter, să ordoni echipei tale foc de voie și tu doar să conduci pe acolo, în timp ce coechipierii tăi rup la dușmani. Sau să pui un C4 pe un elicopter, să-l pilotezi spre baza dușmană și să sari din el cu parașuta, urmând ca acesta să explodeze la impact.

Acum partea și mai bună: poți face toate acestea alături de alți oameni reali, în joc multiplayer cooperativ (minim doi, nu trebuie musai întreaga echipă de 4). Luați-vă căști cu microfon, vorbiți cu ei “tu ia sniperul, eu îi elimin pe cei din barca de jos” sau “stai să dau cu drona, să vedem ce-i după gard” sau “tu dai flashbang, eu și Gheorghe intrăm” și, când toată lumea știe ce are de făcut, începe acțiunea.

Inclusiv în vehicule vă puteți alege locul, puteți sta la mitralieră sau ieși pe fereastră pentru a împușca pe cineva. Te aștepți ca bolivienii să primească întăriri? Doi coechipieri pot sta în ariergardă, eventual plantând două mine pe podul de acces, de unde pot întârzia dușmanii până ce tu interoghezi comandantul bazei pentru informațiile necesare următoarei misiuni.

Multiplayer-ul este automat inclus în joc. Apeși o tastă și intervine un algoritm de matchmaking care te cuplează cu alți jucători și faceți voi ce misiune doriți din cele de pe hartă, câtă vreme vă înțelegeți.

Zona de început este simplă. După ce avansezi, bazele inamice sunt mai complexe, au alarmă, jammer de drone, generatoare pe care ar fi bine să le distrugi primele, reflectoare ce ar putea fi stinse pentru a bloca câmpul vizual al dușmanilor șamd. Dificultatea crește frumos pe măsură ce joci. Te lupți cu cartelul Santa Blanca, dar și cu Unidad, forțele speciale boliviene ce sunt dușmane mafioților, dar și ție, că nu te cunosc.

E bine să te găsești cu prieteni în joc. Wildlands te cuplează și cu necunoscuți, dacă vrei, dar din experiența mea fiecare are tendința să facă ce vrea pe acolo, în loc să funcționați ca o unitate. Am avut ocazia să joc cu alți trei oameni cunoscuți și e mult mai bine, mai ales că, dacă te doboară inamicii, un coechipier poate veni să te reînvie în primul minut, așa că stai acolo și țipi în microfon “veniți și la mine, sunt la etajul 1, mai am 20 de secunde”. Dacă mori-mori, te dă înapoi la marginea bazei.

Jocul a luat ce-i mai bun din serii precum Far Cry și Watch Dogs și The Division și a eliminat părțile enervante. De exemplu, sunt niște rebeli care te pot ajuta și pe care-i ajuți și tu în anumite misiuni, există un sistem de skills cu care upgradezi capabilitățile dronei, echipamentului sau personajului tău, ba chiar îi poți customiza și aspectul încă de la început, ca într-un RPG veritabil, de la culoarea ochilor la tatuaje și haine.

Eu, de exemplu, joc cu un tip ce arată ca Val Kilmer și o vreme l-am îmbrăcat de parcă ar fi venit de la corporație, cu blugi și cămașă office, dar pe deasupra o vestă tactică și combat boots în picioare. L-am schimbat după o vreme, i-am pus o cămașă smart casual.

Acest Ghost Recon pare să fi fost dezvoltat de mari pasionați de arme, deoarece ai zeci de modele la dispoziție, toate reale. Mie mi-a plăcut că nu există o metodă ușoară de a avea rapid toate armele, ci le deblochezi în diverse regiuni ale hărții, așa că o iei treptat. Fiecare armă a fost modelată în colaborare cu producătorii lor (cu feedback de genul “patul este mai mare, țeava e un pic mai lungă, aici are trei șanțuri, nu două) și poate fi vopsită în diverse moduri, dar și modificată în detaliu. Un assault rifle are vreo 10 componente diferite ce pot fi upgradate dacă le găsești, de la multiple tipuri de lunete la compensatoare de recul, amortizoare, țevi mai lungi șamd, fiecare cu caracteristicile sale. Mai mult, inclusiv sunetul lor a fost verificat de un “expert în autenticitate”, că Ubisoft folosește și așa ceva.

Boșii au câte o armă “unică” pe care o primiți după ce-i eliminați. Nu pot fi upgradate, dar au fost desenate pentru a se potrivi cu caracterul bossului respectiv și arată bine de tot.

Sfat: investiți pe la început niște puncte în “grenade launcher” pentru arme, că altfel elicopterele inamice sunt foarte greu de eliminat.

GRAFICA

Excelentă. Eu îl joc pe un Geforce 960 cu setările pe High (există și Very High și Ultra), la 1920 x 1080, și merge cu peste 30 fps constant, asigurând un joc fluent. 8 GB de RAM și un procesor decent ar trebui să fie suficiente, placa video contează mult și nu strică una cu mai multă memorie integrată.

Jocul include un benchmark cu care poți configura rapid setările. Ar trebui să-l jucați pe Ultra ca să vă bucurați de toate efectele vizuale permise de noile tehnologii și de grafica muncită, când relieful este populat și de mult mai multă iarbă, de copaci și tot felul de alte efecte. Pentru Ultra, probabil că trebuie un minim Geforce 1060 sau echivalentul de la AMD. Wildlands este suficient de lung încât m-am uitat și eu pe prețurile plăcilor, că dacă e de făcut un upgrade, acum ar merită făcut. Mă mai gândesc, mai ales că se lansează și noul Mass Effect în curând.

Ca idee, pe High eu scot vreo 50 fps în benchmark, pe Very High vreo 40, pe Ultra vreo 8 fps. Asta e diferența.

Majoritatea screenshoturilor sunt făcute de mine pe High, așa că nu le luați ca un indicator pentru grafica cea-mai-cea.

Dincolo de hardware, Ubisoft a creat o lume realistă, în culori naturale, foarte frumos desenată și cu tot felul de mici detalii plăcute ochiului. Sunt mașini pe drumuri, sunt civili prin orașe, ba chiar îi vezi făcând mâncare prin bazele inamice. Formele de relief vă spuneam că sunt foarte variate și includ zone reale din Bolivia. Vă asigur că vor fi momente când veți opri mașina la marginea unui drum, aflat la cine știe ce înălțime, și veți privi apusul de soare spre valea de sub voi. O furtună arată foarte bine, iar noroiul ce rămâne după ea foarte realist.

CEVA RĂU

Nimic masiv de raportat. Nu m-am lovit de buguri în cele câteva ore de joc și sper să nu apară nici în continuare.

Misiunile ușor repetitive sunt cea mai mare problemă a jocului. Harta este uriașă, dar misiunile sunt foarte asemănătoare, așa că vei lua cu asalt baze și vei salva ostateci de multe ori. Și Far Cry a suferit de aceeași problemă după o vreme, dar în Wildlands poate fi mai ușor evitată jucând în multiplayer cu oameni reali sau forțându-te să aplici tactici diferite cu fiecare ocazie. Sună a culmea culmilor ca dimensiunea prea mare a hărții să reprezinte, în cele din urmă, o problemă.

Aș mai reproșa jocului și faptul că cei trei coechipieri ai tăi, controlați de computer, nu pot fi configurați sau specializați în nici un fel. Le poți da ordine (regroup, mergeți acolo șamd) și le poți spune în cine să tragă, dar toți trei par la fel și buni la toate, uneori mai buni decât tine. Tu ai dificultăți în a nimeri pilotul unui elicopter, ei nu au. Și acest aspect se va schimba masiv dacă jucați multiplayer, cu oameni reali. Pentru dificultate sporită, dezactivați anumite funcții precum minimap-ul, crescând astfel realismul.


Studioul Ubisoft din București a lucrat o parte din acest joc, apropo, cu aproximativ 100 de oameni implicați. Cei de aici au realizat mai mult de jumătate din lumea jocului, peste jumătate dintre misiuni, întreg sistemul de arme și personalizare a lor, tot ce ține strict de versiunea de PC a jocului (interfață, meniuri șamd), plus multe altele precum funcționarea dronei, distrugerea obiectelor șamd. Din ce înțeleg, este jocul la care Ubisoft București a contribuit cel mai mult până în prezent (dincolo de HAWX, probabil).

Jocul e disponibil pentru PC, Xbox One și Playstation 4 (îl găsiți la eMAG, PC Garage, Media Galaxy), iar versiunea de PC o puteți lua direct prin Uplay. Eu de acolo am instalat-o, download-ul a mers cu peste 100 MB/s, semn că au aici servere. În curând va fi activat și modulul PVP pentru joc, disponibil gratuit, și vor apărea vreo două DLC-uri suplimentare. Atenție că multiplayer-ul nu este multi-platformă, dacă aveți Xbox veți putea juca online doar alături de alții cu Xbox, de exemplu. Grafica cea mai bună este pe PC, așa că mai degrabă spre acea versiune vă sfătuiesc să vă îndreptați.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Grafică bună.
  • O hartă foarte mare și variată.
  • Sistemul multiplayer coop este excelent.
  • Misiuni ușor repetitive, trebuie să le abordezi tu variat pentru a menține distracția.

CONCLUZIE

Un joc bun, integrând cele mai bune elemente de la alte jocuri Ubisoft anterioare. Single-player-ul este interesat, dar Ghost Recon Wildlands este de trei ori mai bun în multiplayer, unde oferă o experiență demnă de acțiunile de commando, mai ales într-o lume mare și complexă.

CONCURS

Cei de la Ubisoft București dau 5 jocuri cadou. Câștigătorii își aleg platforma, pentru PC vor primi un cod de download, pentru console le va sosi jocul prin curier. Lăsați un comentariu ca să vă înscrieți la concurs, iar peste vreo două zile trag eu la sorți niște câștigători. Nu știți ce să ziceți în comentariu? Spuneți-mi ce placă video aveți, eventual toată configurația hardware, că sunt curios ce mai e prin piață.

Dacă aveți jocul de PC, id-ul meu în Uplay este nwradu. În măsura timpului, pot fi găsit și prin Bolivia, căutându-l pe Ghiță.

    171 comentarii

  1. Ar fi fost interesant sa dea si ei, in sfarsit drumul la cross platform. Am jocuri cumparate de 2-3 ori pentru PS3, PS4, PC si e frustrant sa platesti acelasi joc de mai multe ori ca sa te poti juca cu prietenii…

      (Citează)

  2. am o placa Intel HD 4600 integrata.
    doresc versiunea de PC, multumesc.

      (Citează)

  3. putin ciudat de jucat un shooter ca 3rd person, fie el si tactical, din acest motiv nu e interesant pentru mine. mai bine-l dai la cineva care chiar si-l doreste.
    altfel, ps4 :)

      (Citează)

  4. Mi-a atras atentia jocul de cand s-a lansat, sunt pasionat de shootere de mic.

    Poate castig o copie.

      (Citează)

  5. Ar fi fost frumos sa-l scoata si pe 360. Merge si pe PC

      (Citează)

  6. A mea e inclusa in procesorul i3.

      (Citează)

  7. Configuratie: CPU i7-6700k, 32GB RAM, GTX970, SSD 480GB, Display LG Ultrawide 29″.

    Chiar l-as incerca pe PC, momentan ma joc SW: Battlefront cat timp astept Mass Effect Andromeda.

    (long time lurker, since Linkmania)

      (Citează)

  8. ostatic, nu ostatec.

      (Citează)

  9. Salut!

    Procesor Intel® Core™ i5-4460, 3.2GHz
    Placa de baza Gigabyte H81M-S, Socket 1150
    Memorie HyperX FURY Red 8GB, DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5V
    Placa Video NVIDIA GTX 1060

      (Citează)

  10. Gheimingul e o adictie ca fumatul sau alcoolismul casual, sau daca vreti macar o afectiune mai putin cronica cum e febra musculara..
    Eu nu stiu cum sa scap juniorul de dependenta de LOL si alte oboseli care il leaga de scaun in zilele astea frumoase de primavara..
    Dar cui pe cui se scoate..poate Reconul asta fiind multiplayer sa faca uitate altele..

      (Citează)

  11. Eu am rămas în urmă cu placa video: AMD Radeon HD 5450 dar dacă câștig jocul e musai un upgrade ?

      (Citează)

  12. sincer nu stiu ce placa video am pe xbox.. oricum trebuie sa imi iau alt pc in viitorul apropiat..

      (Citează)

  13. M-ai făcut curios, Radule, cu privire la joc. Faptul ca mare parte din el e făcut în România a contribuit la amplificarea sentimentului.
    Eu am un i5-3350P, gtx 1060 3 gb, 16gb ram, hdd 1tb.

      (Citează)

  14. i7 7700K Kaby Lake cu NVIDIA GeForce GTX 1080-8GB, abia instalate

    Din categoria somewhere in Bolivia… sa stii ca daca voi castiga (versiunea PC) de abia astept sa ne vedem diseara la portita ca sa-l impuscam pe Ghita…vorba cantecului :))

      (Citează)

  15. Ar merge pe sistemul meu: procesor Intel G3250,8GB ram,Geforce750 Ti?
    (Windows 10 64 bit)

      (Citează)

  16. Nu stiu cum/daca ar merge pe o GeForce GTX 750Ti, dar mi-ar placea sa incerc ce-i drept.

      (Citează)

  17. Salut. Pare interesant. Eu folosesc un asus rog corei7 cu 8GB RAM și un GTX 960m.

      (Citează)

  18. este fix jocul pe care il asteptam dupa FAR CRY 4 – superb – am jucat beta-ul acum cateva zile cand era la liber pe uplay

    e pus pe whishlist – must have

    configuratia actuala
    i7-4790, 32 GB , SSD 1TB , GTX 1070,MONITOR 27”

      (Citează)

  19. Pare interesant. Sign me up.

    PS4 all the way :D

      (Citează)

  20. Vreau si eu, daca nu e pentru PS3 vreau pentru Windows.

      (Citează)

  21. Suna bine, il vreau! :)
    daca nu-l castig il cumpar.

    PC:
    Intel Core Skylake Processor i5-6500/3.2 GHz
    Asus Nvidia GeForce GTX 750 Ti,
    16GB RAM
    256SSD+2TBnormal

      (Citează)

  22. Intel Xeon E5450, 8 GB DDR2, 250 GB SSD EVO Samsung, nVidia GTX 960 2GB. Inca rasneste :D

      (Citează)

  23. mi-ar placea.
    pe : i7-6700k; 16GB ; GTX1070.

      (Citează)

  24. Configuratie pc actuala (achizitionat in 2016-05-06)
    -Procesor: Intel Skylake, Core i5 6400 2.70GHz
    -Memorii ram: HyperX Savage 8GB DDR3 1600MHz
    -Placa de baza: GIGABYTE GA-H170-HD3 DDR3
    -Placa video: GeForce GTX 970 STRIX OC 4GB DDR5 256-bit
    -Carcasa: Thermaltake Core V21
    -Cooler CPU: Cooler Master Hyper 212 EVO
    -Sursa: FSP Raider 650W
    -SSD: Samsung Evo 850 120Gb
    -HDD: 2x1TB ceva Hitachi
    -Monitor: Samsung 24” FullHD

    primesc un cod de download? :))

      (Citează)

  25. L as vrea pt un ps4 pro. Ms !

      (Citează)

  26. Salut!
    Dupa cateva dezbateri intense, comparat de preturi de la acea vreme si ce urma sa intre pe piata (n.r. preturile de pe piata si preturile care urmau sa vina de la furnizori) am considerat luna decembrie propice achizitiei pentru ca preturile urmau sa intre intr-un proces de scumpire cam cu 20% fata de ce era la momentul respectiv. Asa ca am mers pe o placa de baza Gigabyte b250 (chipset middle, nou prima revizie), procesor i5 6402 2.8 ghz, placa video SAPPHIRE NITRO+ RX 480 4GB diferenta de perfomanta fata de cea de 8 GB nu merita cheltuiala in plus si momentan doar 8 GB RAM DD4 la 2133 in care un Chrome cu 6 tab-uri deschise se lafaie in voie. Toate sunt tinute strans legate de un SSD Kingston (poate un upgrade la samsung pci? cine stie) si un monitor Benq de 24 inch (dreams of 144 Hz). Momentan joc CS:GO cand am timp si Battlefield 1. Ghost Recon Wildlands l-am jucat cand era in varianta Beta si nu am intampinat nici un bug major. Grafica se ridica la nivelul asteptarilor, misiunile sunt destul de bine gandite, la una din ele am reusit cu greu sa ajung la zona actiunii dar asta din cauza mea ca m-am incapatanat sa merg cu masina pana in varf de munte in loc sa iau un elicopter. Probabil ca l-as juca din cand in cand daca as avea destul timp, seara cate o ora doua. Spor la joc si poate ne vedem pe CS GO, Battlefield 1 sau de ce nu Ghost Recon.

      (Citează)

  27. Caut o placa video, pe moment un GTX960 sau 970 SH.

      (Citează)

  28. Am un PC configurat acum cativa ani, dar care inca trage jocurile de genul la detalii medium: i5-3450 // 8GB RAM // AMD HD7850 2GB

    Daca te incurca un cod pentru PC, te scap de el cu placere!

      (Citează)

  29. PS4 sa fie :D

      (Citează)

  30. PS4 sa fie :D

      (Citează)

  31. HD4600 de pe i7, deci low spre medium :)

      (Citează)

  32. Mai întâi configurația:
    Procesor i7 4970K la 4.0 GHz, 32 GB memorie DDR3, HDD WD Black 3 TB, 2xSSD de 256 GB, placa video Nvidia 980 GTX, carcasa antifonata. Monitor ultra wide de 34 inch.
    Am jucat ultimul joc Tom Clancy atât de la Ghost Recon, cât și Splinter Cell. Și din ce am văzut din gameplay, chiar merita jucat pe bune, mai ales cu prietenii. Poate mai pui un review dacă apuci sa joci mai mult cu prietenii online, ca nu știu cât de ok ar fi serverele Ubisoft în perioada asta, mai ales și cu For Honor ieșit pe piață.

      (Citează)

  33. placa video: Geforce 650M GT, deh..laptop.
    procesor: i7 gen 3.

    as dori varianta pt PC daca se poate.. :)

      (Citează)

  34. Eu de o copie pe PS4 as fi interesat.

    Ah si pe aceasta cale tin sa iti multumesc si pentru recomandarea restaurantului Bacoa. Am fost si eu acolo acum cu MWCul si burgerul a fost divin.

      (Citează)

  35. i5-4460; 16GB RAM DD3; GTX1060 Gigabyte 6GB – Jocul cred ca e un The Division imbunatatit din ce am vazut eu.

    The Division a avut un co-op destul de bunicel.

      (Citează)

  36. Am jucat Far Cry 4 cu mare placere. Far Cry Instincts nu m-a atras. Pana la urmatorul Far Cry, Ghost Recon Wildlands cred ca ma va tine ocupat o perioada. Merci pentru review.

      (Citează)

  37. Vreau și eu acest joc.
    Xbox all the way

      (Citează)

  38. Pe mine m-a prins The Witcher 3, explorez de nebun prin campii si paduri si sunt niste peisaje dementiale.

    I’m in, PS4.

      (Citează)

  39. Ma înscriu și eu in concurs, un joc bun nu e de evitat. Eu am ceva simplu și la obiect, i5 6600k, 16 gb ddr, 240 ssd și 1070 gtx implementare Asus.

      (Citează)

  40. R9 380 * AMD FX-8350, 4.0GHz * 8GB DDR3, 1866MHz x 2* SEAGATE Barracuda 1TB + (SSD) Samsung 750 500GB, * PC.
    tnx!

      (Citează)

  41. Partikip!! :)

    GeForce GTX 950M 4GB

    Multumesc pentru review.

      (Citează)

  42. Intel i7-6700K, 16 GB RAM, 512 SSD, fara placa video, fara carcasa, sursa potenta, racire ARCTIC LIQUID FREEZER 240 toate ascunse intr-o comoda cu TV deasupra.

      (Citează)

  43. Am 560 Ti. Nu este o placa extraordinara dar inca tine si pana acum nu am simtit nevoia unui upgrade, nici macar la jocurile mai noi.

      (Citează)

  44. i5 750 / 8GB RAM / AMD HD7850 2GB

    Să vedem dacă mai merge mosul…

      (Citează)

  45. ASUS X71SL-7S01:
    -Procesor: Intel Core 2 Duo, T5800 2.0GHz;
    -Memorii ram: 3GB DDR2 800MHz;
    -Placa video: nVidia GeForce 9300M G – 512 MB;
    -HDD: 320 GB.

      (Citează)

  46. Nu l-am jucat inca, dar pare foarte interesant.
    PC: procesor i5 6600k; ram 8gb; placa video nvidia gtx 1060 6gb

      (Citează)

  47. Am aceeași placă ca tine, cu mai mult RAM, dar open-beta-ul l-am jucat la 1600×900 la high cu vreo 40-45 fps (la 1920×1080 diferențele de fps erau mari în funcție de zonă). Sper că au modificat puțin mecanica mașinilor, erau puțin mai „vioaie” decât în GTA 5.

      (Citează)

  48. 16GB, i7-4790K, nVIDIA GeForce GTX 760-3GB

      (Citează)

  49. Salut. Frumos review-ul tău. Pentru PS4 as dori jocul.

      (Citează)

  50. I5 6500, MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming X, 16 gb RAM. Calculator luat relativ recent, motiv pentru care ma asteapta de asemenea pe steam Ghost Recon Future Soldier si Splinter Cell Blacklist luate acum ceva ani intr-un steam sale… doar ca am fost distras de aparitii mai noi.

    daca nimeresc sa fiu printre castigatori, se pare ca s-ar putea sa mai astepte :))

      (Citează)

  51. Am jucat jocul vreo 2 zile cat a fost disponibil gratuit. Pot sa spun ca m-a cucerit instantaneu. Baiatul meu a trebuit sa se multumeasca cu gameplay-ul de pe Youtube.

    Procesor – I5 660K, Placa Video – Geforce GTX 970 Turbo OC, 16GB RAM.

      (Citează)

  52. Îți sugerez să te joci Steep. E făcut tot de ubisoft. Acest joc m-a prins rău de tot. De mult nu am mai avut un joc care să mă țină în priză așa de mult timp.

    Un pic offtopic, nu prea te văd online pe ps4. Bine.. nici eu nu intru foarte des.

      (Citează)

  53. – GIGABYTE GeForce® GTX 980 Ti G1 GAMING
    – intel core I7 4770
    – 8GB Ram DDR3 1600
    – 450 GB Intel ssd + 120 GB Intel ssd + 2 TB Seagate

      (Citează)

  54. Tocmai mi-am cumparat Far Cry 4 , dar nu as refuza un Ghost Recon :)

      (Citează)

  55. xbox one s :))

      (Citează)

  56. Salutare,
    Procesorul este un I7 4790K (devil’s canyon) cu overclock la 4.4 Ghz, placa de baza Asus maximus VII hero, 32gb Ram, doua placi video (in SLI) Geforce 1080 G1 Gaming de la Gygabite, SSD 240gb Xyper X, Hdd WD caviar black 1T, Hdd extern usb 3.0 Lacie 2T, sursa Corsair 850Hi platinum, Carcasa NZXT special Razer edition, dual monitor :monitor principal Asus Rog PG 278q (27″,g-sync,2K,144Hz), monitor secundar un banal Benq 27″ (conectat la un tv tunner extern) pentru orice altceva in timp ce ma joc. Mouse,tastatura,gamepad,casti,mousepad Razer.Mouse bungee roccat.Placa sunet externa Creative Omni.

    Am jucat jocul cand a fost “Open beta”, sau cum ii zice. Intra-adevar mi s-a parut superb mai ales sa incerci sa joci co-op cu “straini”, probabil cu prieteni e mai “superb”.

      (Citează)

  57. M-ar interesa sa castig o copie a jocului!

      (Citează)

  58. SSD Patriot Blast Series 120GB SATA-III 2.5 inch
    HDD Seagate Barracuda 1TB, 7200rpm, 64MB,SATA 3
    Memorie HyperX FURY Blue 8GB, DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5V
    Carcasa Game Daemon 7001, ATX Mid Tower Case, fara sursa, Negru
    Placa Video Sapphire Radeon R7 370 NITRO, 2GB, GDDR5, 256 bit
    Sursa Segotep GTR-550, 550W, PFC Activ
    Procesor Intel Core i5-4460, BX80646I54460, 3.2GHz, 6MB, socket 1150
    Placa de baza ASROCK Z97 ANNIVERSARY, socket 1150, Intel Z97, 4xDDR3, 6xSATA3, ATX
    Monitor Samsung LED, 22″, LS22E390HS/EN

      (Citează)

  59. i5 4460 + Gigabyte GTX 970

    Rulează fiiiin!

      (Citează)

  60. integrata in proc. AMD

      (Citează)

  61. Chiar ma gandeam sa imi iau un PC pt jocuri, ca mi-a crescut baiatul si are nevoie. Acum ar fi bun sa aiba si ce juca, deci ma inscriu si eu!

      (Citează)

  62. Eu am un laptop de serviciu, nu stiu ce configuratie are, ca nu ma joc pe PC.
    In schimb pe PS4… :D

      (Citează)

  63. Sign me up.

      (Citează)

  64. PS4

      (Citează)

  65. Am un Gigabyte Geforce 1070 GTX G1 Gaming, 8GB GDDR5, 256-bit de care sunt foarte multumit.

      (Citează)

  66. 2.7 GHz Intel Core i5
    Intel Iris Graphics 6100 1536 MB
    a.k.a. MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
    Dar ma gandesc serios la un sistem pentru gaming…

      (Citează)

  67. Foarte tare jocul . Am jucat OpenBeta in co-op cu prietenii si este foarte captivant.
    Sper sa vedem cat mai repede si PvP pe serverele Ubisoft . Platforma PS4 . Multumesc.

      (Citează)

  68. Salut, eu ma joc de pe un PS4 si uneori de pe un macbook pro :)

      (Citează)

  69. CPU: i7 4710HQ
    Video: nVidia GT850M
    Mem: 12GB
    HDD: 1TB

    Partikip.

      (Citează)

  70. Dospinescu Dan Grigore

    09/03/2017 la 2:08 PM

    Tocmai mi-am upgradat pc-ul
    Asa ca mi-ar placea si mie sa joc ceva interesant.
    Ca o concluzie, ma inscriu le extragere.

    Multumesc mult

      (Citează)

  71. Salut, i5 4690K + cooler Be quiet Dark Rock Pro, GTX 1060 GB Inno 3D Chill, 16 GB DDR3 2133, carcasa Phanteks Enthoo Pro M Acrylic + maruntisuri. Deci varianta de PC.

      (Citează)

  72. https://twitter.com/Totalbiscuit/status/839169460665729024

    https://www.youtube.com/watch?v=3wm_QUi6WCs

    Ubisoft being ubisoft. Hai sa nu dam o copie a jocului unui reviewer cu un istoric fantastic in a face recenzii la jocuri, dar hai sa dam cuiva care poate face o promotie pentru noi. No thank you, nici gratis nu-s interesat de acest joc :D

      (Citează)

    • La ce te referi? Cred că toți cei care vor să facă review în România au jocul, ba chiar l-au avut înainte de lansare, că se dau review copies în avans.

        (Citează)

  73. Salut,

    Misto jocul.
    Config.
    – i7 7700k
    – GTX 970
    – 16GB RAM

    etc … :)

      (Citează)

  74. Pare interesant jocul si cred ca ar fi cadoul ideal de “44 de pahare” pentru prietenul meu. PC-ul lui este, oricum, pregatit cu “artilerie grea”. :)

      (Citează)

  75. Mircea cel vechi

    09/03/2017 la 2:29 PM

    Unul din jocurile cu care am crescut a fost FarCry,Momentan de la Ubisoft am apucat sa joc doar Trackmania si este foarte fun,mai ales cand joci hot seat cu prietenii la o singura consola. PS4 for me as well

      (Citează)

  76. i5 3750k
    rx480 8gb
    16gb ram.
    intel 240gb ssd + inca vreo 5 terra stocare “normala”.

    monitor dell de 24 seria u. (exceptional pentru comicsuri).

    pc.

      (Citează)

  77. Doresc versiunea PC
    Configuratia mea : http://blogcartus.com/ale-mele/

    Erata: memoria e dedicata, nu integrata (“nu strică una cu mai multă memorie integrată.”) Integrata e cand ai placa video integrata in placa de baza si iti ia memorie din memoria RAM a sistemului. Daca ai placa video separata, memoria video e dedicata.

      (Citează)

    • Nope. Integrată în placa video spune mai clar ce tip de memorie ai.

      Dedicată poate însemna și că se ia o parte din RAM și se dedică plăcii video.

        (Citează)

  78. GTX 1080 – Asus
    16gb ram si un i7 seria SandyBridge parca

    Chiar cautam un joc dupa Witcher :)

      (Citează)

  79. Ce amuzanți mi se par cei care au pus toată configurația PC-ului :)).

    Anyway, jocul pare interesant.

      (Citează)

  80. I5- 4200H / GTX 950M / 8gb memorie ram / 1tb. Este vorba de un laptop asus 550jk(parca).

      (Citează)

  81. Pentru PC ca il fac cadou prietenului daca castig. Nu stiu configuratia calculatorului lui, dar nu l-am auzit sa aiba probleme cu vreun joc si prin urmare nu cred ca or sa fie probleme.

      (Citează)

  82. GeForce GT 630 2GB. E slabă știu, dar la ce joc pe PC (dota2, CS, CS GO) e suficientă.
    Însă de crăciun am primit cadou un PS4 și de atunci nu am mai deschis computerul :))

      (Citează)

  83. chiar eram pe final la far cry 4 (ps4 )…pare misto; tre sa dau cu banul pentru ce platforma sa l iau PS4 vs PC. mi a cam distrus nervii pana m am obisnuit la far cry pe gamepad…:)

      (Citează)

  84. PC cu placa video nVidia GeForce GTX 950M, memorie 4 GB GDDR5

      (Citează)

  85. Am un Geforce GTX650 Ti. Decat sa fac upgrade la placa mai bine imi iau un PlayStation :D

      (Citează)

  86. I5-6400
    Nvidia 960 gtx
    16gb ram ddram 3

    Il astept de ceva vreme, momentan joc Horrizon zero Dawn dar dupa o sa am timp liber.

      (Citează)

  87. Intel Pentium G4360 – 8 GB RAM – GeForce GTX 750 OC edition. Nu cred ca imi va merge.. :(

      (Citează)

  88. GTX 970 MSI Gaming OC (ala cu 3,5gb de VRAM), i5 4690k, 8GB RAM

      (Citează)

  89. Il vreau pentru consola, deci nu are sens sa spun configuratia. Am un laptop pentru Office si Corel, nimic avansat.

    #DoamneAjuta

      (Citează)

  90. Harabagiu Ciprian

    09/03/2017 la 3:18 PM

    Jocul pare interesant. Am un Zenbook de la birou, vreau sa il testez in interes de servici :).

      (Citează)

  91. PS4 slim :) pentru frumusețe
    Ma întreb dacă Ubsioft va face jocuri și pentru Nintendo Switch

      (Citează)

  92. I’m in, PC.
    Momentam am un GTX 760 dar ma gandesc sa fac un upgrade la 1060. :)

      (Citează)

  93. Buna,

    As vrea sa ma inscriu si eu la concurs.
    Baiatul meu are un XBOX One 1TB.

    Multumesc!

      (Citează)

  94. Geforce 9600GS. Poate cu ocazia asta ma hotarasc s-o schimb :-)

      (Citează)

  95. Mircea Ghitulescu

    09/03/2017 la 3:34 PM

    Am o arhitectura puțin învechită însă merge
    Un GeForce 740m
    Cu un i5 de 2.4 și vreo 8 gb DDR3
    Am jucat farcry 3 și 4 care îmi merg bine și mi-au plăcut la nebunie și primal imi merge bine.
    Cum se prezintă jocul merge pe principiul battlefield 2 , joc care mi-a plăcut foarte mult.
    Ar fii o gura de aer la muuuult jucatul lol.
    In alta ordine de idei , Radu te duci la comic con să bem o bere ???

      (Citează)

  96. Salut.

    Sistem mai vechi un pic :

    i5 3470
    16 GB Ram
    Mobo: Gigabyte Sniper M3
    MSI Radeon R9 290 4G

    Salutari!!

      (Citează)

  97. Acer Predator G3
    i5 – 6400
    8 GB
    GTX 970

    Ar fi timpul sa mai las deoparte WOW si LOL :)

      (Citează)

  98. Prima generatie de i5 cuplata la un gtx960. Not much, dar imi merg toate jocurile de detalii aproape de maxim si eu sunt fericit :)
    Insa tot pe PS4 ma joc cel mai mult

      (Citează)

  99. GeForce GTX 460 :) Ar trebui sa fac un upgrade…dar in afara de Deux Ex si Path of Exile nu prea mai ma joc nimic zilele astea.

      (Citează)

  100. I5 4460 3.2 ghz
    16 GB 1666mhz
    2tb+120 SSD
    1060 strix
    puse pe o placa mid level Gygabite.

      (Citează)

  101. Ma inscriu si eu! Placa video GTX 460.

      (Citează)

  102. Toata lumea intel, nvidia, intel, nvidia… hop si eu gica-contra

    AMD FX9590
    Radeon R9 270x
    16gb RAM

      (Citează)

  103. I5-2400
    8gb ram
    gtx7600
    Toate astea pe un mb asrock pro bla-bla

      (Citează)

  104. Xbox One (prima versiune).
    Se pare ca nu sunt singurul..am mai vazut un comentariu mai sus cu astfel de dihanie :)

      (Citează)

  105. Xbox one 1TB

      (Citează)

  106. GTX 660 si ceva intel 2700k :)

    Ar fi ceva interesant sa castig

      (Citează)

  107. Xbox One 500Gb, luat de Black Friday cu 500 lei ;)

      (Citează)

  108. Xbox One 500Gb, luat de Black Friday cu 500 lei ;)

      (Citează)

  109. Configuratia nu prea are rost sa o spun pentru ca folosesc un Macbook.
    In schimb, pentru jocuri am un PS4. Am jucat Wildlands, dar din pacate doar cateva ore inainte de inchiderea open-beta-ului. Nu sunt sigur daca m-a convins, dar i-as da o a doua sansa.
    Daca e cel putin la fel ca The Division (alt joc Ubisoft), pe care inca il joc si astazi si pe care ti-l recomand, merita tot timpul!

      (Citează)

  110. E bine ca Ubisoft se agita sa se pomoveze, aveau imaginea cam sifonata de bug-uri si probleme cu DRM-ul la jocurile lor.

    Un Core i5 din cele K si o placa video GTX1060 sunt de ajuns ca sa te poti juca orice acum pe PC. Asezonat cu macar 8Gb de memorie, evident.

      (Citează)

  111. Xbox One 1TB are fratele meu. Vreau sa-i fac un cadou frumos.

      (Citează)

  112. RX 480, i5 6400 Skylake si 8gb ram

    Sa fie primit!

      (Citează)

  113. Susanu Renato

    09/03/2017 la 5:14 PM

    i5-2500k / 8gb ddr3 / SSD 250GB / ASSUS GeForce GTX 1080
    Chiar cautam un joc nou! :)

      (Citează)

  114. Gtx 660, 8Gb ram, i5 4670K, 2x WD 1 TB, 1 ssd 120Gb, Placa de baza MSI Z87-G43

      (Citează)

  115. Partikip :)
    PS 4

      (Citează)

  116. GeForce GTX 950M, i7-7500U, 8GB RAM.

      (Citează)

  117. am peste 11 zile jucate in The Division cu prietenii (suntem vreo 5-6 care ne tot intalnim), Wildlands e jocul urmator de jucat, cumva natural si obligatoriu.

    Jucam pe Xbox One, cu casca, cu tot ce trebuie!

      (Citează)

  118. Bogdan Astefaniei

    09/03/2017 la 5:51 PM

    Dețin un PlayStation 4, am renunțat pentru o perioada la Pc

      (Citează)

  119. Pare interesant jocul din beta test…Si daca multiplayerul va fi la fel de interesant ca The Division…well bravo Ubisoft :)

    Configurația pc-ul…Neah. Jocul se “simte” mai bine de pe canapea si cu un controller.

    Consola Xbox One S

      (Citează)

  120. GeForce GTX 1050 GAMING X 2G

    Vroiam sa îl cumpăr,dar tocmai am văzut prețul de 59€… ar fi interesant de jucat si testat mai ales după ce am fost dezamăgit de the division….

      (Citează)

  121. Un HP Elitebook 1040 de le firma. Evident ca voi testa jocul si laptopul in interes de serviciu.

      (Citează)

  122. PS4 – e bun si pe consola :-)

      (Citează)

  123. Mă voi juca de pe un PS4 pro perfect pt jocul asta :)
    Jocul arata exceptional, ubisoft se respectă, asa si trebuie

      (Citează)

  124. PlayStation 3. Sa fie primit!

      (Citează)

  125. Gtx 1070
    i7 6700
    32 Gb RAM

      (Citează)

  126. Salutare, mulțumesc de review. Apropo de open-world, si eu cautam ceva mai recent unde sa poti explora în liniște, Fallout 3 style.

    Am un laptop de gaming pentru ca tin la mobilitate, i7, 960m, 32gb ram si SSD

      (Citează)

  127. De o saptamana am revenit la PC (de la PS3) si nu ar strica sa incep regalul jocurilor cu acest joc, din descrierea ta, senzational. Am un i5-7400, 8gb DDR4, video RX470 cu 8 gb ram, 256 gb ssd OCZ. ;)

      (Citează)

  128. ASUS R9 270X DirectCU II TOP

      (Citează)

  129. Iulian Chintovan

    09/03/2017 la 7:06 PM

    CPU I5 4590 3.3.GHz
    GPU Nvidia GTX 1050TI 4GB
    RAM 8GB
    WINDOWS 10 x64
    Avand in vedere ca sunt un amarat de elev si nu imi pot permite sa cumpar jocuri m-as bucura daca as castiga. Va urez succes tuturor si felicitari in avans celui ce castiga.

      (Citează)

  130. Xbox one ftw :D

      (Citează)

  131. Vrea sa-mi iau un laptop zilele astea si jocul ar fi completarea perfecta. Si asa nu m-am mai jucat ceva de vreo 4 ani (hardware vechi).
    i7 kaby lake, minim 8 GB RAM, nVIDIA 960 sau 1050/1060

      (Citează)

  132. video GeForce GTX 950M 4GB

      (Citează)

  133. I5 6402p
    Gtx 960 4gb
    8gb ddr4

      (Citează)

  134. PS4 Pro. Am jucat open beta. Este senzational ca atunci cand esti in pozitia “culcat” si te intorci, se intoarce doar din trunchi. I haz realism!
    In rest, open world tipic. La fel ca assassins creed, far cry, watch dogs.

      (Citează)

  135. Buga George Adrian

    09/03/2017 la 8:35 PM

    Am jucat jocul in open beta si mi-a placut enorm. A rulat bine doar ca aveam unele freeze-uri din cand in cand. Cand o sa am ocazia il achizitionez fara sa stau pe ganduri. Configuratia pe care am rulat jocul este: i5 6600, 8 GB ram ddr3, Nvidia Gtx 1060 3 GB G1 gaming oc de la Gigabyte.

      (Citează)

  136. GeForce GTX 1050 GAMING X 2G
    Vroiam sa il cumpar ,dar tocmai am vazut pretul de 59€… ar fi interesant de jucat si testat mai ales dupa ce am fost dezamagit de the division….

      (Citează)

  137. PS4
    Altceva de zis… sper ca nu ocupa mult… timp :)

      (Citează)

  138. i5 4460
    radeon 7950
    8GB DDR3
    HDD 1Tb

      (Citează)

  139. Asus GTX 1060 STRIX
    I5 6400
    16 GB Ram
    250 gb SSD + 1tb hdd.

    Nu am jucat niciodata seria Ghost Reacon dar e familiar din ce zici cu restul titlurilor asemanatoare. Congrats.

      (Citează)

  140. I3 540, 4GB RAM DDR3,Intel HD graphics dar îmi voi lua un GTX 1050ti varianta inno3d.

      (Citează)

  141. ilincaru bogdan

    09/03/2017 la 9:41 PM

    Incerc sa ma las de LoL, poate cu asta reusesc :))

      (Citează)

  142. i5-3470 (3.20GHz), 8 GB RAM si un GTX 960 cu 4 GB VRAM.
    L-am jucat in beta si se misca decent.

      (Citează)

  143. Cozma Alexandru

    09/03/2017 la 10:39 PM

    Am jucat Far Cry si chiar cautam un joc nou care sa aduca ceva in plus. Chestia cu diversitatea in care poti ataca mi se pare cel mai interesant lucru deoarece la Far Cry asta era cam plictisitor. Dar si cei 3 coepchipieri mi se par de folos.

      (Citează)

  144. Gtx 950m…sper sa miste ceva

      (Citează)

  145. Nu stiu ce placa am, e un ps4 :)

      (Citează)

  146. Am un laptop cu 4 gb RAM ,i3, si placa nvidia 410M :):) oare merge ?

      (Citează)

  147. Foarte tare jocul, l-am jucat closed beta pe ps4

      (Citează)

  148. i5 4570 8gb ram 1070gtx

      (Citează)

  149. Am asa:

    Procesor i3 – 6100
    Placa video gtx 1060 6 gb
    ssd 240gb + hdd 4tb
    24gb ram
    3 x lg ultrawide(2560×1080) (1x 29” + 2 x 25”) +
    1 x 4k 49”

      (Citează)

  150. Xbox One cu casca etc, numai bun de multiplayer :)

      (Citează)

  151. <blockquote Pentru Ultra, probabil că trebuie un minim Geforce 1060

    Placa video avem deja, acum mai trebuie jocul :-) Am ajuns la varsta in care am cu ce dar nu mai am chef, tot la CS:S si Heroes 3 ma intorc…

      (Citează)

  152. Bobeica Alexandru

    10/03/2017 la 6:18 AM

    Ps4 + Sony Bravia 125cm

      (Citează)

  153. Frumos review. Cat mai multe

      (Citează)

  154. MSI 970 cu un i7 4690k. sunt curios cum arata pe ultrawide. adevarul e ca 21:9 merita fiecare banut in gaming. e mult mai imersiv, mai cinematic si are si avantajul tactic al unui camp vizual mai mare

      (Citează)

  155. Hehe. Sunt curios daca imi merge pe laptop. Am doua Nvidia 975m SLI si un i7 mai vechi, dar ma scot cu 16GB RAM.

      (Citează)

  156. Un laptop Toshiba
    I7 3630 QM cu Gt740 2gb ca video si 4 GB RAM

      (Citează)

  157. Mă bate gândul în următoarea perioadă să achiziționez un PlayStation sau un Xbox, este vreo diferență notabilă între cele 2? Sau este o discuţie interminabilă precum ios vs anndroid? Preţurile la jocuri am văzut că sunt aproximativ egale.

      (Citează)

  158. OK, am extras câștigătorii. Avem așa:

    28 – Benea
    57 – Andrei
    71 – Jean, care pare să aibă și o placă video bună
    75 – Alina
    96 – Mircea Ghitulescu

    Îi contactez eu ca să aflu ce versiune vor. Mulțumesc tuturor pentru participare.

      (Citează)

    • Mircea cel vechi

      10/03/2017 la 10:59 AM

      Nu pot sa cred ca nu am castigat! :(((( Rugam game developers sa observe ca pe acest blog sunt foarte multi gameri si sa faca mai des astfel de concursuri.

      Off topic – Pt Battlefield 1 ps4 daca vrea cineva sa jucam niste operatiuni spuneti aici un nickname si va caut!

        (Citează)

    • Nu imi vine sa cred ca am câștigat. E pentru prima data cand mi se intampla la un giveaway. Mulțumesc pentru o surpriza placuta.

        (Citează)

  159. Tot eu:
    Mă bate gândul în următoarea perioadă să achiziționez un PlayStation sau un Xbox, este vreo diferență notabilă între cele 2? Sau este o discuţie interminabilă precum ios vs anndroid? Preţurile la jocuri am văzut că sunt aproximativ egale.

    Ambele sunt bune. Cauta liste cu jocuri exclusive PS4 si exclusive Xbox One si vezi care te atrag mai mult.
    Daca vrei sa ai si player BluRay UHD, ia-ti Xbox One S (neaparat S). Sony nu a inclus asa ceva in consola lor, desi ei sunt proprietarii standardului BlueRay…

      (Citează)

  160. OMG, am ratat concursul!

      (Citează)

  161. Pare un joc super tare! Mi-a plăcut review-ul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus