un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HP Pro x2, un laptop pentru mobilitate în mediul enterprise

3 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

HP expunea la MWC noul Pro x2 612 G2, un laptop 2 în 1 gândit pentru mediul business, cu Windows 10 și procesoare din noua generație Intel. Cel expus acolo rula pe un Core i7-7y85 și avea 8 GB memorie RAM.

Laptopul este gândit pentru mobilitate și rezistență. Suportul acela rabatabil părea un metal solid atașat acolo, iar carcasa ascunde câteva surprize. Spatele se detașează dacă tragi de el, făcând foarte simplă extragerea unității de stocare în caz că vrei să o securizezi altfel (sau îl trimiți în service). Există și o carcasă rezistență la șocuri, cu suport pentru mână, utilă în diverse alte aplicații.

Pro x2 este completat de un stylus făcut de Wacom și are ca accesorii două dock-uri cu porturi suplimentare, unul mare, de birou, altul mai mic, pentru călătorii.

Prețurile încep de la 899 euro, dar să vedem pentru ce procesoare.

Am văzut și Elite x2, un laptop asemănător ca aspect, dar gândit pentru consumatorul obișnuit, care nu vrea toate acele artificii de securitate sau conectivitate cerute de mediul enterprise.

    8 comentarii

  1. 8GB de ram e putin si pentru unul de business.

      (Citează)

    • Laptopul este gandit pentru mobilitate si rezistenta, nu pentru gaming. 8 Gb memorie RAM + un SSD rapid si asta a fost.

        (Citează)

  2. Deci ai un laptop de business , enterprise cum spui tu, care are nevoie de o rezematoare ca sa stea pe masa? Iar ala fotorafiat primul mai pare si cam plasticos.
    Serios, ai vazut cum rezolva altii problemele astea? Gen Surface, Dell. Inteleg ca poate parea un gadget interesant, dar pe mine ma amuza gandul sa am un laptop cu o toarta si sa am pretentii sa fiu luat in serios. Sunt chiar curios daca se vinde si de ce.
    Cum pun eu frumos geanta de laptop pe masa si scot din el o “rama foto”, “o” asez pe masa si sa-ncepem sedinta. Lol.

      (Citează)

  3. Au schimbat gamele? Parca la vechile serii probook vs. elitebook, cele din urma erau cele enterprise. Acum inteleg ca elite x2 au devenit consumer grade iar pro x2 pentru enterprise?

      (Citează)

  4. Nu stiu daca mi se pare mie sau asa o fi dar HP in ultimii 10 ani si-a batut joc de toate device-urile mobile pe care le-a facut. Dell a reusit sa faca device-uri mai fiabile, pe cand orice HP dupa 6 luni e cam varza.

      (Citează)

  5. Mizerabile toate laptopurile si tabletele astea noi care nu au balamale de prindere. Absolut stupid si cretin, nu ai cum sa stai in pat cu ele sa aberezi ceva pe fb la vrajit.

      (Citează)

  6. Ce e asta? Oare de ce nu ne intreaba si pe noi, pe utilizatori, cum vedem noi o carcasa buna? Cum ar trebui sa arate un laptop decent? Astfel ar putea afla din experienta noastra de ce alegem un model in detrimentul altuia!

      (Citează)

  7. Mie-mi place HP, am avut experiente bune cu laptopu-urile lor, ce am luat eu au fost din categoria “ieftin si bun”. Sigur, baterie la laptop nu mai am de vreo 3 ani, dar altfel nu cred ca-l voi schimba degraba pe asta pe care-l am acum (i3).
    Am mai avut in familie Sony Vaio, de care nu m-as mai atinge nici platit (exista un motiv bun pt care nu mai exista gama) iar la Lenovo vorbim de calitate de la ThinkPad in sus, altfel varza.

    Rama aia este intr-adevar o idee bizara, dar oricum nu am deocamdata incredere in dispozitivele astea 2 in 1, indiferent de cine subt facute.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus