un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mastercard demonstra reclama cu lucrurile neprețuite folosind o gheată semnată de Leo Messi

3 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

La standul Mastercard din cadrul MWC era expusă gheata de mai jos, semnată chiar de Leo Messi, cu certificat de autenticitate pentru semnătură, fotografie doveditoare și tot ce-i mai trebuie ca să te convingă că argentinianul a semnat cu mâna lui respectivul pantof.

Se uita lumea la ea ca la o icoană. Mi-am adus aminte de reclama celebră a Mastercard: “unele lucruri sunt neprețuite, pentru toate celelalte plătește Mastercard”. Perfect adevărat, în cazul de față. Chiar sunt curios cu cât s-ar vinde o astfel de gheată.

Acum Mastercard venise cu și un alt slogan: “don’t just buy it, Masterpass it”. Masterpass este numele serviciului lor digital, un portofel digital de fapt, în care-ți înregistrezi cardurile și cu care poți apoi plăti online în mod securizat fără a mai introduce toate datele cardului, ci doar autentificându-te în Masterpass. De multe ori, ai putea cumpăra direct cu un click și în condiții sporite de securitate.

Personal aproape că m-am săturat de câte ori am văzut Masterpass demonstrat la MWC, dar în România întârzie să apară într-o formă convingătoare. În România la un singur procesator de plăți online am întâlnit un mesaj legat de Masterpass, dar nimic convingător cu adevărat, cu siguranță nu serviciul full, așa cum l-am văzut prezentat de atâtea ori.

Altfel, ca și concurenții săi, cei de la Mastercard demonstra avantajele programului Developer prin care pune la dispoziția dezvoltatorilor API-uri de interconectare pentru a crea tot felul de programe moderne pentru plăți sau gestiunea banilor. Mai important, Mastercard a anunțat la MWC semnarea unui parteneriat global cu Oracle privind îmbunătățirea experienței de cumpărare în industrii precum retail și turism, unde probabil se înregistrează cele mai multe tranzacții cu carduri.

Parteneriatul prevede probabil o integrare mai în profunzime a soluțiilor software dezvoltate de cele două companii tocmai pentru a veni în ajutorul comercianților cu soluții moderne de încasare a banilor. Foarte bine. În toate zilele din Barcelona, n-am făcut nici măcar o plată cash, aici toți au POS contactless, până și vendomatele.

    14 comentarii

  1. Poți plăti online cu masterpass pe Orange și RDS din câte am văzut.

      (Citează)

  2. Daca te uiti mai atent pe ce parte e semnata respectiva gheata in poza de autenticitate…

      (Citează)

  3. Un grafician cu minte creata s-a gandit ca asa atrage mai mult atentia spre centrul pancartei si a dat mirror pozei cu Messi cand semneaza.

      (Citează)

    • M-ai facut curios si nu e mirror. Messi chiar are tatuajul pe mana dreapta.

        (Citează)

    • o fi mirror si la pantoful de pe certificat, care e pt piciorul stang, in timp ce pantoful din display e pt piciorul drept?
      sigur nu e mirror, uita-te la sigla adidas: in poza cu messi, varful triunghiului format de barele din sigla este indreptat spre varful pantofului, in timp ce la pantoful din display e invers.

      mi se pare f amuzanta situatia

        (Citează)

  4. A facut poza e in oglinda probabil :)

      (Citează)

  5. De ce as cumpara gheata de pe piciorul drept, cand de fapt stangul l-a facut celebru pe Messi?!?

      (Citează)

  6. A semnat pe amandoua ghete probabil

      (Citează)

  7. Parca poti plati si la emag prn masterpass, dar cata vreme doar prostia aia de wallet de la mobilpay integrata, nu vad de ce l-ai folosi. Ce inseamna full masterpass? Stii ca de fapt este un agregator de walleturi de la 3rd party-uri.

      (Citează)

  8. Acesta aplicatie functioneaza si la noi. O folosesc cu un card MasterCard pentru plata la Digi prin serviciul MasterPass:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.csob.era.mcmobile&hl=en

    Cei de la MasterCard au tinut cateva seminare pentru banci la sfarsitul anului trecut pe acest subiect. Probabil ca incearca sa isi vad serviciul care se fie implementat in aplicatiile de mobile banking ale respectivelor banci.

      (Citează)

  9. Cel mai probabil a semnat ambele ghete atunci, dacă nu cumva vreo 100 de ghete diferite.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus